Gość: Olo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.12.01, 17:23 Prosze o opinie na temat Laguny DTi. Dziękuję Olo Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piotr Re: Laguna DTi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 08:14 Fajny samochod. Osiagi i zuzycie paliwa OK. Ogolnie nie ma co narzekac, elastycznosc super (az strach pomyslec ze przy najnowszych konstrukcjach diesla jest jeszcze lepsza!). Moim zdaniem (mam takie auto) kultura pracy silnika moglaby byc lepsza (np w porownaniu z hdi). Ale przy predkosci pow. 70km silnik sobie tylko cicho mruczy. Tylko jezdzic i wlewac oleum. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Laguna DTi IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 14:51 Gość portalu: piotr napisał(a): Moim zdaniem (mam takie auto) kultura pracy silnika > moglaby byc lepsza (np w porownaniu z hdi). Ale przy predkosci pow. 70km silnik > > sobie tylko cicho mruczy. Tylko jezdzic i wlewac oleum. Pozdrawiam. Kurcze! Jeżeli ty to nazywasz cichym mruczeniem ,to znaczy że już masz problemy ze słuchem spowodowane tym mruczeniem . 120 na godzinę i watę w uszy trzeba wkładać .Poza tym OK . Samochód głownie na trasę . W mieście bardzo "nieporęczny". W ramach sprostowania Hdi jest w cytrynach . Renault ma dCI . Ale jedno i drugie to Common Rail. Link Zgłoś
Gość: pETER Re: Laguna DTi IP: 150.153.100.* 11.12.01, 13:16 Gość portalu: jurek napisał(a): > Gość portalu: piotr napisał(a): > > Moim zdaniem (mam takie auto) kultura pracy silnika > > moglaby byc lepsza (np w porownaniu z hdi). Ale przy predkosci pow. 70km s > ilnik > > > > sobie tylko cicho mruczy. Tylko jezdzic i wlewac oleum. Pozdrawiam. > > Kurcze! Jeżeli ty to nazywasz cichym mruczeniem ,to znaczy że już masz problemy > > ze słuchem spowodowane tym mruczeniem . 120 na godzinę i watę w uszy trzeba > wkładać .Poza tym OK . Samochód głownie na trasę . W mieście bardzo "nieporęczn > y". > W ramach sprostowania Hdi jest w cytrynach . Renault ma dCI . Ale jedno i drugi > e > to Common Rail. > Wiem, wiem HDI to jest produkt PSA. Dalem zwyczajnie przyklad silnika diesla nowszej generacji. Co do glosnosci to tak jak piszesz na trase super i wtedy moim zdaniem z halasem nie jest wcale tak zle (dochodza odglosy spowodowane przez oplywajace powietrze) ale to jest sprawa wzgledna. Jak zdarza mi sie jezdzic HDI to faktycznie nie ma porownania. Ale ogolnie nie narzekam. Osiagi przyzwoite a zuzycie paliwa w okolicach 6 litrow (globalna srednia wg komputera) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: peter Re: Laguna DTi IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 14:11 Chyba sa tylko u nas dwa takie egzemplarze... Link Zgłoś
Gość: POOL Re: Laguna DTi IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.01, 23:23 Miałem okazję pojeździć 98 rok 2.2 Dti. Bardzo cicha i przyjemna maszyna. Link Zgłoś