Dodaj do ulubionych

kupiłam samochód i co dalej?

IP: 62.233.135.* 03.06.03, 10:07
To moje pierwsze auto. W co oprócz apteczki powinnam/muszę się zaopatrzyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: robert w ubezpieczenie i śrupki na kółka:) IP: *.acn.pl 03.06.03, 10:11
      • Gość: ania Re: w ubezpieczenie i śrupki na kółka:) IP: 62.233.135.* 03.06.03, 10:15
        ubezpieczenie - pełny pakiet, więc spoko:-) tylko ze "śrupkami" będę mieć
        problem, co to u licha jest?:)))
        • Gość: robert Re: w ubezpieczenie i śrupki na kółka:) IP: *.acn.pl 03.06.03, 13:42
          jak ci buhnoł furmanke to w lot załapiesz co to som śrupki:0)
    • omatkoboska Re: kupiłam samochód i co dalej? 03.06.03, 10:13
      Jakim cudem zdalas egzamin na prawo jazdy, skoro nie wiesz w co powinen byc
      wyposażony samochod??
      • Gość: ania Re: kupiłam samochód i co dalej? IP: 62.233.135.* 03.06.03, 10:17
        dałam łapówkę rzecz jasna:))) egzamin zdawałam jakiś czas temu, a SWOJE auto
        kupuję dopiero teraz

nie ma to jak rzeczowe odpowiedzi...
    • Gość: obywatel Re: kupiłam samochód i co dalej? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 10:30
      Gość portalu: ania napisał(a):

> To moje pierwsze auto. W co oprócz apteczki powinnam/muszę się zaopatrzyć?

Przedewszystkim w trojkat (nie zawsze jest dostarczany z autem). Na pewno
      przyda sie takze popmka. Kilka razy przekonalem sie ze warto tez wozic komplet
      zapasowych zarowek. Reszta wyjdzie w trakcie eksploatacji. Zakladam, ze lewarek
      dostalas razem z autem ;)
      Zycze milej jazdy i gumowych drzew.
      • Gość: Michal Re: kupiłam samochód i co dalej? IP: *.telia.com 03.06.03, 10:43
        Jezeli jest to nowe auto,to musisz zdac sie na gwarancje i ewentualny asistance.
        Dziesiaj w aucie pomki sie nie wozi,raczej spraw sobie malutki kompresor na 12v
        podlaczany do zapalniczki.Naucz sie go obslugiowac,moze oddac nieocenione
        uslugi wtedy jak ktos zrobi Tobie kawal i spusci powietrze z kol.Dobrze wy bylo
        abys sie nauczyla pod czyjas opieka zmienic kolo.Jak sie lewaruje
        samochod ,kiedy trzeba poluzowac nakretki w kole itp.Mysle ,ze wieksze
        techniczne obeznanie z samochodem narazie nie bedzie Tobie potrzebne.
        Po zaty dobrze wy bylo bys wiedziala gdzie sie uzupelnia plyn do spryskiwania
        szyb,jak se fachowo przeciera szyby ot takie drobne operacje ulatwiajace
        ekspolatacje Twojego nowego milusinskiego.Pzdr.Michal
        P.S Pare praktycznych rad naucz sie zdejmowac przednoia scianke z rdia jezeli
        takowa posiadasz
        dobrze wy bylo miec kawal liny holowniczej kolo kola zapasowego.trojkat
        ostrzegawczy ,podreczna apteczke i kawalek laski lub innego przedmiotu do
        ewentualnej samoobrony nic nigdy niewiadomi.
        Pamietaj nie zabieraj nigdy nieznajomych,wiem ze masz dobre serce,ale zycie i
        zdrowie jest wzniejsze.
    • Gość: crx i jeszce gaśnicę (n/t) IP: *.kghm.pl 03.06.03, 10:45
    • Gość: eM Re: kupiłam samochód i co dalej? IP: *.net.external.hp.com 03.06.03, 10:47
      Do tego wszystkiego przed zimą kup sobie szczotkę/zmiotkę, skrobaczkę i
      odmrażacze do szyb i zamków (ten zimą lepiej noś w torebce, a nie trzymaj w
      aucie ;-) Na pewno przyda się jakiś ręcznik i lampka podłączana do gniazda
      zapalniczki. Ja wożę też płyn do mycia szyb - mam obsesję na punkcie czystych
      szyb i reflektorów :-) - i z litr płynu do spryskiwaczy (ten zawsze się kończy
      daleko od stacji benzynowej). I kup sobie składaną plastikową skrzynkę do
      bagażnika na te wszystkie kawałki...

• Gość: ania Re: kupiłam samochód i co dalej? IP: 62.233.135.* 03.06.03, 11:21
        Samochód jest nowy, więc odpukać! nie powinnam mieć z nim problemów natury
        technicznej.
        Dziękuję za rady:-)
        • Gość: 0-700 Re: kupiłam samochód i co dalej? IP: *.zg.szczecin.pl 03.06.03, 13:32
          Przed zimą zmień płyn do spryskiwaczy na zimowy, bo możesz przy minusowych
          temperaturach mieć problemy ze spryskaniem przedniej szyby.
          Przed zimą kup sobie opony zimowe. Ja się na nie zdecydowałem po lądowaniu w
          rowie zimą.
          Sprawdzaj poziom oleju w silniku, bo jest to obowiązkiem właściciela samochodu
          w trakcie trawania gwarancji.
    • jetbang Re: kupiłam samochód i co dalej? 03.06.03, 14:45
      Dobre radyjko i dobre głośniki na ile dobre zalezy od kasy jaką mozesz
      przeznaczyć na ten cel!!! Polecam jakies cd!!!

Acha i oczywiście kilka płytek cd dyżurnych w samochodzie, z jaką muzyczką to
      zalezy tylko i wyłącznie od Ciebie!!!

Blokada na koła też się przyda (takie nie typowe śrubki) w pierwszym lepszym
      sklepie motoryzacyjnym powinny być!!! Cóż powróciła moda wśród złodzieji na
      odkrecanie kół!!!

Dywaniki pewnie masz jak nie to kup!!! Na lato mogą być z tkaniny na zimę
      kubełkowe z gumy - śnieg się rozpuszcza.

Zestaw żarówek i bezpieczników!!! Na trasie możesz zatrzymać kogoś kto Ci
      pomoże w wymianie żarówki o ile posiadasz takową!!!

jak sobie przypomnę to coś może dopisze!!!

Acha ciekaw jestem jaki samochód kupiłas bo ja w 2000 roku kupiłem seicento w
      salonie i kurcze korek wlewu paliwa nie był zamykany na kluczyk ups!!!
      musiałem dokupić!!!
      Ale przy okazji nauczyłem się tego żeby części czy akcesoria kupować w małych
      sklepikach sprzedają za 1/3 tego co w sklepiku przy salonie wrrrr
      za ww korek zapłaciłem w salonie 89pln a u przywaciarza (taki sam - fiatowski)
      około 30pln kaca mam do dziś!!!

życze bezawaryjnej jazdy!!!

Pozdrawiam!!! :)
    • Gość: maciek.s Re: kupiłam samochód i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.03, 15:09
      Dbaj o zdrowie i szanuj pracę, żebyś mogła go utrzymać :)
      I nie obijaj swoimi drzwiami innych aut i parkuj ostrożnie.
      PZDR
      • Gość: ania Re: kupiłam samochód i co dalej? IP: 62.233.135.* 03.06.03, 15:56
        Dzięki za wszystkie rady!

Kupiłam Peugeota 206, w wyposażeniu m.in. radio z CD.
    • Gość: Robert W cierpliwosc IP: *.astercity.net 03.06.03, 16:05
      Gość portalu: ania napisał(a):

> To moje pierwsze auto. W co oprócz apteczki powinnam/muszę się zaopatrzyć?

Robert: bo przez ciebie tylko korki sie powieksza a takze trudniej bedzie
      znalesc miejsce do parkowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka