sid50 19.03.07, 15:54 Od dzisiaj zdrożały wszystkie wersje cee'da o 1.500 PLN. To rzadkość ,żeby na starcie podnosić ceny,chyba sprzedaż przerosła ich oczekiwania. Link Zgłoś Obserwuj wątek
daria.1 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 16:43 dobre sobie ,oni przeciez specjalnie zaniżyli cene żeby przyciągnąć ludzi , a teraz osiągaja swój cel bo ludzie będą się nakrecać Link Zgłoś
sid50 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 18:29 to znaczy ,że mają łeb nie od parady,przecież w biznesie o to właśnie biega Link Zgłoś
black_code Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 17:07 Popyt jest duzy i przypuszcam ze wiedza to ze sa wstanie sprzedac wiecej niz otrzymana pula to dlaczego nie zarobic jeszcze wiecej podnoszac ceny tak dluga jak dlugo beda chetni .Jak przekrocza granice zostanie im nasladowac Citroena - 30% rabatu, wazne caly rok . Link Zgłoś
sid50 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 18:34 jasne,kiedy zarabiać jak nie na koniunkturze,sądzę ,że dopłacać nie będą.Swoją drogą tak i tak różnice cen w kompaktach sa bardzo duże i teraz po cee'dzie widać jak producenci doją tylko za markę,bo ostatnie testy cee'da,golfa,mazdy,peugeota i opla astry nie pokazują prawie żadnych różnic.Golf i cee'd wygrały z 440 punktami .Różnica punktowa miezy pozostałymi jeste niewielka a różnica w cenach ogromna.Może teraz coś drgnie. Link Zgłoś
januszz4 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 20.03.07, 12:01 sid50 napisał: > jasne,kiedy zarabiać jak nie na koniunkturze,sądzę ,że dopłacać nie będą.Swoją > drogą tak i tak różnice cen w kompaktach sa bardzo duże i teraz po cee'dzie > widać jak producenci doją tylko za markę,bo ostatnie testy > cee'da,golfa,mazdy,peugeota i opla astry nie pokazują prawie żadnych > różnic.Golf i cee'd wygrały z 440 punktami .Różnica punktowa miezy pozostałymi > jeste niewielka a różnica w cenach ogromna.Może teraz coś drgnie. Ale zwróć uwagę na to, że jeśli podsumujesz tylko punkty za nadwozie oraz napęd i zawieszenie, Cee'd zajmie przedostatnie miejsce (310 pkt) wyprzezdając tylko Peugeota. To właśnie punktacja za "koszty" wywindowała ten samochód na pierwszą pozycję. Inna sprawa, że różnica w tej punktacji rzeczywiście nie jest znacząca. Link Zgłoś
big_natural Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 20.03.07, 14:36 Ale zwróć uwagę na to, że jeśli podsumujesz tylko punkty za nadwozie oraz napęd > > i zawieszenie, Cee'd zajmie przedostatnie miejsce (310 pkt) wyprzezdając tylko > Peugeota. To właśnie punktacja za "koszty" wywindowała ten samochód na pierwszą te testy to jeden wielki smiech na sali :)pkt z nikad jak możan było napisąc że spośród tych aut najlepszy komfort podróżowanaia jest w golfie :) zdecydowanie za wysoka punktacja VW ale jak tyo mówia bracia kaczyńscy walka z układem jest cieżka :) pozdr Link Zgłoś
sid50 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 20.03.07, 21:52 I o to chodzi ,że nie jest znacząca,a przecież to uznane marki.Róznica dwoch trzech punktów na niekorzyść cee'da w zestawieniu z Golfem jest zwycięstwem cee'da Link Zgłoś
wallenrode ale dlaczego dają tylko 10lat na blachę? 20.03.07, 23:47 konkurencja o 2 lata więcej. a z tą 7 letnią gwarancją to jak z 2 letnią na buty. prędzej wymienisz podzespoły z powodu wypracowania niż udowodnisz IM żeby to zrobili w ramach gwarancji... zobaczymy ile naiwnych się skusi na to COŚ. Link Zgłoś
mechanioll Re: ale dlaczego dają tylko 10lat na blachę? 21.03.07, 15:59 nikt cie juz synu nie wyleczy Link Zgłoś
wallenrode Re: ale dlaczego dają tylko 10lat na blachę? 21.03.07, 17:33 możesz sobie to tak tłumaczyć ale ja się nie nabieram na sztyczki słownew stylu 7 lat gwarncji. każda inna marka ma albo 2-3 lata z możliwością jej przedłużenia. więc w czym halo z tą 7? Link Zgłoś
al9 wallenrode 21.03.07, 17:40 masz rację, ale przyznasz też - że długi okres gwarancyjny jest wartością dodaną. Zwłaszcza, jesli przeglądy sa co 15 tys i nie kosztuja majątku.. Kilku producentów - ford, peugot - daje mozliwość przedłużenia gwarancji - ale odpłatnie. Można więc wysnuć wniosek, że dla czesci Kupujących - oznacza to oszczedność rzędu kilku tysięcy... Z trzeciej strony o koniecznosci latania ciągle do ASO dyskusji było kilka.. Pozdr al Link Zgłoś
swoboda_t Re: ale dlaczego dają tylko 10lat na blachę? 21.03.07, 17:56 A w USA standardem jest 4-5 lat, niektórzy dają więcej. Zaykle serwis jest bezpłatny, ale np. Mercedes Benz od jakiegoś czasu znów każe sobie za to płacić. Więc o co halo?? Link Zgłoś
wallenrode Re: ale dlaczego dają tylko 10lat na blachę? 24.03.07, 17:11 w tym halo że ja piszę o polsce. Link Zgłoś
lenarty Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 17:27 Dotychczasowe ceny ceed'a były niższe od najtańszej konkurencji o ok 5 do nawet 16 tyś zł, w zależności od wersji silnikowej i wyposażenia. Jak informuje najnowszy auto-świat, KIA w Polsce zebrała do połowy marca ok 1500 zamówień, czyli 60% planowanej liczby zamówień na cały rok! Te dwa fakty plus niesłabnące zainteresowanie modelem pewnie podkusiły ich do tej podwyżki. Link Zgłoś
mq21 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 18:57 Ja czekam juz 3 tygodnie od wpłaty zaliczki a odbiór mam potwierdzony na poczatek kwietnia. Dobrze ze choc cena jest zagwarantowana. A tak przy okazji czy może ktos wyjasnic jaka jest roznica miedzy silnikiem 1,6 DOHC EX a 1,6 DOHC LX? Punto II ale będzie cee'd Link Zgłoś
tsunami1 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 21.03.07, 00:47 to poczekajcie jak wyjdzie nowy hyundai w maju, w mysl zasady hyundaia, kia idzie w cene a hyundai w jakosc, ta jakosc to juz mozna zobaczyc ze bije na glowe ceeda a cena pewnie bedzie do niego zblizona. Koreancy niestety ida jak burza, za chwile wchodzi nowa limo Hyundaia i bedzie niezla rzez niemieckich aut Link Zgłoś
sid50 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 21.03.07, 07:17 No proszę jeżeli Hyundai idzie w jakość to świetna wiadomość...w cee'dzie jest silnik Hyundaya.Bo przecież to nie tajemnica ,że ,,oni" są razem Link Zgłoś
baartur Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 21.03.07, 08:32 Samochód w testach wypadał nieźle dodatkowo cena przystępna, fajny wygląd, więc nie ma co się dziwić bo zainteresowanie tym autem jest spore... Link Zgłoś
al9 kiedy założycie sobie oddzielne forum??????????? 21.03.07, 10:32 to poczekajcie jak wyjdzie nowy hyundai w maju, w mysl zasady hyundaia, kia idzie w cene a hyundai w jakosc, ta jakosc to juz mozna zobaczyc ze bije na glowe ceeda a cena pewnie bedzie do niego zblizona. Koreancy niestety ida jak burza, za chwile wchodzi nowa limo Hyundaia i bedzie niezla rzez niemieckich aut ------------- hyundai idzie w jskość... jak? skoro oba auta w tej samej fabryce na Słowacji będą robione? Mam też prośbę do onanistów: możecie sobie założyc oddzielne forum kii ?? Bedziecie tam sobie analizować każde kichnięcie i każdy ruch w cenniku.. al Link Zgłoś
swoboda_t Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 11:57 Hyundai ma mieć lepsze materiały we wnętrzu, bardziej komfortowe zawieszenie - w sumie ma go to pozycjonować nieco wyżej niż cee'da i w zamyśle adresowany jest do trochę innej klienteli. Link Zgłoś
lenarty Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 12:16 Jak zwykle popisałeś się swoim chamstwem, gratuluję! A jeśli nie odróżniasz forumowiczów dyskutujących o nowych modelach aut od onanistów, to już nawet nie wiem, co Ci poradzić: może wizyta w warsztacie samochodowym i u seksuologa (w dowolnej kolejności)? Link Zgłoś
al9 lenarty 21.03.07, 16:05 Jak zwykle popisałeś się swoim chamstwem, gratuluję! A jeśli nie odróżniasz > forumowiczów dyskutujących o nowych modelach aut od onanistów, to już nawet nie > wiem, co Ci poradzić:------------------- ------------------------------------------------------ tak sobie poczytałem Twoje posty w ostatnim czasie... wszystkie o kii Dyskutuj sobie do woli, ale dyskusja o nowych modelach a pytania o niezawodność i wrażenia dotyczące ceeda i ceeda i ceeda - są dla innych męczące.. a co do rad od Ciebie - dziękuję ale nie chcę żadnej al Link Zgłoś
stara_izyda Re: lenarty 21.03.07, 16:08 Tak się składa, że forum jest po to, aby każdy mógł pisać co mu się żywnie podoba, oprócz obrażania innych. Lenarty pisze o kii, kii i kii. I co z tego? Takie jego prawo. Natomiast pierololenie o szopenie i obrażanie innych to specjalnośc twoja, a nie jego. Więc jesli ci nie pasi, to onanizuje sie gdzie indziej. EOT. Link Zgłoś
al9 zmień nick, izyda 21.03.07, 16:42 bo nie pasuje do twojego plugawego języka... prawo lenartego do pisania o czym chce - poza dyskusją. Moje prawo żeby zachęcać go do założenia podforum... czemu natomiast jestes niegrzeczna? nie wiem. to znaczy wiem, ale nie powiem... al Link Zgłoś
stara_izyda Re: zmień nick, izyda 21.03.07, 16:46 al9 napisał: > bo nie pasuje do twojego plugawego języka... > prawo lenartego do pisania o czym chce - poza dyskusją. Moje prawo żeby > zachęcać go do założenia podforum... > czemu natomiast jestes niegrzeczna? nie wiem. > to znaczy wiem, ale nie powiem... Sraty taty dupa w kraty. Panie Burku Arturku. Koniec, nie będę sie więcej udzielała bo szkoda klawiszowców. Hyhyhyhyhyhyhyhyhyhy. > al Link Zgłoś
sid50 Re: lenarty 21.03.07, 23:31 Jak sie czujesz bęcwale znudzony,to wyłącz komputer i pocztaj troche o samochodach,bo pleciesz takie banialuki ,że smetno to czytać,a'propos,odebrałem dzisiaj cee'da Link Zgłoś
lenarty Re: lenarty 22.03.07, 01:25 Gratuluję odbioru auta! Może zechcesz podzielić się wrażeniami z jazdy na tym wątku? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=58215700 Link Zgłoś
czytajacy_w_zbozu Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 12:18 W kewstii formalnej Kia to Słowacja - Żylina Hyundai to Czechy - Nosowice [ ok. Ostrawy ] Link Zgłoś
foto_graf_szczecin Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 16:59 al9 napisał: > Mam też prośbę do onanistów: > możecie sobie założyc oddzielne forum kii ?? > Bedziecie tam sobie analizować każde kichnięcie i każdy ruch w cenniku.. > al Artur, wyluzuj, z tej storny Cie nie znalem... 43 lata na karku i takie posty... Wstyddd, wstyd..... Link Zgłoś
al9 Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 17:21 Artur, wyluzuj, z tej storny Cie nie znalem... 43 lata na karku i takie posty.. > . > Wstyddd, wstyd..... ----------------------- przyjemnie sobie anonimowo pouzywać na forum.. ja specjalnie sie nie ukrywam, czesto podpisuję imieniem i nazwiskiem, ale takich durnych wycieczek, w dodatku ewidentnie od kogoś, kto mnie zna - akceptowac nie będę.. Z tej strony mnie nie znałeś? Podpisz się, wtedy pogadamy artur Link Zgłoś
sid50 Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 23:28 Mam tez prośbę do palantów,nie ruszać onanistów Link Zgłoś
hayer Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 21.03.07, 18:50 koreanczycy w koncu po paru latach zaczynaja sie liczyc w europie, jeszcze z 10 lat i bedziemy sie zastanawiac vw kia czy hyundai Link Zgłoś
januszz4 Tarcza 21.03.07, 23:11 No właśnie przed chwilą dowiedzieliśmy się z wywiadu Olejnik z Tuskiem, że zdaniem Jarka tarcza antyrakietowa ma nas chronić przed Koreańczykami (co prawda północnymi, ale to ta sama nacja). Czy będzie chronić przed ich produktami, w to już wątpię. Link Zgłoś
gls1 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 24.03.07, 10:20 Każdy nowy samochód to idiotyzm. Za takiego Ceeda (nowego) mam hondę CRV z 2003 roku, co jest "niebem a ziemią"... Link Zgłoś
habudzik Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 24.03.07, 10:43 To Twój punkt widzenia a nie wszyscy tak mają . Ja wole nowy samochód bo mam gw bo nikt w nim nie siedział itd. Link Zgłoś
konrad022 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 24.03.07, 14:16 To tak jak z kobieta. Jeden lubi uzywane i przechodzone inny bez przebiegu. Link Zgłoś
wallenrode dobre! 24.03.07, 14:21 jeden woli przeciętne "dziewice" a inny ładne "rozwódki" Link Zgłoś
habudzik Re: dobre! 24.03.07, 15:01 wallenrode napisał: > jeden woli przeciętne "dziewice" a inny ładne "rozwódki" > A izyda jescze znaczki zbiera . Link Zgłoś