Gość: piter IP: 157.25.88.* 14.07.03, 11:58 Co sądzicie o tototce Avensis D4D? Ile pali w rzeczywistości, jak z awaryjnością, czy tak dobrze jak w benzynowych toyotach? Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Avensis D4D -co sądzicie? 14.07.03, 11:59 A jakie robisz roczne przebiegi? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: piter Re: Avensis D4D -co sądzicie? IP: 157.25.88.* 14.07.03, 12:04 greenblack napisał: > A jakie robisz roczne przebiegi? > > > Pozdrawiam Średnio 20-25 tyś. Link Zgłoś
greenblack Re: Avensis D4D -co sądzicie? 14.07.03, 12:12 To kup lepiej 1.8 lub 2.0 i zagazuj. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Avensis D4D -co sądzicie? IP: 157.25.88.* 14.07.03, 12:17 greenblack napisał: > To kup lepiej 1.8 lub 2.0 i zagazuj. > > > Pozdrawiam Dlaczego? Disel więcej pali? Link Zgłoś
greenblack Re: Avensis D4D -co sądzicie? 14.07.03, 12:20 Przysiądź trochę i dokładnie policz koszty oleju napędowego i benzyny na tym dystansie, uwzględniając różnicę w cenie między 1.8 a 2.0D. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Avensis D4D -co sądzicie? IP: 212.160.128.* 14.07.03, 12:23 greenblack napisał: > To kup lepiej 1.8 lub 2.0 i zagazuj. > > > Pozdrawiam Dlaczego taka argumentacja/jeżeli nie jezdzisz wystarczająco dużo to po co diesel/.Może czlowiek chce auto z silnikiem diesla z innych niz tylko ekonomiczne przyczyn.Może fascynuje go duza elastyczność,dżwięk silnika itp. Może klient jezdził autem z silnikiem benzynowym,a teraz chce odmiany. Motywy wyborów są różne. Pozdr Link Zgłoś
greenblack Stara śpiewka 14.07.03, 12:29 Gość portalu: zbig napisał(a): > Dlaczego taka argumentacja/jeżeli nie jezdzisz wystarczająco dużo to po co > diesel/.Może czlowiek chce auto z silnikiem diesla z innych niz tylko > ekonomiczne przyczyn. Będę to powtarzał do znudzenia. Jedynym powodem, dla którego produkuje, sprzedaje i kupuje się diesle są względy ekonomiczne. Reszta to tylko dorabianie filozofii. >Może fascynuje go duza elastyczność, To niech sobie kupi benzynowe turbo albo V6. >dżwięk silnika itp. Dobre:) Pozdrawiam posiadacza 2.2 dCi;))))) Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Stara śpiewka IP: 212.160.128.* 14.07.03, 12:42 Ja osobiście jeżdziłem samochodami z silnikiem benzynowym.Powiedziałem sobie, że dla odmiany kupię diesla.Turbo benzynowego jeszcze nie było.Przyznaję,że to ciekawa propozycja i cena też.Pojeżdżę dieslem.Potem może dla odmiany będzie benzynówka.Zobaczymy.Jestem otwarty na różne propozycje. Pozdr Link Zgłoś
greenblack Zdrowe myślenie 14.07.03, 12:48 Gość portalu: zbig napisał(a): > Ja osobiście jeżdziłem samochodami z silnikiem benzynowym.Powiedziałem sobie, > że dla odmiany kupię diesla. A jeździłeś turbobenzynowcami? A jeździłeś wolnossącymi dieslami? Turbo benzynowego jeszcze nie było.Przyznaję,że to > ciekawa propozycja i cena też.Pojeżdżę dieslem.Potem może dla odmiany będzie > benzynówka.Zobaczymy.Jestem otwarty na różne propozycje. To mi się podoba:) Tym razem obyło się bez dieslowskiej histerii:) > Pozdr Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Cyk D4D IP: *.insad.pl 14.07.03, 13:49 Mam D4D poprzedni model bez zmiennej geo. lop. tur. (ma 6 KM mniej, ale jest lzejszy od nowego modelu). Silnik jest naprawde cool i ma niesamowity m. obrotowy. Niezwykle fajnie sie jedzie i przyspiesza tym autkiem na 5 biegu przy obrotach minimum 2000 co odpowiada 80 km/h. Dlatego na trasie praktycznie caly czas jedzie sie na 5 biegu. Pali mi srednio okolo 6,5 litra przy dosyc dynamicznej jezdzie. Naprawde warto kupic Ave z tym silnikiem. PZDR Link Zgłoś
Gość: Jarek Histeria? IP: 217.153.142.* 14.07.03, 15:20 greenblack napisał: > Tym razem obyło się bez dieslowskiej histerii:) Tzn.? Link Zgłoś
greenblack Histeria 14.07.03, 15:25 Choćby taka, jak tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=4288687 , forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=4597429 Bajki o bezwibracyjnych, bezszumnych dieslach itd. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: Stara śpiewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 15:02 greenblack napisał: > Gość portalu: zbig napisał(a): > > > > To niech sobie kupi benzynowe turbo albo V6. > > Przecież w Avensis ,o które chodzi Piterowi nie występuje benzynowe turbo, to co to za rady? Link Zgłoś
greenblack Re: Stara śpiewka 14.07.03, 15:12 Gość portalu: Kaszana napisał(a): > Przecież w Avensis ,o które chodzi Piterowi nie występuje benzynowe turbo, > to co to za rady? Wiem, że nie, ale to nie moja wina lecz złodziejskiego systemu fiskalnego UE. Niech Piter sam się wypowie, dlaczego chce kupić diesla. Pozdrawiam Link Zgłoś