Dodaj do ulubionych

PIerwszy samochód...

IP: 212.244.69.* 22.08.03, 10:22
własnie zamierzam kupić. Wybrałam, ze wzgledów finansowych, seicento. Z
salonu. Możecie mi poradzić, co powinnam wiedziec zostając włascicielką auta?
Dzięki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: sandwich Re: PIerwszy samochód... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 11:16
      gdzie gaz, gdzie sprzęgło, pare znaków i takie tam...
    • wielki_czarownik Jeśli mogę coś poradzić. 22.08.03, 11:42
      Zanim podpiszesz papiery na odbiór auta to dokładnie je obejrzyj ze wszystkich
      stron. To, że nowe i z salonu to nie znaczy, że nie będzie gdzieś porysowane
      lub wgniecione (w końcu podróż na lawecie i parkowanie w salonie to dobra
      okazja do zarysoawnia lakieru).
      Pozdr.
    • Gość: misiu Re: PIerwszy samochód... IP: *.elartnet.pl 23.08.03, 00:31
      dołóż 2000-3000 pln i kup suzuki swift. niby stary konstrukcyjnie ale o klase
      lepszy samochod.
      • Gość: mo Re: PIerwszy samochód... IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.08.03, 23:05
        Do Czarownika - dziekuje:)))
        A do kolejnego forumowicza, nie mam 3tys.;)
      • rozaola Re: PIerwszy samochód... 27.08.03, 16:08
        Gość portalu: misiu napisał(a):

> dołóż 2000-3000 pln i kup suzuki swift. niby stary konstrukcyjnie ale o klase
        > lepszy samochod.

Nowy suzuki swift kosztuje w najtanszej wersji - 3 drzwi, hatchback - 27 000, a
        w troche lepszej, np. z elektrycznie otwieranymi szybami i centralnym zamkiem -
        31000. Duzo, prawda? 4-letnia oyote Yaris mozna kupic w komisie za ok. 25 000,
        a Toyotu to podobno najlepsze samochody swiata, najbardziej niezawodne. A
        suzuki swift wyglada naprawde jak troche dluzsze Uno.
        • remo29 Re: PIerwszy samochód... 28.08.03, 10:31

> Nowy suzuki swift kosztuje w najtanszej wersji - 3 drzwi, hatchback - 27 000,
          > a w troche lepszej, np. z elektrycznie otwieranymi szybami i centralnym
          >zamkiem 31000. Duzo, prawda? 4-letnia oyote Yaris mozna kupic w komisie za
          ok. 25 000,

Jak już oceniasz, to bądź obiektywny. Piszesz o swifcie NOWYM i porównujesz
          ceną do yarisa UŻYWANEGO. Sęk w tym, że używanego 4 -letniego swifta kupisz za
          13-17 tys.
          Poza tym mając 25-30 tys. (zakładając, że kupujesz samochód nowy) nie można się
          nastawiać na Bóg wie co. Komfortu i prestiżu(?) za te pieniądze nie kupisz,
          bezpieczeństwa też nie, ale możesz mieć oszczędność i niezawodność. A pod tym
          względem swift zostawia wszystkie inne małe popierdółki daleko z tyłu.
    • Gość: aligator Re: PIerwszy samochód... IP: *.bphpbk.pl 28.08.03, 07:34
      Gość portalu: mo napisał(a):

> własnie zamierzam kupić. Wybrałam, ze wzgledów finansowych, seicento. Z
      > salonu. Możecie mi poradzić, co powinnam wiedziec zostając włascicielką auta?
      > Dzięki:)
      Nauczyć się na pamięć instrukcję obsługi samochodu,a zwłaszcza rozdział pt.jak
      ekonomicznie jeździć,by nie zarżnąć silnika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka