Dodaj do ulubionych

Szef BMW chwali Kubicę: Robert pojechał świetnie

23.03.08, 22:11
Robert pojechal swietnie! I juz teraz tak wlasnie bedzie jezdzil! Jak
przejezdzal linie mety to skakalem z radosci :D.. Ciesze sie tez ze w koncu
cos sie Hamiltonowi przydarzylo. Za gladko mu ta kariera idzie.. Nie jestem
zawistny, tylko nie podoba mi sie to ze zgubil gdzies skromnosc po drodze.
Jest swietnym kierowca to fakt, ale zwykle ten jego talent w kwalifikacjach
przesadza o reszcie. Dobry jest jak sie sciga z czasem. I potem jak ucieka
stawce na przodzie albo w gdzies w przodzie. Ale juz pare razy okazalo sie ze
z innymi juz sie tak gladko nie sciga. Niezawodnosc McLarenow zrobila z niego
jednego z czolowych kierowcow w F1. Ale brak doswiadczenia jeszcze nie raz da
sie mu we znaki. A Robert wtedy bedzie czychal tylko :)

W koncu super weekend w F1 dla nas :)
Obserwuj wątek
    • dzekson22 [...] 24.03.08, 05:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • yrk37 Fart 24.03.08, 09:50
        A ja twierdzę, że Robert miał w tym wyścigu sporo szczęścia - w zasadzie do jego pełni zabrakło tylko defektu Kimiego. Mimo błędu na starcie, Jarno wywiózł Nicka, co dało Robertowi 3 pozycję na 1. okrążeniu. Jedyny Lewis, które ewentualnie mógł go dogonić, nie dość, że kiepsko wybrał opony, to jeszcze 20s spędził na 1. pit-stopie. No a potem Felipe ze swoim najlepszym wyprzedzeniem wyścigu (tył wyprzedził przód).
        Obiektywnie Nick w BMW ciągle jeździ odrobinę lepiej (świadczą o tym czasy okrążeń) od Roberta. Z drugiej strony Robert miał w zeszłym sezonie niesamowitego pecha, zresztą w Australii 2008 też.
        Podoba mi się, że Theissen chwali równo - jak Robert przyjedzie po ciężkiej walce z pechem na 6-7 pozycji to i tak porcja pochwał się znajdzie. Tak jak wczoraj dla 6. Nicka.

---
        dezindoktrynator.blox.pl
        • manhu Re: Fart 24.03.08, 13:57
          Żaden fart:
          -Massa massowo popełnia błędy bez TCS-a
          -Trulli nie miał szans, jedyne co mógł to poblokować Kubicę, Toyota za bardzo odstaje a Trulli jest himeryczny
          -różnica między McLarenem a BMW była minimalna, a 12sek ponad normę w pitstopie niewiele zmieniło, za to kara 5 miejsc dużo, ale to już 100% zawinione

Znaczy Kubica bez pecha/farta mógł być 2,3,4 lub 5-ty. Rywale popełnili błędy (nie pechowe) i wyszło drugie miejsce.
          • gruby_dolar Re: Fart 25.03.08, 10:30
            Jarno miał dobrze dopasowany bolid, o czym świadczy jego czwarte miejsce. Nie odstawał, być może Kubica by go wyprzedził, ale Jarno bardzo dobrze jechał i trudno byłoby go wyprzedzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka