Dodaj do ulubionych

autko uzywane do 10 tys

30.12.07, 12:43
witam mam pytanie. chcialbym kupic uzywane auto. na calosc tzn samochod jego
rejestracje i ubezpieczenie oc mam 10 tys. jestem poczatkujacym kierowca takze
licze ze oc i rejestracja wyjdzie mnie okolo 2 tys.interesuje mnie samochod
ktory wzglednie jak najmniej pali i jest w miare niezawodny. podobno najlepiej
w tej cenie kupowac diesle. chcialbym sie zapytac jakie marki polecacie a
jakie stanowczo odradzacie jesli chodzi o auta w tym przedziale cenowym
Obserwuj wątek
    • fredoo Re: autko uzywane do 10 tys 30.12.07, 13:44
      Moim zdaniem to moda decyduje o popularności diesli.Analiza za i
      przeciw wypada niejednoznacznie.
      • g-sus Re: autko uzywane do 10 tys 30.12.07, 15:18
        a moglbys cos doradzic w takim razie jakos szerzej temat rozwinac bylbym wdzieczny:)
        • jasta20 Re: autko uzywane do 10 tys 30.12.07, 15:37
          dawniej uzytkowałem astre I 1.6 Pb/gaz i jak sie na rozwaliłem to załowałem tego
          przez 2 lata. potem miałem nissana... terazz accord. Astra jest ekonomicna
          czesci sa bardzo tanie w porównaniu z fordem czy wv, pozatym w samopomocy
          zapłacisz 130% ubezpieczenia około 1000zł.
          • g-sus Re: autko uzywane do 10 tys 30.12.07, 16:12
            podobno w oplach lubi sie karoseria sypac prawda to ?
            • jasta20 Re: autko uzywane do 10 tys 30.12.07, 16:20
              Niestety prawda ja w mojej astrze robiłem progi i wlew paliwa. to niestety ból.
              Ale bedziesz widzial co kupujesz i to nie jest regułą ze a każdym oplu blach sie
              sypie. mam znajomych co jeżdza fordami i tez sie sypie. Moze rozgladni sie za
              japończykiem... albo seat ibiza- tani w utrzymaniu
              • g-sus Re: autko uzywane do 10 tys 30.12.07, 16:26
                no wlasnie slyszalem tez ze generalnie fiat i ford gowno wort ze sypia sie
                uzywane i to bardzo a podobno do japonczykow drogie czesci sa...
                • jasta20 Re: autko uzywane do 10 tys 30.12.07, 16:34
                  drogie czesci:) ja za rozrzad do mojego accorda wraz z pompa wody DOLZ 2 paski
                  contego i rolkami gmb zaplaciałem 330 zł. natomiasta dla poównania rozrzad d9o
                  vectry kosztuje ponad 400zł... Kiedys jak był trudny dostemp do podzespołów to
                  ceny były wysoki w tej chwili sie zrównały... Jezeli o mnie chodzi to bym Astre
                  albo Vectre szukał tylko z silnikiem 1.8
                  • g-sus Re: autko uzywane do 10 tys 30.12.07, 17:08
                    a jakie jest twoje zdanie na temat francuskich samochodow renaulta czy peugota
                    czasem mozna dostac jakies clio w fajnej cenie albo 206.
                    • jasta20 Re: autko uzywane do 10 tys 30.12.07, 17:13
                      Nie jestem mechanikiem samochodowym i trudno jest mi oceniac. Wiem conieco na
                      temat samochodów które mialem i które mnie interesowały kiedy szukałem auta dla
                      siebie. Z tego co wiem to renault ma dobre silniki ale wnetrze mi sie nie
                      podoba, zreszta kiedys chciałem carisme a ona ma wlasnie silnik renault, a co do
                      peugotów to nic ci nie powiem. Kiedys myslalem nad 406. znajomy ma od nowości
                      206 z silnikiem 1.1 i jest zadowolony, mówi ze nastepny to napewno tez bedzie peugot
                      • g-sus Re: autko uzywane do 10 tys 30.12.07, 17:25
                        bardzo Ci dziekuje za rady pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka