16.03.07, 19:24
Nie wiem co i nie wiem czemu. przy mniejszych prędkościach, przy delikatnych
skręcie, przy mniej delikatnym czasem też. Dwa tygodnie temu byłam na
przeglądzie i nic nie znaleźli. A piszczeć zaczęło. Cóż to może być i ile
ewentualnie będzie mnie kosztować?
Obserwuj wątek
    • primo555 Re: piszczy 16.03.07, 19:29
      hmmm . moze to bieda piszczy , hehe

gdzie piszczy , w ktorym , miejscu, jedz do innego warsztatu,
      • hmatisse Re: piszczy 16.03.07, 19:30
        Koła, wydaje mi się, że z przodu. Dźwięk przeraźliwie cieniutko piszczący.
        Podobnie jak hamulce, kiedy trzeba już klocki powymieniać, tylko u mnie akurat
        nie przy hamowaniu.
        • macgregor-72 Re: piszczy 17.03.07, 10:02
          przypadkiem nie były ostatnio wymieniane hamulce?
          jeśli tak to właśnie piszczą hamulce
        • baartur Re: piszczy 17.03.07, 10:29
          Przy skręcie mogą ci piszczeć delikatnie klocki tak wynika z tego co mówisz.
          Jeszcze jest kwestia tego czy to jest ciągły pisk czy przerywany? Spróbuj
          pojechać na jakiś plac i sprawdzić dokładnie pojeździsz w kółko trochę to może i
          zlokalizujesz dokładnie co to piszczy...
          • hmatisse Re: piszczy 17.03.07, 16:41
            Nie, to nie jest ciągły pisk, i nie jest w zasadzie jednostajny. Ale tez nie
            taki jednorazowy, że pisk i koniec. Piśnie na trzy sekundy, prze dłuższym
            skręcie popiszczy dłużej. A dzisiaj sobie przez chwilę popiskało na prostej.
            Nie wiem czy były wymieniane hamulce, kupiłam używane auto.
            • speedone Re: piszczy 18.03.07, 17:04
              klocki sie kończą i czasem stana "storcem" i piszczą
    • hmatisse Re: piszczy 18.03.07, 19:17
      No dobra. Byliśmy się jeszcze raz przejechać. Tym razem z moim chłopakiem.
      Piszczy (śpiewa, ćwierka, niejednostajnie) ewidentnie przy lewoskręcie. Na
      prostej czasem też, przy większych prędkościach też. A czasem nie piszczy.
      Łożysko?
      • speedone Re: piszczy 18.03.07, 22:50
        hmatisse napisała:

> No dobra. Byliśmy się jeszcze raz przejechać. Tym razem z moim chłopakiem.
        > Piszczy (śpiewa, ćwierka, niejednostajnie) ewidentnie przy lewoskręcie. Na
        > prostej czasem też, przy większych prędkościach też. A czasem nie piszczy.
        > Łożysko?

na moje oko wlasnie klocki , łozysko bys poznala na bank :) narazie tylko tyle
        piszczy pozniej zacznie non stop :) sam to przerabialem ostatnio :D tylko u mnie
        w prawo i na dziurach
        • hmatisse Re: piszczy 19.03.07, 20:09
          Właśnie klocki wydawały mi się najmniej prawdopodobne bo auto hamuje jak złoto.
          Poza tym chłoptasie 2 tygodnie temu na przeglądzie powiedzieli, że hamulce
          jeszcze w dobrym stanie. No cóż, pojadę zmienić gumki to mi to sprawdzą.
          • speedone Re: piszczy 19.03.07, 22:42
            hmatisse napisała:

> Właśnie klocki wydawały mi się najmniej prawdopodobne bo auto hamuje jak złoto.
            >
            > Poza tym chłoptasie 2 tygodnie temu na przeglądzie powiedzieli, że hamulce
            > jeszcze w dobrym stanie. No cóż, pojadę zmienić gumki to mi to sprawdzą.

po pierwsze Chloptas to mozesz byc Ty ! a po drugie na jakim przegladzie ? :D bo
            u mnie jeszcze zostalo troszke okladzin spokojnie na wiele km a jednak :) hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka