Dodaj do ulubionych

ILE KOSZTUJE UBEZPIECZENIE SAMOCHODU

IP: *.vancouver33.dialup.canada.psi.net 03.07.01, 05:20
Ciekawi mnie, ile kosztuje rocznie ubezpieczenie samochodu w Polsce i innych krajach. Np. w
kanadyjskiej Brytyjskiej Kolumbii obowiazkowe ubezpieczenie samochodu takiego jak Ford Focus
kosztuje w przeliczeniu ok.2.200 zl. po uwzglednieniu wszystkich mozliwych ulg ( za jazde
bezwypadkowa przez 4 lata dostaje sie 40% znizki). Do tego dochodzi nastepne 1.200 zl, jezeli chcesz
miec spokojna glowe. Praktycznie wiec place ok.3.500 zl rocznie. Slyszalem tez, ze niektore firmy
ubezpieczeniowe dodaja kary za mandaty i karne punkty dawane przez policje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szybki Re: ILE KOSZTUJE UBEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: *.proxy.aol.com 03.07.01, 06:33
      Gość portalu: X napisał(a):

> Ciekawi mnie, ile kosztuje rocznie ubezpieczenie samochodu w Polsce i innych kr
      > ajach. Np. w
      > kanadyjskiej Brytyjskiej Kolumbii obowiazkowe ubezpieczenie samochodu takiego
      > jak Ford Focus
      > kosztuje w przeliczeniu ok.2.200 zl. po uwzglednieniu wszystkich mozliwych ulg
      > ( za jazde
      > bezwypadkowa przez 4 lata dostaje sie 40% znizki). Do tego dochodzi nastepne 1.
      > 200 zl, jezeli chcesz
      > miec spokojna glowe. Praktycznie wiec place ok.3.500 zl rocznie. Slyszalem tez,
      > ze niektore firmy
      > ubezpieczeniowe dodaja kary za mandaty i karne punkty dawane przez policje.

W Kaliforni np. ja place za Mercedesa S-500 - rocznik 2000. okolo $1200.00
      rocznie. To tez zalezy od twojej jazdy - ile wypadkow,mandatow i kiedy to sie
      stalo. Ubezpieczenie tez zalezy ile lat masz prawo jazdy i ile masz lat.Juz nie
      mowiac na jaka stawke tez pobieraz ubezpieczenie.
      Moja zona placi okolo $1300.00 na rok za Lexus LS 400 rocznik 2000.Miala mandat
      trzy lata temu.
    • Gość: Niknejm Re: ILE KOSZTUJE UBEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: *.pg.com 03.07.01, 09:20
      Za Hondę Civic 1.8 VTi z 97r. łącznie 6500 zł bez ulg
      i zwyżek, AC i OC bez Zielonej Karty (Warta).

Zdzierstwo jak diabli, a i tak była to jedna z
      lepszych ofert...

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: $ Re: ILE KOSZTUJE UBEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: *.schneider.pl 03.07.01, 12:10
        Za Mondeo'98 2l w zeszłym roku bez zniżek AC-6037, OC- 2310 (PZU)
        Przy wszystkich zniżkach (60% za bezszkodowosc) AC- 1878,00; OC- 834,00

O ile wiem mamy najwyższe stawki ubezpieczeniowe w Europie, a ile to wynosi
        srednia pensja ???????
    • Gość: Aro Re: ILE KOSZTUJE UBEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: 134.169.131.* 03.07.01, 10:34
      Za Passata 1.9TDI, rocznik 1998 w Niemczech, samo OC: 3500DM!!
      A to tylko dlatego, ze nie uwzglednili, ze jestem w posiadaniu polskiego prawa
      jazdy od ponad 8 lat. Wzieli tylko pod uwage swiezo wyrobione niemieckie.
      I to sie dopiero nazywa zdzierstwo.
      Podstawowa skladka roczna OC bez znizek przy posiadaniu prawa jazdy dluzej niz
      jeden rok to ~1500DM.
    • Gość: mar Re: ILE KOSZTUJE UBEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: *.citicorp.com 03.07.01, 12:58
      VW w Allianzu 4,5% wartości z faktury, tanio ale słyszałem o przypadku
      skasowanej w wypadku rocznej Skody chcieli wypłacić tylko 65% wartości
      ubezpieczenia, cwaniaki tak samo jak w PZU!
    • Gość: Andrzej Re: ILE KOSZTUJE UBEZPIECZENIE SAMOCHODU IP: 10.1.12.* / 193.41.231.* 03.07.01, 13:37
      Suzuki Swift 1.0 GLS 1999 800 PLN, OC AC NW Allianz (pakiet)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka