Dodaj do ulubionych

Sposób na nie ściągnięcie mandatu

IP: 213.77.19.* 17.11.01, 20:41
Wyczytałem gdzieś ostatnio że sądy grodzkie, powstałe na miejsce kolegiów mają
dwa lata na rozpoczęcie sprawy delikwenta,( który złamał jakiś przepis i
odmówił przyjęcia mandatu )o terminie jego rozprawy.

Gdy tego nie zrobi w terminie to może mu nagwizdać....

Wyczytałem też że gdy większość z kierowców nie przyjmowałaby mandatów to po
pewnym czasie nastąpiłoby zatkanie sądów sprawami tak że ściągalność mandatów
mogłaby spaść do 5-10% :)

Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: Arti Re: Sposób na nie ściągnięcie mandatu IP: *.teleaudio.com.pl 18.11.01, 17:45
      Gość portalu: Ryszard napisał(a):

> Wyczytałem gdzieś ostatnio że sądy grodzkie, powstałe na miejsce kolegiów mają
      > dwa lata na rozpoczęcie sprawy delikwenta,( który złamał jakiś przepis i
      > odmówił przyjęcia mandatu )o terminie jego rozprawy.
      >
      > Gdy tego nie zrobi w terminie to może mu nagwizdać....
      >
      > Wyczytałem też że gdy większość z kierowców nie przyjmowałaby mandatów to po
      > pewnym czasie nastąpiłoby zatkanie sądów sprawami tak że ściągalność mandatów
      > mogłaby spaść do 5-10% :)
      >
      > Co Wy na to?

To jest prawda i nieprawda. Prawda w dużych miastach, gdzie sądy i bez kierowców
      są już zapchane i sprawy toczą się latami. Nieprawda w małych miastach
      powiatowych, gdzie sąd ma sprawę raz na jakiś czas i pewnie każdego kierowcę
      powita z radością, bo to zawsze jakieś drobne urozmaicenie w monotonnym życiu
      tego sądu.
      Ale ja na przykład raczej nie przyjmę mandatu, zwłaszcza jak sprawa będzie
      chociaz trochę dyskusyjna. Zawsze daje to szansę, bo może do procesu w ogóle nie
      dojdzie (Warszawa), a jak nawet dojdzie to można się z nimi (czyli policjantami)
      troche podroczyć. Pewien mój znajomy nigdy nie płacił, tylko zawsze chciał
      kolegium (jeszcze w starych czasach). I jakoś zawsze się wywinął, bo choć nie
      miał racji, to mnożył różne wątpliwości w nieskończoność, a policjanci naiwnie
      jak dzieci w końcu sami przyznawali, że czegoś tam nie są pewni.
      • Gość: malko Re: Sposób na nie ściągnięcie mandatu IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 19.11.01, 07:56
        Sorry, ale to typowo polskie kombinatorstwo. Jak przeskrobałem to płacę. Widzę,
        że w naszym kraju bedzie może trochę lepiej dopiero jak powymierają ci którzy
        pamiętają poprzedni ustrój i okres przejściowy. Chcecie mieć tu taki cyrk jak u
        Ruskich - samowola i korupcja? Można powiedzieć, że każdy kradnie i kombinuje
        to dlaczego ja mam być lepszy, ale dokąd w ten sposób zajdziemy? Zacznijmy
        poprawianie szarej rzeczywistości od nas samych.
        • Gość: Mar pomyśl, zanim napiszesz IP: 213.25.197.* 19.11.01, 08:19
          Gość portalu: malko napisał(a):

> Sorry, ale to typowo polskie kombinatorstwo. Jak przeskrobałem to płacę. Widzę,
          >
          > że w naszym kraju bedzie może trochę lepiej dopiero jak powymierają ci którzy
          > pamiętają poprzedni ustrój i okres przejściowy.

Na razie to okrada i kombinuje państwo polskie: podatki na pozimie 80%, a teraz
          jeszcze podatek od oszczędności. Dołóż im jak masz z czego, ale ja nie zamierzam.
        • Gość: Ryszard Re: Sposób na nie ściągnięcie mandatu IP: 213.77.19.* 19.11.01, 16:29

> Sorry, ale to typowo polskie kombinatorstwo. Jak przeskrobałem to płacę. Widzę,
          >
          > pamiętają poprzedni ustrój i okres przejściowy. Chcecie mieć tu taki cyrk jak u
          >
          > Ruskich - samowola i korupcja? Można powiedzieć, że każdy kradnie i kombinuje
          > to dlaczego ja mam być lepszy, ale dokąd w ten sposób zajdziemy? Zacznijmy
          > poprawianie szarej rzeczywistości od nas samych.

A może wynalazłem właśnie sposób na ukrucenie korupcji wśród gliniarzy mądralo?!

• Gość: Arti Re: Sposób na nie ściągnięcie mandatu IP: *.teleaudio.com.pl 19.11.01, 21:02

>
          > pamiętają poprzedni ustrój i okres przejściowy. Chcecie mieć tu taki cyrk jak u
          >
          > Ruskich - samowola i korupcja? Można powiedzieć, że każdy kradnie i kombinuje
          > to dlaczego ja mam być lepszy, ale dokąd w ten sposób zajdziemy? Zacznijmy
          > poprawianie szarej rzeczywistości od nas samych.

Jak u Ruskich, powiadasz? A ja myślałem, że może raczej jak u Amerykanów...
          Według mojej wiedzy u Ruskich policja, o przepraszam: milicja, zawsze ma rację.
          Nie słyszałem jeszcze żeby tam ktoś w majestacie prawa wygrał z organami
          ścigania.
          Za to w USA, czyli w państwie do bólu wolnym i demokratycznym, obywatele
          korzystaja z rozmaitych kruczków prawnych, aby uniknąć odpowiedzialności. Nie ma
          na ciebie stuprocentowych dowodów - to jesteś niewinny. Przykład: O.J.Simpson.
          Przykład skrajny, ale wymowny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka