Dodaj do ulubionych

Porady Garmin, Becker, Mio:-)

• hodari Porady Garmin, Becker, Mio:-) 07.12.10, 12:31
      Witam serdecznie,
      wlasnie planuje zakup nawigacji w ramach prezentu swiatecznego dla ukochanych tesciow.
      Waham sie miedzy modelami:
      - Becker Z102 + AutoMapa
      - Navigon 70 Premium

Zalezy mi przede wszystkim na prostocie obslugi, przejrzystym, duzym ekranie i dobrej mapie Polski. Mysle rowniez ze TMC to zdecydowany atut (dziala w Polsce?)

Navigona znam i chwale sobie jego graficzna oprawe. Mapy aktualizowane na biezaco tez daja rade. Nie wiem jak z mapa Polski (malo jezdze po Polsce). Slyszalem jednak tez wiele dobrego o Beckerze. Moglbym Pana poprosic o opinie? Byc moze powinienem skoncetrowac sie na inny modelu?

Z gory dziekuje i pozdrawiam,
      Hodari
    • jace-k67 Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 23.07.11, 17:06
      KUPILEM NAVI BECKERA Z 107 JAKIES POL ROKU TEMU I MAM PROBLEM JAK ODZYSKAC Z ICH STRONY LOGIN I HASŁO NIEMAM POJECIA PROSZE O POMOC
    • adoptowany koniec porad Czesia ? 02.09.11, 23:15
      widac ze od ponad roku nie daje znaku zycia. Czy ten jego sklep w Warszawie na Pulawskiej jeszcze dziala? I moze tam go znajdziecie.
    • asali_pl Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 10.08.12, 08:21
      Dzien dobry,

Planuje kupono Becker Ready 50 albo 45 z dozywotnia aktualizacja map - zastanawiam sie jaka jest miedzy nimi roznica oprocz wymiarow??
      Poszukuje nawigacji na prezent do ok 750 zl dla osoby w pelni wieku –musi byc czytelna i z mapami Polski i Europy poniewaz dosyc duzo podrozuje na wakacjach wiec w sumie raz w roku ale po calym kraju gdzie jedzie wiec tez musza byc aktualizacje. Znalazlam Becker Ready i wydaje mi sie dosyc sensowna chyba ze sa lepsze w podobnej cenie?? Bede wdzieczna za odpowiedz
      • adoptowany Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 10.08.12, 16:01
        dzien dobry, w tej cenie nic lepszego nie uzyskasz. Becker to dobra niemiecka nawigacja. Czesio tu juz nie zaglada,jednak jego preferencje widac juz w samym tytule watku.Osobiscie jezdze z garminem nuvi 1490 obecnie to chyba jedna z najlepszych propozycji na rynku,bo tom tom poszedl w kierunku redukcji kosztow co juz odbilo sie na jakosci ich produktow.pozdr.
        • deoand Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 06.09.12, 11:31
          hej " adoptowany" bo Czesio podobno nie odpowiada Pytanie jest proste tzn mam Garmina nouvi 550 i wgrana Automape , która podobno niestety nie jest aktualizowana od 2010 roku i jadącz Łodzi do warszawy autostradą jade poza droga . Podobno trzeba za 300 pln aktualizowac ogólna mape Garmina czyli tę z cała Europa i tam maja byc autostrady w Polsce jak zostaną oddane do uzytku - a jak jeszcze nie sa to co ? Czy jest jakiś inny sposób na uaktualnienie garmina - wgranie innej mapy czy co ?? Moze ktos podpowie .
          • adoptowany Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 07.09.12, 22:10
            deoand napisał:

> hej " adoptowany" bo Czesio podobno nie odpowiada Pytanie jest proste tzn mam
            > Garmina nouvi 550 i wgrana Automape , która podobno niestety nie jest aktualiz
            > owana od 2010 roku i jadącz Łodzi do warszawy autostradą jade poza droga . Podo
            > bno trzeba za 300 pln aktualizowac ogólna mape Garmina czyli tę z cała Europa i
            > tam maja byc autostrady w Polsce jak zostaną oddane do uzytku - a jak jeszcze
            > nie sa to co ? Czy jest jakiś inny sposób na uaktualnienie garmina - wgranie in
            > nej mapy czy co ?? Moze ktos podpowie .

nie wiem co masz zrobic ,bo chyba ten model nouvi 550 nie mial automapy!?
            • deoand Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 08.09.12, 13:03
              To mój bład - nie chodzi o Automape tylko o GP -mapę z 2008 , która zaintalował mi serwis Garmina i która była przeznaczona dla GPS Garmin. Nadal ja mam i sprawdza się na starych drogach tyle tylko , ze od 2010 roku nikt juz tej mapy czyli wydawca nie aktualizuje i nowych dróg nie ma .I trudno ale pytanie jest do właścicieli nawigacji Garmin nouvi tych starszych czyli kupionych do 2010 roku - macie naniesione nowe autostrady no chocby tę do Warszawy czy nie a jak macie to co zrobiliscie ?
              Inne pytanie to skoro Garmin nie ma mozliwości naniesienia nowych dróg w Polsce to jaką nawigacje kupić aby miała i oczywiście nie kosztowała dużo ... no 300 -500 pln góra bo nie bede kupował czegos za 2 tysiace .
              pzdr .
              • paveu78 Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 26.02.13, 10:22
                W razie jakichkolwiek problemów ze sprzetem , aktualizacja map polecam www.ejura.cba.pl serwis gps
    • aleksandra_maria Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 21.05.17, 10:22
      Cześć. Mam problem, ponieważ nawigacja ma ostatnio ciche dni... tzn nie odzywa się. Sprawdziłam wszystkie ustawienia głośności są na maxa - i nic :/ Wiesz może co jeszcze można zrobić, aby zadziałać w tym temacie?
    • badania2018 Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 23.05.18, 17:00
      Nie chcę przeszkadzć w ciekawej dyskusji, ale ważna sprawa na horyzoncie.

Wraz z naukowcem z Uniwersytetu Ekonomicznego prowadzimy bardzo ciekawe badania o charakterze przyszłościowym, w których pytamy miedzy innymi o tak jak zmieni się wybór miejsca zamieszkania w obliczu nowoczesnych samochodów.

Zapraszam serdecznie do wzięcia w nich udziału, zwłaszcza osoby dojeżdżające do pracy samochodem - docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... A/viewform

Bardzo prosimy o wsparcie oraz rozpowszechnianie badań.

Pozdrawiam, Jakub
      • badania2018 Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 23.05.18, 17:07
        Prawdiłowy link:
        docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGGq5vLibEGQBXZ_J72eO8Ghb3C6cPulBnsTxuBzgd7MxABA/viewform
        • loyezoo Re: Porady Garmin, Becker, Mio:-) 23.05.18, 19:53
          Zapytaj naukowca,jak się czyta daty.wtedy może się dowiesz,że ciężko jest przeszkodzić w dyskusji,zakończonej 5 lat temu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka