04.02.07, 12:38
Mam okazje tanio takie auto kupic ale nic o nim nie wiem. Moze ktos jezdzil?
To jest toyota 4runwer z 1993, silnik v6 na automacie. Ladnie wyglada. Ile to
moze palic i ile pojedzie? I czy czesci sa drogie? Duzo sie psuje? Trudno sie
takim samochodem jezdzi po miescie? (zielonej gorze). Mnie nie potrzebna jest
terenowka ale ten ma duzo miesjca w srodku i podoba mi sie.

dzieki

Obserwuj wątek
    • red_qublik Re: 4 runer 05.02.07, 16:45
      takim akurat nie jezdzilem, ale kilkoma SUV z silnikami V6 mialem okazje:
      silnik/skrzynia powinna wytrzymac 300 tys km bez problemow, chyba ze idiota
      jakis ..., wtedy to loteria.
      ile pali? tyle ile wlejesz. jak jezdzisz bardzo spokojnie to jakies 12/100, jak
      zaczniesz deptac jak szalony to i pewnie 25 bedzie z malo.
      jak szukasz czegos co ma duzo miejsca w srodku, to polecam jakiegos vana. nie
      masz terenowych "dodatkow", za ktore placisz i wozisz (zuzycie paliwa idzie w
      gore) a nie uzywasz.

• kundabufer Re: 4 runer 05.02.07, 18:27
      4-runner to auto oparte o konstrukcję Hiluxa-nie sadze żeby oferowało przesadny
      komfort w mieście.Z tyłu most i resory piórowe+rama,a spalanie to raczej pod
      15l.Z pewnością przeżyje więcej niż szpanerskie SUVy ale jego zakup powinna
      poprzedzać kalklacja + i -.
    • hamerykanka Re: 4 runer 05.02.07, 19:27
      Hej:)
      Mam 4 Runnera z 96 r. W internecie znajdziesz amerykanskie forum wlscicieli 4R,
      poszukaj w forum o drugiej generacji 4R (do 96r).
      generalnie starsze $R sa lepsze od nowych-blacharka jest dobra,przeswit wiekszy
      niz nowych 4R, wezsze. Nowe 4R to niestety juz miejskie autka.
      Ja ze swoim nie mam problemow. Tydzien temu przeszedl przeglad, standard po 100
      000 mil, wymiana wszystkich paskow, timing silnika, wymiana nasady reflektora,
      swiece, plukanie skrzyni biegow i chlodnicy $900, ale mam teraz swiety spokoj.
      Automat to wygoda. Sprawdz jakie mam opcje 4x4, czasem niektore modele nie maja
      H4, wylacznie L4. H4 uzywasz jednak czesciej, zwlaszcza przy normalnych
      predkosciach na sliskiej jezdni. Tak bylo jak sprawdzalam 4R z 2001r.
      Moj po zabiegach v4 zreszta , pali galon na 22 mile. Jak na SUV to naprawde OK.
      4R maja opinie niezawodnych i rzeczywiscie procz tego przegladu i regularnego
      serwisowania nie mam z nim problemu. Parkowanie nie jest problemem bo ma waski
      promien skretu, zaskakujacy przy tej wielkosci. Czesci moga byc problelem bo to
      starszy model. Nie wiem jak w Polsce...
      Kupujesz w Polsce czy sciagasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka