Dodaj do ulubionych

Segway nasz najdroższy

• marcyk1 Re: Segway nasz najdroższy 24.10.08, 16:44
      Jeździłem, wspaniała zabawa :):) ale koszt tej zabawki to już inna bajka.
    • Gość: Colin Re: Segway nasz najdroższy IP: 74.12.188.* 24.10.08, 16:48
      w Kanadzie segway jest dozwolony na chodnikach, ale tylko dla niepelnosprawnych, policji i listonoszy
      uzywaja tez tego biznesmeni w duzych centrach finansowych
      jezdza w srodku wiec nie ma problemu z zakazem jazdy po chodnikach

kosztuje w przeliczeniu jakies 12 tysiecy PLN
    • Gość: Colin Re: Segway nasz najdroższy IP: 74.12.188.* 24.10.08, 16:53
      ciekawy link:
      SegwayTM Pilot Test Ontario
      www.mto.gov.on.ca/english/dandv/vehicle/emerging/segway-faq.htm
    • Gość: czesław Re: Segway nasz najdroższy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 17:13
      oooo tylko 19 tysiów? super,już wiem co kupić siostrzenicy na komunię. problem z głowy. no bo przecież nie kupie jej 4 laptopa..... a tak przynajmniej będzie sie dziecko miało czym pochwalić w szkole.
    • Gość: Piotr Re: Segway nasz najdroższy IP: *.ifht.RWTH-Aachen.DE 24.10.08, 17:21
      w Germanii te pojazdy wymagaja takich tablic jak motorowery, ludzie jezdza nimi po ulicy, ale tam gdzie mieszkam, moze sa 2 na cale miasteczko ;)
    • poszeklu Re: Segway nasz najdroższy 24.10.08, 17:24
      Napiszcie najpierw, ze PRAWIE CALA PARA IDZIE W GWIZDEK!!!!!!!
      Prawie cala energia jest marnowana na balansowanie tego wozka
      z pasazerem. Energetycznie jest to potworne marnotrawstwo.
    • zielonysztandar Re: Segway nasz najdroższy 24.10.08, 17:34
      W Holandii do pracy zasuwasz rowerem w sportowym stroju - w pracy 5 min prysznic zakładasz białą koszulę i gajerek. W nagrodę dostajesz dodatek $ za to, że nie zajmujesz miejsca parkingowego i że jesteś aktywny ( czytaj zdrowszy), fakt jest tam trochę więcej dróg rowerowych. A to ... zabawka dla leniuchów.
    • Gość: Znavca Re: Segway nasz najdroższy IP: *.bb.sky.com 24.10.08, 17:37
      dodo co Ty bredzisz - poruszanie sie segwayem po drogach publicznych w Niemczech jest zabronione.
    • Gość: moryc Re: Segway nasz najdroższy IP: *.w90-2.abo.wanadoo.fr 24.10.08, 17:43
      we Francji poruszanie sie segwayem jest dozwolone w miastach, zarowno jazda po chodnikach jak i w ulicach wylaczonych z ruchu kolowego; w Paryzu sa wypozyczalnie segwayow dla turystow
    • Gość: rowerzysta Re: Segway nasz najdroższy IP: *.devs.futuro.pl 24.10.08, 17:54
      Co wy pitolicie? Sportowy strój na rowej to zakłada pacan co chce pokazać ile ma kasy. Jeżdze 5 lat na rowerze do pracy cały rok i żyje. Nie musze brać żadnego prysznica bo nie biegne tylko jade. Dla normalnego, wysportowanego człowieka przejażdzka rowerem to nie jest żaden wysiłek, tym bardziej jeśli ma dobry rower. Pare kilometrów na rowerze i prysznic? Buhahahaha..
    • almagus Re: Segway nasz najdroższy 24.10.08, 17:59
      A my pedałujemy z PiSem.

Balcerowicz musi wrócić!

Patrz gdzie gej z eLPeeJ!

Bo mój chłopak to jeśt gejem
      i przyjechał tu jowejem.
      On mnie chyba nie omami,
      bo on kjęci z pedałami.

Ja sie nie chcie przed nim chować,
      gdy mnie zechcie pocałować.
      Bo ja jeśtem taka mondja,
      zie go zajaz kopne w jondja.

Miej sacunek do mnie geju,
      bo mój tata z eLPeeJu.
      Nie uziwa on jowejów,
      pzez pedały, cyli gejów.

Tez nie dla nas jowej wodny,
      łodziom sposiób jest wygodny.
      Gdy jowejki wiośłem pchamy,
      to się ciągle wywjacamy.

Więć mój tatuś co jeśt pośłem,
      joweziśte nazwał osłem,
      dawał ścieźke jowejowo,
      a to tylko pzecieź śłowo!

www.youtube.com/watch?v=5pFv8CAniYQ
    • Gość: kudlaty Re: Segway nasz najdroższy IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.08, 18:00
      jak pokazuje inny producent - wymieniony juz wyzej - mozna uzywac napedu elektrycznego w bardziej wydajny sposob - w TRIKKE z napedem elektrycznym czyli TRIBRED - autonomia jest obliczona na ok 30 km (korzystajac wylacznie z silnika elektrycznego) a po dodaniu mozliwosci przemieszczania sie z uzyciem sily wlasnych miesni (balansujac cialem) mamy nieograniczona gniazdkiem elektrycznym swobode :)
      np. www.totalfit.pl
    • Gość: hommer Re: Segway nasz najdroższy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 18:04
      Drogi bubel dla leniwych grubasków.
      Na rowerze można nie tylko w garniturze ale też w sukni ślubnej.
      Kto nie wierzy niech wysunie nos poza matecznik.
      W Holandii Dani czy zachodnich Niemczech rower jest jak buty
      i od wsiadania na na niego nikt się specjalnie nie poci.
      W garniturze też można, uwierzcie, rowerzysta na pięknej Gazeli czy Batavusie wygląda często o wiele lepiej niż w auto-konserwie, a kobiece pośladki na siodełku... :)
      Tymczasem w płaskiej jak stół Polsce wciąż królują "górale" - gdyby tak pójść za ciosem to zamiast samochodami powinniśmy jeździć walcami, traktorami, kombajnami i sprzętem do robót leśnych.
      I chodzić w kaloszach, gumofilcach, opinaczach...
      Świadomość istnienia roweru jest tutaj nadzwyczaj niedorozwinięta.

Poza tym, ma nic gorszego niż oddech współpasażera komunikacji miejskiej.
    • Gość: Gość Re: Segway nasz najdroższy IP: *.aster.pl 24.10.08, 19:09
      nie wiem o co chodzi.

Mam taki wynalazek od dobrych 4 lat, sprowadzany z US & A i nie chodzi tylko o wynalazek dla grubasów tylko jak sie na tym człowiek nauczy jeździć to mozna nawet wyczynowo. śmieszą mnie ludzie w ochraniaczach i kaskach jeżdżących na najniższym stopniu prędkośći. Wystarczy pojeździć 2h i można smigać na jednym kółku
    • Gość: xxx Re: Segway nasz najdroższy IP: *.244.156.185.ip4.tnp.pl 24.10.08, 19:16
      20 km/h to bez zmęczenia się na rowerze za darmo jezdzi i przy kosztach 1000 zł za rower. a można też 30km/h jechać takim rowere - wtedy jednak już z reguły wymagany jest większy wysiłek szczególnie przy dłuższej jezdzie
    • Gość: gosc Re: Segway nasz najdroższy IP: *.r.kbt.pl 24.10.08, 19:20
      Kilka firm przeprowadza promocje przed marketami gdzie mozna za zakup produktu posmigac na tym do woli. Fajna zabawka choc nie kazdego stac na zakup takiego sprzetu. Widzialem ostatnio jak Coca Cola wykorzystywala to w trakcie swoich aktywacji promocyjnych - polecam sprobowac :) Niezla jazda prawie za free...
    • Gość: hmm Re: Segway nasz najdroższy IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.08, 19:28
      Skuter tańszy, a robi dokładnie to samo, tylko że lepiej.
    • Gość: Technika Re: Segway nasz najdroższy IP: *.polskieradio.pl 24.10.08, 19:30
      A tu konstrukcja polska dużo tańsza (opis), konstrukcja jest prosta:

www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1044699&highlight=segway&sid=aa4cff89e7117998f94037d06389a7c4
      Filmik:

www.youtube.com/watch?v=h_WwC0YiV7M
    • Gość: gosc Re: Segway nasz najdroższy IP: *.r.kbt.pl 24.10.08, 19:30
      skuter, rower, wrotki, rolki i narty to zupelnie inna para kaloszy.
    • Gość: Gość Re: Segway nasz najdroższy IP: *.natpool6.outside.ucf.edu 24.10.08, 19:33
      Panowie i panie! Trzeba zalozyc, ze z czasem cena pojazdow typu "Segway'" bedzie malala i stana sie one bardziej dostepne...
    • Gość: kart Re: Segway nasz najdroższy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 19:35
      jasne, niedługo społeczeństwo będzie wyglądało tak, jak zostało pokazane na filmie Wall-e. Napisali: "po prostu pojechać "na spacer" do lasu". Kurde, do lasu to ja biegam dla zdrowia. Niedługo tyłki będą tak wielkie, ze trzeba będzie zamawiać dźwigi. Lenistwo nie zna granic.
    • Gość: taaa Re: Segway nasz najdroższy IP: *.r.kbt.pl 24.10.08, 19:39
      jak chce biegac to biegam jak chce jezdzic to jezdze, jestes istota myslaca i kazdy ma prawo wyboru. pan sportowiec sie odezwal :p
    • grizz8 Re: Segway nasz najdroższy 24.10.08, 19:49
      W Holandii policjanci po deptakach i po ścieżkach tym śmigają. Świetne urządzenie do tego celu. Nie ma tam takiej paranoi jak u nas, że po Starym Mieście Radiowozy ludzi "przepychają"...
    • Gość: pimko Re: Segway nasz najdroższy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.10.08, 19:50
      Niech mi ktos wyjasni:
      do przodu sie to nie wywraca, bo jak sie pochylimy do przodu, przyspiesza. Co sie dzieje, gdy sie pochylic do przodu przy maksymalnej predkosci?
    • Gość: podatnik Re: Segway nasz najdroższy IP: 94.75.67.* 24.10.08, 19:51
      Pytanie: czy tych "polskich" komentarzy, prostackich i wulgarnych, nie dało by się jakoś oznacząć innym kolorem? Powoli polski internet staje się ściekiem podobnym do polskich wsi i miasteczek: ton nadaje lumpenproletariat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka