Dodaj do ulubionych

Czy nie wymagacie za wiele?

18.09.03, 12:36
Czytam wypowiedzi o samochodach typu Panda, Seicento, Fabia, Agila i wszędzie
to samo. "Mały bagażnik, słabe plastiki, słaby silnik". A czego Wy
oczekujecie w samochodach za takie pieniądze? Podzielcie ceny tych wozów
przez 4,5, porównajcie z zarobkami na Zachodzie i pomyślcie, czy nie
wymagacie za wiele. Rozumiem, że w Polsce Clio urasta do rangi limuzyny
podróżnej, ale trzeba znać proporcje.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • remo29 Re: Czy nie wymagacie za wiele? 18.09.03, 12:56
      No, akurat co do bagażnika to mógłbym dyskutować. Nie widzę związku między
      oszczędnością powodowaną niską ceną docelową modelu, a wielkością bagażnika i
      odwrotnie. Punto ma bagażnik większy od corolli - da się zrobić? Da. Dlaczego
      mam kupować samochód za 60-70 tys., żeby przewieźć dziecko + wózek? Nie jest mi
      potrzebny kolos za przegląd którego będę zostawiał całą pensję żony. Interesuje
      mnie samochód odpowiednio tańszy, co nie znaczy niefunkcjonalny.
      • Gość: Artek Re: Czy nie wymagacie za wiele? IP: 195.136.95.* 18.09.03, 14:26
        he, he .....przypominaja mi sie wypowiedzi z forum turystycznego.
        "...chcialbym pojechac na dwa tygodnie na Majorkę, hotel 5* all inclusive za
        799 pln za trzy osoby"

...ludzie to jednak mają fantazję. I niestety wytłumaczenie tego jest jeszcze
        wieksza fantazją

Pzdrawiam
        Artek
        • remo29 Re: Czy nie wymagacie za wiele? 18.09.03, 15:25

> he, he .....przypominaja mi sie wypowiedzi z forum turystycznego.
          > "...chcialbym pojechac na dwa tygodnie na Majorkę, hotel 5* all inclusive za
          > 799 pln za trzy osoby"

Czy to znaczy, że mam się cieszyć z leżanki w chlewie za 799PLN?
          • Gość: aRTEK Re: Czy nie wymagacie za wiele? IP: 195.136.95.* 18.09.03, 15:59
            Nie stary absoultnie nie.

Chciałem powiedziec tylko....a moze moje ulubine porownanie. Chcesz miec WV
            polo, ale kaski nie starcza to weź Fabie, kaski starczy ale to juz nie Polo,
            rozumiesz ?
            Nie mozna dostac czegos co kosztuje normalnie 100 za 25 pln i domagac sie by
            było tak dobre jak to za 100

pzdr
            Artek
            • Gość: marcin Re: Czy nie wymagacie za wiele? IP: *.*.*.* 18.09.03, 16:10
              problem zaczyna już gdy reklamują auto - sprzedawc fiata z reklamy nie powie
              ci, że Pand to auto malutkie, miejskie dla kobiet lub młodzieży ale fajne bo ma
              5 drzwi. oni będą reklamować to jako mini vana - wiadomo, że wtedy oczekiwania
              rosną.
              • Gość: alek Wiarygodna reklama - Bullshit ! IP: *.electrolux-na.com 18.09.03, 17:24
                Gość portalu: marcin napisał(a):

> problem zaczyna już gdy reklamują auto - sprzedawc fiata z reklamy nie powie
                > ci, że Pand to auto malutkie, miejskie dla kobiet lub młodzieży ale fajne bo
                ma
                >
                > 5 drzwi. oni będą reklamować to jako mini vana - wiadomo, że wtedy
                oczekiwania
                > rosną.

Jezeli naprawdze wierzysz w reklamy to osobiscie uwazam ze masz chlopie
                problem. Przeciez reklama z zalozenia jest po to zeby ci zrobic wode z mozgu.
                Nigdy, nigzie na swiecie nie znajdziesz obiektywnej i mowiacej prawdy reklamy .
                Zawsze bedzie klamstwo. Ale to jest nasza madrosc zeby odcedzic wode i zobaczyc
                co zostalo.
                zycze powodzenia
                • Gość: marcin Re: Wiarygodna reklama - Bullshit ! IP: *.*.*.* 18.09.03, 17:28
                  >
                  > Jezeli naprawdze wierzysz w reklamy to osobiscie uwazam ze masz chlopie
                  > problem. Przeciez reklama z zalozenia jest po to zeby ci zrobic wode z mozgu.
                  > Nigdy, nigzie na swiecie nie znajdziesz obiektywnej i mowiacej prawdy
                  reklamy .
                  >
                  diagnozowałem tylko problem , ja sam wiem że jak relamują Pandę to nie jest to
                  mini van ale teskt " tylko nie mów na mnie mały " w tym spocie to kiepski żart
                  pozdrawiam
                  • remo29 Re: Wiarygodna reklama - Bullshit ! 19.09.03, 09:08
                    Eee tam, przesadzasz... To bardzo fajne i fikuśne hasło wymierzone głównie w
                    panie. I jeszcze ta piosenka: "I love you mmmm..." ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka