Dodaj do ulubionych

Nie mogę sie oprzeć pokusie

01.04.07, 23:12
Oczywiście ,wiem,że wkładam kij w mrowisko,ale ja to bardzo lubię ,więc z tym
większą przyjemnościa to czynię ,czekając na atak miłośników golfów ,hond i
mazd.Nie przepełacajcie tylko za znaczek kupujcie KIA cee'da.Dwuletnia
gwarancja na wszystkie inne auta to kpina z klientów,wszystkie te marki na
świecie sprzedawane są z co najmniej dwa razy dłużsą gwarancją.A prawda jest
taka ,że te wszystkie opinie o niezawodnośći tyczą się modeli z przed 10
lat,dzisiaj usterkowość tych wszystkich idddylicznych marek jest tylko
wspomnieniem,ostatnio czytałem statystyki awarnyjności Toyoty,modeli z
ostatnich lat,nie jest to taka znowu idylla.Myśle sobie,siedząc w moim nowym
cee'dzie ,że prysł mit i nie jest to tylko moje subiektywne odczucie ,ale
wynik rozmowy z wieloma użytkownikami tych kultowych aut,oczywiście z tymi z
którymi rozmowa jest przyjemnościa ,a nie wywód typu .............a u was
murzynów biją.I Ci wszyscy wielbiciele idyllicznych modeli nie zdaja sobie
sprawy ile dobrego dla nich .....w przyszłości oczywiście zrobił ten skromny
cee'd.Może wreszcie producenci tych jedynych najlepszych i bezkonkurencyjnych
marek ,wreszcie dadza Wam cos więcej niz tylko satysfakcję ze znanego znaczka.
Reasumując ,czapki z głów cee'd nadchodzi i nawet jeżeli pozostaniecie wierni
swoim modelom,cee'd sprawi,że Wasi idole zaczna was traktować
przyzwoicie.Kolorowych snów.
Obserwuj wątek
    • robert888 chcę miec z toba dzieci. Duuuużo dzieci. 02.04.07, 08:49
    • 01boryna Gratulacje 02.04.07, 08:53
      Rozumiem ze cieszysz się ze swojego nowego auta ale żeby od razu tak wiele pisać?
      • sid50 Re: Gratulacje 02.04.07, 09:01
        Tak mi to jakoś lekko przychodzi,nie męczy w każdym bądź razie.
        Mnie już auta nie cieszą,bo jeżdżę nimi od tylu lat,że pewnie wielu z piszących
        tu nie było jeszcze na świecie.Nowe auto to po prostu kilka lat spokoju w
        rozważaniach skąd wziąść na nowe.Jeżeli chodzi o dzieci,to mam wszystkie które
        chciałem i mimo ,że cee'd jest bardzo przestronny ,one jeżdżą juz swoimi autami.
        • myrkgrav Re: Gratulacje 05.04.07, 19:45
          O jakości to będziemy mówić za 10-15 lat. Zobaczymy jak się będą wtedy
          sprawować te auta. Wątpię by dorównały V czy VI generacji starego Civica.
    • marwa Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 09:03
      Ważne, że Ty jesteś zadowolony. Mam też nadzieję, że na dobrą sprzedaż Ceed'a w
      jakiś sposób zareaguje konkurencja. A wszystko to dla dobra przyszłych klientów
      wszystkich marek.
    • habudzik Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 09:42
      Opisz wrażenia z jazdy . Bardzo mie ciekawi jak sie prowadzi i czy trzeszczy w
      środku . A no i ktoś pisał że klape bagżnika trzeba kluczem zamykać mimo CZ na
      pilota - czy to prawda ? I jescze czy hamulce ma OK bo to mnie interesuje bardzo
      . Reszta to pewnie jak w kazdym samochodzie .
      • daria.1 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 10:04
        Gratulacje ,fajnie że jestes zadowolony i to najważniejsze .
        Zobaczymy czy będzisż tak samo optymistyczny przy serwisowaniu tego auta przez 7 lat (oddasz to co ci teraz zrabatowali )o jakości serwisu nie wspominająć ,zobaczymy też kto i za ile odkupi potem to autko ?wiesz ze gwarancja jest ograniczona do 150 tys a to już kicha bo tyle to możesz miec gwarancji w Fordzie
        Oczywiscie jesteś super bystry i wiesz ze to okazujny zakup np do takiej Hondy civic to będzie całe 7 tys taniej ? nie wspomnę że zakup silnika disla to oszczędność np do Focusa jakieś 2 tys zł .Myslisz ze Ceed coś namiesza ?? chyba w głowach biednych ludzi .
        • marwa Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 10:18
          > Oczywiscie jesteś super bystry i wiesz ze to okazujny zakup np do takiej Hondy
          > civic to będzie całe 7 tys taniej ?

Chyba raczej 27 tys. wg oficjalnych cenników.

> Myslisz ze Ceed coś namiesza ?? chyba w głowach biednych ludzi.

A co ma status majątkowy do wyboru marki ?
          • daria.1 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 10:45
            wg jakich cenników ???? Honda Civic benzyna jest tyle droższa ?????

> A co ma status majątkowy do wyboru marki ?
            ,,w głowach biednych ludzi ,,- nie ma nic wspólnego ze stanem majątkowym
            czytaj ze zrozumieniem tak się potocznie mówi .
            • marwa Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 10:59
              Faktycznie trochę mnie poniosło z tymi 27 tys. Trzeba by się zagłębić dokładnie
              w wyposażenie, ale wg cennika na oficjalnej stronie hondy, podstawowy Civic 5d
              kosztuje 61,9 tys. zł, natomiast kia 46,4 tys. zł - różnica wynosi 15,5 tys. zł.
              Takie są suche fakty.
              • al9 Marwa 02.04.07, 11:08
                80% civikow ma silniki 1,8 140 KM
                i kosztuje 71 - 78 tys zł
                ale jak porównujesz - to uwzględniając wyposażenie. Poduszki, kurtyny, esp,
                automatyczną klimatyzację...... Osiągi: 8,6 sek do setki, 215 km/h
                To rózne bajki.
                Pozdr
                al
        • habudzik Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 10:22
          Myśle że odpowiedziałęś mi przez pomyłke .
          Ceed nie jest tańszy od Hondy jedynie o 7 tys. Różnica jest sporo wiiększa . A
          co masz do serwisu Kii ? Co jest w nim złego ?
        • wujaszek_joe Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 10:34
          do focusa diesla ceeda dzieli nie dwa a dwanaście tysięcy.
          no i blacha nie może być w kii gorsza. najtańszą stal na świecie wykupił ford.
          dzięki temu odpłatny przegląd karoserii szczęśliwi nabywcy traktują poważniej
          niż własną rocznicę ślubu.
          • sid50 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 10:52
            Tydzień temu sprzedałem 3,5 letniego Focusa,przy ostatnim myciu przed sprzedażą
            w okolicach lewego bocznego lusterka wyszła paskudna rdza wielkości
            dwuzłotówki.Pod dużym ciśnieniem wody odskoczył lakier i ukazała sie piękna
            rdza.Myslę ,że gdyby nie przypadek,żyłbym w błogiej nieświadomośći,myslę,że w
            cee'dzie gorzej byc nie może. Serwis,cóż...............z tego co czytam i
            słucham to nie jest źle,nie gorzej niż w innych markach,wszystko zależy od
            ludzi.
          • marogn Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 11:56
            ja akurat nie, mam przegląd w poważaniu ;)
        • sid50 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 10:44
          ja myśle ,że już namieszał w głowach głupawych ludzi.
          • daria.1 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 11:00
            głupawy to ty jestes ,my mamy konkretne oferty na zakup samochodu kombi lub 5d disel.
            Oto np różnica Ford Focus kombi disel 1,6 90 km silver -64000 tys złotych + 3 rok gwarancji grats i pierwszy przeglad
            KIA ceed disel 1,6 90 km 5 drzwi - 61600 -alarm dywaniki gratis
            Gdzie ta okazja ??????? ta różnica 12 tys ,kto kupuje po cenie cennikowej tylko własnie tacy głupawi ludzie .Nawet jak dołożymy gwarancje do Focusa na 150 tys to koszt 2500 zł ?
            O ofercie Hondy nie piszę bo mam na benzynę i nie chcę robić kaszany ,zaraz ktoś pobiegnie do swojego dilera i bedzie chciał kupić a to oferta tylko dla stalego klienta .
            • sid50 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 11:10
              Kto powiedział,że cee'd to okazja? ,kto powiedział,że zapłaciłem według
              cennika?.cóż, mnie obchodzi teraz Focus ,jak kupiłem ceeda i cieszę sie ,że juz
              nie Focusa.Teraz rozumiem,handelek...........no cóż,też by mnie szlag
              trafił,ale spoko,trzeba się zmierzyć z konkurencją,a nie mieszać ludziom w
              głowach,że każde auto po za moimi jest gorsze....................
              • al9 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 11:19
                ale spoko,trzeba się zmierzyć z konkurencją,a nie mieszać ludziom w
                > głowach,że każde auto po za moimi jest gorsze
                --------------------------
                no wlasnie.. Zobaczymy pod koniec roku. Ale badz spokojny. Focus bedzie mail
                lepszą sprzedaz.
                Pozdr
                al
                • daria.1 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 11:31
                  w moim miescie salon Kia jest niedaleko salonu Forda ,miałem okazję jezdzić Focusem disel i zaraz ceedem disel ,cóż jeśli ktoś nie widzi różnicy w jezdzie tymi samochodami to życzę powodzenia w użytkowaniu ceeda .
                  Jeśli chodzi o Focusa to uważam ze jezdzi ona lepiej od Civica i zasłużył na swoją wysoką pozycję.Z tego co pamiętam to Kia daje gwarancje na blachy 6 lat ??? tak a Ford chyba 12 lat ??? nawet jesli trzeba malować Focusa to przez 12 lat ktoś ma malowanko za darmo ,czy to tak zle ?
                  • sid50 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 11:38
                    Spoko daria.1 ,kawka,luzik,zobacz wiosna w powietrzu,świeta idą,jeszcze kilka
                    dni i pakuję swojego nic niewartego cee'da i jade w górki,może uda mi sie
                    dojechać.
                    a'propos ,cee'd ma 10 lat na blachę.
                    Ford oczywiście jeździ lepiej,lepiej będzie sie sprzedawał,ale to,że,, Ford
                    gó.. wort" to swoja drogą.
                    Mnie też Fordem jeździło sie świetnie,ale kot przy jednej dziurze zdycha.
                • sid50 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 11:33
                  al,co mnie obchodzi,że ktoś ma urodzaj na śliwki,jak ja hoduję szynszyle........
      • sid50 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 10:43
        Wrażenia bardzo dobre.Prowadzi sie świetnie,dobrze wyciszony,żadnych
        trzeszczeń.Trudno mi sie przyzwyczaić bo w stosunku do Focusa ma dużo twardsze
        zawieszenie,dla niektórych to plus.Faktem jest ,że dużo lepiej od Focusa
        pokonuje wszelkiego rodzaju uskoki w drodze i zdecydownie lepiej prowadzi sie
        go w koleinach i nierównościach nawierzchni.Z bagażnikiem jest ok,trzeba sie
        przyzwyczaić,bo klapa jest stosunkowo ciężka i trzeba ją z wiekszą siłą
        pociągnąć do dołu,potem już siłą bezwładności sama sie zamyka.Klapa zamyka się
        centralnym zamkiem.Co do hamulców przyznam szczerze,że dla mnie sa bardzo
        dobre,przeczytałem gdzies w testach,że w stosunku do konkurencji,mógłby mieć
        trochę lepsze,ale ja tego nie zauważyłem,może należałoby sprawdzić w
        ekstremalnych warunkach,ale przy normalnej jeździe nie widze różnicy,powiem
        wiecej,wydaja mi sie lepsze niż w Focusie,ale to może dlatego ,że wszystko jest
        nowe.Po za tym wszystko ok.
        • habudzik Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 11:00
          Dzięki . Ja akurat lubie twarde zawieszenie a i z ta klapa mi sie podoba . Teraz
          ma klape taka że się prawie sama zamyka i boje się że mi na łeb spadnie . Nie
          jeździłem Cedem jeszcze ale z tego co mogłem "pomacać" w salonie robi b.
          pozytywne wrazenia jakościowe . Zastanawiam sie co miał na myśli przedmówca na
          temat serwisu .
    • al9 kia fajne auto, ale.. 02.04.07, 10:58
      ale sid - sam sie przekonasz ze sprzedaz bedzie wynosila kilka, moze
      klikanascie tysiecy sztuk..
      Dlaczego? Bo długa gwarancja, która jest dla Ciebie dowodem wysokiej jakosci
      auta, dla wielu jest tylko zabiegiem marketingowym. Bo Kia mimo ze robi postepy
      ma jeszcze długa drogę przed sobą. Bo marka jest słabsza nawet od francuskich a
      dla wielu to tez sie liczy. Bo jazda kią nie daje prestiżu.. Bo auto jest
      neutralne (nie twierdzę że brzydkie) i nie każdy chce takim jezdzic - nie
      którzy szukaja aut bardziej wyrazistych...
      W końcu - bo nie jest takie tanie..
      Bardzo się cieszę że się cieszysz - naprawdę. Oby Ci się jezdziło jak
      najdluzej, jak najwygodniej i bezstłuczkowo..
      Ale do masakry konkurencji - jest daleko. I nie z powodu głupoty konkurencji...
      I żeby Ci wrzucic łyżkę dziegciu - raporty z usa pokazują , że esp pozwala
      uniknąć 35% kolizji. I jest to element wyposazenia samochodu który jak abs
      powinien byc obowiązkowy. Małe pytanko. Kupiłes werjsę z esp?
      Nie. A widzisz. Wiec sie tak nad kią nie rozczulajmy. Traktuje nasz rynek jak
      nie przymierzając toyota. Gorzej niz Niemcy czy Szwecję. Dlaczego? Bo u nas
      cena jest parametrem. Ty tez dlatego wybrales ceeda.
      Pozdr
      al
      • sid50 Re: kia fajne auto, ale.. 02.04.07, 11:30
        Sam sobie zaprzeczasz,pisząc,że Kia nie jest wcale tania,pisząc potem,że u nas
        kryterium to cena i że kupiłem ze wzgledu na cenę.To albo jest dobra cena ,albo
        nie.Nigdy nie twierdziłem ,że długa gwarancja jest dowodem do brej jakości.Dla
        mnie rozumowanie jest proste,jeżeli ktoś daje długą gwarancję,to albo wie co
        robi,albo jest kompletnym idiotą,jeżeli wie co robi,to ja będę
        zadowolony,jeżeli jest idotą tą będzie sie bujał z moim cee'dem,a ja posiedze
        sobie troche w serwisie.Zreszta jestem przyzwyczajony,bo sporo posiedziałem z
        Focusem,Hondą i Peugotem.Mogę przesłac zestawienie rzeczy ,które sie spieprzyły
        na gwarancji.Prestiż to nie samochód mi daje ,tylko ja samochodowi,że w nim
        jadę.Nie wiem jak mozna siebie tak nisko oceniać,żeby podnosić msobie prestiż
        kilogramami blachy.Nie pamietam,żebym kiedyś napisał,że wszyscy maja jeździć
        ceedami.Kia traktuje nasz rynek bardzo dobrze w stosunku do konkurencji,bo jak
        widac nie może liczyć na prestiż swojego logo i ta cała dyskusja pokazuje ile
        to nowe autko namieszało,oby tak dalej ,dla dobra dyskusji.Co do esp,pewnie
        popełniłem błąd ,że nie dokupiłem tego pakietu,ale od 35 lat nie miałem kolizji
        i jakoś mniejszą do tego przywiązywałem wagę,ale pewnie to błędne myslenie.
        Cena nie była kryterium,bo jak sam piszesz róznice niewielkie.
        • al9 sid, spokojnie 02.04.07, 11:36
          Nie ma sprzeczności. Auto jest tanie i dlatego ludzie je wybierają. Ty też.
          Udowodniłem jednak, że atrakcyjne są tylko tańsze specyfikacje. Porównując
          wypasionego focusa czy civa - róznica cen maleje.
          Oczywiscie masz rację pisząc o prestiżu.. Auto to tylko blacha.
          Ale takie jest życie. Ludzie kupują auta nie tylko dla parametrów technicznych.
          Kupują siłę marki i prestiż.Tak jest i tak będzie. Trudno.
          Pozdr
          al
          • sid50 Re: sid, spokojnie 02.04.07, 11:42
            No cóż nie bedę Ci pokazywał stanu swojego konta,bo pewnie zepsułbym Ci świeta.
            Wiem,ludzie kupuja auta nie tylko dla parametrów,ale błagam nie wpychaj mnie na
            siłe to tej grupy ludzi.Jam z innej bajki
            • reconquista Arystokrata czy producent filmowy? 08.04.07, 00:46
              > No cóż nie bedę Ci pokazywał stanu swojego konta,bo pewnie zepsułbym Ci świeta.
              > Wiem,ludzie kupuja auta nie tylko dla parametrów,ale błagam nie wpychaj mnie na
              >
              > siłe to tej grupy ludzi.Jam z innej bajki
              .

Ja też z innej bajki bo moge tylko marzyć o? Kiji?, Kji, czy Ki? Ja jezyków
              obcych nie znam niestety - napisz jak się to mówi, plizs
              Proszę, podaj stan tego konta - zebym wiedział ku czemu ma dązyć taki prosty
              prol jak ja.
          • swoboda_t Re: sid, spokojnie 02.04.07, 14:58
            "Udowodniłem jednak, że atrakcyjne są tylko tańsze specyfikacje. Porównując
            wypasionego focusa czy civa - róznica cen maleje." Hehe, dobe sobie - już o tym
            był dłuuuuugi wątek. Przy pełnej opcji Cee'd jest wciaż tańszy od Civika o
            kilkanaście tysięcy (bodajze ok. 11). Podobnie z Focusem, ale tego nie kupuje
            się w wersjach bazowych tylko sensowniej wycenione X-y. Założyciel wątku ma
            rację - można mieć nadzieję, że konkurencja koreańczyków wymusi na innych
            producentach zadbanie o klienta. Dla mnie śmiesznym jest, że płacąc ciężkie
            pieniądze na bylejakie w gruncie rzeczy autka klasy B, C czy D można liczyć na
            2 lub zawrotne trzy lata gwarancji, oczywiscie pod warunkiem słonego opłacania
            serwisu. Nie wspominam nawet o rynkach zamorskich, ale nawet w EU np.
            czteroletnia gwarancja i bezpłatny serwis bywają skłądową oferty. A u nas
            wilekie "łał" bo Ford daje trzeci rok gwarancji gratis. W kwestii obsługi w
            segmencie premium też zresztą jesteśmy w buszu. Szkoda, że Kia nie pokusiła się
            o bezpłatny serwis, zdobyłaby rynek szturmem jak Daewoo. A tak "tylko" nieźle
            namiesza.
            • al9 swoboda 02.04.07, 15:01
              długi wątek ale:
              Pomiedzy tak samo wyposazonym civem a ceedem jest nie 11 tys roznicy tylko 8
              To raz. Dwa: civ ma silnik 140 KM
              ----------
              jesli sid ma racje ze bedzie ceed duzą konkurencją dla innych kompaktów - daj
              boże. Oby. Ale myślę że jeszcze nie. Czas pokaże.
              al
              • swoboda_t Re: swoboda 02.04.07, 15:19
                Te osiem to wziąłeś z tego, że dostałeś na Hondę rabat, gratisowe czujniki i
                inne drobiazgi, a cenę Kii wziąłeś bez rabatu, za to z dopłatami za czujniki
                itp. Taka kreatywna księgowość. Teraz rzecz wygląda nieco inaczej, bo Kia w
                reakcji na zainteresowanie klientów podniosła ceny, ale dalej to jest z 10
                tysięcy. Jedynie Focus może się zbliżyć, bo w salonach trafiają się mocne
                obniżki na samochody z placu. Cee'd jest pierwszą jaskółką. Wrótce wejdzie i30,
                zobaczymy na jakich warunkach. Dużą konkurencją dla innych kompaktów będą bez
                wątpienia - o ile podaż nadąży to Cee'd zdeklasuje Hondę, Opla, VW, Peugeota
                itp. Zapewne tylko foka, Auris i stary oktawian będą się lepiej sprzedawać,
                Megane raczej nie.
                • al9 Re: swoboda 02.04.07, 22:37
                  o szczegóły sie nie sprzeczajmy...
                  Hondę przescignie, bo 65,70, 75 tys za civica to duzo.
                  Oktawię, toyotki (i auris i corolla) i focusa - mysle tak jak Ty że nie.
                  Opla? tez chyba nie, astra jest w wielu specyfikacjach i mozna tez żądać
                  rabatów. Francuskie auta? Moze peugoti i renault ucierpią, citroen chyba nie -
                  mają swoją Klientele i 30% rabaty (i nikt im nie podskoczy :-))
                  VW? Tez chyba nie. Mimo skandalicznych cen i takich sobie aut - marka ma u nas
                  ogromną renomę...
                  Tak więc myslimy cchyba tak samo...
                  dziwne...
                  :-)
                  Pozdr
                  al
                  • swoboda_t Re: swoboda 03.04.07, 13:57
                    Renomę ma, ale nowe Golfy sprzedają się słabo. Teraz jak koniec produkcji się
                    zbliża wypuszczają Q-line'y jako tako wyceniane. VW to u nas potęga, ale na
                    rynku wtórnym, wśród nowych chyba tylko Passat jest w czołówce. Megana jest już
                    trochę passe, Astra III i 307 nie cieszą się dużym wzięciem. Ford, Toyota i
                    Skoda(wciąż mają Octavię Tour) to czołówka, resztę Kia łyknie bez problemu.
                    Może jeszcze Astra Classic lepiej się sprzeda, ale watpię. Jeśli nie, za rok
                    oficjalnie to odszczekam.
                    • al9 Re: swoboda 03.04.07, 14:22
                      focusa, aurisa odszczekasz. astre nie wiem, ale tez nie.
                      zobaczymy
                      pozdr
                      al
                      • swoboda_t Re: swoboda 03.04.07, 15:27
                        O Focusie i Aurisie napisałem, że (prawdopodobnie) pozostaną przed Kią,
                        tradycyjnie Ford i Toyota sprzedają dużo kompaktów. Astra III nie, bo nigdy nie
                        sprzedawała się szczególnie dobrze, ale może Classic owszem (można go dostać
                        już za 36 tysięcy).
        • daria.1 Re: kia fajne auto, ale.. 02.04.07, 11:38
          to jednak prawda ze większość z nas Polaków nie rozumie tego co czyta .
          Dziwne jest tylko ze ktoś tak doświadczony(35 lat bezkolizyjnej jazdy ,tyle samochodów) kupuje w ciemno samochód który nie jest sprawdzony ? a opinia o innych modelach tego producenta nie jest pochlebna ????(dla zrozumienia piszę o starszych kiach )
          • sid50 Re: kia fajne auto, ale.. 02.04.07, 11:44
            To,że większość Polaków nie rozumie co czyta,to jeszcze pół biedy,ale większość
            nie rozumie tego co samemu pisze i to jest smutne ,nad wyraz
            • al9 sid - zakłądasz wątek i innych obrażasz.. 02.04.07, 11:52
              Naprawde cieszę sie, ze jestes zadowolony. Założyles wątek - jak sam
              twierdzisz - żeby włożyc kij w mrowisko. Szanuję Twój wybór, po co jednak
              piszesz to:

No cóż nie bedę Ci pokazywał stanu swojego konta,bo pewnie zepsułbym Ci świeta.

-----------
              Jedno jest pewne: nie zepsułbyś mi świąt.
              Kończę wymianę zdań z Tobą, ponieważ niestety stan Twojego konta żle wpłynął na
              Twoje wychowanie. Jakże to częste. Niestety. Więc nie pochylaj się więcej z
              troską o nieumiejętność czytania ze zrozumieniem Polaków. Zbliżają się Święta.
              Pomysl nie o blachach i swoich kontach....
              al
              • sid50 Re: sid - zakłądasz wątek i innych obrażasz.. 02.04.07, 12:13
                O zadowoleniu ze swojego stanu konta,napisałem tylko dlatego,żebyś nie musiał
                mnie żałować z powodu mojego wyboru,który według Ciebie dokonał sie tylko ze
                względu na brak srodków na zakup czegoś zdecydowanie,,lepszego".Cały tok
                Twojego rozumowania w tej dydkusji sprowadzał sie do udowodnienia
                wszystkim,którzy dokonali wyboru cee'da ,że bronią go bo na nic innego nie było
                ich stać.Przeanalizuj sobie wszystkie swoje posty o cee'dzie.Myśle sobie,że to
                Ty wszystkich obrażasz,zaglądajac im do kieszeni,kreując wyroki,że takie gó..
                to mogli kupić tylko ludzie biedni,brzmi to smutno..........auto dla mnie od
                wielu lat stanowi tylko narzędzie pracy,a pisze troche o cee'dzie,zeby pokazać
                ludziom ,że nie zawsze prorocy maja rację,nawet we własnym kraju........
                • al9 Re: sid - zakłądasz wątek i innych obrażasz.. 02.04.07, 12:21
                  obrażam ludzi? piszę że ceed to gó..?

czekam na cytaty ze mnie...
                  chłopie, ty sie lecz.
                  al
                  • sid50 Re: sid - zakłądasz wątek i innych obrażasz.. 02.04.07, 12:40
                    Zupełnie jak PiS
                    • sid50 Re: sid - zakłądasz wątek i innych obrażasz.. 02.04.07, 12:41
                      a'propos,ktoś przed chwilą mówił o wychowaniu,jak brak argumentów ,to cegłą
                      go....
          • habudzik Re: kia fajne auto, ale.. 02.04.07, 11:57
            daria.1 napisała:

> Dziwne jest tylko ze ktoś tak doświadczony(35 lat bezkolizyjnej jazdy ,tyle sam
            > ochodów) kupuje w ciemno samochód który nie jest sprawdzony ?

Też się kiedys nad tym zastanawiałem ale z drugiej strony większość samochodów
            nie jest sprawdzona bo znamy je tylko z "opowieści niesamowitych" które nie
            koniecznie muszą mieć coś wspólnego z prawdą . Obiegowe opinie nie są najlepszym
            doradcą . Obiegowa opinia o rżekomej solidności toYoty przysporzyła mi sporo
            kłopotu .
        • ewa9961 Re: kia fajne auto, ale.. 03.04.07, 19:32

sid50naposal:
          Prestiż to nie samochód mi daje ,tylko ja samochodowi,że w nim
          > jadę.Nie wiem jak mozna siebie tak nisko oceniać,żeby podnosić msobie prestiż
          > kilogramami blachy.

widze sid50,ze Ty normalny człowiek jestes
    • rickky Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 02.04.07, 16:23
      sid50 napisał:

>Nie przepełacajcie tylko za znaczek kupujcie KIA cee'da.

>Jeżeli chodzi o dzieci,to mam wszystkie które
      >chciałem i mimo ,że cee'd jest bardzo przestronny ,one jeżdżą juz swoimi autami.
      >

Zanim zaczniesz kogoś nawamiać na zakup ceeda, to namów najpierw swoje dzieci na
      ten samochód...
    • narabany.drwal Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 03.04.07, 08:05
      ja tez decenni kilka temu oprzec sie niemoglem-
      piekna byla jak Alfa ,.. ja jak Romeo

teraz okazuje sie ze to tylko FIAT , eeeech .
    • wallenrode ciebie podziwiam Trollu - sid50 03.04.07, 08:59
      podziwiam Ciebie i twoją miłość do KIA - której pewnie nie masz...

trzeba być lekko przechylonym żeby takich spazmów dostawać , chyba że to robisz
      z premedytacją....

patrz jaki przypadek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ktoś kupił Cedda i odrazu dostał adres tego forum! ha - moze dawali razem z
      umową kupna..... co?

jesteś małym i obrzydliwym trollem .....

a z tego co pamiętam to macie załozonę forum prywatne???????//
      bo tu już od KIA robi sie potwornie duszno!

na kilometr widać że łżesz.... zauważ że nikt ze "starej gwardii" z toba nie
      gada....

ja tak wstapiłem powiedzmy "świątecznie" :)
      • narabany.drwal Re: ciebie podziwiam Trollu - sid50 03.04.07, 10:13
        Re:
        Autor: wallenrode
        Data: 03.04.07, 08:59
        na kilometr widać że łżesz.... zauważ że nikt ze "starej gwardii" z toba nie
        gada....

Tak niemozna,odrazu z obcasa,widac ze autor tematu ma "zylke" literacka ...
        kto wie ,moze z czasem bedzie laureatem Nagrody Jobla ? ,mieszkam blisko
        Stockholm`u - moge zglosic jego kandydature do nagrody literackiej,poprzesz
        mnie?. Pzdr.
        • sid50 Re: ciebie podziwiam Trollu - sid50 03.04.07, 11:43
          Dzięki,ale tak naprawdę to smutne,że sklecenie kilku zdań zyskało literackie
          uznanie.jakoś nie mogę nauczyć się pisać w dzisiejszej nowomowie skrótowej.Kto
          wie może chociaż dzieki temu podnoszę troche prestiż kierowców cee'dów :)
      • sid50 Re: ciebie podziwiam Trollu - sid50 03.04.07, 11:36
        Piany z pyska ciąg dalszy?
        Juz pisałem,że ja Ciebie doskonale rozumiem,Twoją zaciętość,epitety,no tak po
        polsku po prostu,jak sie nie jest oportunistą to źle.
        Szkoda,bo pewnie bez tej wewnetrznej destrukcji mógłbyś wiele fajnego
        napisać,ale powiedzmy,że to trudny przypadek.
        Z tego co widzę,to stara gwardia jest ok i nie zniża sie do Twojego poziomu,a
        to dobrze świadczy o gwardii.
        Pozdrawiam światecznie,życz mi szerokiej drogi w góry ,a Tobie życzę wiecej
        spokoju wewnetrznego i takiej małej ogłady.
        • wallenrode Re: ciebie podziwiam Trollu - sid50 04.04.07, 07:21
          powodujesz u mnie uśmiech i politowanie.

podniecasz się zwykłą blaszką o śmiesznej nazwie jakbyś do wczoraj jeździł
          autobusem.

proponuję bys założył jeszcze kilka wątków o cedziku , a co tam....

żałosny jesteś.
          • swoboda_t Re: ciebie podziwiam Trollu - sid50 06.04.07, 15:15
            Nie obraź się, ale dokładnie to samo można powiedzieć o Tobie. Jarasz się
            MB190, który nawet u nas nie jest już autem prestiżowym czy nowoczesnym, który
            odstaje pod chyba każdym względem od dzisiejszych kompaktów - w tym przypadku
            też trudno się oprzeć wrażeniu, że na te niedawno ukończone studia inżynierskie
            popylałeś Ikarusem :)
            • wallenrode Re: ciebie podziwiam Trollu - sid50 07.04.07, 10:26
              witaj.
              owszem jaram sie cały czas moją Meryną ale robię to dyskretnie i nie zakładam
              wątku za wątkiem.... a powiedz mi czemu nie mogę się cieszyć z mojej merynki?

zbieram teraz fundusze na EVO I 2.5-16 lub "normalne" 2.5-16V

a na PW jeżdziłem Metrem gdyż miesc do parkwowania w Wawie jest jak na
              lekarstwo i to jeszcze trzeba kupić bilecik....

Wesołych Świąt
          • edgar22 Wallenrode, zazdrość przez Ciebie przemawia ? 12.04.07, 08:54
            Na tym forum w podniecaniu się swoim autem jesteś zdecydowanie najlepszy.
            Nikt, nawet sid50, nie jest w stanie odebrać Ci tego pierwszeństwa. :))
    • koljax Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 03.04.07, 11:59
      Szkoda ze nie kupiles Logana, tez bylbys zachwycony, ale juz chyba za pozno...
      • sid50 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 03.04.07, 12:03
        Nie wiem czy on jest na sprzedaż,bo Logan to syn Bohdana Tomaszewskiego.
        • al9 prestiż kierowców ceeda 03.04.07, 13:16
          sid pisze:
          Kto
          wie może chociaż dzieki temu podnoszę troche prestiż kierowców cee'dów
          --------------
          nie. jeszcze długo nie. chyba że przykleisz do szyby wyciąg ze swojego konta!
          Tylko napisz dużymi CYFRAMI!!!!
          i wesołych świąt w górach!
          al
          • sid50 Re: prestiż kierowców ceeda 03.04.07, 13:29
            Tak czułem...................jednak trzeba przyznać ,że koreańczycy muszą sie
            cieszyć,takiego zamieszania na takim bogatym w auta rynku na pewno sie nie
            spodziewali,nie mówiąc już o reakcji ,,ekspertów" od zachodniego złomu.
            • al9 Re: prestiż kierowców ceeda 03.04.07, 13:51
              zachodni złom?
              mam niegorsze auto od Twojego.
              a za eksperta sie nie uwazam. oczywiscie w przeciwienstwie do ciebie.... (bo
              ekspert to ten kto ma zajeb..te konto)
              al

• sid50 Re: prestiż kierowców ceeda 03.04.07, 22:13
                przeczytaj chłopie co Ty wypisujesz,przeczytaj dwa razy powoli i zastanów
                się ..........czy cos Cie boli,może masz jakis problem,to powiedz może Ci
                pomożemy.Skąd w tej Twojej małej główce pomysł,że mogłem pomysleć,że masz
                gorsze auto,jestem pewien ,że masz lepsze.Skąd u Ciebie tyle kompleksów,tutaj i
                w taki sposob ich nie wyleczysz,swoja drogą jak chcesz to nawet niegłupio
                piszesz, ale chciej ........................Nigdy auta nie były moja pasją,ot
                narzędziem pracy i już.Trudno uwierzyć ,ale w moim ceedzie jeszcze nie
                otworzyłem maski,bo auto to nie kino ani filharmonia ,auta sie ani nie
                ogląda ,ani nie słucha,autem sie jeździ.........................
            • akasaki kia marketing 03.04.07, 16:34
              witam pracowniku agencji pomysl dobry aczkolwiek w paru miejscach troche przegiales: za dlugi wstepniak, troszke zbytnia nachalnosc, oczywistosc przekazu i cala masa niefortunnych szczegulikow kaza mi przypuszczac m.in. zes pare latek przed 30, autami prywatnie sie nie interesujesz itd ... ale kogo to obchodzi
              • sid50 Re: kia marketing 03.04.07, 22:15
                na Boga szczególików ,a nie szczegulików,reszta może być,chciałbym byc przed
                trzydziestką,miły jesteś,dzięki
                • akasaki Re: kia marketing 04.04.07, 08:16
                  oj ortografii sie nie czepiaj, kazdy ma jakies wady, ja np. pisac ortograficznie nie potrafie(i mam to w d), ty uprawiasz kiepski marketing szeptany... choc potrzac na gro-no naiwnych to chyba jednak potrafisz:(...
                  cholera jednak z ciebie gosc!
                  jezeli jeszcze dobrze ci za to placa, to szczerze zazdroszcze
                  • sid50 Re: kia marketing 04.04.07, 11:34
                    no dobrze,nie będe sie czepiał:) oj żeby mi tak chcieli płacić............
                    ja pracuje w budownictwie ,a tam za marketing samochodowy mi nie chca płacić
                    • akasaki Re: kia marketing 06.04.07, 12:39
                      studentka na umowie o dzielo? zgadlem?
                      PS
                      dobry profil(virtualnej osobowosci) niestaranne wykonanie
        • koljax Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 04.04.07, 10:45
          sid50 napisał:
          > Nie wiem czy on jest na sprzedaż,bo Logan to syn Bohdana Tomaszewskiego.

Riposta godna wlasciciela i milosnika samochodu marki Kija...
          • wallenrode Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 04.04.07, 11:54
            ciekawe co on miał na myśli.....

to jakiś chory człek
            • mobile5 Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 04.04.07, 23:37
              wallenrode napisał:

> ciekawe co on miał na myśli.....

Widocznie jest hetero i faceci go nie interesują.
    • hippolin Ceed do naprawy w Danii Jedna osoba nie żyje 04.04.07, 00:23
      w Danii cała sprzedaż idzie do naprawy z powodu błędnie dziajających poduszek
      powietrznych, które otwierają się w najmniej odpowiedniej chwili, jedna osoba
      już nie żyje!
      • lenarty Re: Ceed do naprawy w Danii Jedna osoba nie żyje 04.04.07, 00:41
        podaj źródło tej sensacyjnej wiadomości, o ile oczywiście nie trollujesz...
        • narabany.drwal Re: Ceed do naprawy w Danii Jedna osoba nie żyje 04.04.07, 08:47
          Z Koreancami jest podobnie jak bylo z Japsami w latach ´70tych-mowilo sie
          wtedy;"japonski samochod - auto jednorazowego uzycia",po opruznieniu baku
          oddaj "japsa" na zlom,puznie sie poprawilo-sami wiecie .., az do dzisiejszych
          czasow gdy japonska kwalifikacja zaczela podupadac,-obecne "zabojady" robia
          dobre auta np.Rnt. chwalony jest na calym kontynencie za odpornosc swych
          produktow i bezpieczenstwo-5c gwiazdek.

Nenalezy sugerowac sie historia danej marki gdy sie ocenia jej obecne produkty.
          • narabany.drwal Re: Ceed do naprawy w Danii Jedna osoba nie żyje 04.04.07, 08:48
            narabany.drwal napisał:

> Z Koreancami jest podobnie jak bylo z Japsami w latach ´70tych-mowilo sie
            > wtedy;"japonski samochod - auto jednorazowego uzycia",po opruznieniu baku
            > oddaj "japsa" na zlom,puznie sie poprawilo-sami wiecie .., az do dzisiejszych
            > czasow gdy japonska kwalifikacja zaczela podupadac,-obecne "zabojady" robia
            > dobre auta np.Rnt. chwalony jest na calym kontynencie za odpornosc swych
            > produktow na korozje i bezpieczenstwo-5c gwiazdek.
            >
            > Nenalezy sugerowac sie historia danej marki gdy sie ocenia jej obecne
            produkty.
        • hippolin Re: Ceed do naprawy w Danii Jedna osoba nie żyje 04.04.07, 23:28
          autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=278667734&Main=278667014
          • swoboda_t Re: Ceed do naprawy w Danii Jedna osoba nie żyje 06.04.07, 15:20
            Prima aprilis.
      • sid50 Re: Ceed do naprawy w Danii Jedna osoba nie żyje 04.04.07, 23:55
        Nie jest wesoło z tymi cee'dami,wczoraj wieczorem agencja DPA podała,że w
        Niemczech jadący z dużą prędkością cee'd wyleciał z drogi na zakręcie i wbił
        sie w budynek biurowca na 24 pietrze i zawisł z wszystkimi pasażerami na wiele
        godzin ,akcja ściągania go helikopterem trwała kilka godzin.Jak udało sie
        ustalić po rozmowie z głównym inżynierem fabryki,do pewnej partii samochodów
        zamontowano omyłkowo silniki odrzutowe z polskich rosomaków.Na konferencji
        prasowej koncern zapewnił,że po uruchomieniu kontroli jakości do której zostali
        zatrudnieni eksperci z forum Auto Moto podobne wypadki nie będa miały
        miejsca.Koncern ma powiadomic wszystkich klientów w samochodach których sa
        silnki rosomaka kiedy maja sie zgłosic celem wymiany silników.jako rekompensate
        klieci Ci otrzymają do Kia zamiast swoich cee'dów, do wyboru ,albo nowe
        civici,albo Toyoty
    • marwa Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 04.04.07, 11:42
      www.roadlook.pl/aktualnosci/kia-w-polsce-wysprzedano-cee-da.html
      • sid50 Boszszszsze,nawet nie zauważyłem ,że aż 71 osób 05.04.07, 00:04
        nie oparło sie pokusie ,żeby sobie pogadać o cee'dzie ,a nie o Focusie,aluś i
        co Ty na to
        • al9 sid prosiłem nie aluś 05.04.07, 10:00
          jestem al
          w koncu nie nnazywam cię sidzikiem najsliczniejszym
          ale ale:
          piszesz sam:
          jako rekompensate
          klieci Ci otrzymają do Kia zamiast swoich cee'dów, do wyboru ,albo nowe
          civici,albo Toyoty....
          haha! chciałbyś!!!!
          al
          • sid50 Re: sid prosiłem nie aluś 05.04.07, 10:21
            Chyba jednak nie ,jeździłem Civiciem,jeździłem Toyotą z obu byłem
            zadowolony,ale nie aż tak ,żeby za nie sprzedać duszę diabłu.Różne miałem z
            nimi kłopoty,nie wieksze i nie mniejsze niz uzytkownicy innych aut.Obsługa w
            serwisach taka sobie,tak jak wszędzie.Kiedyś te marki rzeczywiście
            czyniły,,kapelusze z głów",ale dzisiaj ot po prostu takie sobie autka,ani
            cena,ani niezawodność,ani serwis,ani rewelacje techniczne.Drogie serwisy,drogie
            części,drogie wyposażenie dodatkowe no tylko ten znaczek,ale to juz nie robi
            takiego wrażenia.Ok nie będzie juz alusia ,pozostanie al...........
            • al9 sid zeby zakonczyc 05.04.07, 10:53
              powtórzę to co juz wielokrotnie podkreslałem:
              ceed to świetne auto. Bardzo duży postęp w stosunku do poprzednich modeli...
              Pełna zgoda. I dobre ceny. I fajnie że kupiłes ten samochód i obys sie nim
              cieszył i jezdził bezpiecznie i przyjemnie!
              Tylko że to nie jest oferta dla każdego. Sa tacy, którzy wolą focusy, astry czy
              civiki. I wcale nie uwazają ze przepłacają....
              Wesołych Świąt!
              al
              • sid50 Re: sid zeby zakonczyc 05.04.07, 11:35
                oj al,żebys Ty mnie znał,ja nawet tego cee'da kupiłem tak troche na
                przekór,wiedząc ,że przez kilka miesięcy ,będę miał ubaw z tych,którzy beda
                usilnie starali sie mnie przekonać,że co ja zrobiłem...................jakoś
                jeżelichodzi o auta,to zawsze w zyciu miałem farta i wierzę,że z tym autem tez
                będzie ok,ale możesz byc pewny,że jak zaczną sie jakieś jaja ,to zaraz Wam o
                tym napiszę,bo taki ,miedzy innymi sens ma to forum.......tak mi sie wydaje,ale
                może się mylę.......................
                Wesołych Świąt
            • gemidow Re: sid prosiłem nie aluś 05.04.07, 18:58
              Chyba trochę przegiąłeś. Toyota była, i wygląda na to że nadal jest, firmą
              produkująca dobre samochody. Podobnie jak Honda, Nissan i inne japończyki.
              Spójrz jak ciężko jest kupić np. 2-3 letnią Toyote, corollę czy Avensis,
              dlatego że są to samochody bardzo dobrej jakości i każdemu uzytkownikowi głupio
              jest sprzedawac 3 letni samochód, który służy jak wierny sługa i nigdy nie
              zawodzi. A ewentualne wyjątki moga tylko potwierdzić tą regułę.
              Osobiście nie widziałem na żywo i nie jeździłem ceedem. Z tego co go widziaem
              to chyba całkiem fajne autko i wróże mu jak najlepiej, choć osobiście wolałbym
              jeździć VW, Toyotą, Oplem, itd. Z powodu takiego że jednak samochód trochę
              prestizu dostarcza, w przeciwnym razie wszyscy dygnitarze świata jeżdziliby
              Daewoo, Kia lub innym podobnym. A kim Ty jesteś ( z całym szacunkiem) że to Ty
              dodajesz samochodowi prestiżu - Prezydentem, prezesem światowej firmy? Chyba
              jednak masz jakiś kompleks i takimi tekstami chcesz podbudować swoje ego.
              jeżeli masz takie ogromne konto (czego Ci życzę) i samochód jest Twoim
              narzędziem pracy to wolałbym by otaczało mnie wnętrze skórzano-drewniane np.
              Lexusa, niz "średniej" jakości platkoki Kia.
              Jednakoż życze Ci miłego użytkowania swojego Ceda
              Pozdrawiam
              • sid50 Re: sid prosiłem nie aluś 05.04.07, 19:21
                Wywód godny filozofa,ale juz milszy od tego stałego szczekania.Trochę przyznam
                przeraża mnie mentalność skóry i drewna i to dodawanie sobie prestiżu.Mówisz o
                kompleksach,jestem chyba ostatnia osobą ,która mogłaby mieć kompleksy,powodów
                brak ,a wręcz przeciwnie.Jakbyś uważnie przeczytał moich interlokutorów,to
                wiedziałbyś skąd wyszła sprawa konta,ale to trzeba chcieć,a przynajmniej
                powinno sie chcąc oceniać.
                Pytasz czym dodaje prestiżu ano tym ,że nie gledzę godzinami o złej ustawie o
                światłach,że nie potrafiłbym nikomu powiedzieć ,że jego wybór to gó..,bez
                wzgledu co by kupował,nie potrafiłbym nikomu powiedzieć,że pewnie kupił takie a
                nie inne auto bo pewnie go nie stać i nigdy nie uzurpuje sobie prawa do oceny
                wyboru innych,mogę co najwyżej wyrazic swój pogląd.Czy to mało? ,dla Ciebie
                pewnie nie,a dla mnie ogromnie dużo.mam skórę,komórę i niejedna miałem furę,ale
                tego nie widać,nie wiem czy mnie rozumiesz.Bo tak własnie myslałem,że jak nie
                prezesem ,prezydentem to kim .......po prostu zwykłym facetem,który nie musi
                sobie przedłużać penisa autem,chociaz jak juz pisałem dwa razy sobie
                przedłuzyłem Toyotą i Civiciem..........................Dla mnie prestiż
                szanowny interlokutorze ,to przyzwoitość przede wszystkim przyzwoitość,odrobina
                ogłady i powściągliwość w kreowaniu jedynie słusznych opini..........no to
                teraz sie zacznie
                Wesołych Świat
    • reconquista Ty to jesteś gość! 08.04.07, 00:41
      włozyłeś KIA w mrowisko, teraz wszyscy w lesie się boją
    • cyni Re: Nie mogę sie oprzeć pokusie 12.04.07, 09:12
      A oto jak sprawa wygląda...w zeszłym tygodniu wziąłem to autko na test
      Jak na tę kwotę całkiem przyzwoicie się prowadziło ja wiem wspomaganie
      wspaniałe jest ale troche za lekkie, zawieszenie za miękie daje się to odczuć
      na zakrętach (ja to odczułem na ulubionym łuku na trasie Toruńskiej w W-wie)
      Nie wiem jak z trwałością super chwalacym polecam spojrzenie uważne na spawy
      tylnej klapy itp... Będzie to naprawde fajne tanie autko po paru poprawkach za
      parę lat... A gwarancja jest cos warta przy serwisach na odpowiednim poziomie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka