Dodaj do ulubionych

Samochód za 20 tys poradzcie

07.10.03, 11:25
Witam wszystkich,

Znalazłem podobny wątek w wyszukiwarce ale niestety nie rozwiał moich
watpliowości. Jak w tytule ma to byc samochód do częstej jazdy i miasto i
trasa; zastanawiałem się nad Almerą (ciekawe czy można dorzucić gaz do 1.4),
Corollą, Micra, Astra Classic.
Chciałbym założyć gaz i cieszyć się tanią jazdą. Dzisiaj naprawdę ciężko jest
znaleźć dobry samochód niebity i od właściciela a nie od handlarza. Szukam
już kilka tygodni i jak już znajdę coś normalnego w/g ogłoszenia to okazuje
się, że to jakiś szrot lub komis... a ostrzegano mnie przed komisem. Czy też
uważacie, że nie warto kupowac w komisach?
Obserwuj wątek
    • Gość: pawka6 Re: Samochód za 20 tys poradzcie IP: *.chello.pl 07.10.03, 18:11
      miałem podobny problem.komis daje gwarancje(nie zawsze)pochodzenia.2 miechy
      szukałem czegoś za 20 tyś.w komisach.w końńcu kupiłem astrę clasic z
      ogłoszenia,tą samą która w komisie była wyceniona na 23 tyś.niezła marża nie?
      ale gaz do astry clasic 1,4 odpada,za słaby silnik,poza tym autko ok.serwisy do
      dupy.
      • bms01pl Re: Samochód za 20 tys poradzcie 07.10.03, 18:16
        Co do słabości astry classic z silnikiem 1.4 zasilanej gazem nie mogę się
        zgodzić - ja co prawda miałem zagazowaną astrę 1.6, 100 KM, ale mój ojciec
        jeździ cały czas dwunastoletnim kadetem "łezką" o pojemności 1.4 i z
        monowtryskiem - na gazie furka sprawuje się aż miło.
        Co do pierwszej części pytania - osobiście byłem bardzo zadowolony z astry, ale
        po sześciu latach eksploatacji zaczęły się jej troszkę sypać blachy - wokół
        tylnej szyby, próg od strony kierowcy, lekki bąbelek na lewym tylnym błotniku.
        Z kolei kolega ma siedmioletniego zagazowanego nissana almerę (chyba 1.4) i też
        bardzo sobie chwali.
    • gaziarz Re: Samochód za 20 tys poradzcie 07.10.03, 18:47
      jesli Ci sie nie spieszy- moj ojciec bedzie za jakis miesiac sprzedawal Primere
      2.0D (75KM), 1994r, ale tylko 125kkm. Kupil ja od goscia, ktory prawie nie
      jezdzil.
      Nie bede jej zachwal jak handlarz, ale nie wiem, co moznaby w niej zrobic, zeby
      byla w jeszcze lepszym stanie.
      Po prostu- stary samochod ze smiesznym przebiegiem, zadbany i garazowany.
      Tylko cena bedzie ze 2tys wyzsza niz gieldowa.
      Jakby co- pisz na majla, podjade nim kiedys do Warszawy, to zobaczysz.

co do gazowania almery- no problem, astry 1.4 tez super bezproblemowe
      • kilos3 Re: Samochód za 20 tys poradzcie 08.10.03, 15:01
        Zgadzam sie ze Astra 1.4 jest strasznie wołowata ale samochód ma być do
        jeżdzenia a nie wyścigów. Mam jedną ofertę od I właściciela za 20.000 z 2000 w
        wersji podstawowej i jeszcze jedną o której nie chcę zapeszać, jutro dam znać
        co i jak z moich oględzin.
        do gaziarza: ile może kosztowac gaz do Astry?
        Pozdr.
        • gaziarz odpowiedz o gazie 08.10.03, 18:06
          do takiej 60KM to nawet 1200 z komputerem, do 16V zakladalbym juz lepszy
          komputer i emulator, wiec 1700zl. Powodzenia w szukaniu.
          pzdr
          • Gość: robert Re: odpowiedz o gazie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 00:42
            co to za instalacja za takia mała kase ?? Tez zastanawiam sie nad kupnem auta
            w tej samej cenie i zainstalowac gaz.Tez mysle o astrze clasik,sedan i wlasnie
            ile moze kosztowac instalacja do takiego autka.ja tam sobie wyobrazalem ze z
            2500 najmniej
      • Gość: miluś Re: Samochód za 20 tys poradzcie IP: 62.121.73.* 10.10.03, 16:26
        fajnie, słuchaj, ile chcesz za tego nissana? no i jakie ma wyposażenie, i inne
        szczegóły, np. kolor:) pozdro
    • kilos3 Re: Samochód za 20 tys poradzcie 10.10.03, 15:15
      Witam,

Mój wybór padł na 7. genetrację Corolli '95. Co prawda zapłaciłem mniej niż 20
      tys ale uważam że będzie dobrze. Silnik 1.3 po modernizacji.
      do gaziarza: czy warto gaz do tego silnika? właściciel twierdzi, że pali ok. 7
      średnio? a jeśli warto to ile kosztuje i jak znoszą te silniki gaz.
      • Gość: Slawek Re: Samochód za 20 tys poradzcie IP: *.com.pl 12.10.03, 23:39
        Na gazie przejechałem ponad 60 tys Corollą z 96r.
        co 10 tys wymieniałem świece (zgodnie z instrukcją instalacji gazowej zalecane co 6-8 tys). Teraz mam corollę z 97 r. i przejechałem 5 tys km - wszystko jest OK. polecam Corollę.
        • Gość: Magic Re: gaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 13:58
          Jeździłem Astrą 1.6 75KM Kombi i na gazie o dziwo chdziła lepiej niż na
          benzynie (kwestia jakości gazu). Może nie uwierzycie ale ale na 3 biegu max
          140km/h. Niestety co 300km tankowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka