Gość: zeo IP: 126.102.21.* 27.08.03, 11:50 Czy ktos mial doczynienia z takimi amortyzatorami? Zastanawiam sie czy kupic taki, bo maja dosc atrakcyjna cene. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: 130rapid Re: amortyzatory ALKO IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 12:00 Gość portalu: zeo napisał(a): > Czy ktos mial doczynienia z takimi amortyzatorami? Zastanawiam sie czy kupic > taki, bo maja dosc atrakcyjna cene. Szkoda pieniędzy. Kiedyś miały jeszcze jako taką jakość, ale teraz... katastrofa. Importer nie nadąża z reklamacjami. Zwykle zaczynają "lecieć" już po kilku, kilkunastu tysiącach kilometrów, chociaż skuteczność równocześnie nie spada aż tak szybko. Po za tym jakość montażu kiepska (osłony tłoczysk lubią ocierać o rury amortyzatorów). Link Zgłoś
Gość: CAŁKA Re: amortyzatory ALKO IP: *.chello.pl 27.08.03, 20:30 Gość portalu: 130rapid napisał(a): > Gość portalu: zeo napisał(a): > Szkoda pieniędzy. Kiedyś miały jeszcze jako taką jakość, ale teraz... > katastrofa. Importer nie nadąża z reklamacjami. Jaki, który importer? Ja pracuję w sklepie moto w Wesołej (WAWA)zaopatruję się w amortyzatory Alko w Kamie(importer również), w naszym sklepie mamy w sprzedarzy amorki Alko, Delphi, Sachs, Gabriel więc klient wybór ma najwięcej idzie Delphi ze względu na cenę ale sprzedajemy tygodniwo przynajmniej 2 kpl. amortyzatorów Alko od około 5 lat i jak na razie mieliśmy tylko 2 reklamacje i to z winy mechaników-amatorów którzy przed założeniem ich nie odpowietrzyli (tzn.nie wcisneli i wycisneli kilka razy jak powinni). Jako sprzedawca i również urzytkownik Alko polecam ci ich zakup. Link Zgłoś
Gość: 130rapid Re: amortyzatory ALKO IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 19:37 Gość portalu: CAŁKA napisał(a): > sprzedajemy tygodniwo przynajmniej 2 kpl. amortyzatorów Alko od około 5 lat i jak na razie mieliśmy tylko 2 reklamacje i to z winy mechaników-amatorów którzy przed założeniem ich nie odpowietrzyli (tzn.nie wcisneli i wycisneli kilka razy jak powinni). Jako sprzedawca i również urzytkownik Alko polecam ci ich zakup. Fakt, nie wszyscy to robią. Tak samo mechanicy potrafią zepsuć sprzęgła typu "wisko" pośredniczące w napędzie wentylatorów układu chłodzenia (BNW, Mercedes). Sprzęgło musi być przechowywane w odpowiedniej pozycji! Ale fakt, że trafiły mi się trefne, chociaż skuteczność jeszcze zachowują. Link Zgłoś
s4ill3r Re: amortyzatory ALKO 27.06.13, 10:46 Ja zdecydowanie NIE POLECAM amortyzatory ALKO!! Byłem w Grecji na wakacjach samochodem i wysiadły mi tylne amorki, wiec regułę mam taka ze jak wymieniam to wymieniam komplet, i ze względu atrakcyjnej ceny wybrałem amorki firmy ALKO. Rezultat był taki ze już na drugi czy na trzecim dniu lewy tylny amorek zaczoł się pocić i oby dwa zaczęły pukać, oczywiście tej firmy amortyzatorów to się zdarza co prawda nie zawsze ale całkiem często, wystarczy trochę poczytać ludzi opinii którzy mieli bądź mają bo każdy sprzedawca będzie dążył do tego by sprzedać. POZDRAWIAM Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: amortyzatory ALKO 27.06.13, 11:22 Pierwszy raz słyszę o amortyzatorach ALKO, więc nic ci o nich nie powiem. Ale jak chcesz jakieś kupić jakieś tanie amortyzatory, to rozejrzyj się za produktami Kamoka. Kiedyś założyłem na przód w jednym z moich dawnych samochodów. W miarę przyzwoite i kosztują o połowę mniej niż Kayaba. Ciężko mi powiedzieć jak z trwałością w dłuższej perspektywie, bo przebujałem się na nich tylko jakieś 15 tys. km, ale spisywały się bardzo dobrze. Link Zgłoś