Dodaj do ulubionych

musi się nieźle cee'd sprzedawać

19.03.07, 15:54
Od dzisiaj zdrożały wszystkie wersje cee'da o 1.500 PLN.
To rzadkość ,żeby na starcie podnosić ceny,chyba sprzedaż przerosła ich
oczekiwania.
Obserwuj wątek
    • daria.1 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 16:43
      dobre sobie ,oni przeciez specjalnie zaniżyli cene żeby przyciągnąć ludzi ,
      a teraz osiągaja swój cel bo ludzie będą się nakrecać
      • sid50 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 18:29
        to znaczy ,że mają łeb nie od parady,przecież w biznesie o to właśnie biega
    • black_code Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 17:07
      Popyt jest duzy i przypuszcam ze wiedza to ze sa wstanie sprzedac
      wiecej niz otrzymana pula to dlaczego nie zarobic jeszcze wiecej
      podnoszac ceny tak dluga jak dlugo beda chetni .Jak przekrocza granice
      zostanie im nasladowac Citroena -
      30% rabatu, wazne caly rok .
      • sid50 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 18:34
        jasne,kiedy zarabiać jak nie na koniunkturze,sądzę ,że dopłacać nie będą.Swoją
        drogą tak i tak różnice cen w kompaktach sa bardzo duże i teraz po cee'dzie
        widać jak producenci doją tylko za markę,bo ostatnie testy
        cee'da,golfa,mazdy,peugeota i opla astry nie pokazują prawie żadnych
        różnic.Golf i cee'd wygrały z 440 punktami .Różnica punktowa miezy pozostałymi
        jeste niewielka a różnica w cenach ogromna.Może teraz coś drgnie.
        • januszz4 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 20.03.07, 12:01
          sid50 napisał:

> jasne,kiedy zarabiać jak nie na koniunkturze,sądzę ,że dopłacać nie
          będą.Swoją
          > drogą tak i tak różnice cen w kompaktach sa bardzo duże i teraz po cee'dzie
          > widać jak producenci doją tylko za markę,bo ostatnie testy
          > cee'da,golfa,mazdy,peugeota i opla astry nie pokazują prawie żadnych
          > różnic.Golf i cee'd wygrały z 440 punktami .Różnica punktowa miezy
          pozostałymi
          > jeste niewielka a różnica w cenach ogromna.Może teraz coś drgnie.

Ale zwróć uwagę na to, że jeśli podsumujesz tylko punkty za nadwozie oraz napęd
          i zawieszenie, Cee'd zajmie przedostatnie miejsce (310 pkt) wyprzezdając tylko
          Peugeota. To właśnie punktacja za "koszty" wywindowała ten samochód na pierwszą
          pozycję. Inna sprawa, że różnica w tej punktacji rzeczywiście nie jest znacząca.
          • big_natural Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 20.03.07, 14:36
            Ale zwróć uwagę na to, że jeśli podsumujesz tylko punkty za nadwozie oraz napęd
            >
            > i zawieszenie, Cee'd zajmie przedostatnie miejsce (310 pkt) wyprzezdając
            tylko
            > Peugeota. To właśnie punktacja za "koszty" wywindowała ten samochód na
            pierwszą

te testy to jeden wielki smiech na sali :)pkt z nikad
            jak możan było napisąc że spośród tych aut najlepszy komfort podróżowanaia jest
            w golfie :)
            zdecydowanie za wysoka punktacja VW ale jak tyo mówia bracia kaczyńscy walka z
            układem jest cieżka :)

pozdr
          • sid50 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 20.03.07, 21:52
            I o to chodzi ,że nie jest znacząca,a przecież to uznane marki.Róznica dwoch
            trzech punktów na niekorzyść cee'da w zestawieniu z Golfem jest zwycięstwem
            cee'da
            • wallenrode ale dlaczego dają tylko 10lat na blachę? 20.03.07, 23:47
              konkurencja o 2 lata więcej.

a z tą 7 letnią gwarancją to jak z 2 letnią na buty.

prędzej wymienisz podzespoły z powodu wypracowania niż udowodnisz IM żeby to
              zrobili w ramach gwarancji...

zobaczymy ile naiwnych się skusi na to COŚ.
              • mechanioll Re: ale dlaczego dają tylko 10lat na blachę? 21.03.07, 15:59
                nikt cie juz synu nie wyleczy
                • wallenrode Re: ale dlaczego dają tylko 10lat na blachę? 21.03.07, 17:33
                  możesz sobie to tak tłumaczyć ale ja się nie nabieram na sztyczki słownew stylu
                  7 lat gwarncji.

każda inna marka ma albo 2-3 lata z możliwością jej przedłużenia.

więc w czym halo z tą 7?

• al9 wallenrode 21.03.07, 17:40
                    masz rację, ale przyznasz też - że długi okres gwarancyjny jest wartością
                    dodaną. Zwłaszcza, jesli przeglądy sa co 15 tys i nie kosztuja majątku..
                    Kilku producentów - ford, peugot - daje mozliwość przedłużenia gwarancji - ale
                    odpłatnie. Można więc wysnuć wniosek, że dla czesci Kupujących - oznacza to
                    oszczedność rzędu kilku tysięcy...
                    Z trzeciej strony o koniecznosci latania ciągle do ASO dyskusji było kilka..

Pozdr
                    al
                  • swoboda_t Re: ale dlaczego dają tylko 10lat na blachę? 21.03.07, 17:56
                    A w USA standardem jest 4-5 lat, niektórzy dają więcej. Zaykle serwis jest
                    bezpłatny, ale np. Mercedes Benz od jakiegoś czasu znów każe sobie za to
                    płacić. Więc o co halo??
                    • wallenrode Re: ale dlaczego dają tylko 10lat na blachę? 24.03.07, 17:11
                      w tym halo że ja piszę o polsce.

• lenarty Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 17:27
      Dotychczasowe ceny ceed'a były niższe od najtańszej konkurencji o ok 5 do nawet
      16 tyś zł, w zależności od wersji silnikowej i wyposażenia. Jak informuje
      najnowszy auto-świat, KIA w Polsce zebrała do połowy marca ok 1500 zamówień,
      czyli 60% planowanej liczby zamówień na cały rok! Te dwa fakty plus niesłabnące
      zainteresowanie modelem pewnie podkusiły ich do tej podwyżki.
      • mq21 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 19.03.07, 18:57
        Ja czekam juz 3 tygodnie od wpłaty zaliczki a odbiór mam potwierdzony na poczatek kwietnia. Dobrze ze choc cena jest zagwarantowana. A tak przy okazji czy może ktos wyjasnic jaka jest roznica miedzy silnikiem 1,6 DOHC EX a 1,6 DOHC LX?
        Punto II ale będzie cee'd
        • tsunami1 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 21.03.07, 00:47
          to poczekajcie jak wyjdzie nowy hyundai w maju, w mysl zasady hyundaia, kia
          idzie w cene a hyundai w jakosc, ta jakosc to juz mozna zobaczyc ze bije na
          glowe ceeda a cena pewnie bedzie do niego zblizona. Koreancy niestety ida jak
          burza, za chwile wchodzi nowa limo Hyundaia i bedzie niezla rzez niemieckich aut
          • sid50 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 21.03.07, 07:17
            No proszę jeżeli Hyundai idzie w jakość to świetna wiadomość...w cee'dzie jest
            silnik Hyundaya.Bo przecież to nie tajemnica ,że ,,oni" są razem
    • baartur Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 21.03.07, 08:32
      Samochód w testach wypadał nieźle dodatkowo cena przystępna, fajny wygląd, więc
      nie ma co się dziwić bo zainteresowanie tym autem jest spore...
    • al9 kiedy założycie sobie oddzielne forum??????????? 21.03.07, 10:32
      to poczekajcie jak wyjdzie nowy hyundai w maju, w mysl zasady hyundaia, kia
      idzie w cene a hyundai w jakosc, ta jakosc to juz mozna zobaczyc ze bije na
      glowe ceeda a cena pewnie bedzie do niego zblizona. Koreancy niestety ida jak
      burza, za chwile wchodzi nowa limo Hyundaia i bedzie niezla rzez niemieckich aut
      -------------
      hyundai idzie w jskość...
      jak? skoro oba auta w tej samej fabryce na Słowacji będą robione?

Mam też prośbę do onanistów:
      możecie sobie założyc oddzielne forum kii ??
      Bedziecie tam sobie analizować każde kichnięcie i każdy ruch w cenniku..
      al
      • swoboda_t Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 11:57
        Hyundai ma mieć lepsze materiały we wnętrzu, bardziej komfortowe zawieszenie -
        w sumie ma go to pozycjonować nieco wyżej niż cee'da i w zamyśle adresowany
        jest do trochę innej klienteli.
      • lenarty Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 12:16
        Jak zwykle popisałeś się swoim chamstwem, gratuluję! A jeśli nie odróżniasz
        forumowiczów dyskutujących o nowych modelach aut od onanistów, to już nawet nie
        wiem, co Ci poradzić: może wizyta w warsztacie samochodowym i u seksuologa (w
        dowolnej kolejności)?
        • al9 lenarty 21.03.07, 16:05
          Jak zwykle popisałeś się swoim chamstwem, gratuluję! A jeśli nie odróżniasz
          > forumowiczów dyskutujących o nowych modelach aut od onanistów, to już nawet
          nie
          > wiem, co Ci poradzić:-------------------
          ------------------------------------------------------
          tak sobie poczytałem Twoje posty w ostatnim czasie...
          wszystkie o kii
          Dyskutuj sobie do woli, ale dyskusja o nowych modelach a pytania o niezawodność
          i wrażenia dotyczące ceeda i ceeda i ceeda - są dla innych męczące..
          a co do rad od Ciebie - dziękuję ale nie chcę żadnej
          al
          • stara_izyda Re: lenarty 21.03.07, 16:08
            Tak się składa, że forum jest po to, aby każdy mógł pisać co mu się żywnie
            podoba, oprócz obrażania innych. Lenarty pisze o kii, kii i kii. I co z tego?
            Takie jego prawo. Natomiast pierololenie o szopenie i obrażanie innych to
            specjalnośc twoja, a nie jego. Więc jesli ci nie pasi, to onanizuje sie gdzie
            indziej. EOT.

