steefaan2 10.08.08, 23:58 Mam pytanie jaki alkomat kupic. Licze sie z pieniedzmi i nie potrzebuje cudow chodzi mi tylko o to aby pokazal czy jest mniej niz 0.2, zeby nie bylo sytuacji ze mam 0.5 a on pokazuje 0.0. Link Zgłoś Obserwuj wątek
cheyenne20 Re: alkomat 11.08.08, 10:54 Tylko profesjonalne alkomaty pozwolą uniknąć niespodzianek. Te tanie - pokazują promile jak w danej chwili im sie chce - chociaż trzeba przyznać dają jakiś obraz pacjenta. Link Zgłoś
minerallna Re: alkomat 11.08.08, 14:35 Ta strona powinna pomóc w wyborze. alkomaty.biz/testy.html Nie kupuj tych najtańszych,są mało precyzyjne i szybko się psują. Link Zgłoś
michaldolek Re: alkomat 06.10.08, 10:39 ja mam zdanie takie, że lepiej dołozyć pare zł wiecej i mieć te pewnosć że jest się czystym...polecić Tobie mogę ten alkomat : www.xsonic.pl/alkomat-ca2000-100-ustnikow-gratis-p-564.html?osCsid=22627b66d57e135c55ab1f2841a67eb3 Link Zgłoś
literka_m Re: alkomat 06.10.08, 17:41 zadnego urządznia nie możesz być na dłużej pewny, jeśli nie przechodzi kalibracji - nawet tego najbardziej profesjonalnego. tyle w tym temacie Link Zgłoś
yosemitesam Re: alkomat 06.10.08, 19:32 Nie mam bladego pojęcia ile kosztuje alkomat, ale jeśli mieszkasz blisko którejś z bramek autostrady A2 to tam dają za darmo. No, może nie całkiem za darmo - 11 zeta wjazd plus przyjemność stania w gigantycznym korku z powodu remontu. Link Zgłoś
kontik_71 Re: alkomat 07.10.08, 08:38 Zamiast wydawac pieniadze powiedz sobie "pilem nie jade" i trzymaj sie tego.. zaoszczedzisz na alkomacie i na alkoholu... Link Zgłoś
jaki71 Re: alkomat 07.10.08, 09:20 kontik_71 napisał: > Zamiast wydawac pieniadze powiedz sobie "pilem nie jade" i trzymaj > sie tego.. zaoszczedzisz na alkomacie i na alkoholu... Miałem nadzieje na same takie wpisy w tym wątku, a jednak się przeliczyłem :( Taka nasza szara rzeczywistość :( Link Zgłoś
dewulot1 Re: alkomat 07.10.08, 16:43 Jak pil a nie jedzie to zaoszczedzi na alkomacie ale nie na alkoholu bo go przeciez pil. Ja na przyklad wiedzac ze nie bede jechal to na alkoholu tego wieczora nie oszczedzam. Alkomat jest po to zeby wiedziec czy sie nie wypilo za duzo wedlug prawa. Czy sie wypilo za duzo zeby jechac to jest zupelnie inny temat. Link Zgłoś
kontik_71 Re: alkomat 07.10.08, 17:25 a ja jadac na impreze w 99,9% mam auto przy sobie i bawie sie bez kropli alkoholu.. i tak mozna zaoszczedzic na aparacie i trunkach :) A co do prawa.. wyobraz sobie, ze wypiles jedno male piwo, prawnie jestes czysty, jadac do domu zabijasz dziecko.. do konca zycia bedziesz sobie zadawal pytanie co by bylo gdybym nie wypil tego jednego piwa.. Nie wiem jak inni, ale ja nie mam ochoty na takie pytania.. Link Zgłoś
dewulot1 Re: alkomat 07.10.08, 19:02 Podobno dopiero trzy duze piwa przecietnemu kierowcy szkodza, jedno male wrecz pomaga, zwlaszcza zimne, i ja w to wierze. Zaznaczam ze waze ponad 160 kilogramow:) Link Zgłoś
dewulot1 Re: alkomat 07.10.08, 19:13 Masz moj szacun za swoje poglady. Nalezysz jednak do znakomitej mniejszosci w naszym spoleczenstwie. A sa miejsca na swiecie gdzie ludzie potrafia troche wypic, chociazby do obiadu albo po prostu dlatego ze sa na wakacjach, i nie przeszkadza to nikomu w spokojnej jezdzie. U nas dzicz dopuszczona jest do jazdy samochodem i dzicz dopuszczona jest do alkoholu, skutki znamy wszyscy. Link Zgłoś
kontik_71 Re: alkomat 07.10.08, 19:37 Moje nastwienie jest spowodowne tym iz mialem kiedys dziecko na maske.. cale szczescie nic sie nie stalo bo auto toczylo sie z minimalna predkoscia.. Mimo tego pamietam do dzis moje uczucie gdy wodzialem jak mala sie odbija od auta i niknie przed maska, a cala sprawa byla jakie 16 lat temu.. Aby sie juz do konca zdyscyplinowac, mam w ubezpieczeniu dodana klauzule o nazwie 0,0 promila. Jesli mialbym miec wypadek i we krwi odnajda mi alkohol to moj udzial wlasny wzrasta do sumy 10 tys CHF.. Ta swiadomosc dyscyplinuje, wierz mi :) Link Zgłoś
dewulot1 Re: alkomat 07.10.08, 20:19 Nie chce Cie martwic, ale natychmiast powinienes sobie nabyc alkomat. Po zjedzeniu truskawek zmierz sobie "poziom alkoholu" i bedziesz zdumiony wynikami. Niektorzy ludzie maja zawsze cos w rodzaju "alkoholu fizjologicznego" w sladowych ilosciach pomimo ze nic nie pili. Na Twoim miejscu zbadalbym ta sprawe (porozmawial z lekarzem?) i w razie czego zmienil polise. Bo moze byc tak ze Twoje szlachetne pobudki spowoduja ze bedziesz bulil za cos czego nie zrobiles jak dojdzie do wypadku. Link Zgłoś
kontik_71 Re: alkomat 07.10.08, 20:42 To jest tak sformulowane, ze za dwa jablka nic mi nie zrobia :) Ale nie bede tu cytowal dosc dlugiego tekstu dolaczonego do polisy. Link Zgłoś
dewulot1 Re: alkomat 07.10.08, 20:53 Jak zjesz te jablka to lepiej nie jedz potem drozdzy. Link Zgłoś
kontik_71 Re: alkomat 07.10.08, 20:56 ... nie popijaj woda, nie podgrzewaj brzucha i nie dodawaja cukru:) Link Zgłoś
dewulot1 Re: alkomat 07.10.08, 21:05 A jak rozmawiasz z policjantem to wyjmij z ust taka skrecona szklana rurke. Narobiles mi smaku! Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: alkomat 07.10.08, 19:38 dewulot1 napisał: > Masz moj szacun za swoje poglady. Nalezysz jednak do znakomitej > mniejszosci w naszym spoleczenstwie. A sa miejsca na swiecie gdzie > ludzie potrafia troche wypic, chociazby do obiadu albo po prostu > dlatego ze sa na wakacjach, i nie przeszkadza to nikomu w spokojnej > jezdzie. U nas dzicz dopuszczona jest do jazdy samochodem i dzicz > dopuszczona jest do alkoholu, skutki znamy wszyscy. Może to jest tak, że wszyscy odpowiedzialni ludzie , którzy wypiliby faktycznie "jedno piwo" nie piją nic. A ci co piją, to sami idioci Link Zgłoś
kontik_71 Re: alkomat 07.10.08, 19:52 Mi sie wydaje, ze ludzie nie chca lub nie potrafia sobie wyobrazic jak wielkie sa sily z jakimi maja do czynienia.. W sumie azto jest bronia i to bardzo skuteczna.. Link Zgłoś
dewulot1 Re: alkomat 07.10.08, 20:24 > Może to jest tak, że wszyscy odpowiedzialni ludzie , którzy wypiliby faktycznie > "jedno piwo" nie piją nic. A ci co piją, to sami idioci "Moze" to wazne slowo w Twoim zdaniu. Z logiki wynika ze "moze jest tak" oznacza ze moze jest odwrotnie. Link Zgłoś