Dodaj do ulubionych

Suzuki Swift 97r.?

06.06.08, 11:56
szukamy drugiego samochodu. żona będzie woziła nim codziennie dziecko na drugi
koniec miasta. Czyli ma tylko jezdzić (tanio), mieć 5drzwi i się nie psuć.
wymyśliłem swifta, po 97r. miał lifting.
jest może archaiczną konstrukcją za to oszczędną i według wszystkich
niezawodną. Chcę się tutaj upewnić czy dobrze myślę i czy może jest jakiś
lepszy pomysł na samochód do 6tyś zł nie starszy niż powiedzmy 96r?
tylko benzyna
Obserwuj wątek
    • macboy2 Re: Suzuki Swift 97r.? 06.06.08, 13:49
      Polecam citroena saxo.
      Komfortowy w stosunku do wielkości.
      No i to spalanie (diesel) 4l.
      Ja tłukę takiego od 1,5 roku.
      Zrobiłem już ok.80 tys.
      Bardzo sobie chwalę.
      Pozdr.
      • wlk.brytania Re: Suzuki Swift 97r.? 06.06.08, 19:16
        Mialem Swifta 1,0 z 2002r. i sprzedalem w ciagu dwoch miesiecy.
        Komfort jazdy byl nie do zaakceptowania, a duzo nie wymagalem. Prakycznie po pol godzinnej jezdzie zaczynala bolec glowa i odechciewalo sie wszystkiego. Bylo to skladna kilku aspektow, ale w najwiekszym stopniu, chyba fatalnego zawieszenia. Do tego trzycylindrowy silnik(nie trawilismy jego buczenia, od poczatku) i tandetny wegierski montaz, ala samochody francuskie-czyli wszystko lata, rzezi, odkreca sie lub lamie. Podczas mojej krotkiej przygody z tym autem, zaczynal stopniowo wysiadac bendix.
        Z plusow: przede wszystkim ekonomicznosc, palilo toto bardzo niewiele, do tego jeszcze w miare przestronne wnetrze i chyba tyle... Napisalem o komforcie, nie tyle aby sprowokowac usmiechy, wszak kto oczekuje komfortu w tej klasie(?), ale po to aby namowic cie na Micre. Moj papa mial w tym samym czasie o ...siedem lat starsza Micre, tez 1,0 trzy cylindry i bylo to auto po stokroc lepsze, w kazdym elemencie. Komfort podrozy byl zdecydowanie do zaakceptowania(bez bolu glowy), silnik po miescie bardzo zwawy, niezawodnosc wzorcowa, w ciagu dwoch lat uzytkowania tego starego przeciez autka. Dlatego mowie Nissan, oczywiscie ten stary, dobry, nie ten ozeniony z Renault.
        • literka_m Re: Suzuki Swift 97r.? 06.06.08, 19:24
          swift 93. 4 cylindry silnik 1.3
          staroc, ale nie chce sie psuc. tankuje gaz (prosta instalacja) i jezdze. 8
          litrow w cyklu miejskim (na benzynie bylo jakies 7 l).

jakies 2 lata temu przyrzeklem sobie ze jak sie popsuje, to go zazlomuje i kupie
          inne auto. ale uparcie jezdzi i nic sie nie dzieje.

ps
          93 rocznik byl z japonii, nie z wegier

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka