Dodaj do ulubionych

dywaniki gumowe czy dywanowe

IP: *.icpnet.pl 30.07.03, 00:06
Mam dylemat bo nie wiem jakie dywaniki zainstalować w swoim samochodzie czy
czarne gumowe czy pasujące odcieniem do wnętrza ale z materialu. Znacznie
lepiej prezentują się "dywanowe" ale podejrzewam że praktyczniejsze są
gumowe. Chociaż wymiana gumowych na zime chybanie jest poronionym pomysłem.
A jakie doświadczenia w tej materi mają forumowicze.
Obserwuj wątek
    • devote Re: dywaniki gumowe czy dywanowe 30.07.03, 00:13
      od nowosci auta czyli juz prawie 4 lata mam dywanowe pod kolor tapicerki i
      zadnych problemow.wytrzepuje piach co tydzien.w zime i deszcz zadnych problemow.
      • Gość: Adam Re: dywaniki gumowe czy dywanowe IP: *.acn.waw.pl 30.07.03, 20:21
        Oczywiście dwa komplety, ale uwaga na firmę Pol-Gum ze Szczecina. ich
        gumowe "dywaniki" przecierają się pod obcasem po około 10 tysiącach kilometrów.
        Kupiłem dwa komplety takich w Norauto bo wyglądały najsolidniej, ale to shit
        jakich mało i w dodatku ich waga,komplet np. do Vectry to ponad 10kg!!!!!!!!!!
    • Gość: Lennon Re: dywaniki gumowe czy dywanowe IP: *.toya.net.pl / 10.0.215.* 30.07.03, 00:21
      Wiosna, lato i wczesna jesien - dywaniki, zima gumowe
    • Gość: polokokt Re: dywaniki gumowe czy dywanowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 00:50
      ja mam dwa komplety, lato - dywanowe, zima - gumowe
      Poprostu w zimie z tego dywanowego robilo sie bloto a nie dywanik.
    • Gość: piotrek Re: dywaniki gumowe czy dywanowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 00:56
      Mam dwa komplety - na wiosnę, lato dywaniki - na jesień, zimę gumowe. Sprawdza
      się. Wymiana podczas sprzątania auta zajmuje 3 min.
      Pozdrawiam
      Piotrek
    • Gość: lucy_fair Re: dywaniki gumowe czy dywanowe IP: *.eranet.pl 30.07.03, 01:36
      Zależy w jakich butach chodzisz (serio:) Jeśli często nosisz lakierki czy inne
      do garnituru, to gumowy dywanik zjedzie Ci ekspresowo obcasy - będą
      poobcierane i nie nadążysz z pastowaniem. Wtedy radzę dywanik. W każdym moim
      samochodzie wymieniałem gumę na dywaniki, bo szkoda butów. Pozdrawiam.
    • Gość: Henry Re: dywaniki gumowe czy dywanowe IP: *.telia.com 30.07.03, 08:24
      Gość portalu: kubekz napisał(a):

> Mam dylemat bo nie wiem jakie dywaniki zainstalować w swoim samochodzie czy
      > czarne gumowe czy pasujące odcieniem do wnętrza ale z materialu. Znacznie
      > lepiej prezentują się "dywanowe" ale podejrzewam że praktyczniejsze są
      > gumowe. Chociaż wymiana gumowych na zime chybanie jest poronionym pomysłem.
      > A jakie doświadczenia w tej materi mają forumowicze.
      ________________________________________________________________________________

Na jesien/zime lepsze sa gumowe z "podciagnietyni" brzegami (korytka) -powoduja
      jednak przy dlugiej jezdzie _kondens_ pod nimi.
      Dywanikowe z latex´owym spodem tez mozna urzywac przez caly rok pod waronkiem
      ze od czasu do czasu (w garazu) je wyciagniesz i wysuszysz - nie urzywaj zbyt
      cieplego powietrza-powoduje korozje pod wykladzinami (od wewnatrz).
      ________________________________________________________________________________
      • Gość: Lolo Re: dywaniki gumowe czy dywanowe IP: 62.233.201.* 30.07.03, 09:09
        www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=20&w=5479810&a=5479810
        pozdro

Lolo
    • Gość: els Re: dywaniki gumowe czy dywanowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.03, 11:26
      Mam dywanikowe od nowości auta, 6 rok, żadnych negatywnych efektów, buty w
      zimie trzeba wytrzepać ze śniegu i spokój. Resztki same odparują. Ważne też aby
      dmuchawa chodziła cały czas, mam automatyczną klimę i ewentualne zamoczenia się
      na bieżaco suszą. Zdecydowanie lepiej wyglądają jak "gumiaki" i co
      najważniejsze same schną nawet jak przemoczone do spodu, nie robią się też pod
      spodem ogniska wilgoci jak przy gumowych. Jeśli nie jesteś TAXI to polecam
      dywanowe, naprawdę.

Pozdrawiam, els
    • Gość: Szpila Re: dywaniki gumowe czy dywanowe IP: *.centrala.kbsa / 10.3.21.* 30.07.03, 11:50
      Noooo nie... Ale masz facet problem. Jakimi pierdołami jescze będziesz
      zawracał dupę forumowiczom. To już sam nie potrafisz pomyśleć, tylko: "jakie -
      gumowe, czy dywanowe - co radzicie?" Ile ty masz lat, że nawet w kwestii
      dywaników nie potrafisz podjąć samodzielnej decyzji - jesteś mężczyzną czy parą
      kaleson??? Za chwilę (w październiku) napiszesz pewnie: "czy zimówki zakładać
      już teraz, czy jeszcze trochę poczekać???" A na skrzyżowaniu potrafisz podjąć
      samodzielną decyzję czy skręcić, czy pojechać prosto...
      "Kocham" takie posty jak Twój, dzięki nim to forum zaczyna przypominać
      śmietnik, gdzie rozlazłe ofermy życiowe zadają najbardziej oczywiste pytania.
      Spadam z tego wątku bez żalu... :-p
      • woytas Re: dywaniki gumowe czy dywanowe 30.07.03, 11:55
        a spadaj
        forum jest po to by zadawac pytania-nawet najglupsze- nie podoba ci sie to idz
        na forum tunning- tam znajdziesz fachowcow ktorzy doradza Ci jak z twojego
        malacza zrobic odrzutowca
    • wielki_czarownik Ja mam gumowe. 30.07.03, 11:52
      Może brzydsze, ale praktyczne i czyszczenie zajmuje krótką chwilkę.
    • darkle gumowe na zime i dywanowe na lato 31.07.03, 13:28
      W końcu poza zakupem wymiana tych dywaników to żaden problem. Chyba nie ma
      takich co na ich wymianę pojadą do serwisu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka