la_lunia 21.07.03, 15:37 wlansie wrocilam z Rumunii wyjasnijcie mi - dlaczego w Rumunii Nexia nazywa sie Cielo?? myslalam, ze to moze inny samochod ale jednak wyglada tak samo (a moze tylko powierzchownie?) ktos wie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: dlaczego Cielo? 21.07.03, 15:40 A dlaczego Accord europejski w Usa nazywa się Acura TSX, a z amerykańskim Accordem ma wspólną tylko nazwę? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: dlaczego Cielo? IP: *.pg.com 21.07.03, 15:42 greenblack napisał: > A dlaczego Accord europejski w Usa nazywa się Acura TSX, a z amerykańskim > Accordem ma wspólną tylko nazwę? Greenblack! Co to ma znaczyć?! Ja to pierwszy pomyślałem!!! ;-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
greenblack :O 21.07.03, 15:47 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > Greenblack! Co to ma znaczyć?! Ja to pierwszy pomyślałem!!! ;-) Niech mnie, jeśli to nie telepatia;) > Pzdr > Niknejm Pozdrawiam Greenblack Link Zgłoś
qrakki999 Re: dlaczego Cielo? 21.07.03, 15:50 To taka róznica pomiedzy naszym pieknym krajem a Rumunią? Jak pomiedzy USA a Europa? Nie wierze, he, he, he Tymbardziej w swietle planów produkcji Dacii z serii X90 /bodajze/ która to moze szczytem techniki nie jest ale ma szanse przy dobrym sterowaniu przez Renault pojsc w slady Skody. A u nas? Czy cos słychac? Jest szansa na jakis 'polowóz' nawet zbudowany na starym modelu jakiejs uznanej marki? Biedny marceli.szpak bedzie musiał walczyc na dwa fronty. Poczekamy zobaczymy. pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: dlaczego Cielo? IP: *.pg.com 21.07.03, 15:41 la_lunia napisała: > wlansie wrocilam z Rumunii > wyjasnijcie mi - dlaczego w Rumunii Nexia nazywa sie Cielo?? > myslalam, ze to moze inny samochod ale jednak wyglada tak samo (a moze tylko > powierzchownie?) > > ktos wie? A dlaczego Honda Accord (europejska) nazywa się w USA Acura TSX? Bo spece od marketingu orzekli, że tak będzie lepiej :-) To samo tutaj. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
la_lunia Re: dlaczego Cielo? 21.07.03, 16:02 no tak! wy wiecie a ja nie wiedzialam :( ta nazwa rumunska kojarzy mi sie z cielakiem wiec moze dlatego ? :)) Link Zgłoś
x-darekk-x Re: dlaczego Cielo? 21.07.03, 15:59 takich przykladow jest mnostwo: mitsubishi: pajero = montero = shogun suzuki: vitara = sidekick volkswagen: bora = jetta renault: thalia = symbol itd. itd. itd. Link Zgłoś
greenblack Re: dlaczego Cielo? 21.07.03, 16:02 x-darekk-x napisał: > takich przykladow jest mnostwo: > > mitsubishi: pajero = montero = shogun > suzuki: vitara = sidekick > volkswagen: bora = jetta > renault: thalia = symbol Wykorzystam złośliwie nieobecność Rumburaaka i dopiszę: Saab 9-3 = Opel Vectra;)))) Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: mAbZ Cielo i Rumunia IP: *.riksdagen.se 21.07.03, 16:39 la_lunia napisała: > wlansie wrocilam z Rumunii > wyjasnijcie mi - dlaczego w Rumunii Nexia nazywa sie Cielo?? Nie tylko tam- w Indiach też. A np. w Brazylii VW Passat nazywa się Santana, Fiat Uno- Fiat Mille, a Opel Corsa- Chevrolet Corsa :) A jak Rumunia? Da się wytrzymać jako miejsce na urlop? Link Zgłoś
la_lunia Re: Cielo i Rumunia 21.07.03, 17:14 > Corsa- Chevrolet Corsa :) > > A jak Rumunia? Da się wytrzymać jako miejsce na urlop? he he - nawet nie wiedzialam, ze mam Chevroleta :) a Rumunia? coz kraj wart wakacji - jak ktos powiedzial palace sie skody na autostradach - to jest dopiero przezycie no i jazda noca po dziurach - wrazenia nie do opisania bylo suuuuper ale niepredko tam pojade - za daleko jak na bryczke bez klimy jedno wiem - Baltyk sie chowa przy Czarnym ale w koncu nie o tym tu mowa pozdrawiam Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Cielo i Rumunia 22.07.03, 09:19 ja do rumunii nie pojade nigdy wiecej! no chyba, ze wiele sie zmieni w tym kraju. jechalem przez rumunie tylko raz - po drodze do grecji. okradli nas 3 razy. placilismy lapowki na obu przejsciach granicznych, promie, nawet na stacjach benzynowych. i to wszystko w jedno popoludnie / wieczor. nigdy wiecej do tych zlodziei i brudasow! Link Zgłoś