misiak.bk 28.02.08, 09:24 Szkoda go i jeszcze bardziej tego gościa co zginął. Mam nadzieję, że młody z tego wyjdzie. Niestety za głupotę trza płacic czasem bardzo dużo.... wiadomosci.onet.pl/1700909,11,item.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
sakhal Spusc cisnienie.. 28.02.08, 09:34 Jeszcze nie wiadomo co sie stalo a ty juz 'za glupote blebleble..' Na tym forum akurat miszczów kierownicy nie brakuje ale troche pokory nie zaszkodzi. Link Zgłoś
misiak.bk Re: Spusc cisnienie.. 28.02.08, 09:50 :) ciśnienie mi nie skacze. Jesli Ferrari rozpadło się na dwie części (tak gadają w RMF) to raczej jechał grubo ponad przepisowe 50 (wg. mnie bliżej 200). Mądre to to nie jest... BTW kiedyś taki mistrzu (miejscowy rajdowiec -taki prawdziwy) zrobił ze mnie marmoladę w puszce (samochodzie) na skrzyżowaniu, tak, że ostatni widok jaki pamiętam to wystająca kośc udowa mojej nogi.. więc dalej twierdzę, że główna przyczyna to głupota i brawura. a Zientarskich mimio wszystko i tak poważam pzdr Link Zgłoś
iberia.pl Re: Spusc cisnienie.. 28.02.08, 09:52 sakhal napisał: > Jeszcze nie wiadomo co sie stalo a ty juz 'za glupote blebleble..' na pewno to wina samochodu byla a nie kierofcy... " Byłem świadkiem tego wypadku. Czerwone Ferrari na poznańskich numerach jechało ul. Puławską od centrum w kierunku Piaseczna. Jadąc z dużą prędkością kierowca stracił panowanie nad samochodem, uderzył w podporę wiaduktu i eksplodował. Jechałem kilkaset metrów za nim. Straż pożarna przyjechała bardzo szybko(ok. 4 min). Kiedy byli już na miejscu była jeszcze jedna nieduża eksplozja. Robert, internauta tvn24.pl" www.tvn24.pl/-1,1540463,wiadomosc.html > Na tym forum akurat miszczów kierownicy nie brakuje ale troche > pokory nie zaszkodzi. no pokory Zientarskiemu owszem troche by sie przydalo... Link Zgłoś
iceberg69 Re: Spusc cisnienie.. 29.02.08, 17:40 > " Byłem świadkiem tego wypadku. Czerwone Ferrari na poznańskich > numerach jechało ul. Puławską od centrum w kierunku Piaseczna. > Jadąc z dużą prędkością kierowca stracił panowanie nad samochodem, > uderzył w podporę wiaduktu i eksplodował. Zdolny ten kierowca, posiadał opcję autodestrukcji jak roboty w filmach SF ;) Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 09:35 To jest niesamowite. Niby spec od motoryzacji a jechac stówą nisko zawieszonym wozem i BEZ PASÓW????? Lubię gościa i mam nadzieję że z tego wyjdzie, ale jestem naprawdę w ciężkim szoku. Zdawałoby się, że facet z reklamy PZU wie co należy zrobić żeby jeżdzic bezpiecznie. Tak czy owak trzymam kciuki - chciałabym go jeszcze w antyradiu posłuchać... Link Zgłoś
dgr Re: Sie pytam - kto zasadził słup przy drodze sie 28.02.08, 11:19 To skoro sie tylko pytasz, to może też od razu napisz w jaki sposób należy stawić wiadukty, aby nie było w pobliżu drogi betonowych słupów ? Tak dla Twojej wiadomości, to najbliższa podpora, która znajduje się od muldy, na której stracił panowanie kierowca, znajduje się w odległości co najmniej 100 m. Link Zgłoś
roney03 tyle zostalo z Ferrari 28.02.08, 10:02 napisza ze nie dostosowal predkosci..... arbiter.pl/zdjecie/14117.Ferrari.V8 Link Zgłoś
billy.the.kid [...] 28.02.08, 10:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
appfunds Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 10:32 Chciałbym prosić, żebyście drodzy rodacy dali dziś spokój Zientarskiemu. Dobra, zrobił błąd, jechał za szybko. A wy jesteście tacy idealni ? Ja nie jestem i współczuje jemu, koledze, który z nim zginął oraz ich najbliższym. Link Zgłoś
literka_m Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 10:59 > A wy jesteście tacy idealni ? > Ja nie jestem i współczuje jemu, koledze, który z nim zginął oraz ich najbliższ > ym ja tez mu wspolczuje, tak samo jak kazdemu politykowi, ktory mowi o uczciwosci a potem jest zlapany na przekretach. Maciej Z. swiety czlowiek jest, na pewno mu sie gaz zablokowal, przeciez to gowniane wloskie auto Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 11:36 no dobra,niech wam będzie.łokrutnie mi żal tych głupków co to się rozwalają przyy 200km/h. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 11:46 nie ma ci być żal wymagam po prostu minimum kultury. masz hinta jak to sprawia ci trudność: "uważam, że osoby przekraczające prędkość maksymalną nie powinny już nawet prowadzić roweru!" A teraz porównaj to z tym co napisałeś. Link Zgłoś
a4774 takich gości powinno się banować 28.02.08, 12:15 i to z mety. chamstwo jest uleczalne, więc zapienionym szczeniakom z bluzgami wystarczy kasować posty. Ale ludzi, którzy cieszą się z czyjejś tragedii należy eliminować z publicznej debty dożywotnio. Link Zgłoś
iberia.pl Re: takich gości powinno się banować 28.02.08, 13:06 a4774 napisała: > i to z mety. > > chamstwo jest uleczalne, więc zapienionym szczeniakom z bluzgami > wystarczy kasować posty. Ale ludzi, którzy cieszą się z czyjejś > tragedii należy eliminować z publicznej debty dożywotnio. czy ty w ogole zdazyles przeczytac ten tekst, ktory zostal usuniety? Watpie. Poza tym gdzie sie doczytales, ze ktokolwiek tu z osob z tego watku cieszy sie z tej tragedii?? Link Zgłoś
tiges_wiz Re: takich gości powinno się banować 28.02.08, 13:11 a ty zdarzylas to przeczytac? Link Zgłoś
iberia.pl Re: takich gości powinno się banować 28.02.08, 13:51 tiges_wiz napisał: > a ty zdarzylas to przeczytac? tak. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: takich gości powinno się banować 28.02.08, 13:53 i uwazasz ze to bylo w porzadku? Link Zgłoś
iberia.pl Re: takich gości powinno się banować 28.02.08, 15:07 tiges_wiz napisał: > i uwazasz ze to bylo w porzadku? jesli tekst bylby w porzadku to by nie zostal usuniety. Co nie zmienia faktu, ze radosci autora sie tam nie doczytalam. Link Zgłoś
a4774 wątpisz? 28.02.08, 15:00 wątpisz że zdążyłem przeczytać? A na jakiej podstawie? Gość podpisujący się tym bandyckim nickiem wyraził nadzieję, że młody Zientarski (jeśli przeżyje) będzie do końca chodził z połamanymi giczołami i nie będzie mógł wsiąść nawet na rower. Nie skopiowałem sobie tego postu zanim został skasowany, ale zapewniam Cię, że autor nijak nie wyglądał na zmartwionego jedną śmiercią i drugą tragedią. Link Zgłoś
iberia.pl Re: wątpisz? 28.02.08, 15:13 a4774 napisała: > wątpisz że zdążyłem przeczytać? A na jakiej podstawie? a jak myslisz? > Gość podpisujący się tym bandyckim nickiem jaki to ma zwiazek ? > wyraził nadzieję, że młody Zientarski (jeśli przeżyje) będzie do końca chodził z połamanymi giczołami i nie będzie mógł wsiąść nawet na rower. > Nie skopiowałem sobie tego postu zanim został skasowany, ale > zapewniam Cię, że autor nijak nie wyglądał na zmartwionego jedną > śmiercią i drugą tragedią. czyli co? Jak ktos nie oplakuje ofiar to znaczy, ze sie cieszy ? Wybacz ja plakac nie bede, to przykre co sie stalo bo ta smierc i tragedia nie byly potrzebne. Niemniej jednak szczescie w nieszczesciu, ze nikomu z osob postronnych nic sie nie stalo. A na miejscu Macka-wolalabym nie przezyc niz zyc z taka swiadmoscia... Link Zgłoś
iberia.pl Re: wątpisz?-P.S. dla jasnosci 28.02.08, 15:15 iberia.pl napisała: > A na miejscu Macka-wolalabym nie przezyc niz zyc z taka > swiadmoscia... Gwoli wyjasnienie:NIE ZYCZE MU smierci. Link Zgłoś
a4774 Re: wątpisz? 28.02.08, 15:18 jak widzisz, czasem lepiej żebyś pomyślała, zanim zaczniesz wątpić. Link Zgłoś
p26 Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 12:35 Właśnie..Też rzadko jeżdżę po mieście te 50 km/h. Przeważnie około 70 km/h. Chociaż muszę się pochwalić że 90 km/h przekraczam naprawdę sporadycznie. Narka. Link Zgłoś
p26 Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 12:39 Acha...jeszcze jedno..zapomniałem dodać że to także dlatego że ja nie mam Ferrari, tylko Seata. Jakbym miał to jeździł bym szybciej. p26 napisał: > Właśnie..Też rzadko jeżdżę po mieście te 50 km/h. Przeważnie około 70 km/h. > Chociaż muszę się pochwalić że 90 km/h przekraczam naprawdę sporadycznie. Narka > . Link Zgłoś
hamlet1111 Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 13:44 Prawdą jest, że taka bryka jak ferrari potrafi dużo i gdyby nie nierówności na drodze prawdopodobnie nic by sie nie stało, ale też jest faktem iż taki doświadczony kierowca jak Maciej Zientarski powinien to PRZEWIDZIEĆ. Ferrari świetnie się sprawuje na równych jak stół drogach, ale na wybojach z racji twardego zawieszenia podskakuje jak piłeczka. Swietnie to widać na wyścigach F1 kiedy w bolidach szczególnie na ciasnych szykanach podskakują wewnętrzne koła kiedy kierowcy ścinają zakręty. Prawdopodobnie gdyby jechał w tym miejscu mercem z pneumatycznym zawieszeniem to zawieszenie i elektronika zdążyły by wybrać nierówności i nic by się nie stało. Jeżeli sąd orzekać miałby o winie to na pewno Zientarski jest daleko bardziej winny niż np. Otylka. Otylka jechała szybo bo z racji niedoświadczenia nie zdawała sobie sprawy z konsekwencji swojego postępowania. Przykładem może być tutaj sytuacja, kiedy człowiek w czasie bójki zginął by od ciosu w twarz od karateki lub od zwykłego człowieka. Karateka dostał by wyższy wyrok, dlatego że mógł przewidzieć skutki swojego ciosu. Link Zgłoś
dead_skunk zyczenia, nadzieja i GW 28.02.08, 13:50 - Zycze mu, zeby wyszedl z tego mozliwie bez trwalego kalectwa. Zycze mu, zeby mogl wrocic do normalnego zycia. - Mam nadzieje, ze po powrocie do zdrowia odpowie za nieumyslne spowodowanie smierci. Mam nadzieje, ze juz nigdy w zyciu nie bedzie wolno mu prowadzic zadnego pojazdu. to wiazaloby sie tez chyba z koniecznoscia zmiany zawodu. - Marze o tym, zeby dziennikarz Gazety, ktory ostatnim zdaniem sugeruje, ze wypadkowi winny jest stan drogi (a nie wielokrotnie przekroczona predkosc, glupota i brawura) zostal wyrzucony z pracy na tzw. "zbity pysk". Link Zgłoś
p26 Re: zyczenia, nadzieja i GW 29.02.08, 18:35 - Marze o tym, zeby dziennikarz Gazety, ktory ostatnim zdaniem > sugeruje, ze wypadkowi winny jest stan drogi (a nie wielokrotnie > przekroczona predkosc, glupota i brawura) zostal wyrzucony z pracy > na tzw. "zbity pysk"." Winna jest i prędkość i zły stan drogi. Jakby droga była dobra to by się prawdopodobnie nic nie stało i vice versa. Link Zgłoś
c64 dokładna lokalizacja miejsca wypadku 28.02.08, 15:21 Czy ktoś mógłby wskazać na jakieś mapie satelitarnej np. google maps, gdzie dokładnie jest ten garb, oraz w którym miejscu samochody wpadają na filary? Nie bywam w tamtej okolicy często, ale jak bym musiał, to będę się miał na baczności. Link Zgłoś
rymm Re: dokładna lokalizacja miejsca wypadku 28.02.08, 15:43 ten garb jest mniej więcej w połowie między wałbrzyską a rzymowskiego. chyba jak się wiadukt zaczyna. tak kojarzę jakoś. rzeczywiście zawsze jak tam jeżdżę to mi du.pa auta przysiądzie mocno. co prawda nigdy tam nie podskoczyłem, ale ja tam jeżdże w granicach 50-80km/h, więcej się nie rozpędzam bo rozum zabrania, a i maszyna za wolna. Link Zgłoś
igoro Re: dokładna lokalizacja miejsca wypadku 29.02.08, 15:22 > Czy ktoś mógłby wskazać na jakieś mapie satelitarnej np. google > maps, gdzie dokładnie jest ten garb, oraz w którym miejscu samochody > wpadają na filary? maps.google.com/maps?num=50&ie=UTF8&ll=52.166595,21.018074&spn=0.002402,0.006292&t=h&z=18 Link Zgłoś
matejkuch Ograniczenie do 50 km/h - dziękuję, 28.02.08, 15:45 nie mam więcej pytań. Takie są właśnie umiejętności i wyobraźnia panów redaktorów motoryzacyjnych, którzy nas pouczają jak prowadzić sportowe wozy, a tymczasem ten człowiek swoją głupotą i bezmyślnościa uśmiercił swojego kolegę i doprowadził się do kalectwa. Żeby już nie było to oczywiście życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia, ale wolę żeby już nie pokazywał się w reklamach PZU. Link Zgłoś
bangui I niedostosowanie prędkości do warunków . 28.02.08, 20:33 Ulubione powiedzenie panów "milicjantów" i superhiper polskiej drogówki ,która lubi stawiac ograniczenia i czarne punkty ,a nie umie zrobic studzienki na drodze . Zobaczysz jak ty jadąc przepisowo spowodujesz wypadek wpadając w dziure , zarzuci ciebie ne koleinie ,wyleci ci jakiś zwierzak zza krzaka itp. ,a "milicja" ,drogówka lub "miszcze" kierownicy z tvnturbo nazwą ciebie piratem ,potencjalnym mordercą i pouczą ,że niedostosowałeś prędkości do warunków . Takich przypadków w Polsce są setki dziennie . Link Zgłoś
zwn51 Re: Ograniczenie do 50 km/h - dziękuję, 29.02.08, 17:35 a propos.. ciekawe czy reklame PZU z Zintarskimi beda jeszcze puszczali w TV? Link Zgłoś
aameet Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 16:05 no szkoda szkoda, a jeszcze do tego kiedy wyjdzie będzie miał sprawę o nieumyślne spowodowanie śmierci, tu można zobaczyć ostatni wywiad jaki dał Maciej przed wypadkiem: menforum.tv Link Zgłoś
ddb2 Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 17:05 "Uwielbiane przez miłośników motoryzacji i szybkiej jazdy ferrari, to samochody zupełnie nieprzystosowane do poruszania się po polskich drogach. Zostały zaprojektowane do jazdy po gładkiej nawierzchni autostrady lub wyścigowego toru, a nie do slalomu pomiędzy dziurami i muldami. Wystarczy niewielka nierówność, drobny błąd kierowcy lub kopnięcie gazu by samochód trafił do rowu." Panowie Zientarscy, spece od motoryzacji, o tym nie wiedzieli? Link Zgłoś
crannmer Re: Zientarski się rozwalił... 28.02.08, 20:49 ddb2 napisała: > Panowie Zientarscy, spece od motoryzacji, o tym nie wiedzieli? Nie. Bo to jest akurat wyssana z palca gazeciana bujda na resorach. Link Zgłoś
darek9999 Re: Zientarski się rozwalił... 29.02.08, 16:30 co jest wyssane z palca?które zdanie jest nieprawdziwe?pomyśl trochę! Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Chciałeś napisać: bandyta zabił pasażera? 29.02.08, 09:44 Bandyta, morderca, zabójca - UCZCIWY sąd ustaliłby dokładnie jak nazwać tego, kto jechał 200 km/h w mieście. Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Chciałeś napisać: bandyta zabił pasażera? 29.02.08, 09:44 Bandyta, morderca, zabójca - UCZCIWY sąd ustaliłby dokładnie jak nazwać tego, kto jechał 200 km/h w mieście. Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Chciałeś napisać: bandyta zabił pasażera? 29.02.08, 10:44 naprawdetrzezwy napisał: > Bandyta, morderca, zabójca - UCZCIWY sąd ustaliłby dokładnie jak > nazwać tego, kto jechał 200 km/h w mieście. > > > A poza miastem tak samo. Tam też mogą być postronni ludzie. Do tak szybkiej jazdy są tory wyścigowe, Oczywiście taki tor trzeba wynająć!!! i mieć odpowiednio ubezpieczony samochód Link Zgłoś
iberia.pl Re: Zientarski się rozwalił...-polecam lekturę 29.02.08, 12:39 lukaszwarzecha.salon24.pl/63428,index.html Link Zgłoś
simr1979 Re: Zientarski się rozwalił...-polecam lekturę 29.02.08, 12:45 Równie dobrze możesz polecić Protokoły Mędrców Syjonu - Warzecha jest jednym z nich... ;) Link Zgłoś
iberia.pl Re: Zientarski się rozwalił...-polecam lekturę 29.02.08, 12:50 simr1979 napisał: > Równie dobrze możesz polecić Protokoły Mędrców Syjonu - Warzecha jest jednym z nich... ;) generalnie rzecz biorac nie znam autora, a z tekstem trudno sie nie zgodzic.... Link Zgłoś
al9 iberia link celny 29.02.08, 13:13 a artykuł prawdziwy aż do bólu może ta katastrofa coś zmieni nalepsze... al Link Zgłoś