• al9 zmień nick, izyda 21.03.07, 16:42
              bo nie pasuje do twojego plugawego języka...
              prawo lenartego do pisania o czym chce - poza dyskusją. Moje prawo żeby
              zachęcać go do założenia podforum...
              czemu natomiast jestes niegrzeczna? nie wiem.
              to znaczy wiem, ale nie powiem...
              al
              • stara_izyda Re: zmień nick, izyda 21.03.07, 16:46
                al9 napisał:

> bo nie pasuje do twojego plugawego języka...
                > prawo lenartego do pisania o czym chce - poza dyskusją. Moje prawo żeby
                > zachęcać go do założenia podforum...
                > czemu natomiast jestes niegrzeczna? nie wiem.
                > to znaczy wiem, ale nie powiem...

Sraty taty dupa w kraty. Panie Burku Arturku. Koniec, nie będę sie więcej
                udzielała bo szkoda klawiszowców. Hyhyhyhyhyhyhyhyhyhy.
                > al
              • sid50 Re: zmień nick, izyda 21.03.07, 23:32
                cienkiś bolek.........................
          • sid50 Re: lenarty 21.03.07, 23:31
            Jak sie czujesz bęcwale znudzony,to wyłącz komputer i pocztaj troche o
            samochodach,bo pleciesz takie banialuki ,że smetno to czytać,a'propos,odebrałem
            dzisiaj cee'da
            • lenarty Re: lenarty 22.03.07, 01:25
              Gratuluję odbioru auta! Może zechcesz podzielić się wrażeniami z jazdy na tym wątku?
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=58215700
      • czytajacy_w_zbozu Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 12:18
        W kewstii formalnej

Kia to Słowacja - Żylina
        Hyundai to Czechy - Nosowice [ ok. Ostrawy ]
      • foto_graf_szczecin Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 16:59
        al9 napisał:
        > Mam też prośbę do onanistów:
        > możecie sobie założyc oddzielne forum kii ??
        > Bedziecie tam sobie analizować każde kichnięcie i każdy ruch w cenniku..
        > al

Artur, wyluzuj, z tej storny Cie nie znalem... 43 lata na karku i takie posty...
        Wstyddd, wstyd.....
        • al9 Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 17:21
          Artur, wyluzuj, z tej storny Cie nie znalem... 43 lata na karku i takie posty..
          > .
          > Wstyddd, wstyd.....
          -----------------------
          przyjemnie sobie anonimowo pouzywać na forum.. ja specjalnie sie nie ukrywam,
          czesto podpisuję imieniem i nazwiskiem, ale takich durnych wycieczek, w dodatku
          ewidentnie od kogoś, kto mnie zna - akceptowac nie będę.. Z tej strony mnie nie
          znałeś?
          Podpisz się, wtedy pogadamy
          artur
      • sid50 Re: kiedy założycie sobie oddzielne forum???????? 21.03.07, 23:28
        Mam tez prośbę do palantów,nie ruszać onanistów
    • hayer Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 21.03.07, 18:50
      koreanczycy w koncu po paru latach zaczynaja sie liczyc w europie, jeszcze z 10
      lat i bedziemy sie zastanawiac vw kia czy hyundai
      • januszz4 Tarcza 21.03.07, 23:11
        No właśnie przed chwilą dowiedzieliśmy się z wywiadu Olejnik z Tuskiem, że
        zdaniem Jarka tarcza antyrakietowa ma nas chronić przed Koreańczykami (co
        prawda północnymi, ale to ta sama nacja). Czy będzie chronić przed ich
        produktami, w to już wątpię.
    • gls1 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 24.03.07, 10:20
      Każdy nowy samochód to idiotyzm. Za takiego Ceeda (nowego) mam hondę CRV z 2003
      roku, co jest "niebem a ziemią"...
      • habudzik Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 24.03.07, 10:43
        To Twój punkt widzenia a nie wszyscy tak mają . Ja wole nowy samochód bo mam gw
        bo nikt w nim nie siedział itd.
      • konrad022 Re: musi się nieźle cee'd sprzedawać 24.03.07, 14:16
        To tak jak z kobieta. Jeden lubi uzywane i przechodzone inny bez przebiegu.
        • wallenrode dobre! 24.03.07, 14:21
          jeden woli przeciętne "dziewice" a inny ładne "rozwódki"

• habudzik Re: dobre! 24.03.07, 15:01
            wallenrode napisał:

> jeden woli przeciętne "dziewice" a inny ładne "rozwódki"
            >

A izyda jescze znaczki zbiera .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka