programistajava 29.05.08, 08:51 www.motofakty.pl/artykul/hybrydy_truja_na_potege.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
josner Re: Hybrydy trują 29.05.08, 11:11 Zawsze wóz tak jak inne towary można reklamować korzystając z "niezgodności towaru z umową". Wtedy sprzedawcy pozostaje naprawa lub zwrot kasy. Link Zgłoś
teresa104 Hybrydy są w ogóle mordercze. 29.05.08, 11:23 Gdzieś czytałam, że niewidomi padają ofiarami cicho podjeżdżających hybryd. Hybrydy mają zatem emitować pewien typ pierdu, żeby popierdywać ostrzegawczo jadąc na elektrycznym;) Link Zgłoś
josner Czarne hybrydy porywają dzieci! 29.05.08, 11:49 Ja gdzieś czytałem że czarne hybrydy porywają dzieci... :)) Link Zgłoś
teresa104 i pieką je żywcem? 29.05.08, 13:37 Hybrydy odbierają krowom mleko. Na widok hybryd konie dostają ochwatu. Link Zgłoś
pocieszne Re: Hybrydy są w ogóle mordercze. 29.05.08, 15:38 teresa104 napisała: > Gdzieś czytałam, że niewidomi padają ofiarami cicho podjeżdżających > hybryd. zwazywszy na ilosc hybryd przypadajacych na 1 niewidomego, to faktycznie mogles przeczytac to tylko "gdzies" :-) Link Zgłoś
zenek_z_puszczy Re: Hybrydy są w ogóle mordercze. 29.05.08, 16:14 tak! i ponoc od jutra przed kazda hybryda bedzie jechal trabant, ostrzegajac swoim dwusuwowym terkotem ze jedzie hybryda, tak aby zaden niewidomy (ani gapa) pod nia nie wpadl... ps. bardzo madre rzeczy czytasz. pewnie na forum gazety ;-PPPP Link Zgłoś
sniperslaststand Mierna manipulacja motofaktów 29.05.08, 16:27 Tu jest oryginalny artykuł i jego wydźwięk jest zupełnie inny: www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/221616/the_clean_machines.html Tu jest tabela finalnych wyników (monit o logowanie anulować): www.autoexpress.co.uk/front_website/facts_and_figures.php?id=221616 I tak: Po pierwsze, nie hybrydy jako całość populacji aut hybrydowych, a jeden model został opisany jako rozczarowanie. Brzmi mniej krzykliwie, nie? Po drugie, autorzy najprawdopodobniej porównują zużycie paliwa podawane według normy europejskiej (tzw. Fahrzyklus), którym posługują się wszyscy producenci. Te wyniki są praktycznie zawsze niższe od osiąganych przez użytkowników (kiedyś podawałem artykuł z autobilda o tym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=72640277&a=72640277 ) Po trzecie, wydźwięk artykułu AutoExpress jest zupełnie inny niż jego sensacyjne podsumowanie z MotoFaktach. Po czwarte, jeśli ktoś nadal uważa, że hybryda spala dużo, proszę zapoznać się z tym raportem: www.spritmonitor.de/de/die_sparsamsten_autos.html Gdzie jest Prius ze swoimi średnimi 5,3 litra? Przypominam, że Prius ma rozstaw osi porównywalny z klasą średnią, jak Laguna, Passat. Jakby ktoś był bardziej dociekliwy, znalazłby, że Passaty DIESLE, z podobną mocą około 110 KM, spalają średnio 6,61 litra oleju napędowego na 100 km, a więc o ponad litr paliwa (24%) więcej: www.spritmonitor.de/de/uebersicht/50-Volkswagen/456-Passat.html?fueltype=1&constyear_s=2000&power_s=80&power_e=90 Passaty benzynowe o silniku z podobną mocą spalają średnio 8,9 litra na 100 km! O 4,6 litra (87%) więcej!! www.spritmonitor.de/de/uebersicht/50-Volkswagen/456-Passat.html?fueltype=2&constyear_s=2000&power_s=80&power_e=90 Czy ktoś ma jeszcze jakieś uwagi? --- youtube.com/watch?v=VFQ3gGzyNG0 Link Zgłoś
chris62 Re: Mierna manipulacja motofaktów 30.05.08, 08:36 sniperslaststand napisał: > > Czy ktoś ma jeszcze jakieś uwagi? > Odnośnie Priusa. Może i ma gabaryty jak klasa średnia nie wiem nie mierzyłem ale z pewnością funkcjonalność na poziomie klasy B. Widziałeś bagażnik w tym cudzie? Druga kwestia to cena. Po jakiego grzyba mam wydać tyle kasy na auto, które spala podobnie jak inne ale ma też gorsze osiągi i z pewnością sprawi więcej problemów w serwisowaniu. Wygląda na to, że szukają frajerów rzucając hasło "popierajmy ekologię" i oczekując że lud wyda własne pieniądze na te drogie zabawki. Tymczasem przeciętny Kowalski kopci opałowym w starym dieslu i ma to w d..ie. Autobusy PKS i MZK jeżdżą w obłokach czarnego dymu po mieście i ludzie to wdychają - pytanie kto dopuszcza do ruchu te złomy? (a w sumie to nieważne ile spala ważne jaki jest koszt przejazdu określonego dystansu np 100 km.) Może hybrydy kupią bogaci aktorzy w Los Angeles ale tu hybrydyzacja motoryzacji nam nie grozi przez wiele lat. Link Zgłoś
ant777 Re: Mierna manipulacja motofaktów 30.05.08, 13:45 chris62 napisał: > Może hybrydy kupią bogaci aktorzy w Los Angeles ale tu hybrydyzacja motoryzacji nam nie grozi przez wiele lat. Ja jedynie słyszałem o modnych Hummerach. Ale jak zamontujesz działko na dachu tego wozu to też masz hybrydę cywilno-wojskową :) Link Zgłoś