Gość: Jarek IP: *.tnt5.me2.uunet.de 08.12.01, 16:35 Rodzina się powiększa więc muszę kupić nowe auto. Chcę kupić japończyka, ale nie wiem jakiego. Pomocy!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Dylemat Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci IP: *.acn.waw.pl 08.12.01, 18:21 TOYOTA PREVIA. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci IP: *.telia.com 08.12.01, 18:49 Potwierdzam idealne auto do tego celu,niezawodne pojemne wygodne,ciche,troche pali,ale to sie oplaci i zwroci.Bezpieczenstwo tez lezy na dobrym poziomie. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci IP: *.bogatynia.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 18:53 Toyota Picnic www.toyota.pl Pozdrowienia, krzychu PS. Życzę dobrego wyboru! Link Zgłoś
trurl Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci 08.12.01, 20:34 Opel Zafira.Wtedy będziesz miał jeszcze zapas na jedno dziecko tylko trochę przymały bagażnik.Zawsze można założyć koryto na dach.Tylko szczerze się przyznam że niewiele wiem o tym aucie.PZDR. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci IP: *.MS1.srv.t-online.de 09.12.01, 04:41 O japonczykach niewiele wiem jako alternatywa Fiat Multipla Link Zgłoś
hazir Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci 10.12.01, 09:14 Potwierdzam, Fiat Multipla. Cena, jakość itp jest ok. Jakość wykonania jest bardzo dobra, jak nie u Fiata, inna technologia i proces produkcyjny. Opel Zafira, przy Multipli to Fiat 126p, a japońce-sorry, ale cena ho, ho no i koszty utrzymania. Link Zgłoś
Gość: S Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci IP: 213.77.49.* 10.12.01, 09:26 Kup Autosana. Rozwiąże Ci problem na wiele lat. Link Zgłoś
Gość: Pitz Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci IP: 157.25.125.* 10.12.01, 09:56 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Rodzina się powiększa więc muszę kupić nowe auto. > Chcę kupić japończyka, ale nie wiem jakiego. Pomocy!!! Renault Thalia - duzy bagaznik, wejdzie nawet trojka dzieci ;-) A tak na powaznie, to tylko jakis van i to nie mini. Nie wiem jak bedzie z Avensis Verso (na ile to osob) i kiedy to bedzie, ale moze byc godne uwagi. Z innych japonczykow nie vanow to chyba nic nie ma, co by spelnialo Twoje wymagania. Link Zgłoś
Gość: fs Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci IP: 213.76.135.* 10.12.01, 11:56 honda stream, ma chyba 7 miejsc Link Zgłoś
Gość: MI RAZ Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 08:01 A dokąd to chcesz jeździć z rodzinką. Jeżeli dużo i daleko to odradzam wszelkie wyżej wymienione. Na długie i częste podróże tylko wygodne, ciche, szerokie i duże amerykańskie vany. Mają niestety wadę - dużo chłapią ale wersje diesla są przyzwoite no i jeszcze alternatywa zasilania na gaz. Pozdrawiam. Mam amerykańca i czwórkę dzieci b. praktyczna wersja z wbudowanymi 2 fotelikami dla dzieci zamienianymi bez zbędnych bagaży na normalne fotele. Link Zgłoś
Gość: Jee Re: Auto dla rodziny z czwórką dzieci IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.01.02, 03:42 Mam 4 dzieci. Pół roku temu nabyłem Nissana Serene: rocznik 1996, diesel 2,3 l 8 miejsc, więc jeszcze można kogoś zabrać dodatkowo lub dołożyc wiecej bagażu przy dalszych wyjazdach. W trasie pali 8,5 l ON/100 km, w miescie troche powyżej 10 l, ekploatacja wypada więc znacznie taniej niż amerykańce lub Renault Espace - komfort za to mniejszy, ale znośnie. Jak na VANa bardzo zwrotny - bez kłopotu parkuje się nim w mieście. Mi ten wóz odpowiada, choć nie zadowoli amatorów szybkiej jazdy. Na autostradzie max. 130, ale najlepiej czuje sie do 110. Przyspiesza też raczej leniwie (wiadomo diesel i to bez turbo). Odradzam zafirę, przy 4 dzieci nie będzie gdzie wcisnąć bagażu. Link Zgłoś