Dodaj do ulubionych

Ile moze kosztowac honda?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 11:23
Chcialabym sprowadzic moj samochod z USA do polski a potem go sprzedac bo
chce kupic inny. To jest: Honda civic lx, 35,000 mil przebiegu, 5 drzwiowy,
automatyczna skrzynia biegow, rocznik 2000,automatyczne szyby i drzwi,
samochod byl malo jezdzony poniewaz ostani spedzam duzo czasu w polsce, tam
jezdze nim w californi wiec mrozow nie ma, sniegu nie ma wiec bardzo male
zurzycie, acha i ma super nowe radio pioneer. Ile sadzcicie ze za taki
samochod moglabym wziasc w polsce???
Obserwuj wątek
    • Gość: Niknejm Re: Ile moze kosztowac honda? IP: 143.26.82.* 13.05.03, 11:27
      Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Chcialabym sprowadzic moj samochod z USA do polski a potem go sprzedac bo
      > chce kupic inny. To jest: Honda civic lx, 35,000 mil przebiegu, 5 drzwiowy,
      > automatyczna skrzynia biegow, rocznik 2000,automatyczne szyby i drzwi,
      > samochod byl malo jezdzony poniewaz ostani spedzam duzo czasu w polsce, tam
      > jezdze nim w californi wiec mrozow nie ma, sniegu nie ma wiec bardzo male
      > zurzycie, acha i ma super nowe radio pioneer. Ile sadzcicie ze za taki
      > samochod moglabym wziasc w polsce???

tutaj:
      www2.gazeta.pl/auto/0,24788.html
      ...masz kalulator wartości samochodu.
      Obawiam się jednak, że cła i podatki mogą uczynić przedsięwziecie
      niopłacalnym...

Pzdr
      Niknejm
    • Gość: pidżej Re: Ile moze kosztowac honda? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 11:42

>w californi [..] mrozow nie ma, sniegu nie ma wiec bardzo male
      > zurzycie, acha i ma super nowe radio pioneer. Ile sadzcicie ze za taki
      > samochod moglabym wziasc w polsce???
      w kalifornii nie ma mrozów i śniegu? to czemu tyle dróg jest przejezdnych tylko
      od czerwca do września a na i-80 w strone lake tahoe przez pare miesiecy w roku
      obowiązują łańcuchy? a jak łońskiego roku w początku lipca chciałem do lassen
      park to nie pojechałem bo śniegu było jeszcze grubo na 7 metrów? choć jak kto
      myśli że kalifornia to tylko baywatch i malibu beach house to może uwierzy - no
      ale tam to znów słony aerozol, nic dobrego.
      jeżeli na mienie przesiedleńcze to sie upewnij czy mozesz taki samochód
      sprzedać przed upływem iluś tam lat (2?, 3?)
      • Gość: Kasia Re: Ile moze kosztowac honda? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 12:02
        Moj samochod byl jezdzony w okolicach san frnacisco i san jose wiec tam sniegu
        nie ma. moja hondka jescze nie widziala takiego widoku. chodzi mi o to ze w
        polsce takich samochodow nie ma. moja sie nazywa civic lx coupe a w polsce to
        do ktorego modelu mozna porownac?
        • Gość: Niknejm Re: Ile moze kosztowac honda? IP: 143.26.82.* 13.05.03, 12:11

> Moj samochod byl jezdzony w okolicach san frnacisco i san jose wiec tam
          > sniegu
          > nie ma. moja hondka jescze nie widziala takiego widoku. chodzi mi o to ze w
          > polsce takich samochodow nie ma. moja sie nazywa civic lx coupe a w polsce to
          > do ktorego modelu mozna porownac?

Ech, kobiety... ;-) Ile to cudo ma drzwi? Pisałaś, że 5. Nie wydaje mi się to
          możliwe, bo w USA tego nie sprzedawano. Coupe to 2 drzwi (klapa bagażnika,
          jeśli nie ma szyby unoszącej się wraz z nią za drzwi się NIE LICZY). To jak to
          jest? Ile drzwi? I jaki silnik? 1.6? Jeśli tak, to VTEC, czy nie? Napis VTEC
          masz na pokrywie silnika pod maską (jeśli VTEC jest). Ufff... ;-)

Pzdr
          Niknejm
        • rrychu Re: Ile moze kosztowac honda? 13.05.03, 12:45
          jak na mienie to przez 5 lat nie mozesz sprzedać (chyba że dla "wnuczka") i
          kiedy Ty ten samochód ostatnio widziałaś? 5d to miały tylko te z zakładów
          rovera i jeździ tego pełno tutaj, a jesli to 2d to rzeczywiście rzadkość ale
          lepiej z góry znalźć amatora bo cło + akcyza + transport Cię zarżną i niewiem
          czy się znajdzie się taki fanatyk który za to zapłaci
          • Gość: Kasia Re: Ile moze kosztowac honda? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 13:12
            ok najpierw chce sobie tym pojezdzic wiec nie bede od razu sprzedawala ale
            chce sprawdzic czy nie lepiej oplca mi sie tutaj kupic. moge ja przywiezc na
            mienie przesieldencze wiec nie ma problemu. ok nie jest vtec nie jest 1.6, ma
            4 drzwi no i bagarznik:)
            • Gość: Marek Przewoz IP: *.atlanta.ga.us 13.05.03, 13:19
              Transport to kolo $1000. Jezeli masz zamiar wziasc go dla
              siebie to warto, choc bedzie Cie troszke kosztowalo
              przerobienie swatel.
              • Gość: Kasia Re: Przewoz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 13:23
                images.google.pl/imgres?
                imgurl=www.bobscycleshop.com/car/used/966791.jpg&imgrefurl=www.bobscycle
                shop.com/car/used/966791.htm&h=240&w=380&prev=/images%3Fq%3Dhonda%2Bcivic%
                2B2000%2Blx%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26oe%3DUTF-8%26sa%3DN

to jest wlasnie taka hondka
                • Gość: mouchi Re: Przewoz IP: 195.136.95.* 13.05.03, 13:25

> images.google.pl/imgres?
                  > imgurl=www.bobscycleshop.com/car/used/966791.jpg&imgrefurl=www.bobscycle
                  > shop.com/car/used/966791.htm&h=240&w=380&prev=/images%3Fq%3Dhonda%2Bcivic%
                  > 2B2000%2Blx%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26oe%3DUTF-8%26sa%3DN
                  >
                  >
                  > to jest wlasnie taka hondka
                  coś nie widać
                • rrychu Re: Przewoz 13.05.03, 13:37
                  taki sedan to ze 33tys (8,5tys$),a skrzynia aut. to nie jest tu mile widziana
                  no i szkoda że nie coupe
    • hocest skoro na mienie ... 13.05.03, 13:57
      przesiedleńcze to pamiętaj, że nie będziesz go mogła odstępować przed upływem 2
      lat od dopuszczenia na polski obszar celny tj. od dnia odprawy celnej. Jeśli
      rozporzadzisz takim autkiem przed upływem tego terminu narażasz się na
      konieczność zwrotu niezapłaconego cła, akcyzy i Vat wraz z odsetkami od dnia
      dopuszczenia na polski obszar celny.
      • Gość: Kasia Re: skoro na mienie ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 14:17
        www.bobscycleshop.com/car/used/966791.htm
    • Gość: Niknejm Re: Ile moze kosztowac honda? IP: 143.26.82.* 13.05.03, 14:25
      OK, jak już uściśliłaś... Według kalkulatora Gazety Wyborczej Cifek limuzyna 4
      drzwi, silnik 1.4 90KM z 2000 roku i z tym przebiegiem może byc wart około
      36000zł.

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: Prezes Re: Ile moze kosztowac honda? IP: *.ces.clemson.edu 13.05.03, 19:02
        Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> OK, jak już uściśliłaś... Według kalkulatora Gazety
        Wyborczej Cifek limuzyna 4
        > drzwi, silnik 1.4 90KM z 2000 roku i z tym przebiegiem
        może byc wart około
        > 36000zł.
        >
        > Pzdr
        > Niknejm

sorry, ale jakos trudno mi uwierzyc, by Honda Civic LX
        z 2000 r. byla dostepna (w USA) z silnikiem mniejszym niz
        1.6l 106 KM. Samochody z silnikami o pojemnosciach
        mniejszych niz 1.5l naleza tu do rzadkosci.
        • Gość: Niknejm Re: Ile moze kosztowac honda? IP: *.ipartners.pl 13.05.03, 21:50
          Gość portalu: Prezes napisał(a):

> Gość portalu: Niknejm napisał(a):
          >
          > > OK, jak już uściśliłaś... Według kalkulatora Gazety
          > Wyborczej Cifek limuzyna 4
          > > drzwi, silnik 1.4 90KM z 2000 roku i z tym przebiegiem
          > może byc wart około
          > > 36000zł.
          > >
          > > Pzdr
          > > Niknejm
          >
          > sorry, ale jakos trudno mi uwierzyc, by Honda Civic LX
          > z 2000 r. byla dostepna (w USA) z silnikiem mniejszym niz
          > 1.6l 106 KM. Samochody z silnikami o pojemnosciach
          > mniejszych niz 1.5l naleza tu do rzadkosci.

Możliwe. Skoro jednak autorka wątku twierdzi, że nie jest to 1.6, to w 4D
          pozostaje już tylko 1.4.

Pzdr
          Niknejm

P.S. Z moich wiadomości wynika, że w USA najpopularniejsze były 1.6 SOHC 105KM
          i 1.6 SOHC VTEC 125KM. Ale istnienia wersji 1.4 na rynku USA nie wykluczam.
          • Gość: Niknejm Re: Ile moze kosztowac honda? IP: *.ipartners.pl 13.05.03, 22:44

> Możliwe. Skoro jednak autorka wątku twierdzi, że nie jest to 1.6, to w 4D
            > pozostaje już tylko 1.4.

A, jeszcze może być 1.5 114KM (oszczędna wersja VTECa - o niskim spalaniu), ale
            w USA tego chyba nie sprzedawali...

Pzdr
            Niknejm
            • Gość: Niknejm Re: Ile moze kosztowac honda? IP: *.ipartners.pl 13.05.03, 23:17

> A, jeszcze może być 1.5 114KM (oszczędna wersja VTECa - o niskim spalaniu),
              > ale w USA tego chyba nie sprzedawali...

Poszperałem. Jednak sprzedawali :-)

Były też wersje 1.5 na rynek USA w wersjach 90 i 110KM.

Pzdr
              Niknejm
    • Gość: darekk Re: Ile moze kosztowac honda? IP: *.zywiec.plusnet.pl 13.05.03, 14:31
      szkoda czasu. zaplacisz clo, vat, akcyze. kupa kesza. mienie przesiedlencze nic
      tu nie da, jezeli bedziesz chciala sprzedac samochod wczesniej niz przed koncem
      drugiego roku w polsce - wszystko bedziesz musiala zaplacic. teoretycznie
      bedziesz miala rowniez obowiazek przerobic swiatla na niesymetryczne. tylko
      stracisz kupe kasy. lepiej sprzedaj w usa i przywiez kesz.

darekk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka