Dodaj do ulubionych

Ford Galaxy vs Opel Frontera

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 13:03
Pomarzyc dobra rzecz :)

Bardzo podobaja mi sie te dwa auta i mimo iz nie wierze, ze kiedys bede
wlascicelem jednego z nich, jestem ciekaw co o nich sadzicie?
Moze trafi sie uzytkownik jednego z nich.

PZDR

Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: Ford Galaxy vs Opel Frontera IP: *.chello.pl 29.06.03, 22:39
      Galaxy benzyna 2.3Ghia.Zachowuje sie bardzo dobrze.Duże, pojemne auto.dobre na
      długie trasy.Maksymalnie jechałem 210 (może i poszedł by wiecej ale nie było
      gdzie). Troche dużo pali: miasto ok.16l/100km, trasa z klimą ok.10 - 12l/100km
      przy pradkosciach podróżnych ok.160km/godz.Polecam.
      • bar-tech Re: Ford Galaxy vs Opel Frontera 29.06.03, 23:30
        witam!
        to może ja też dorzucę parę wrażeń z używania galaxy, również 2.3 16v ghia
        (rocznik 99), samochód bardzo przyjemny na długie trasy, faktycznie sporo pali:
        po mieście 11-12l, autostrady 12-13l, gaz w podłodze 20l, nawiększą szybkość
        jaką osiągnąłem (licznikowo oczywiście, dłuuugi zjazd) to 225km/h. Zawieszenie
        dość sprężyste - można się nawet pokusić o szybkie przejeżdżanie zakrętów.
        Komfort - pierwszy rząd siedzeń - bardzo wygdnie, drugi (samochód 6 miejscowy,
        nie 7. jak większość galaxy) - bez zarzutu, trzeci rząd - oj ciasno...
        Poza tym przy pełnej obsadzie na bagaże nie zostaje zbyt wiele miejsca.

pozdrawiam

• Gość: fantasta :) Re: Ford Galaxy vs Opel Frontera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 10:53
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Galaxy benzyna 2.3Ghia.Zachowuje sie bardzo dobrze.Duże, pojemne auto.dobre
          na
          > długie trasy.Maksymalnie jechałem 210 (może i poszedł by wiecej ale nie było
          > gdzie). Troche dużo pali: miasto ok.16l/100km, trasa z klimą ok.10 -
          12l/100km
          >
          > przy pradkosciach podróżnych ok.160km/godz.Polecam.

bar-tech napisał:

> witam!
          > to może ja też dorzucę parę wrażeń z używania galaxy, również 2.3 16v ghia
          > (rocznik 99), samochód bardzo przyjemny na długie trasy, faktycznie sporo
          pali:
          >
          > po mieście 11-12l, autostrady 12-13l, gaz w podłodze 20l, nawiększą szybkość
          > jaką osiągnąłem (licznikowo oczywiście, dłuuugi zjazd) to 225km/h.
          Zawieszenie
          > dość sprężyste - można się nawet pokusić o szybkie przejeżdżanie zakrętów.
          > Komfort - pierwszy rząd siedzeń - bardzo wygdnie, drugi (samochód 6
          miejscowy,
          > nie 7. jak większość galaxy) - bez zarzutu, trzeci rząd - oj ciasno...
          > Poza tym przy pełnej obsadzie na bagaże nie zostaje zbyt wiele miejsca.
          >
          > pozdrawiam
          >

Bardzo dziekuje za odzew
          Chyba zaczne grac w totka ;)

PZDR
          • bar-tech Re: Ford Galaxy vs Opel Frontera 30.06.03, 13:54
            w takim razie życzę powodzenia!

pozdrawiam

• greenblack Re: Ford Galaxy vs Opel Frontera 30.06.03, 14:21
            To musisz się spieszyć, bo Frontery juz nie produkują, a następca Galaxy też
            nie jest pewny.

Pozdrawiam
            • Gość: cracovian Re: Ford Galaxy vs Opel Frontera IP: *.bankofamerica.com 30.06.03, 17:47
              Jak Opla juz nie produkuja to moze sobie jego prawdziwy odpowiednik z Indiany
              za grosze sprowadzic:
              www.carsdirect.com/build/options?zipcode=30066&acode=USB30ISS012A0&restore=false
              • greenblack Re: Ford Galaxy vs Opel Frontera 30.06.03, 17:53
                I czemu mi to robisz?:) U nas taka Frontera kosztuje 164 tys. zł:(

Pozdrawiam
                • Gość: cracovian Re: Ford Galaxy vs Opel Frontera IP: *.bankofamerica.com 30.06.03, 18:03
                  W Indianie robia je rowniez na rynek japonski i australijski (pod innymi
                  nazwami i w tej samej fabryce co Subaru Legacy i Outback):
                  www.subaru-isuzu.com/
                  Do eksportowanych 4x4 wkladaja rowniez Trooperowski system TOD (torque on
                  demand), ktory jest super na sliskie drogi, lod, piach, itd. Ciekawy jestem czy
                  ta Frontera robiona byla w Europie i czy miala moze ten system?
    • Gość: cracovian Re: Axiom IP: *.bankofamerica.com 30.06.03, 17:57
      Frontera (Isuzu Rodeo) to troche przestarzaly juz wozik choc mozna go jeszcze w
      USA za niewielkie pieniadze kupic. Lepiej bys zrobil kupujac Isuzu Axiom, ktory
      na tej samej ramie jezdzi, nieduzo wiecej kosztuje, ale ma za to podrasowany
      silnik z Troopera (3.5l, 230KM). Wyglad ma "samochodowy", ale jakosc jazdy
      niestety nadal jak w Rodeo:
      autos.msn.com/vip/gallery.aspx?modelid=10699&pictureid=0&usage=&src=vip
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka