Dodaj do ulubionych

Segway nasz najdroższy

• Gość: emwalde Re: Segway nasz najdroższy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 19:59
      Witam,
      Jeśli ktoś chce poruszać się bezszelestnie, tanio i bez wysiłku polecam rower elektryczny. student.agh.edu.pl/~smerf/offer_en.html w linku znajduje się opis, strona nie jest jeszcze ukończona, ale przymierzamy się do uruchomienia sprzedaży dopiero w przyszłym roku. Duńskie rowery z silnikiem wspomagającym (wspomagają siłę mięśni) pozwalają bez zmęczenia przejechać do 45km. Na polskim rynku mozna dodatkowo zamontować manetkę gazu i podróżować tym jak skuterem (a po ścieżkach dla rowerów). Dla najodważniejszych można zamontować mocniejszy silnik i osiagać prędkość nawet 50km/h ale tego ze względów bezpieczeństwa nikomu nie polecam. Rowery cieszą się dużym zainteresowaniem w Danii www.e-pages.dk/ugenyt/37/ strona 3 więc i myślę ze dla nas będą sensowną aleternatywą . Zainteresowanych zapraszam na waldek.waldek@poczta.fm po więcej informacji
    • Gość: Robert13 Re: Segway nasz najdroższy IP: *.satfilm.net.pl 24.10.08, 20:29
      A ja jutro pojeżdżę na Nowym Świecie w Warszawie przy pomniku Kopernika trikke z napędem elektrycznym. podobno koszty 3 tys zł i śmiga się albo z napędem albo bez napędzajac siłą swoich mięśni. Podobno będą tam jutro pokazy i będzie można za darmo pojeździć. Ten napęd nazywa sie tribred ale ja widziałem na stronie to jest to zajefajny sposób przemieszczania się po mieście . tutaj znalazłem kilka filmików: community.brandentertain.com/kickapps/_Sweet-Girl/video/307917/20603.html?b= i więcej jest po prawej stronie. Jeżeli cena naprawdę jest 3 tys to ja to biorę!! DLa mnie bomba. Jutro spróbuję.
      Pozdrawia Robert13
    • roney5 Re: Segway nasz najdroższy 24.10.08, 20:48
      20 tys za to coś? widziałem w łodzkiej manufatkurze - jeżdżą tym ochroniarze. fajne, ale wolałbym samochód sobie kupić...

--
      pl.youtube.com/watch?v=F8ioQd6Vqeg&e
    • Gość: jan Re: Segway nasz najdroższy IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.08, 21:11
      Tylko niestety czlowiek jest skonstruowany w ten sposob ze do krazenia krwi potrzebne jest poruszanie sie ciala i miesni - samo serce krwi nie przepompuje. dzieki takim wynalazkom czlowiek zostanie pozbawiony najprostszej i najskuteczniejszej gimnastyki - czyli chodu.
      Nastepnym hitem bedzie super, cool urzadzenie do poruszania rekami. Pozniej glowa.
    • Gość: nieeeee Re: Segway nasz najdroższy IP: *.r.kbt.pl 24.10.08, 21:28
      hmm
    • Gość: jan Re: Segway nasz najdroższy IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.08, 21:34
      Poza tym mechanicznie to absurd. Przeciez to sa obracajace sie w miejscu tarcze. To urzadzenie pod gore nie wjedzie. Zobaczcie sobie wideo - na mala gorke gosciu z rozpedu musial wjechac. Drugi probowal z marszu wjechac i sie przewrocil.
    • Gość: uzytkownik Segwaya Re: Segway nasz najdroższy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 22:10
      Straszne, że nic nie wiecie ( większość z Was) o tym sprzęcie i się wypowiadacie. Jestem jego użytkownikiem od kilku lat - mam nawet zdjęcie z Deanem Kamenem - twórcą tego fantastycznego urządzenia. Generalnie - należy zmienić sposób myślenia. Segway to nowa kategoria pojazdu. Osobisty transporter. Jeśli chcecie przyspieszyć swoją pracę i robić ok 40km dziennie pracując ( chodząc) właśnie w centrum handlowym, w centrach logistycznych w miejscach gdzie są tłumy ludzi - samochód, rower, skuter, trike - po prostu będzie tam bez użyteczny. a robić na własnych nogach prawdziwy MARATON - dzień w dzień raczej nie jest zbyt ciekawe. Power urządzenia i możliwości są niesamowite. Na te 40km dziennie potrzeba 1KwH z gniazdka - czyli około 25 groszy. ( i gdzie tu ta para co idzie w gwizdek). Segway potrafi wjechać z pełną prędkością na podjazd o nachyleniu ponad 40%. itd. A w firmach ochroniarskich, policji itp. Po prostu 2 ludzi na tym sprzęcie zastępuje 6 na nogach ( i robią to samo) . Zwrot inwestycji jest natychmiastowy. Prywatnie ? Jest drogo, ale z tego co wiem tanio nie będzie. W środku są podzespoły najlepszych firm, systemy są zdublowane, nie ma miejsca na kompromisy itd - a cena ? nikogo nie dziwi, że taki mały dwuosobowy helikopter kosztuje miliony.... przecież to tylko silnik, fotele, trochę blachy ..... Segway musi dużo kosztować i nie jest to żaden spisek - tylko realia biznesowe. 10 lat pracy i 100 milionów dolarów wkładu.. długo się jeszcze zwrócą .... Dobra ale się "nagadałem".. ale prawdą, jest że mógłbym tak do rana .....
    • Gość: tom Re: Segway nasz najdroższy IP: *.pools.arcor-ip.net 24.10.08, 23:03
      Do tych, co tak krytykuja rower:

- na opisanym w artykule urzadzeniu tez nie mozna jezdzic, gdy pogoda jest do dupy;
      - po przejechaniu nawet 15 km nie trzeba smierdziec od potu. Na poczatku, gdy zaczyna sie jazde moze i owszem, ale taki trening mozna zrobic w weekend i pozniej juz nie ma problemu;
      - co za problem jechac w garniturze na rowerze? Na nogawke zaklada sie czarna opaske, zeby spodnie nie wkrecaly sie w lancuch i jazda.

• Gość: jan Re: Segway nasz najdroższy IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.08, 23:50
      Gość: uzytkownik Segwaya napisal:
      "Generalnie - należy zmienić sposób myślenia. Segway to nowa kategoria pojazdu".
      W Amwayu zaczynales (albo dalej jestes)? A za dobre wyniki sprzedazy pozwalaja zrobic sobie zdjecie z geniuszem od urzadzenia?
    • gl1974 Re: Segway nasz najdroższy 25.10.08, 01:02
      19 tys to i tak mniej niż trzydzieści kilka jak było na początku. Taki sprzęt musi kosztować nie tylko dlatego że badania były drogie czy koszt jednostkowy produktu. To po prostu nie jest towar pierwszej potrzeby. Gdybym ja wymyslił fantastyczny środek odchudzający to jego cena też byłaby kosmiczna, bo bycie pięknym, młodym, wygodnym czy zdrowym musi kosztować. Ludzie mają różne "fanaberie i zachcianki". Problem zaczyna się wtedy gy robi się takie rzeczy z lekami na śmiertelne choroby np.rak. Żeby chociaz te pieniądze trafiały do nukowców dzięki którym mamy ten rozwój, niestety większość idzie do kieszeni firm farmaceutycznych. Czasami aż się dziwię że ludziom jeszcze się chce cokolwiek robić.
    • Gość: romek Re: Segway nasz najdroższy IP: *.bsh-bng-011.adsl.virginmedia.net 25.10.08, 02:36
      "i mimo że waży niecałe 48 kg, w czasie jazdy zupełnie tego nie czuć"

PRAWIE - co za k... tłuk, bo nie dziennikarz.
    • Gość: TT Re: Segway nasz najdroższy IP: 195.245.213.* 25.10.08, 07:28
      A co z tym robić po dotarciu do celu czy w domu? Budować specjalne garaże, parkingi, jak zabezpieczyć przed kradzieżą? Taszczyć 48kg po schodach? Gdzie ładować, ciągnąć przedłużacz na parking? Trochę to mimo wszystko niepraktyczne, rower jest znacznie lżejszy. A co jak deszcz pada? Jechać z parasolem? Według mnie produkt wyjątkowo niszowy i nigdy nie zrobi masowej kariery, nawet jak stanieje czterokrotnie.
    • Gość: Anka Re: Segway nasz najdroższy IP: *.gprs.plus.pl 25.10.08, 08:48
      taaaak, najlepiej przestanmy, chodzic, jeździć na rowerze a za kilka pokoleń zacznijmy tracic kościec :(
    • Gość: gośc Re: Segway nasz najdroższy IP: 79.97.228.* 25.10.08, 09:20
      Pierwszy raz widziałam sagwaya na lotnisku w Dublinie w lato poruszała się nim policja w czasie najwiekszego szczytu ruchu pasazerów. zwłaszcza wtedy, gdy bya awaria radarów i niesamowita ilośc ludzi kłębiła się bezładnie próbujac zmienic rezerwację na skasowane loty. Uwazam,że właśnie w takich ekstremalnych warunkach ten pojazd sprawdzil się bajecznie (chodzi tez o to,ze funkcjonariusz, równiez antyterrorysta moze obserwowac tłum)
    • Gość: dorka Re: Segway nasz najdroższy IP: *.biblpubl.waw.pl 25.10.08, 10:45
      Do Doda, nie każdy ma do dyspozycji prysznic w pracy.
    • Gość: Boa Re: Segway nasz najdroższy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 11:41
      Fajno, tylko czy jest to aż taki przełom w porównaniu do hulajnogi z silnikiem elektrycznym?
    • Gość: Boa Re: Segway nasz najdroższy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 11:47
      dobre hulajnogi elektryczne kosztują ok. 900 USD, np. Zappy 3 Pro www.zapworld.com/files/zappy/zappy-pro-electric-scooter.jpg
    • Gość: ElEl Re: Segway nasz najdroższy IP: *.223.218.87.dynamic.jazztel.es 25.10.08, 12:27
      Jedyne sensowne zastosowanie segłeja jakie widziałem, to orchroniarze poginający na nich po parkingu centrum handlowego.
    • Gość: terencjusz Re: Segway nasz najdroższy IP: *.elb.vectranet.pl 25.10.08, 13:40
      Byłem w Holandi - tam nawet białe kołnierzyki jeżdżą rowerami - taniej i zdrowo

• Gość: close2u Re: Segway nasz najdroższy IP: *.chello.pl 30.10.08, 23:23
      tak ale nie na odległości kilku kilometrowe. Już Cię widzę w garniturze po przejechaniu 8-9 kilometrów przed pracą na rowerze ...
    • Gość: Gość Re: Segway nasz najdroższy IP: *.chello.pl 03.03.09, 13:39
      A ja się zdziwiłem, jak zobaczyłem, do czego można wykorzystać segway: do reklamy marketinggu itp itd. Calkiem fajny pomysl
      www.your-way.pl/index.php?topic=galeria
      rzeczywiscie na ludziach robił wrazenie :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka