Dodaj do ulubionych

Klasycznie czerwone kierunki...

IP: *.nsm.pl 10.01.02, 19:47
no wlasnie, jak sie na takie zapatrujecie?

Czy to przeszkadza, czy wrecz przeciwnie, nie ma znaczenia?

Sam takie posiadam w klasycznym wozie, ale sila woli nie widze i nie wiem, jakie bylyby moje
reakcje... jeszcze sie z takimi w innym wozie nie spotkalem.... za malo Mikrusow jest na ulicach ;>

tak na marginesie, mowie tu tylko o tylnych migaczach, bok i przod sa barwy pomaranczowej.
Obserwuj wątek
    • Gość: ffmarkus Re: Klasycznie czerwone kierunki... IP: *.icpnet.pl 10.01.02, 20:01
      Gość portalu: KajTan napisał(a):

> no wlasnie, jak sie na takie zapatrujecie?
      >
      > Czy to przeszkadza, czy wrecz przeciwnie, nie ma znaczenia?
      >
      > Sam takie posiadam w klasycznym wozie, ale sila woli nie widze i nie wiem, jaki
      > e bylyby moje reakcje...

Po pierwsze: to przecież jakiś Amerykanin. Po dokładnym obejrzeniu : nie, to nie
      on przecież za krótki i bez papierków po Mc'-u w środku!
      Swoją drogą może to trochę mylić: czyon hamuje czy właśnie skręca. Już kilka razy
      widziałem Amerykańca i trochę głupiałem.

jeszcze sie z takimi w innym wozie nie spotkalem.... za malo Mikruso
      > w jest na ulicach ;>

A to Mikrus też miał czerwone ??? Oj, chyba za krótko żyję -niestety.

PZDR 4 @ll Mikrus-ów!!!

• Gość: KajTan Mikrusy IP: *.nsm.pl 11.01.02, 17:50
        Mikrusiki mialy czerwone kierunki polaczone razem z pozycja. Przod biale kierunki poloczone z
        przednia pozycja.

A z tylu jedna hamulcowka posrodku wozu, jak Garbata warszawa....

Mikrusa ma moj kolega z klubu, zas pierwsza wawe widzialem na rajdzie pojazdoow zabytkowych...
        widok powalajacy na kolana...
    • Gość: szatan Re: Klasycznie czerwone kierunki... IP: *.pl 10.01.02, 20:10
      Gość portalu: KajTan napisał(a):

> no wlasnie, jak sie na takie zapatrujecie?
      >
      > Czy to przeszkadza, czy wrecz przeciwnie, nie ma znaczenia?

dla mnie jeśli będą widoczne kierunki to mogą się świeciić nawet na zielono...
      biało...nie ma znaczenia, oby nie bździły się tak jak w wielu kaszlakach

pzdr
      • Gość: Michal Re: Klasycznie czerwone kierunki... IP: *.telia.com 11.01.02, 11:33
        Ciekawe jak te auta przechodza kontrole techniczna.Przepisy dla europy sa
        jedne.Pzdr.Michal
        • Gość: Arti Re: Klasycznie czerwone kierunki... IP: *.teleaudio.com.pl 11.01.02, 11:42
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Ciekawe jak te auta przechodza kontrole techniczna.Przepisy dla europy sa
          > jedne.Pzdr.Michal

Opowiadał mi kiedyś koleś, który miał auto zza oceanu, że przed kontrolą
          wymieniał klosze na pożyczone od kogoś, jechał na kontrolę, potem oddawał klosze.
          Kosztowało go to parę złotych, przynajmniej tak mówił.
        • Gość: darius Re: Klasycznie czerwone kierunki... IP: 212.160.211.* 11.01.02, 11:43
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Ciekawe jak te auta przechodza kontrole techniczna.Przepisy dla europy sa
          > jedne.Pzdr.Michal

PZdr. Tak żarujesz sobie czy tak w piątki naiwny jesteś (bez urazy) kontrola
          techniczna to raczej fikcja. wszystko można przepchnąc i dostać wpis w dowodzie.
        • Gość: KajTan Przeglad klasyka.... IP: *.nsm.pl 11.01.02, 17:55
          Jak przechodza? zwyczajnie.

Auto wyprodulowane jak najbardziej w Europie, zgodnie z owczesnymi przepisami, tak wiec liczy sie
          data pierwszej rejestracji. Nie musi miec wstecznego (choc ma) i przeciwmgielnego z tylu. Trzecia
          hamulcoowka? a ze przeglad to fikcja i ja sie musze wyklocac o sprawdzenie hamulcoow i
          ustawienia swiatel, to swoja droga, bo na widok pojazdu i jego stanu po remoncie, to sie tylko
          usmiechaja i chca wbijac pieczatke bez sprawdzania... Ja tam wole wiedziec, co i jak mam z autem...

Potem przepisy sie zmienily, a auto takie zostalo. Wiec tylko pytam sie, jaka jest reakcja innych
          uzytkownikoow drogi, zeby ewentualnie wiedziec, jak sie zachowac, a moze nawet zmienic swiatla (co
          na to powie konserwator zabytkoow?)..

pozdroowka
          • Gość: 130rapid Re: Wołga też tak miała! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.02, 01:35
            Wołgi M21 też miały czerwone lampy. W funkcji lampa STOP świeciła, a w funkcji
            KIERUNKOWSKAZ mrugała.
            PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka