Dodaj do ulubionych

Co mam kupic mezowi

IP: 10.0.215.* 11.01.02, 12:39
Zajzalam na to forum calkiem przypadkiem i pomyslalam sobie, ze moze tu dostane
jakas pomoc. Moj malzonek konczy niedlugo 40 lat i chcialam mu zrobic prezent w
postaci samochodu. Nie mam czasu latac po salonach, a i tak wiem ze w pierwszym
do ktorego bym poszla wcisneli by mi co maja. On jest zapracowany i nie za
bardo sie zna na samochodach. Szukam czegos za okolo 50 tys. najlepiej 2
drzwiowy i nie musi miec silnik o pojemnosci wiadra.
Obserwuj wątek
    • Gość: wuj Re: Co mam kupic mezowi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 13:16
      no to może nowa honda cicic 3D(trzydrzwiowa), kosztuje ok. 51 000PLN, w
      podobnej cenie bywa renault megan coupe 1.6. pozdrowienia
      • Gość: zetor Re: Co mam kupic mezowi IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.01.02, 13:29
        z tą hondą civic, to rzeczywiscie dobry pomysl
        a tak nawiasem mowiac to tez bym chcial takie prezenty na urodziny dostawac
      • Gość: Niknejm Re: Co mam kupic mezowi IP: *.pg.com 11.01.02, 13:32
        Popieram. Civic, ew. Almera lub Corolla (choć nowe Corolle są chyba raczej
        sporo droższe niż 50000).

Pozdrawiam,
        Niknejm
        • Gość: ryjek Re: Co mam kupic mezowi IP: 213.134.142.* 11.01.02, 13:34
          52 tys. kosztuje też podstawowa (nieźle wyposażona) wersja Mercedesa A klasy.
          • Gość: Niknejm Re: Co mam kupic mezowi IP: *.pg.com 11.01.02, 13:39
            Gość portalu: ryjek napisał(a):

> 52 tys. kosztuje też podstawowa (nieźle wyposażona) wersja Mercedesa A klasy.

Możliwe, natomiast często słychać o niedoróbkach jakościowych w A-klasie. Nie
            wiem na pewno, słyszałem tylko, ale z różnych (i raczej wiarygodnych) źródeł...

Pozdrawiam,
            Niknejm
          • Gość: Sven Re: Co mam kupic mezowi IP: *.devs.futuro.pl 11.01.02, 13:41
            A tak miedzy nami Panowie to zazdroszcze temu
            zapracowanemu mezowi. Lucyna to gatunek na wymarciu, a jej
            post to argument w negocjacjach z kazda zona.

Pozdrawiam.
          • Gość: wuj Re: Co mam kupic mezowi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 14:06
            tylko od wczoraj to coś się waluta nasza wali, a na mercedesa ceny są w
            DEM/Euro, wiec bedzie troche droższy.pzdr
          • Gość: KR$ Re: Co mam kupic mezowi IP: 162.70.83.* 11.01.02, 14:56
            Ale A-classe dla faceta? To chyba przesada. No chyba ze jest gejem...
    • Gość: Tomasz Re: Co mam kupic mezowi- koń trojański IP: 193.59.192.* 11.01.02, 14:10
      Nie jest to kupno koszuli pod dobrze znany już garnitur.
      Mąż na pewno jakiś gust ma, więc może jemu coś zasugerować przez reklamę w
      gazecie ???! Z głupia franc, o zobacz jakie ładne auto, podoba Ci się ?
      Tak żeby to nie było podejrzane. Wyczujesz gust i już hejże na zakupy.
      Są tacy co kochają sportowe niskie auta (np. Honda Civic), niemców (Golf)
      japońców (Toya) lub po prostu auta miękkie (francuzy) lub twarde (niemcy, nowa
      Toyota) pomijając silniki Diesel czy benzyna. Jeśli chłop nie ma wyraźnych
      upodobań auta, to na "fali" będzie dobre, czyli np. Toyota Corolla hatchback
      1,4 (3 drzwi). Powodzenia
      • Gość: All Re: Co mam kupic mezowi- koń trojański IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 14:17
        Gratuluję gościowi portalu "Lucyna". Od czasów Druida, nikomu tak się nie udało
        wpuścić furomowiczów w maliny.
        • Gość: wuj Re: Co mam kupic mezowi- koń trojański IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 14:30
          ale było fajnie , może ty tez jutro dostaniesz autko z kokardką w prezencie.
        • Gość: Tomasz Re: Co mam kupic mezowi- koń trojański IP: 193.59.192.* 11.01.02, 14:30
          Gość portalu: All napisał(a):

> Gratuluję gościowi portalu "Lucyna". Od czasów Druida, nikomu tak się nie udało
          >
          > wpuścić furomowiczów w maliny.

Wyjaśnij jaśniej.
        • Gość: Lucyna Re: Co mam kupic mezowi- koń trojański IP: 10.0.215.* 11.01.02, 16:27
          Czy nie lubisz dostawac prezentow. Konia napewno mojemu mezowi nie kupie bo
          niemialby kto sie nim zajmowac.
    • Gość: Jarek Lucyna... IP: *.unregistered.formus.pl 11.01.02, 16:19
      ... mam takie male pytanko. A moze chcesz zmienic meza? Ja tam chetnie wezme
      nowe autko w prezencie...

Zartowalem... ;-))))
      • Gość: Duk Re: Lucyna... IP: *.rsk.pl 11.01.02, 18:22
        Gość portalu: Jarek napisał(a):

> ... mam takie male pytanko. A moze chcesz zmienic meza? Ja tam chetnie wezme
        > nowe autko w prezencie...
        >
        > Zartowalem... ;-))))

Hmm, ja nawet byłbym skłonny dzielic sie z taką żonką jakims jednym autem ...
        Woziłbym cie wszedzie, naprawde tylko kup mi miła saabaaaaaaaaaaaaaa:-)
        I obiecuje,ze nie bede...
    • Gość: pewal Re: Co mam kupic mezowi IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 18:45
      Nie wiem dlaczego ale chyba mamy do czynienia z kobietą typu mojej znajomej,
      która po kupnie prezentu dla jej męża chwali się: "Mojemu mężowi na urodziny
      kupiłam sobie ładną bieliznę". To może kup mężowi na urodziny takie autko jakie
      Tobie się podoba. Jak Mąż będzie niezadowolony to powiesz: "Trudno sama będę
      musiała nim jeździć". A tak serio to chyba trochę za mało danych, żeby coś
      doradzać. Chyba, że zrobisz jak na wstępie. Pa.
    • Gość: Sławek Re: Co mam kupic mezowi IP: 192.168.3.* 11.01.02, 19:54
      Ciekawa rodzinka.Żoncia kupuje autko mężowi i on ma to gdzieś.Jakiś dziwny
      koleś z niego.Droga Lucyno kup mu lepiej plasme (tv) lub ekskluzywne mebelki...

serdecznie pozdrawiam
    • Gość: Sławek Re: Co mam kupic mezowi IP: 192.168.3.* 11.01.02, 20:01
      Jesli jednak auto ;-) to Stilo 3D,Focus 3D,307 3D,Corolla 3D,Civic 3D ze
      wskazaniem na Stilo 3D ;-)

pozdrawiam
    • Gość: Andre Re: Co mam kupic mezowi IP: *.pcplus.com.pl 11.01.02, 21:26
      Gość portalu: Lucyna napisał(a):

> Zajzalam na to forum calkiem przypadkiem i pomyslalam sobie, ze moze tu dostane
      >
      > jakas pomoc. Moj malzonek konczy niedlugo 40 lat i chcialam mu zrobic prezent w
      >
      > postaci samochodu. Nie mam czasu latac po salonach, a i tak wiem ze w pierwszym
      >
      > do ktorego bym poszla wcisneli by mi co maja. On jest zapracowany i nie za
      > bardo sie zna na samochodach. Szukam czegos za okolo 50 tys. najlepiej 2
      > drzwiowy i nie musi miec silnik o pojemnosci wiadra.

Droga Lucyno. Jestem człowiekiem starszej daty i dlatego spytam nieśmiało.
      Lucynko jajek sobie nie robisz??
      A może twój mąż kupuje ze znawstwem bieliznę dla ciebie?
      A może kupuje Ci kosmetyki.
      Kto w Twojej rodzinie nosi spodnie?
      Ukłony dla Pani.
      • Gość: Lucyna Re: Co mam kupic mezowi IP: 10.0.215.* 11.01.02, 22:20
        Owszem kupuje mi drogie kosmetyki i dobra bielizne bo wie co ja lubie. Dziwie
        sie ze poczytujesz to jako brak meskosci. Oczekiwalam wypowiedzi zupelnie w
        innym temacie, ale widze ze niektorych panow meskosc rozpiera.
        • Gość: BRAZIŁ Re: Co mam kupic mezowi IP: 213.25.84.* 12.01.02, 13:03

> Owszem kupuje mi drogie kosmetyki i dobra bielizne bo wie co ja lubie. Dziwie
          > sie ze poczytujesz to jako brak meskosci. Oczekiwalam wypowiedzi zupelnie w
          > innym temacie, ale widze ze niektorych panow meskosc rozpiera.
          LUCYNA

Ona jest pedałem.
          Właśnie się dowiedziałem ze duszą i ciałem, Ona jest Pedałem !!!
          Kup Mu dobry kapelusz.
          A dostaniesz zupełnie gratis Skodę Fabię.
          Ona (znaczy skoda) jest bardzo męska bo wygląda jak mały czołg por.Grubera (On
          sam też był b.męski)
          CZE.
          • Gość: Andre Re: Co mam kupic mezowi IP: *.pcplus.com.pl 12.01.02, 19:55
            Gość portalu: BRAZIŁ napisał(a):

> Gość portalu: Lucyna napisał(a):
            >
            > > Owszem kupuje mi drogie kosmetyki i dobra bielizne bo wie co ja lubie. Dzi
            > wie
            > > sie ze poczytujesz to jako brak meskosci. Oczekiwalam wypowiedzi zupelnie
            > w
            > > innym temacie, ale widze ze niektorych panow meskosc rozpiera.
            > LUCYNA
            >
            > Ona jest pedałem.
            > Właśnie się dowiedziałem ze duszą i ciałem, Ona jest Pedałem !!!
            > Kup Mu dobry kapelusz.
            > A dostaniesz zupełnie gratis Skodę Fabię.
            > Ona (znaczy skoda) jest bardzo męska bo wygląda jak mały czołg por.Grubera (On
            > sam też był b.męski)
            > CZE.

Druid to Ty ??
            Adres niby inny
            Dowcip ciężkawy jak dla kobiety.
            PZDR.
            • Gość: Braził Re: Co mam kupic mezowi IP: 213.25.84.* 14.01.02, 10:35
              Nie podałaś Złociótka kwoty jaką chcesz wydać
              PZDR.
              • Gość: Braził Re: Co mam kupic mezowi IP: 213.25.84.* 14.01.02, 10:43
                Gość portalu: Braził napisał(a):

> Nie podałaś Złociótka kwoty jaką chcesz wydać
                > PZDR.

Sorki
                Gapa ze mnie. Jest 50 patoli.
                No to Honda lub Toyota.
                Nie wiem czy dobre ale lubiane na tym forum.
                Pozdr.
    • Gość: grogreg Honda CRX de Sol IP: *.univ.szczecin.pl 14.01.02, 18:36
      Przez miesiac bedzie sypial w tym wozie.
      • Gość: Niknejm Re: Honda CRX de Sol IP: *.pg.com 14.01.02, 18:38
        Gość portalu: grogreg napisał(a):

> Przez miesiac bedzie sypial w tym wozie.

A fakt. Zwłaszcza jak będzie to wersja 1.6VTi. ;-))

Ale taki musiałby być używany.

Pozdrawiam,
        Niknejm

• Gość: Lucyna Re: Co mam kupic mezowi IP: 10.0.215.* 19.01.02, 10:27
      Dziekuje wszystkim za wypowiedzi w temacie. Pozostali widac cos chcieli napisac
      ale poniewaz nie znaja sie na samochodach to pisali o tym na czym sie znaja
      (np. robieniu zakupow) i pewnie jezdzenie samochodem tez im kiepsko wychodzi.
      • Gość: Andre Re: Co mam kupic mezowi IP: *.pcplus.com.pl 19.01.02, 21:07

> Dziekuje wszystkim za wypowiedzi w temacie. Pozostali widac cos chcieli napisac
        >
        > ale poniewaz nie znaja sie na samochodach to pisali o tym na czym sie znaja
        > (np. robieniu zakupow) i pewnie jezdzenie samochodem tez im kiepsko wychodzi.

Wniosek nieco naciągany.
        Ale niech Ci będzie.
        Odgryzłaś się.
        PZDR.
        p.s. No to co mu kupiłaś
        Ja bym chciał od żony dostać nową Hondę Civic bo b. podobna do Fabii.
        Niestety musiałem kupić sam i to za własne pieniądze.
        Cholera chyba mnie zazdrość zżera !
        Bez urazy.
    • Gość: manio Re: Co mam kupic mezowi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 17:50

> Zajzalam na to forum calkiem przypadkiem i pomyslalam sobie, ze moze tu dostane
      >
      > jakas pomoc. Moj malzonek konczy niedlugo 40 lat i chcialam mu zrobic prezent w
      >
      > postaci samochodu. Nie mam czasu latac po salonach, a i tak wiem ze w pierwszym
      > Najlepiej samochód dostawczy żeby mógł bzykać 16-ki bez problemów w lesie na
      pace Pozdrowienia
      > do ktorego bym poszla wcisneli by mi co maja. On jest zapracowany i nie za
      > bardo sie zna na samochodach. Szukam czegos za okolo 50 tys. najlepiej 2
      > drzwiowy i nie musi miec silnik o pojemnosci wiadra.

• Gość: Genio Re: Co mam kupic mezowi IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 18:02
      Najlepiej dostawczego Mercedesa z ogrzewaniem ładowni żeby mógł spokojnie
      bzykać 16-ki na pace Pozdrowienia .
      • 123ryry Re: Co mam kupic mezowi 20.01.02, 19:26
        Co ty gościu pleciesz. Ten facet jest zaprzęgniety do kieratu i nie ma czasu
        (zdrowia) na takie wygłupy. Kasę trzyma baba (o przepraszam) i stwierdziła, że
        czas na zmiane auta bo raz w tygodniu do kościółka trzeba jechać somsiadom sie
        pokazać. W tygodniu pewnie nie jeździ bo by sam wpadł do dilera coś wybrać. Ale
        chłop...
      • Gość: Lucyna Re: Co mam kupic mezowi IP: 10.0.215.* 20.01.02, 20:23
        Drogi Genio-manio sadzac po dowcipie to ty chyba jedzisz ciezarowka z weglem
        • Gość: Andre Re: Co mam kupic mezowi IP: *.pcplus.com.pl 20.01.02, 20:37

> Drogi Genio-manio sadzac po dowcipie to ty chyba jedzisz ciezarowka z weglem

Taki chłop ma swoje zalety i to takie że ho ho ho.!!!
          I na pewno nie będzie żonie robił poblemów takich jak w/wym.
          Ukłony dla Szanownej Pani.
          • Gość: szatan dostał mąż prezent czy nie????? (n/t) IP: 10.133.131.* 21.01.02, 01:49
            • Gość: Lucyna Re: dostał mąż prezent czy nie????? (n/t) IP: 10.0.215.* 21.01.02, 09:00
              Juz sie prawie zdecydowalam na nowa Corolle ale terminy odbioru sa nie do
              przyjecia (marzec). Pewnie kupie Honde 3D.
              • Gość: KR$ Honda zawsze gora!!! (no txt) IP: 162.70.83.* 21.01.02, 11:48
                • Gość: Jarek Re: Honda zawsze gora!!! (no txt) IP: *.unregistered.formus.pl 21.01.02, 14:43
                  Gość portalu: KR$ napisał(a):

> Honda zawsze gora!!!

... a dolem Wisla plynie.... ;-)))))))))))))
                  • Gość: atomski Re: Honda zawsze gora!!! (no txt) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 14:52
                    Jeszcze można się zastanowić nad Peugeotem 307 .
                    Ładniejszy ,bardziej przestronny i bardziej neutralny w zachowaniu.
                    Wadą jest to ,ze jest francuski i nie ma trzyletniej gwarancji jak Honda.

p.s. Zapomniałbym o najważniejszym . Jest (Peugeot)znacznie bardziej
                    bezpieczny .Bezpieczeństwo to ważna sprawa (dla mnie najważniejsza) . Peugeot
                    ma chyba w standardzie 6 poduch ,a w Hondzie nie można dokupić bocznych .
                    Jeżeli kochasz męża to się zastanów jeszcze :))))
                    • Gość: Niknejm Re: Honda zawsze gora!!! (no txt) IP: *.pg.com 21.01.02, 17:56
                      Gość portalu: atomski napisał(a):

> p.s. Zapomniałbym o najważniejszym . Jest (Peugeot)znacznie bardziej
                      > bezpieczny .Bezpieczeństwo to ważna sprawa (dla mnie najważniejsza) . Peugeot
                      > ma chyba w standardzie 6 poduch ,a w Hondzie nie można dokupić bocznych .

Ok, za to wyniki testów zderzeniowych nowej Hondy są mimo to bardzo dobre
                      (zarówno dla pasażerów jak i pieszych w przypadku ich potrącenia). I jeszcze
                      jedno - Honda ma lepsze hamulce.
                      Wniosek - wychodzi na to samo.
                      Ale według mnie Peugeot jest ładniejszy. Tyle, że trzebaby wziąć go z silnikiem
                      1.6, a do Hondy nawet 1.4 wystarczy.

Lucyna - kup Civica TypeR! Mąż się BARDZO ucieszy, i ja też (za 3 lata zastrzegam
                      sobie prawo pierwokupu ;-)).

Pozdrawiam,
                      Niknejm

> Jeżeli kochasz męża to się zastanów jeszcze :))))

Oj tak!

N.
    • Gość: Lucyna Re: Co mam kupic mezowi IP: 10.0.215.* 22.01.02, 13:01
      Moze zrobilam zle, ale wczoraj przejezdzalam kolo salonu Skody. Pan sprzedawca
      przekonal mnie, ze Fabia to najlepszy samochod w tej klasie i sie zdecydowalam.
      • Gość: zetor Re: Co mam kupic mezowi IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.01.02, 13:12
        Czułem, że ten wątek to prowokacja...
      • Gość: 123ryry Re: Co mam kupic mezowi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 13:20

> Moze zrobilam zle, ale wczoraj przejezdzalam kolo salonu Skody. Pan sprzedawca
        > przekonal mnie, ze Fabia to najlepszy samochod w tej klasie i sie zdecydowalam.
        I zrobiłaś z męża kapelusznika... a może niekoniecznie?
        pozdrawiam

• Gość: KR$ Re: Co mam kupic mezowi IP: 162.70.83.* 22.01.02, 16:43
        Ale podsyfilas... Teraz to maz nie bedzie chcial tego zloma...
      • Gość: szatan ha ha ha!!! nie wdawałem się w dyskusję bo...... IP: 10.133.131.* 22.01.02, 16:58
        też mi się wydawało że to prowokacja...
    • Gość: Lucyna Re: Co mam kupic mezowi IP: 10.0.215.* 22.01.02, 21:34
      Wlasnie probowalam wysadowac mojego meza co by powiedzial na temat Fabii.
      Spojzal na mnie tak jak nigdy jeszcze nie patrzyl. Jutro lece odkrecic sprawe.
      • Gość: KR$ Sciemniaj dalej (no txt) IP: 162.70.83.* 23.01.02, 12:24
      • Gość: marina2 Re: Co mam kupic mezowi IP: 10.20.1.* 23.01.02, 12:28

> Wlasnie probowalam wysadowac mojego meza co by powiedzial na temat Fabii.
        > Spojzal na mnie tak jak nigdy jeszcze nie patrzyl. Jutro lece odkrecic sprawe.

Droga Lucyno :meza masz jednego w dodatku zapracowanego i jak sadze byc moze to
        wodnik .Auto dla Wodnika jest jedno-otwierana karta nowa laguna z
        gps.Pozdrowienia.
        • Gość: atomski Re: Co mam kupic mezowi IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 13:37
          Fabia za 50 tys ? To sporo . Jak już Skoda to lepiej chyba Octavia . Ja mam i
          sobie chwalę .Ma tak samo trójkę drzwi jak Fabia (to miało być kryterium : trzy
          drzwi i 50 tys pln) .
          Nie przekona mnie zaden fan nowego Civica . Miałem już porównanie . Niech ktoś
          się przyjrzy choćby uszczelkom drzwiowym w obu samochodach . Leniwym powiem,że
          Spod gum Civica (jak w Almerze ) wystają nie oszlifowane spawy ,owe gumy są
          cięte na oko i się odklejają . W Octavii zaś wszystko jest dopieszczone i do
          tego dodatkowa zamszoaw uszczelka. Porównajdzie dźwięk zamykanych drzwi . Dalej
          drażnić się z fanatykami Civica ? O ja biedny kapelusznik ...
          Od razu może uprzedzę ,że znam wady mojego samochodu,ale powoli zaczyna mnie
          nurzyć na tym forum ,że Civic jest dobry na wszystko .A to nie prawda . Ja w
          tej chwili i tak kupiłbym Octavię zamiast Civica ( kryterium 50 tys pln)

• Gość: zetor Re: Co mam kupic mezowi IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.01.02, 13:51
            Skoda i honda...
            Co by tu wybrać?
            Hmmmm...
          • Gość: Niknejm Re: Co mam kupic mezowi IP: *.pg.com 23.01.02, 13:57

> Nie przekona mnie zaden fan nowego Civica . Miałem już porównanie . Niech ktoś
            > się przyjrzy choćby uszczelkom drzwiowym w obu samochodach . Leniwym powiem,że
            > Spod gum Civica (jak w Almerze ) wystają nie oszlifowane spawy ,owe gumy są
            > cięte na oko i się odklejają . W Octavii zaś wszystko jest dopieszczone i do
            > tego dodatkowa zamszoaw uszczelka. Porównajdzie dźwięk zamykanych drzwi . Dalej
            > drażnić się z fanatykami Civica ? O ja biedny kapelusznik ...
            > Od razu może uprzedzę ,że znam wady mojego samochodu,ale powoli zaczyna mnie
            > nurzyć na tym forum ,że Civic jest dobry na wszystko .A to nie prawda . Ja w
            > tej chwili i tak kupiłbym Octavię zamiast Civica ( kryterium 50 tys pln)

No tak, uszczelki i odgłos zamykanych drzwi (swoją drogą obsesja Pana Piecha) to
            najważniejsze kryterium przy zakupie samochodu... ;-)

Nie znaczy to, że uważam poziom wykończenia wnętrza w nowym Civicu za najlepszy z
            możliwych. Ale dla mnie bardziej liczą się inne kryteria po prostu.

Pozdrawiam,
            Niknejm
            • Gość: atomski Re: Co mam kupic mezowi IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 14:27
              Więc nie materiałowe ? Przecież jakość materiałów tworzy klimat we wnętrzu.
              Oba modele feeri stylistycznej nie oferują ,ale pod względem wrażenia siedzenia
              w czymś komfortowym jest nieporównywalne. Nieporównywalne !!!
              Faktycznie jeszcze nie ruszyliśmy z miejsca . Póki co rozpatrujemy inne względy.

hmmm Skoda czy Honda ? Co by tu wybrać ?
              A jak wybiera nasze społeczeństwo ? Pewnie tylko kapelusznicy wybierają Skodę ?
              Sami kapelusznicy w tej Polsce. To oczywiste ,bo Ci "cool" co wybierają Civica
              to elita :)))
              To może o wartościach użytkowych ?Honda ma znacznie wiekszy rozstaw osi i jest
              nowocześniejsza . Tylko ,ze w bagażniku to można dwie rakiety przewieźć .
              Bezpieczeństwo .Za 50000 tys (jakoś po upustach ) mamy wersję z dwoma
              poduchami.Ale można dokupić boczne . EuroNCAP testował samochód bez bocznych
              poduszek ,czyli Octavia notowana byłaby jeszcze wyżej !!!! A do Civica ,tego
              super nowoczesnego cudeńka nie można kupić bocznych poduszek !!!

Dalej się zastanawiamy ? Ciągle uważacie,że Octavia "nie podskoczy" ???

• Gość: Niknejm Re: Co mam kupic mezowi IP: *.pg.com 23.01.02, 14:51

> Więc nie materiałowe ? Przecież jakość materiałów tworzy klimat we wnętrzu.
                > Oba modele feeri stylistycznej nie oferują ,ale pod względem wrażenia siedzenia
                > w czymś komfortowym jest nieporównywalne. Nieporównywalne !!!

Jeśli dla Ciebie to jest bardzo ważne, to OK i jest to Twoja sprawa. Dla mnie
                ważniejsze są inne względy.

> A jak wybiera nasze społeczeństwo ? Pewnie tylko kapelusznicy wybierają Skodę ?
                > Sami kapelusznicy w tej Polsce. To oczywiste ,bo Ci "cool" co wybierają Civica
                > to elita :)))

Pewnie! A jeszcze większa elita, to ci, co jeżdżą Fiatami Punto. Dlaczego? Bo...
                tak ;-)))
                Każdy wybiera samochód najbardziej zbliżony do jego oczekiwań. A ludzie
                oczekiwania mają różne. Dzięki temu mamy trochę RÓŻNYCH typów samochodów na
                rynku. :-)

> To może o wartościach użytkowych ?Honda ma znacznie wiekszy rozstaw osi i jest
                > nowocześniejsza . Tylko ,ze w bagażniku to można dwie rakiety przewieźć .

O! A skąd ten wniosek? Poprzedni 3D owszem - miał malutki bagażnik (za to jak
                wyglądał!). Ale nowe modele? Nie sądzę, żeby Fabia była tu dużo lepsza. Ale Fiat
                Siena bije oba te modele na głowę - i Fabię i Civica!

> Bezpieczeństwo .Za 50000 tys (jakoś po upustach ) mamy wersję z dwoma
                > poduchami.Ale można dokupić boczne . EuroNCAP testował samochód bez bocznych
                > poduszek ,czyli Octavia notowana byłaby jeszcze wyżej !!!! A do Civica ,tego
                > super nowoczesnego cudeńka nie można kupić bocznych poduszek !!!

OK, na polskim rynku nie można, i uważam to za bzdurę. Ale nawet przy 2 poduchach
                wyniki NCAP Civica są i tak bardzo dobre.

> Dalej się zastanawiamy ? Ciągle uważacie,że Octavia "nie podskoczy" ???

Tego nie da się rozpatrywać w tych kategoriach. Jak wspomniałem, oczekiwania
                ludzi są różne. Np. gdybym miał dwójkę 'podrośniętych' dzieci, nie kupiłbym
                Octavii, a raczej Civica, i to 5D. Powód - brak miejsca na nogi z tyłu, czyli
                wada odziedziczona po Golfie. Dla innych znowu najważniejsza jest bezawaryjność,
                w której Hondy są, według np. statystyk ADAC, lepsze. Octavia się jednak dobrze
                sprzedaje. Dlaczego? Bo spełnia oczekiwania ludzi, dla których zalety Civica są
                mniej ważne, a zalety Octavii ważniejsze. I tyle.

Pozdrawiam,
                Niknejm

• Gość: BRAZIŁ Re: Co mam kupic mezowi IP: 213.25.84.* 23.01.02, 17:17
      Twój chłop to ma ikrę !!

p.s.
      Ikra to takie małe jajeczka.
      • Gość: Andre Re: Co mam kupic mezowi IP: *.pcplus.com.pl 23.01.02, 21:16
        Gość portalu: BRAZIŁ napisał(a):

> Twój chłop to ma ikrę !!
        >
        >
        > p.s.
        > Ikra to takie małe jajeczka.

I po co nam to było ???
        PZDR
        • Gość: Zulu Re: Co mam kupic mezowi IP: *.telia.com 23.01.02, 21:21
          Zaslysane w samochodzie.
          Miedzynarodowy kongres feministek. Na podium wchodzi jedna z
          i rzuca haslo.
          - Siostry, dosc wyzysku. Nie bedziemy im prac i gotowac.
          Uchwale przyjeto jednoglosnie. Na kolejnym spotkaniu wojowniczych
          pan, delegatki dziela sie swymi spostrzezeniami. Zaczyna
          Angielka.
          - Wrocilam do domu i mowie: John, od dzisiaj nie piore i nie
          gotuje. Pierwszego dnia - nic nie widze, drugiego dnia - nic
          nie widze, trzeciego dnia - widze - gotuje jajko.
          Sala zatrzesla sie od oklaskow. Na mownice wchodzi Francuzka.
          - Wrocilam do domu i mowie: Pierre, od dzisiaj nie piore i nie
          gotuje. Pierwszego dnia - nic nie widze, drugiego dnia -
          nic nie widze, trzeciego dnia widze - pierze majtki.
          Owacje na stojaco. Na podium wchodzi Rosjanka.
          - Wrocilam do domu i mowie: Iwan, od dzisiaj nie piore i nie
          gotuje. Pierwszego dnia - nic nie widze, drugiego dnia - nic
          nie widze, trzeciego dnia nadal nic nie widze. Czwartego dnia
          - zaczynam widziec na prawe oko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka