Dodaj do ulubionych

KLIMATYZACJA W RENAULT

IP: *.unregistered.formus.pl 28.06.01, 15:42
Prosilbym Was o uwagi n/t dzialania klimy w samochodzie. Mam Lagune z
automatyczna klima i dotychczas nie zauwazylem aby pod autem pojawiala sie
skroplona woda. Czy to dobrze, slyszalem ze byc moze zatkany jest odplyw. Moze
ktos mial podobny problem...
Bede wdzieczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: 204.80.83.* 28.06.01, 19:27
      witaj ja na codzien jezdze z klima poniewaz mieszkam w stanach i wydaje mi sie
      ze z twoim AC jest cos nie tak.Jak dawno temu sprawdzales caly system i kiedy
      ostatnio dobijales gazu sa 2 rodzaje r12 i r134a daj mi wiecej info a ja
      postaram sie pomoc No to nara
      • Gość: krzych Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: *.unregistered.formus.pl 29.06.01, 09:31
        Gość portalu: marcin napisał(a):

> witaj ja na codzien jezdze z klima poniewaz mieszkam w stanach i wydaje mi sie
        > ze z twoim AC jest cos nie tak.Jak dawno temu sprawdzales caly system i kiedy
        > ostatnio dobijales gazu sa 2 rodzaje r12 i r134a daj mi wiecej info a ja
        > postaram sie pomoc No to nara

Mam ten samochod ledwie dwa miesiace. Klima dziala, tzn. chlodzi , "odparowuje"
        szyby itd ale wielokrotnie widzialem jak pod innymi samochodami z wlaczym A/C
        powstaje mala kaluza. Nie wiem jaki mam czynnik chlodzacy, ale to chyba nie ma
        wplywu... Boje sie ze ta woda pozostaje np gdzies we wnetrzu samochodu!!

• Gość: PiL Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: 212.244.170.* 29.06.01, 09:53
          Chcę Cię uspokoić: moja też nie leje pod siebie. Widoczne kałuże są chyba
          objawem trochę nienormalnego stanu lub pracy na full. Skropliny moim zdaniem
          powinny odparować, nie jest tego dużo, a już napewno nie wystarcza ich na
          bajoro. Pozdr.
          • Gość: Krzych Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: 62.32.134.* 29.06.01, 12:23
            Obawiam sie, ze jednak cos "mokrego" powinno sie na zewnatrz wydostawac, o ile
            wiem w samochodzie z klima jest specjalne odprowadzenie wody (rurka czy cos
            takiego...)
            • Gość: PiL Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: 212.244.170.* 29.06.01, 13:09
              No tak, ale trzeba pamiętać, że ta woda jest w ilościach możliwych do
              skroplenia z pary zawartej w atmosferze, więc chyba niewielkich.
              Gdzie tu są ludzie ze znajomością takich problemów ???!!!
            • Gość: Kisior Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: *.balcab.unibas.ch 30.06.01, 00:38
              Jak automobil tak sie slabo moczy, to radze sprawdzic gospodarke wodno-
              elektrolitowa
    • Gość: xxl Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: *.dialup.supermedia.pl 29.06.01, 10:00
      Gość portalu: kRZYCH napisał(a):

> Prosilbym Was o uwagi n/t dzialania klimy w samochodzie. Mam Lagune z
      > automatyczna klima i dotychczas nie zauwazylem aby pod autem pojawiala sie
      > skroplona woda. Czy to dobrze, slyszalem ze byc moze zatkany jest odplyw. Moze
      > ktos mial podobny problem...
      > Bede wdzieczny.

Nie wiem czy to dobrze czy nie , ale w mojej Lagunie z klimy skrapla się woda pod
      samochodem.

• Gość: Niknejm Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: *.pg.com 29.06.01, 13:32
      He he, a mój znajomy kiedyś przy dużych upałach zobaczył mokrą plamę pod
      autkiem i pogonił do serwisu... Problem odwrotny od Twojego :-)
      Wszystko zależy od rodzaju klimy, ale na ogół przy umiarkowanej temperaturze
      zewnętrznej taka plama się nie robi (pod moją Hondką też nie). Dopiero przy
      wysokiej temperaturze na zewnątrz (> 22 stopnie) i mocnym wykorzystaniu klimy
      zobaczysz taką plamę.
      Ponieważ będzie się robić coraz cieplej, wypróbuj to w południe na rozgrzanym w
      słońcu samochodzie i klimie na maksa. Ale nie siedź w środku wtedy, bo
      zapalenie płuc murowane! :-) Jeśli plama się nie pojawi, to niech Ci sprawdzą w
      serwisie ciśnienie czynnika chłodzącego w instalacji. Pewnie zrobią Ci to za
      friko, a nie będziesz musiał się denerwować.

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: Krzych Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: *.unregistered.formus.pl 29.06.01, 13:56
        Dzieki, bede sledzil prognozy pogody.... !! Obys mial racje.
        • Gość: MARCIN Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: *.online-age.net 30.06.01, 00:13
          NIE DENERWUJ SIE Z TWOJA KLIMA JEST WSZYSTKO W PORZADKU .W STANACH JEST GORACO
          A JA MIESZKAM KOLO CHICAGO GDZIE TEMP. SIEGA +35-40C I WILGOC JEST OK.100% IZE
          WZGLEDU NA TA WILGOC SPOD AUT LEJE SIE JAK "Z WIADRA" W POLSCE NIE MA TAKICH
          TEMP. I WILGOCI TAK WIEC WYDAJE MI SIE ZE WSZYSTKO JEST OK.JESZCZE JEDNO SCHYL
          SIE POD AUTO IPOWINIENIES ZOBACZYC RURKE KTORA ODPROWADZA WODE Z A.C.SPRAWDZ AC
          KIEDY BEDZIE CIEPLO POWINNO BYC WPORZADKU .JEZELI MASZPYTANIA TO PISZ JAK BYS
          CHCIAL TO PRZESLE CI KSIAZKE O WSZYSTKICH KLIMATYZACJACH NO TO NARA
          • Gość: Krzych Re: KLIMATYZACJA W RENAULT IP: 150.153.100.* 02.07.01, 07:55
            Panowie mieliscie racje, Wczoraj troche przygrzalo i po kilkudziesieciu
            km "stwierdzilem" pod moim bolidem mokra plamke. To byla woda, tak ze jestem
            spokojniejszy. Dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka