Gość: mo IP: 212.244.69.* 22.08.03, 10:22 własnie zamierzam kupić. Wybrałam, ze wzgledów finansowych, seicento. Z salonu. Możecie mi poradzić, co powinnam wiedziec zostając włascicielką auta? Dzięki:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: sandwich Re: PIerwszy samochód... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 11:16 gdzie gaz, gdzie sprzęgło, pare znaków i takie tam... Link Zgłoś
wielki_czarownik Jeśli mogę coś poradzić. 22.08.03, 11:42 Zanim podpiszesz papiery na odbiór auta to dokładnie je obejrzyj ze wszystkich stron. To, że nowe i z salonu to nie znaczy, że nie będzie gdzieś porysowane lub wgniecione (w końcu podróż na lawecie i parkowanie w salonie to dobra okazja do zarysoawnia lakieru). Pozdr. Link Zgłoś
Gość: misiu Re: PIerwszy samochód... IP: *.elartnet.pl 23.08.03, 00:31 dołóż 2000-3000 pln i kup suzuki swift. niby stary konstrukcyjnie ale o klase lepszy samochod. Link Zgłoś
Gość: mo Re: PIerwszy samochód... IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.08.03, 23:05 Do Czarownika - dziekuje:))) A do kolejnego forumowicza, nie mam 3tys.;) Link Zgłoś
rozaola Re: PIerwszy samochód... 27.08.03, 16:08 Gość portalu: misiu napisał(a): > dołóż 2000-3000 pln i kup suzuki swift. niby stary konstrukcyjnie ale o klase > lepszy samochod. Nowy suzuki swift kosztuje w najtanszej wersji - 3 drzwi, hatchback - 27 000, a w troche lepszej, np. z elektrycznie otwieranymi szybami i centralnym zamkiem - 31000. Duzo, prawda? 4-letnia oyote Yaris mozna kupic w komisie za ok. 25 000, a Toyotu to podobno najlepsze samochody swiata, najbardziej niezawodne. A suzuki swift wyglada naprawde jak troche dluzsze Uno. Link Zgłoś
remo29 Re: PIerwszy samochód... 28.08.03, 10:31 > Nowy suzuki swift kosztuje w najtanszej wersji - 3 drzwi, hatchback - 27 000, > a w troche lepszej, np. z elektrycznie otwieranymi szybami i centralnym >zamkiem 31000. Duzo, prawda? 4-letnia oyote Yaris mozna kupic w komisie za ok. 25 000, Jak już oceniasz, to bądź obiektywny. Piszesz o swifcie NOWYM i porównujesz ceną do yarisa UŻYWANEGO. Sęk w tym, że używanego 4 -letniego swifta kupisz za 13-17 tys. Poza tym mając 25-30 tys. (zakładając, że kupujesz samochód nowy) nie można się nastawiać na Bóg wie co. Komfortu i prestiżu(?) za te pieniądze nie kupisz, bezpieczeństwa też nie, ale możesz mieć oszczędność i niezawodność. A pod tym względem swift zostawia wszystkie inne małe popierdółki daleko z tyłu. Link Zgłoś
Gość: aligator Re: PIerwszy samochód... IP: *.bphpbk.pl 28.08.03, 07:34 Gość portalu: mo napisał(a): > własnie zamierzam kupić. Wybrałam, ze wzgledów finansowych, seicento. Z > salonu. Możecie mi poradzić, co powinnam wiedziec zostając włascicielką auta? > Dzięki:) Nauczyć się na pamięć instrukcję obsługi samochodu,a zwłaszcza rozdział pt.jak ekonomicznie jeździć,by nie zarżnąć silnika. Link Zgłoś