IP: *.telia.com 31.08.03, 18:17
Rano po obejrzeniu "Alpenpanorama" byl dziennik "Rundshau" w ktorym
zobaczylem koniec informacji, ze gdzies w Austri lawina blota przerwala
autostrade byl zator gdzie obliczano ze stoi zastopowanych okolo 90.000
aut.Zdjecia pokazywano z helikoptera.Nigdzie tej informacji nikt nie
potwierdzil.Slyszal ktos cos na ten temat.Autobahn na zdjeciach wygladal
makabrycznie runelo zbocze gory i jezdnia spadla z 40-50m w dol tak to
przynajmniej wygladalo z helikoptera.Nie wiem czy to na trasie Salzburg-
Villach czy Kufstein-Insbruck
Insbruck-Schweiz,Insbruck-Brennerpass.
Pzdr.Michal
Obserwuj wątek
    • Gość: Henry Re: TV Bayern IP: *.telia.com 31.08.03, 18:29
      Gość portalu: Michal napisał(a):

> Rano po obejrzeniu "Alpenpanorama" byl dziennik "Rundshau" w ktorym
      > zobaczylem koniec informacji, ze gdzies w Austri lawina blota przerwala
      > autostrade byl zator gdzie obliczano ze stoi zastopowanych okolo 90.000
      > aut.Zdjecia pokazywano z helikoptera.Nigdzie tej informacji nikt nie
      > potwierdzil.Slyszal ktos cos na ten temat.Autobahn na zdjeciach wygladal
      > makabrycznie runelo zbocze gory i jezdnia spadla z 40-50m w dol tak to
      > przynajmniej wygladalo z helikoptera.Nie wiem czy to na trasie Salzburg-
      > Villach czy Kufstein-Insbruck
      > Insbruck-Schweiz,Insbruck-Brennerpass.
      > Pzdr.Michal

********************************************************************************

... tez to widzialem ,tyle ze na 3Sat , w Itali tez blotko drogi poprzerywalo-
      wiele mci.bez wody pitnej ,bez pradu i telefonow.
      Jednak oplaci sie zamontowac druga LBN na paraboli-na Astre ,poza tem pokazuja
      wszystkie mecze ktore Cyfa+ i Polsat koduja ,dobry uniwersalny LBN kosztuje ok.
      350 SEK w Kjell& Co. ,tj.ok. 140 PZL a wiec tanio i wszystkie
      niemieckie,austriacki i szwajcarskie programy niekodowane,za wyjatkiem Premiere
      i Tele Club,duzo sportu,rowniez motosportu,raylly,cross itp. -cos dla nas .

********************************************************************************
      • Gość: Michal Re: TV Bayern IP: *.telia.com 31.08.03, 18:51
        Ja juz posiadam wiele glowic od 2000 roku,teraz mysle zalozyc tuner
        cyfrowy,wiesz Henry pasuje cale wejscie z analogowego.W domu porobilem cale
        kombinacje,mamy satelite na wszystkich tv aparatach jakie sa w domu,oprocz syna
        on nie chcial.Najwiecej uwielbiam ,wiadomosci,CNN,Polonia,ZDF,Bayern,3Sat,UNO
        RAI itp,po tylu latach zaczyna sie wloski kumac.
        Nie wiem ale daze duzym sentymentem seriale polskie.Programy sportowe tez
        czasami ogladam,narty,skoki,wodne,motorowe.
        Widziales juz sypie snieg na Hintertuxergletscher,dzisiaj caly dzien wali jak w
        zimie,Kaunertal juz bialy,a od 2400m jest juz +4C.Zaczynaja juz sie mi snic
        narty po nocy.Jeszcze motor nie zdemontowany z lodzi,ale wyplukany juz myslle o
        szuwaksowaniu nart.Pzdr.Michal
        • Gość: Henry Re: TV Bayern > Michal IP: *.telia.com 31.08.03, 23:17
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Ja juz posiadam wiele glowic od 2000 roku,teraz mysle zalozyc tuner
          > cyfrowy,wiesz Henry pasuje cale wejscie z analogowego.W domu porobilem cale
          > kombinacje,mamy satelite na wszystkich tv aparatach jakie sa w domu,oprocz
          syna
          >
          > on nie chcial.Najwiecej uwielbiam ,wiadomosci,CNN,Polonia,ZDF,Bayern,3Sat,UNO
          > RAI itp,po tylu latach zaczyna sie wloski kumac.
          > Nie wiem ale daze duzym sentymentem seriale polskie.Programy sportowe tez
          > czasami ogladam,narty,skoki,wodne,motorowe.
          > Widziales juz sypie snieg na Hintertuxergletscher,dzisiaj caly dzien wali jak
          w
          >
          > zimie,Kaunertal juz bialy,a od 2400m jest juz +4C.Zaczynaja juz sie mi snic
          > narty po nocy.Jeszcze motor nie zdemontowany z lodzi,ale wyplukany juz myslle
          o
          >
          > szuwaksowaniu nart.Pzdr.Michal

Spraw sobie digitala,ale analoga nie wyrzucaj,przyda sie gdy pogoda jest tak
          zla ze digital "belkuje",ten sam kanal na analogu bedzie nieco gorszy niz
          normalnie,ale idzie patrzec-zwlaszcza jezeli idzie raylly,cross albo fotbol ,
          niemcy nie zamierzaja zgasic analoga tak dlugo jak dlugo sa widzowie,a to moze
          potrwac pare dziesiecioleci. Pzdr. HH

• Gość: bodo Re: TV Bayern IP: *.rtk.net.pl 31.08.03, 21:29
        Gość portalu: Henry napisał(a):

Jednak oplaci sie zamontowac druga LBN na paraboli-na Astre ,poza tem pokazuja
        wszystkie mecze ktore Cyfa+ i Polsat koduja ,dobry uniwersalny LBN kosztuje ok.
        > 350 SEK w Kjell& Co. ,tj.ok. 140 PZL a wiec tanio i wszystkie niemieckie,
        austriacki i szwajcarskie programy niekodowane,za wyjatkiem Premiere i Tele
        Club,duzo sportu,rowniez motosportu,raylly,cross itp. -cos dla nas .

podaj techniczne namiary jak to ustawiasz (częstotliwośći!!) na reciverze!
        please!!!!
        • Gość: Henry Re: TV Bayern IP: *.telia.com 31.08.03, 23:11
          Gość portalu: bodo napisał(a):

> Gość portalu: Henry napisał(a):
          >
          > Jednak oplaci sie zamontowac druga LBN na paraboli-na Astre ,poza tem
          pokazuja
          > wszystkie mecze ktore Cyfa+ i Polsat koduja ,dobry uniwersalny LBN kosztuje
          ok.
          > > 350 SEK w Kjell& Co. ,tj.ok. 140 PZL a wiec tanio i wszystkie niemieckie,
          > austriacki i szwajcarskie programy niekodowane,za wyjatkiem Premiere i Tele
          > Club,duzo sportu,rowniez motosportu,raylly,cross itp. -cos dla nas .
          >
          > podaj techniczne namiary jak to ustawiasz (częstotliwośći!!) na reciverze!
          > please!!!!

Bodo,oto link na Astre ; www.astra.de
          mozesz rowniez wejsc na Sat1 (na Astrze) na stronie 885 masz czestotliwosci
          analogowe ,na 886 czestotliwosci Digitalne ,na stronie 517 sa nowinki
          satelitarne-uppdatowane co tydzien. Dasz sobie rade,kolejnosc programow wloz na
          faworyt strone-bedziesz mial kanaly w tej kolejnosci jak chcesz.
          Przekonasz sie ze kodowane Cyfra+ i Polsat nie daja wiecej sportu,motosportu
          rowniez.
          Bedziesz potrzebowal specjalne "jarzmo" na wysiegu paraboli-kup od razu na 4.y
          LBN-y ,nigdy nic nie wiadomo,moze bedziesz chcial miec wszystko,
          U nas sa dekodery uniwersalne na 4-y karty ale sa drogie,ja moj kupilem w
          Szczecinie za ok. 60% tej ceny co w Szwecji. Pzdr. HH

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka