remo29 Re: Suzuki Ignis 10.09.03, 08:40 Panowie redaktorzy, apeluję: nie piszcie pierdół tylko dlatego, że dostaniecię więcej za wierszówkę. 500-litrowy bagażnik w Ignisie?? Chyba się komuś pomylił suzuki ze starem. Ręce opadają... Link Zgłoś
Gość: wyborca68 Re: Suzuki Ignis IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 09:42 remo29 napisał: > Panowie redaktorzy, apeluję: nie piszcie pierdół tylko dlatego, > że dostaniecię więcej za wierszówkę. 500-litrowy bagażnik w > Ignisie?? Chyba się komuś pomylił suzuki ze starem. Ręce > opadają... Alez ma te 500 l, ma..., tyle, ze po wyjeciu tylnych foteli....)))) Link Zgłoś
remo29 Re: Suzuki Ignis 10.09.03, 10:17 Gość portalu: wyborca68 napisał(a): > remo29 napisał: > > > Panowie redaktorzy, apeluję: nie piszcie pierdół tylko dlatego, > > że dostaniecię więcej za wierszówkę. 500-litrowy bagażnik w > > Ignisie?? Chyba się komuś pomylił suzuki ze starem. Ręce > > opadają... > Alez ma te 500 l, ma..., tyle, ze po wyjeciu tylnych foteli....)))) No tak, a po wyjęciu wszystkiego do gołej blachy ma więcej niż VW transporter... Rewelacja! ;) Link Zgłoś
Gość: mac Re: Suzuki Ignis IP: *.war.gleiss 10.09.03, 10:25 może ma tyle co piszą, ale kabinka maleństwo, a bagaznik liczony od podłogi do sufitu a nie półki;-))) pozdr. Link Zgłoś
remo29 Re: Suzuki Ignis 10.09.03, 10:30 To są właśnie dziennikarze motoryzacyjni... Nie pomyśli, nie dosłyszy i napisze bzdurę. A potem czyta się takie "kwiatki" jak Auto+ czy AS... Link Zgłoś
Gość: Kec Re: Suzuki Ignis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 10:49 To ciekawe z tym bagażnikiem, w AS też podali pojemność ponad 500 litrów a po złożeniu siedzeń ponad 1000 pozdrawiam Link Zgłoś
remo29 Re: Suzuki Ignis 10.09.03, 11:24 Gość portalu: Kec napisał(a): > To ciekawe z tym bagażnikiem, > w AS też podali pojemność ponad 500 litrów > a po złożeniu siedzeń ponad 1000 Dokładnie! Przed chwilą miałem w ręku AS i zastawiam się kto od kogo zrzynał? No, panowie redaktorzy, przyznać się, bo obaj dostaniecie po niedostatecznym :) PS Opis subaru justy też brzmiał dziwnie podobnie... Link Zgłoś
Gość: cc Re: Suzuki Ignis - bzdury IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 11:50 bzdury na temat tej marki pojawiają się od czasu do czasu, bo wiedza redachtorów opiera się na tym co sami przeczytali we własnej gazecie lub w innej ;-))) nie uwierzę w ponad 500-litrowy bagażnik w takim maleństwie, moze 300+. Bzdura 2: Będzie produkowany na Węgrzech - jest produkowany i sprzedawany od kilku miesięcy, a na przełomie września/października będzie w Polsce do kupienia, już z węgierskich fabryk. Bzdura 3: Przy projektowaniu styliści przednie światła zapożyczyli od Opla - ten Ignis jest w sprzedaży w Japonii od ubiegłego roku - o jakim Oplu mówią? Link Zgłoś
Gość: aa Re: Suzuki Ignis - bzdury IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 15:37 Co do bagażnika, to na stronie www.globalsuzuki.com są pełne dane, bodaj 230 l/ przy złożonych siedzeniach i max (to chyba faktycznie liczone do dachu)??? Link Zgłoś
Gość: cc Re: Suzuki Ignis - bzdury IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 19:59 230 litrów w normalnym położeniu - brzmi prawdopodobnie (swift ma trochę więcej, a Grand Vitara 5d tylko ok. 280) Pewne te 520 czy ileś wzięli "z kratką" ;-))))) Link Zgłoś
Gość: cc Re: Suzuki Ignis - prawdziwa pojemność bagażnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 15:36 zgodnie z danymi z Global Suzuki: pojemność bagażnika Suzuki Ignis (wersja europejska): 236 l (minimalna) 526 l (po położeniu oparcia kanapy) 1002 l (maksymalna) Inne ciekawostki, to: aktywne zagłówki z przodu (minimalizujące obrażenia przy uderzeniu z tyłu). bezpieczny pedał gazu (chowający się w podłogę przy zderzeniu) elektryczne wspomaganie kierownicy zuzycie paliwa (1.3): 6,5 średnie Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: Suzuki Ignis IP: *.poczta.wroclaw.pl / 10.149.0.* 10.09.03, 14:24 jakby kosztował 30 tys zł to juz dzisiaj bym go kupil Link Zgłoś
remo29 Re: Suzuki Ignis 10.09.03, 14:42 Gość portalu: zdzichu napisał(a): > jakby kosztował 30 tys zł to juz dzisiaj bym go kupil Marzenia... Poprzedni ignis kosztował ponad 60 tys... Ten pewnie będzie troche tańszy, ale jak na samochodzik do jeżdżenia z rodziną to ma za mały bagażnik - 250 litrów bodajże, to ew. na zakupy do makro... Link Zgłoś
Gość: cc Re: Suzuki Ignis - największe zaskoczenie... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 16:46 dla mnie, to wsadzenie dwóch zupełnie nowych silników ze zmiennymi fazami rozrządu (VVTi). Dotąd miały je tylko niektóre wersje na Japonię (w tym Aerio/Liana 1.5). I te osiągi - nieprzystające do pseduo-SUVa (po co komu w nim mniej niż 11 s do 100 km/h? Kto będzie się tym ścigał?). Link Zgłoś
chaladia Re: Suzuki Ignis 10.09.03, 21:55 Gość portalu: viper napisał(a): > czemu nie ma zdjecia Masz tu: www.suzuki.hu/autok/ignis/fotogaleria.php?PHPSESSID=b5d4e5fd4001942834624387719c0d15 Niestety, tekst jest po madziarsku, baszom az eletet! Można jednak coś tam z niego zrozumieć... Mnie się to autko podoba, zwłaszcza do jeżdżenia po warszawskich wybojach. Chyba pierwsza mała terenówka z karoserią ze strefami zgniotu i dieslem. Pomysł wersji z napędem 4*2 też nie jest głupi. W większości przypadków wystarczy napęd na jedną oś przy prześwicie rzędu 17 cm i odpowiednich oponach, a po porównaniu Suszuki Wagon R+ z napędem na jedną i na dwie osie dochodzę do wniosku, że korzyści trakcyjne napędu na cztery koła nie rekompensują hałaśliwości we wnętrzu i spadku osiągów, nie mówiąc już o cenie zakupu i zużyciu paliwa. Oczywiście, jak ktoś mieszka w Bieszczadach - to motywacja będzie zupełnie inna... Link Zgłoś
Gość: CAR_RENI Re: Suzuki Ignis IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.10.03, 10:11 Wreszcie coś ładnego i przystępnego cena +++ Link Zgłoś
Gość: cc Re: Suzuki Ignis - cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 17:02 na 100% to nie wiem, ale informacja dla dealerów była, że 34,900 za wersję 4x2 1.3 z dwiema poduszkami, ABS/EBD i elektryką. Link Zgłoś
chaladia Przebój sezonu?!?!? 07.10.03, 21:19 Jeśli to prawda (oby była!) to Opel nawet jednej Agili nie sprzeda. I bardzo dobrze! Wydaje mi się, że w takim przypadku cena Ignisa tej samej konfiguracji z silnikiem 1,25 JTD powinna zmieścić się w 40 000 zł, albo niewiele ją przekroczyć. Link Zgłoś
Gość: cc Re: Przebój sezonu?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 23:09 Na pewno nie przebój, ale wreszcie godna rozważenia alternatywa. Prezes Suzuki zapowiedział ostre wejście S. na rynki Europy i USA z 10 nowymi modelami samochodów w latach 2003-2007 (ale pewnie już wiedział, że przyklei etykietki do daewoo ;-)))))) Na bazie Conceptu z Genewy będzie produkowany na Węgrzech kolejny samochód (trzeci obok Wagona - lifting wkrótce i Ignisa), a stary swift odpada albo już odpadł z gry. Link Zgłoś
Gość: cc Re: ceny Ignisa II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 23:52 W Holandii ok. 9,000 Euro za 1.3 GL. Na Węgrzech 2,600,000 Ft, czyli ok 15% więcej od Wagona R+ 1.3. Link Zgłoś
Gość: ww Re: Suzuki Ignis IP: *.gdynia.mm.pl 05.11.03, 11:26 może napisze jako jedyny tu posiadacz "starego" Ignisa... napęd 4x4 jest nie do przecenienia zimą, na śniegu i na deszczu. cały rok można jeździć na "uniwersalnych" oponach, i właściwie nie ma takiego problemu jak śliska nawierzchnia... do 4x4 silnik 1.3 jest jednak za słaby, nie idzie nawet o wertepy, gdzie i tak bez reduktora ani rusz, ale np o b. ostre skręcanie pod górę z jedynki.. ten 1.5 4x4 będzie chyba wart swojej ceny, tak jak mój jest wart 54 tys za wersje z klimatyzacją. fajny samochód. no i nikt go nie ukradnie, bo nikt nie wie, co to jest... Link Zgłoś
chaladia Re: Suzuki Ignis 05.11.03, 12:37 Ile Ci ten samochodzik pali? Podaj też, w jakich warunkach i jak ostro jeździsz? Link Zgłoś
Gość: ardian Re: Suzuki Ignis IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 16:36 No, chlopaki i dziewczyny - szykujcie sie!Ignis wchodzi na salony pod koniec stycznia - na poczatku lutego:). I podobno na dziendobry beda dostepne 3 wersje silnikowe. Co jeszcze? w wersji 1,5 w standardzie bedzie abs, 2 poduchy, CD i klima. W 1,3 i 1,3d o ile sie nie myle to bedzie to samo, ale klima za doplata. A - i jeszcze cena - nie przestraszycie sie, bo jest mniejsza niz myslalem:) Chyba zadzwonie do PDK po kredycik na to autko:) Link Zgłoś
Gość: cc Re: Suzuki Ignis - 2 poduchy w 1.5? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 19:55 trochę mało - dotąd w testach były 4 i z takim standardem sprzedaję Ignisa w Niemczech i na Węgrzech. W 1.5 miały być za to niedostępne w 1.3 aktywne zagłówki z przodu. ABS ma być standardowo z EBD. Wspomaganie ponoć elektryczne. A jaka w końcu cena? Link Zgłoś
chaladia Re: Suzuki Ignis 09.01.04, 23:54 Nieoficjalnie powiedział mi wczoraj gość w SAP, że 1,3 ABS 2ABG PS - 40 kzł. Prawie napewno kupuję żonkowóz. CC 1,1 swoje odsłużyło - NB dziś poszło na przegląd po 75 kkm... Link Zgłoś
chaladia Dziś widziałem to-to w akcji... 24.01.04, 17:08 Żółte było, jechało po Łabiszyńskiej (Warszawa). Podjechałem, na światłach stanęliśmy równolegle, więc poprosiłem kierowcę przez okno o komentarz, "jak się tym jeździ" - odpowiedział, że "bardzo dobrze, dynamicznie". Niestety, światła się mieniłay i rozmowa się skończyła. Z tą dynamicznością, to chyba przesada, bo ruszył "z kopyta" (fakt - miał trzy osoby w środku), a ja na mojej Feli 1,6 musiałem gwałtem ując gazu, żeby mu w d... nie wlecieć (za skrzyżowaniem dwa pasy zwężają się w jeden). Ale ładny samochodzik jest! Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Dziś widziałem to-to w akcji... IP: 195.245.213.* 27.01.04, 17:47 Gdzie jeszcze można to autko zobaczyć bo napewno nie w salonach Suzuki. Link Zgłoś
Gość: cc Re: Dziś widziałem to-to w akcji... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 20:02 właśnie. a w najnowszym MOTORZE krótki test wersji 1.5 4x4. Ta sama jest obszerniej potraktowana w najnowszym OFF ROADERze (tam więcej plusów ;-). Link Zgłoś
Gość: cc Re: Suzuki Ignis w OFF-ROAD.PL magazyn IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.04, 10:13 (z tabeli testu) Plusy dodatnie: + nadzwyczaj dynamiczny silnik + dobry układ kierowniczy + bardzo dobry ABS i hamulce + wygodne siedzenia z przodu + dobre prowadzenie na równej drodze + ciche wnętrze + bardzo umiarkowane zużycie paliwa + eleganckie wykończenie wnętrza + bogate wyposażenie standardowe Plusy ujemne ;-) - przedni spojler i plastiki (nadkola, progi) narażone na uszkodzenia - brak regulacji kierownicy - niewielki prześwit - głośne zawieszenie przednie - 'myszkowanie' w koleinach (opony 185/60R 15) Link Zgłoś
chaladia No i wszystko jasne... 29.01.04, 11:12 www.suzuki.com.pl/suzuki-a-ignis.html Czyli - te "poniżej 40 kzł" było prawdą, ale za cenę oszczędności nawet na elektrycznych szybach. Dobrze, że nie na ABS-ie i poduszkach. Ciekawe, ile osób zdecyduje się na tę iluzoryczną oszczędność Ciekawe też, jaka będzie cena 1,5 i 1,5 4WD. Zadziwiająca jest ta obniżka na czerwone samochody - ale to dobrze, bo moja Małżonka właśnie ten kolor samochodu preferuje! Link Zgłoś
Gość: cc Re: No i wszystko jasne... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 12:09 Obiecanki cacanki. za max 37,000 bym kupił. Link Zgłoś
Gość: cc Re: No i wszystko jasne... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 13:31 Przejrzałem te dane na stronie SMP - żeeeeada i bałagan! podają dane wersji 1.3 4WD, a w cenniku i nigdzie więcej nie piszą czy to 4wd czy 2wd. Jeśli to 4WD, to cena super. Jesli 2WD, to niech się pocałują tam gdzie tłumik by się przydał. szyby na korbkę + ABS = uczą się od niemców :( Link Zgłoś
chaladia Już do nich telefonowałem... 29.01.04, 13:42 Gość portalu: cc napisał(a): > Przejrzałem te dane na stronie SMP - żeeeeada i bałagan! > podają dane wersji 1.3 4WD, a w cenniku i nigdzie więcej nie piszą czy to 4wd > czy 2wd. Jeśli to 4WD, to cena super. Jesli 2WD, to niech się pocałują tam > gdzie tłumik by się przydał. Jakiś mistrz klawiatury, który to dla nich robił wkleił dane Susuki Ignis I. Popatrz na długość i pojemność bagażnika, a także na moc silnika 1,3 (jasne, że bez vvt). Ponabijałem się z nich do woli, a gość słuchał i łykał wściekłość - ktoś tam za to oberwie! > szyby na korbkę + ABS = uczą się od niemców :( Oby jeszcze jakość była niemiecka... ja tam wolę wydać 42.900 i mieć wszystko, co potrzeba. Link Zgłoś
Gość: cc Re: Już do nich telefonowałem... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 14:18 właśnie później zauważyłem te inne wymiary, inny silnik itd. czyli w końcu to ten czerwony golas 2WD ma kosztować 39,900? Link Zgłoś
chaladia Re: Już do nich telefonowałem... 29.01.04, 21:07 Ano! I to tylko i wyłącznie czerwony. jakiś ukłon w stronę SLD? Taki "golas" to on nie będzie: ABS, 2 ABG, obrotomierz, pasy i zagłówki na 5 osób, okablowanie pod radio... jak to jest "golas" to podstawowe wersje Fiata SC to są "kościotrupy"... Szczegóły masz w tym linku, trzeba się tylko "zagłębić" Link Zgłoś