Dodaj do ulubionych

Punto czy Yaris ?

IP: 213.77.24.* 07.04.03, 08:52
czy ktoś mógłby mi polecić któryś z tych modeli ??
wacham się z zakupem (chodzi o nowy samochód z salonu)
chodzi o wersję 1.2 active punto bądź najtańszą wersję toyoty
ma to być samochód dla 3-osobowej rodziny
z góry dziękuję za wszelkie uwagi
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar Re: Punto czy Yaris ? IP: *.skorosze.2a.pl 07.04.03, 09:02
      A który ci sie podoba bardziej? A który można kupić OD RAZU, a na który trzeba
      czekać parę tygodni?

no i pisze się waHać - to nie literówka tylko obrzydliwy i kompromitujący błąd.
      • Gość: Rafał Re: Punto czy Yaris ? IP: 213.77.24.* 07.04.03, 09:11
        jeju..... kolego !!!
        wstałeś lewą nogą ??
        1. mogę poczekać - zależy mi na wyborze lepszego auta
        2. przepraszam za ortografię-masz rację! :-)) autentycznie się wstydzę ale mam
        nadzieję że ten wątek nie skończy się na ortografii
        • Gość: Mar Re: Punto czy Yaris ? IP: *.skorosze.2a.pl 07.04.03, 09:59
          Gość portalu: Rafał napisał(a):

> jeju..... kolego !!!
          > wstałeś lewą nogą ??
          > 1. mogę poczekać - zależy mi na wyborze lepszego auta

zwłaszcza w tym segmencie (taniocha i masówa) nie ma LEPSZYCH i GORSZYCH
          samochodów - dlatego uważam, że warto wybrać ten który się lepiej podoba albo
          ten, na który się krócej czeka.
    • Gość: ron Re: Punto czy Yaris ? IP: proxy / 10.101.1.* 07.04.03, 09:25
      Też mam 3 osobową rodzinę i parę miesięcy temu miałem dylemat jaki samochód z
      tego segmantu wybrać.
      Wybrałem Yarisa 1,0 ze względu na jego niezawodność, niskie koszty
      eksploatacji, mały spadek na wartości.
      Jeżdżę nim 2 m-ce. Dla mnie ten samochód ma dwie wady na które wcześniej nie
      zwróciłem uwagi:
      1. beznadziejna dwójka - przy niższych obrotach wcale nia ciągnie. samochód na
      wyższych obrotach nieźle się zbiera - ale przecież nie będę go piłował bez
      przerwy
      2. nie wygodna pozycja za kierownicą odczuwalna po dłuższej jeździe mam 183 cm.
      Dziś już chyba nie kupiłbym drugi raz tego samochodu.
      Wybrałbym fiestę 1,3 lub corsę 1,2
      powodzenia
      • Gość: mac Re: Punto czy Yaris ? IP: *.war.gleiss 07.04.03, 10:29
        dziwne, do poprzedniego listu, to nie robiles jazdy testowej i wtedy tego nie
        zauwazyłes, a dwojka mulowata w dolnym zakresie obrotów;

mam 180 cm wzrostu i siedzi sie w tym wozie b. dobrze, wysoko, nogi nie
        podkurczone albo nie wyciągniete jak w bolidzie czy lezaku, (porównuje, bo w
        nimi jezdzilem z punto1, felicia, corsa, polonezem)

do pytajacego: znajdz w archiwum watki o yarisach i i innych z tego segmentu,
        b. dobrze opisywał, i do tego szczerze (czytaj bez zafalszowan) adam w.
        co tez po roku jezdzenia tym autem potwierdzam

do mankamentów zaliczyłbym:
        - silnik głośny powyzej 4000 obrotów
        - brak lampki w bagazniku (ale podobno obecnie w nowych wersjach juz jest)
        - radio nie działa po wyłączeniu silnika (ale mozna to w aso zmienic)
        - a jesli ktos chce wiecej koni to moze wziasc silnik 1.3 albo diesla

pozdr.
        mac
      • Gość: polokokt Re: Punto czy Yaris ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 18:05
        Czesc
        Chyba pierwszy raz widze ze ktos skarzy sie na Yarisa (no powiedzmy wymienia
        wady jakie dostrzega). Na tym forum uchodzi on za samochod w tej klasie idealny
        a tu jednak ktos sie znalazl kto dostrzega jakies wady w codziennym uzytkowaniu.
        Brawo za obiektywizm
        Pozdrawiam
    • klemens1 Re: Punto czy Yaris ? 07.04.03, 11:39
      Zalezy jakie kryteria preferujesz. Ja np. bardzo lubie gdy samochod mi sie nie
      psuje - a wiec w tym porownaniu tylko Toyota. Jezdzilem ostatnio Yarisem
      znajomego - miejsca jest wystarczajaco duzo. Srednie spalanie - 5,5 (miasto i
      trasa) przy silniku 1.3
    • qrakki999 Re: Punto czy Yaris ? 07.04.03, 12:13
      Yaris!!!
      Bo za bramą salonu stracisz tylko 9% a nie 25% tego co na samochód wyłożyłeś.
      Domyślam się, że przy twoich założeniach /tani, dobry samochód dla 3 os./
      wartość auta po roku, 2 - 3 latach też gra sporą rolę /podobnie jak u mnie:)/.

Koleżanka z pracy odebrała w zeszłym tygodniu Punto /nie wiem jaka wersja/ i
      juz w serwisie grzebali coś przy lewym przednim kole i prawdopodobnie czeka ją
      wymiana łożyska /bywa, może to i przypadek ale smrodek zostaje:(/.

Ale czarne Punto /w jej przypadku/ prezentuje się naprawdę ładnie.

pzdr.
      Q

• Gość: uka Re: Punto czy Yaris ? IP: *.isk.net.pl / 192.168.1.* 07.04.03, 14:10
      Punto - mają fabrykę w Polsce
      • Gość: Romek Re: Punto czy Yaris ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 23:30
        Gość portalu: uka napisał(a):

> Punto - mają fabrykę w Polsce

Dlatego lepiej kupic Yarisa!
    • Gość: Marek Re: Punto czy Yaris ? IP: *.atlanta.ga.us 07.04.03, 14:14
      Moim zdaniem Yaris sie nie nadaje dla trzyosobowej
      rodziny. Powod - brak drugiej pary drzwi.
      • qrakki999 ???????Czy coś przegapiłem???? 07.04.03, 14:21
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Moim zdaniem Yaris sie nie nadaje dla trzyosobowej
        > rodziny. Powod - brak drugiej pary drzwi.

W Polsce sprzedawali jeszcze do soboty 5 drzwiowe Yarisy ale może cos
        przegapiłem???

pzdr.
        Q
      • Gość: darekk Re: Punto czy Yaris ? IP: 217.153.15.* 07.04.03, 14:21
        no panie marku, co za wstyd...

yaris jest i 3 i 5-drzwiowy.
        • Gość: Marek Re: Punto czy Yaris ? IP: *.atlanta.ga.us 07.04.03, 15:14
          Powaznie? Wszystkie Yarisy jakie widzialem mialy tylko 3
          dzwi. Myslalem ze nie ma wersji 5-cio drzwiowej...

W takim wypadku zmieniam zdanie i wybieram Yarisa zamiast
          unto. Moj ojciec mial Punto i psulo sie na potege. Ja
          mialem kiedys Brave i psula sie jeszcze bardziej niz
          Punto. Jak sie kupuje nowy samochod to chcialoby sie
          miec cos niezawodnego. Bierz Yarisa!
      • Gość: maq Re: Punto czy Yaris ? IP: 62.233.177.* 07.04.03, 14:24
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Moim zdaniem Yaris sie nie nadaje dla trzyosobowej
        > rodziny. Powod - brak drugiej pary drzwi.

www.toyota.com.pl/g/g01_01.html
    • Gość: Arek. Chcesz jeździć, czy sprzedać za 2 lata? IP: *.lot.pl 07.04.03, 15:55
      To też jest kryterium kupowania, oprócz wielu fachowych analiz rynku. Jeżeli
      będziesz chciał używać tych autek krótko, bo np. powiększysz rodzinę, to na
      toyocie stracisz mniej przy sprzedaży.
    • Gość: dynamic Re: Punto czy Yaris ? IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 07.04.03, 16:54
      Przejedź się jednym i drugim i oceń sam.
      Ja tak zrobiłem i wybrałem Punto
      • atlon Re: Punto czy Yaris ? 07.04.03, 17:34
        Gość portalu: dynamic napisał(a):

> Przejedź się jednym i drugim i oceń sam.
        > Ja tak zrobiłem i wybrałem Punto

Dokładnie tak zrób. Ja wybrałem Punto w wersji Dynamic (praktycznie wszystko
        oprócz klimy, wybrałem 10% upust jakby nie to klima była by za darmo), z
        mocniejszym silnikiem 80 kucyków. Autko naprawde godne polecenia. Yariską nie
        jeździłem tak że sie nie wypowiadam.
        • Gość: kasiarpo1 Re: Punto czy Yaris ? IP: *.toya.net.pl / 10.0.241.* 07.04.03, 19:36
          W nowym yarisie jest lampka w bagazniku,regulowana kolumna kierownicy i
          siedzenie podnoszone do gory-mam i wiem
    • Gość: daro Re: Punto czy Yaris ? IP: *.pkobp.pl 08.04.03, 08:11
      Trochę nie na pytanie ale,

Szukaliśmy z żoną auta (niedługo powiększy się nam rodzina) i
      punto było O.K. bardzo fajny samochod z 5-ioma dzwiami
      yaris nie przypadł nam do gustu
      wybraliśmy opla agilę - może obejrzyj jeszcze to auto

Pozdrawiam
      • Gość: Rafał Re: Punto czy Yaris ? IP: 213.77.24.* 08.04.03, 08:23
        dzięki za wszystkie posty
        skłaniam się ku Punto
        powód ?
        tańszy ( mam ograniczenie do 36 000 ) lepiej wyposażony, tańsze przeglądy i
        naprawy no i Toyota nie daje żadnych upustów na starcie
        • Gość: ptica Re: Punto czy Yaris ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.03, 11:54
          Tańsze przeglądy :)
          Każdy przegląd w moim Punto I od przebiegu 45 tys km (czyli półtora roku)
          kosztował mnie 1700-1800 zł (było to związane z sypiącym się zawieszeniem i
          układem elektrycznym). Plus dodatkowe naprawy w międzyczasie - circa 300 zł
          pomiędzy przeglądami. Zaręczam Ci, że Yariska, którą jeździ moja mama, nie
          kosztowała w utrzymaniu nawet połowy ponoszonych przeze mnie kwot!
    • quest111 Re: Punto czy Yaris ? 08.04.03, 08:36
      Nie wiem, co ludzie widzą w tym Yarisie, owszem zawieszenie bardzo dobre,
      silnik w technologii VVti i....to wszystko !!!
      Jeżdzę na przemian Lanosem i Yarisem, wiem że nie można tego porównywać, bo to
      inne klasy aut, ale wyciszenie, głośność silnika - to Toyota może się uczyć od
      koreańców. W Yarisie jest bardzo głośno- do 80 km/h to jeszcze jak cię mogę,ale
      powyżej -tragedia. Nie wyobrażam sobie jechać tym dłużej jak 2 godziny !!! W
      Lanosie jest wręcz cisz wzorowa, tylko szum wiatru i czasami opon w zalezności
      od ich gatunku.
      Co ciekawe inne marki w specyfikacjach technicznych podają wartość w decybelach
      na zewnątrz i wewnątrz auta - toyota nie, przynajmniej nie w Yarisie. Gdybym
      miał wybierać to zdecydowanie Punto, większe auto i komfort ( w tym
      wyciszenie ) większe o niebo niż ten przereklamowany japończyk.
      A propos -Corolla powyżej 110 km/h też jest głośna - co oni wyrabiają ????
      • Gość: Rafał Re: Punto czy Yaris ? IP: 213.77.24.* 08.04.03, 09:08
        z tym wyciszeniem masz rację
        jechałem Yarisem dwa razy w życiu i faktycznie około 90-tki hałas staje się
        autentycznie dokuczliwy
        jest to wada - bez dwóch zdań
        podjąłem decyzję
        kupuję Punto
        mam nadzieję że nie będę żałował tym bardziej że mam zamiar jeździc tym
        samochodem 5 lat
        dziękuję wszystkim
        • Gość: Rad Re: Punto czy Yaris ? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 08.04.03, 09:25
          no i klamka zapadła, tylko jeśli chcesz jeździc 5 lat to już odkładaj kasę w
          skarbonkę :)))) a co do głośności Yarisa z silnikiem 1.0 , w porównaniu z
          Fiatem Uno 1.0 Fire (jeździłem grubo ponad rok) to Yaris jest cichym bzykającym
          komarkiem, co do jazdy pow. 90km/h, dosyć często przepierzam trasę z wawy do
          gdańska i o dziwo żyję, a zmęczenie jest znacznie mniejsze niz gdy podróżowąłem
          Fiatem, nie wiem z jakim silnikiem wybierzesz te Punto, ale jeśli ktoś
          porównuje (quest111) Lanosa z Yarisem w kwestii wyciszenia to coś tu jest nie
          tak...
          ale na poważnie juz, faktem jest że serwis Fiata jest tańszy, oferują różne
          promocje itd. pod tym względem jest faktycznie Fiat bardziej atrakcyjny..

Udanego zakupu życzę i bezawaryjności!!!!
          • Gość: arklin Re: Punto czy Yaris ? IP: 212.160.231.* 08.04.03, 12:09
            wszyscy zachwycają się Yarisem, że niby taki super i niezawodny a w "Auto
            Świecie" był test długodystansowy i co? I okazao się, że Yaris to w
            zasadzie "nie Toyota" silnik nadawał się praktycznie do remontu. W Punto tego
            nie stwierdzili, choć parę dokuczliwych pierdółek w nim było. Wg mnie te
            toczydełko to rzeczywiście taka "niby Toyota" ale to moje subiektywne wrażenie.
            Pozdrófka
            • Gość: Rad Re: Punto czy Yaris ? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 08.04.03, 13:02
              Gość portalu: arklin napisał(a):

> wszyscy zachwycają się Yarisem, że niby taki super i niezawodny a w "Auto
              > Świecie" był test długodystansowy i co? I okazao się, że Yaris to w
              > zasadzie "nie Toyota" silnik nadawał się praktycznie do remontu. W Punto tego
              > nie stwierdzili, choć parę dokuczliwych pierdółek w nim było. Wg mnie te
              > toczydełko to rzeczywiście taka "niby Toyota" ale to moje subiektywne
              wrażenie.
              > Pozdrófka

taaaaak, a Auto Świat jest najbardziej obiektywnym magazynem
              motoryzacyjnym :)))))

pozdrówka
              • Gość: arklin Re: Punto czy Yaris ? IP: 212.160.231.* 08.04.03, 13:25

> taaaaak, a Auto Świat jest najbardziej obiektywnym magazynem
                > motoryzacyjnym :)))))
                >
                > pozdrówka

Wcale nie uważam , że "AŚ" jest najbardziej wiarygodnym pimem, ale nie wierzę
                też, że wszystko to wyssali z palca - no bo po co?
                • Gość: Adam W. Re: Punto czy Yaris ? IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 08.04.03, 14:49
                  No to i ja coś w końcu powiem.
                  mam jarisa luna 5d od września 2001 roku. Przejechałem nim 67tys. km ( połowa
                  po Warszawie) i nic mu nie dolega.
                  Auto jest wygodne dla dwóch osób ( ewentualnie dzieci z tyłu) , dość
                  oszczędne , zwinne , dobrze trzyma się drogi a w mojej wersji nieźle wyposażone.
                  ( klimatyzację w toyocie możesz dokupić teraz za 3700 zł).
                  Punto też mi się podoba ale odżegnuję się od niego , gdy mój serdeczny kolega
                  kupując razem ze mną ten samochód w pierwszym roku był 6 razy w serwisie a
                  przejechał w tym czasie 16 tys. km.

Mówienie o yarisie jako o "niby toyocie" to jakies ględzenie ludzi z
                  kompleksami. Że krótki - taki miał być , Samochód Roku w Europie , Silnik
                  Roku , najlepsze testy zderzeniowe w swojej klasie , najmniejsza utrata
                  wartości w procentach bodajże wszechklas , najmocniejszy silnik w swojej
                  pojemności , najmniejsza awaryjność wg. TUV , jedne z lepszych gwarancji,
                  świetna sprzedaż ..."niby toyota"...
                  to co można powiedzieć o punto? Niby fiat? - to już byłoby podwójne zabójstwo.

Punto to bardzo ładny i sympatyczny samochód ale bałbym się go kupić ,
                  szczególnie na 5 lat użytkowania ( chyba że miałbym jeździć 10 - 15 tys.
                  rocznie) i zważywszy jakość serwisu fiata w Polsce ( dziady jakich mało - cytat
                  mojego kolegi).

Szerokiej drogi.
                  • Gość: arklin Re: Punto czy Yaris ? IP: 212.160.231.* 08.04.03, 15:26
                    Gość portalu: Adam W. napisał(a):

> Mówienie o yarisie jako o "niby toyocie" to jakies ględzenie ludzi z
                    > kompleksami. Że krótki - taki miał być , Samochód Roku w Europie , Silnik
                    > Roku , najlepsze testy zderzeniowe w swojej klasie , najmniejsza utrata
                    > wartości w procentach bodajże wszechklas , najmocniejszy silnik w swojej
                    > pojemności , najmniejsza awaryjność wg. TUV , jedne z lepszych gwarancji,
                    > świetna sprzedaż ..."niby toyota"...
                    > to co można powiedzieć o punto? Niby fiat? - to już byłoby podwójne zabójstwo.
                    >
                    > Punto to bardzo ładny i sympatyczny samochód ale bałbym się go kupić ,
                    > szczególnie na 5 lat użytkowania ( chyba że miałbym jeździć 10 - 15 tys.
                    > rocznie) i zważywszy jakość serwisu fiata w Polsce ( dziady jakich mało -
                    cytat
                    >
                    > mojego kolegi).
                    >
                    > Szerokiej drogi.

Pisałem ,że jest to moja subiektywna opinia i dla mnie to włąśnie "niby toyota"
                    Synonimem niezawodności Toyoty jest Corolla, czy Lexus. To modele owiane
                    legendą, ale stawiam orzechy przeciw dolarom, że Yaris tej legendy nie
                    powtórzy. Obym się mylił. A Punto? Coż, Fiat nigdy nie był uważany za "solidny"
                    samochód, więc to zupełnie inna bajka, faktem jest jedak, że to najbardziej
                    udany model marki (wliczając I generację), model który wyciągnął markę z
                    zapaści więc mozna w tym przypadku mówić o Fiacie wyjątkowym. Chciałem zwrócić
                    na to uwagę.
                    Pozdrófka
                    • Gość: Adam W. Re: Punto czy Yaris ? IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 08.04.03, 17:36
                      Gość portalu: arklin napisał(a):

> Pisałem ,że jest to moja subiektywna opinia i dla mnie to włąśnie "niby
                      toyota"
                      >
                      > Synonimem niezawodności Toyoty jest Corolla, czy Lexus. To modele owiane
                      > legendą, ale stawiam orzechy przeciw dolarom, że Yaris tej legendy nie
                      > powtórzy. Obym się mylił. A Punto? Coż, Fiat nigdy nie był uważany
                      za "solidny"
                      >
                      > samochód, więc to zupełnie inna bajka, faktem jest jedak, że to najbardziej
                      > udany model marki (wliczając I generację), model który wyciągnął markę z
                      > zapaści więc mozna w tym przypadku mówić o Fiacie wyjątkowym. Chciałem
                      zwrócić
                      > na to uwagę.
                      > Pozdrófka

No tak ,tylko trudno wymagać od funkcjonującego na rynku 3.5 roku yarisa aby
                      był już owiany legendą jak ponad 30 -letnia corolla ( wg. TUV gorsza od yarisa).
                      Poza tym czy "prawdziwym " przedstawicielem marki może być tylko jej legendarny
                      model?
                      Każdy golf po "II" to niby-golf , każda lancia po delta integrale to niby-
                      lancia, audi po quatro i "80" to niby-audi itp.?
                      PZDR.
                      • Gość: dynamic Re: Punto czy Yaris ? IP: *.acn.pl / 10.64.6.* 08.04.03, 18:10
                        Jeśli dla kogoś statystyka ma duże znaczenie to istotnie Yaris jest dobrą
                        propozycją. Ja to autko uważam za sympatyczne i szczerze je polecam swojej
                        siostrze. Sam kupiłem Punto i jestem bardzo zadowolony z wyboru. To zresztą
                        trzeci punciak z jakim mam do czynienia. Punto II jest pozbawine wad jakie
                        występowały w jedynce choć każdy może mieć pecha i trafić na felerny
                        egzemplarz. Przy zakupie kierowałem się ceną (bezkonkurencyjna w stosunku do
                        wyposażenia) wyglądem, powszechnością serwisu i łatwym dostępem do tanich
                        części, ekonomicznością no i frajdą z jazdy. Punto jest wg. testów
                        zderzeniowych równie bezpieczny co Yaris a silnik 1.2 Fiata zdecydowanie
                        bardziej przypadł mi do gustu niż 1.0 Toyoty. Myślę że każdy wybór jest dobry o
                        ile sprawia zadowolenie właścicielowi.
                      • Gość: mary Re: Punto czy Yaris ? IP: 212.160.252.* 09.04.03, 13:05
                        skad masz dane o crashtescie ? wszystkie male maja teraz po 4 gwiazdki
                        • Gość: dynamic Re: Punto czy Yaris ? IP: proxy / 10.10.130.* 09.04.03, 13:38
                          Gość portalu: mary napisał(a):

> skad masz dane o crashtescie ? wszystkie male maja teraz po 4 gwiazdki
                          Nie pamiętam gdzie czytałem o wynikach. Pamiętam jedynie że łączna ilość punktów
                          przy zderzeniach bocznych i czołowych byla taka sama dla Yarisa i Punto i były
                          to najlepsze wyniki w tej klasie.
              • Gość: mary Re: Punto czy Yaris ? IP: 212.160.252.* 09.04.03, 13:02
                a dlaczego ma nie byc obiektywny ?
    • wmarkos Re: Punto czy Yaris ? 08.04.03, 23:50
      Prowadzę ośrodek skolenia kierowców i,odpukać,nie mam kłopotów z Fiatem Punto II
      /w przeciwieństwie do Lanosa,ale to już inna bajka/,a sami wiecie jak ciężko
      pracuje taki samochód.Przebieg ok.300 km dziennie i jeżdżę od przeglądu do
      przeglądu bez napraw.Faktem jest,że zawieszenie jest bardzo delikatne,ale przy
      delikatnym traktowaniu to bardzo miłe i wdzięczne autko.
      Pozdrawiam.
    • agszop Re: Punto czy Yaris ? 09.04.03, 14:42
      Rafał
      jesli wybierzesz Punto, dam Ci 8% upustu od ceny katalogowej :))))
      jestem szefem salonu Fiata i za wersje 3 d mozesz zaplacic juz 31 556, a za 5
      drzwiowa 32 743 :)
      auto nowe z salonu , faktura gwarancja itd
      pozdrawiam i polecam SIĘ :)))
      Agnieszka (baby też jeżdżą i kochają auta:)
      • Gość: Rafał Re: Punto czy Yaris ? IP: 213.77.24.* 09.04.03, 15:04
        dziękuję ale mam większy upust
        pzdr.
        • agszop Re: Punto czy Yaris ? 09.04.03, 15:39

> dziękuję ale mam większy upust
          > pzdr.

naprawdę ???
          a jaki i gdzie jesli moge wiedziec ?
          (zawodowa ciekawosc)

i za now auta "spod igły" ?
          pozdrawiam :)))
          • qrakki999 Re: Punto czy Yaris ? 09.04.03, 17:15
            A ja poprosze kontakt mailowy do szanownej Pani kerownik:)
            Bo spodziewam się potrzeby powakacyjnej wymiany samochodu i nie wykluczam
            rozmów na temat Punciaka!

mój osobisty qrakki@o2.pl

pzdr.
            Q
        • agszop Re: Punto czy Yaris ? 09.04.03, 17:13

> dziękuję ale mam większy upust
          > pzdr.

a nie pomyliles wersji Active Actual?
          tak pytam :)
          z ciekawości
      • Gość: frequent flyer Re: Punto czy Yaris ? IP: 80.241.130.* 09.04.03, 17:06
        te 8% to zamiast czy w dodatku to 2000 PLN upustu jaki daje autorex i pewnie
        każdy dealer? jeżeli zamiast, to wychodzi dodatkowy +/-1000 PLN, i fajnie, ale
        ja poczekam na klimę w promocyjnej cenie jak przed rokiem. jakieś słuchy na ten
        temat? na razie klimę za pół ceny można mieć do fabii (i nareszcie do
        wszystkich wersji a nie tylko do elegance jak przez wszystkie lata od fabijnej
        premiery), podobno renault też coś szykuje w tym względzie dla clio...
        • agszop Re: Punto czy Yaris ? 09.04.03, 17:19
          Gość portalu: frequent flyer napisał(a):

> te 8% to zamiast czy w dodatku to 2000 PLN upustu jaki daje autorex i pewnie
          > każdy dealer? jeżeli zamiast, to wychodzi dodatkowy +/-1000 PLN, i fajnie,
          ale ja poczekam na klimę w promocyjnej cenie jak przed rokiem. jakieś słuchy na
          ten temat? na razie klimę za pół ceny można mieć do fabii (i nareszcie do
          > wszystkich wersji a nie tylko do elegance jak przez wszystkie lata od
          fabijnej
          > premiery), podobno renault też coś szykuje w tym względzie dla clio...

podałam precyzyjne ceny wiec jakbys przeczytal uważnie to bys wiedzial !
          od ceny katalogowej 8%
          wiec podstawowa wersja punto 1.2 Actual 3d - 27 508 zł BRUTTO , 5d - 28 695 ZŁ
          BRUTTO
          teraz jasne?

przeciez całego cennika tu nie wstawie ale wysle na prv
          agszop@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka