Dodaj do ulubionych

Suzuki Ignis 1.5 VVT

IP: 213.186.86.* 07.10.03, 11:18
Chyba lepszy niż Panda 2 Fiata.;-))))
Obserwuj wątek
    • Gość: Jerzy Krawczyk Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT IP: 213.25.152.* 16.10.03, 21:47
      Wydaje mi się na podstawie przeczytanych artykułów o tym
      samochodzie , że propozycja jest bardzo ciekawa .Czy będzie to
      samochód dla Kowalskiego ? Byłbym wdzięczny , gdybym uzyskał
      informację , gdzie go będzie można zobaczyć i odbyć jazdę próbną.
      Jestem mieszkańcem powiatu tarnogórskiego ( Tarnowskie Góry ).
      • remo29 Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT 17.10.03, 10:25

> [...] gdzie go będzie można zobaczyć i odbyć jazdę próbną.
        > Jestem mieszkańcem powiatu tarnogórskiego ( Tarnowskie Góry ).

No, jeśli z TG, to pewnie jesteś skazany na Durczoka...
        • chaladia Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT 17.10.03, 15:53
          Zamierzam poczekać na silnik 1,25 JTD.
          170 Nm przy 2000 obr jest lepsze od 140 Nm przy 4000...
          Nawet jeśli porównanie mocy maksymalnej nie jest tak jednoznaczne...
          • Gość: tomek Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT IP: 195.20.110.* 30.01.04, 17:38
            140 Nm przy 4000 rpm daje ok. 80KM
            170 Nm przy 2000 rpm daje ok. 48KM

Super koputa przy tych 2000 w dieslu nie będzie, dale jest sens kręcić go już
            do max 4000 rpm, gdzie ma max 70 PS - ciagle cienko...
            PZDR
      • Gość: havranek Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 22:18
        To auto nalezy porownywac z samochodami typu Ford Fusion...wiec nie wiem czy to
        takie calkiem auto dla Kowalskiego...Mylse ze pozniej 45 tys to zapomnij.No
        chyba ze to jakis totalny badziew....ablo ja sie myle i ze to jest mnijesze od
        Fusiona.
    • Gość: 111 Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT IP: *.spsa.com.pl 29.10.03, 16:27
      I tak ze 20000PLN droższy
    • Gość: cc Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 19:54
      Z tego co podaje AŚ (choć to kiepskie źródło informacji) 1.5 VVT początkowo nie
      będzie u nas sprzedawany - kto by to kupił za 50-60,000????
    • Gość: Sławek Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 16:54
      Miałem możliwość przetestować ten samochód.
      Super autko. Gorąco polecam.
      Podobno z mniejszym silnikiem 93 KM ma być w salonach już od
      stycznia-lutego 2004.
      Z pewnością w 2004r. będzie to najlepiej sprzedający się
      samochód Suzuki na rynku polskim.
      Jak już pojawi się w salonach lećcie na jazdę testową!! Warto!!
      • chaladia Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT 30.10.03, 21:05
        W SAP potwierdzili mi Twoją informację. Prezentacja w grudniu, sprzedaż od
        stycznia-lutego. Tak mi się coś wydaje, że moja Małżonka na imieniny (Agata)
        dostanie ładny prezent...
        BTW - w takim razie będę szukał chętnego na garażowany czerwony CC Sporting 70
        kkm, XII 1996 - one careful lady owner...
        • Gość: cc Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT - dla chaladii? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 21:11
          myślałem, że chciałeś diesla???
          • chaladia Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT - dla chaladii? 30.10.03, 21:32
            Ja chciałem - ale go prędko nie będzie, poza tym z niezobowiązującej rozmowty z
            SAP wynikało, że wogóle to wybór będzie jak kiedyś przy zakupie Forda T - albo
            1,3 vvti, albo nic. Diesel będzie później i mooocno droższy. Co do 1,5 - też
            nie wiadomo. Co więcej - zapowiada się jakaś "astronomiczna" cena tej wersji -
            nie chcieli mi powiedzieć, ile, ale "między linijkami" można było wyczytać, że
            duuuużo. Za to potwierdzili mi, że cena 1,3 2ABG+ABS wyniesie zapewne poniżej
            40 000 zł.
            Po ostatniej wizycie w ASO Fiata moja Małżonka "ma dość". Wymienili jej
            sprzęgło (ok) i wentylator ogrzerzewania wnętrza (ok) - za to wyciagnęli gdzieś
            kabelek od głownego procesora sterującego wtryskiem i tego już nie sprawdzili
            (wystarczyło wsadzić sondę w rurę wydechową). Efekt - po przejechaniu 160 km z
            baku ubyło 28 litórów benzyny i o mały włos stanęłaby na trasie bez paliwa...
            następnego dnia (tzn. dziś) musieliśmy jechać do pracy jednym samochodem, ja
            się spóźniłem (Panowie Cierpiarze też mi dojazdu nie ułatwili) do swojej roboty
            i konkluzja jest taka: "Fiat z naszego domu musi odejść". Przynajmniej do czasu
            poprawy serwisu - a na to się nie zanosi.
    • Gość: krzysiek Re: Suzuki Ignis 1,3 IP: *.gala.net.pl / *.gala.net.pl 08.01.04, 08:54
      czy ktos wie cos więcej o silniku 1,3 benzyna .
      • Gość: cc Re: Suzuki Ignis 1,3 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 11:06
        W poprzednim AutoŚmiecie był krótki test-telegram.
        W Motorze porównanie do Fusiona.
        Co jakiś czas się pojawiają testy i opisy, bo w tym miesiącu wchodzi podobno do
        sprzedaży.
    • Gość: fg Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT IP: *.pascom.com.pl 30.01.04, 17:46
      gf
    • Gość: pablo Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 21:49
      nie rozumiem po co umieszczacie takie artykuły skoro taka wersja nie jest
      wogóle dostępna na polskim rynku. Myśle że o wiele lepszym wyjściem było by
      opisanie wersji 1,3 która to jest dostępna jako jedyna. Nie znalazłem na tej
      stronie żadnego artykułu na ten temat i dalej nie wiem czy jest to samochód
      warty kupna, ponieważ 1,3 a 1,5 to wielka różnica zarówno w cenie, osiągach czy
      też dostęności napędu 4x4.
      • greenblack Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT 26.05.04, 21:51
        Nie jest oferowany, a wiesz, że jest wielka róznica w cenie między 1.3 a 1.5.
        Nie rozumiem.
      • Gość: cc Re: Suzuki Ignis 1.5 VVT IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 22:37
        Wersja 1.3 opisywana była w kilku czasopismach (wszystkie ważniejsze w Polsce)
        + w serwisach internetowych (np. www.gieldasamochodowa.com i innych).
        Czy warto kupić?
        Ma plusy dodatnie i ujemne ;-) Zapytaj chaladii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka