Gość: Myron IP: *.chello.pl 09.11.08, 09:15 Ceny paliw cenami paliw ale można kupić dużego SUVa z dieslem i nie być zajechanym kosztami eksplatacji. Np. Vw Touareg, Bmw X5 czy mniejsze Tiguan itp Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ani Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.chello.pl 10.11.08, 21:31 heh no dzięki, kupiłem sobie w zeszłym tyg qashqai+2 i spala mi w mieście koło 7-8 a w trasie koło 6 L na 100 i przy tym jest ładniejszy hehe Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.elpos.net 11.11.08, 10:19 a od kiedy to nissan qashqai to auto tertenowe?. i może wyczynowe jeszcze. To zwykła osobówka tylko na wyższym zawieszeniu. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.aster.pl 11.11.08, 11:52 kaszankaj to suf dla biedoty więc nie dziwota że palić musi mniej. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.11.08, 12:33 no a opel to dla elity :D od opla to tylko chyba daewoo gorsze chociaz nie w kazdym modelu :) ten opel to nastepny knot strzelajace plastiki i ciagle wizyty w serwisie dopuki rudy sie nim nie zajmie ogolnie opel = kupa dla biedakow bo jak ktos ma pieniadze to go nie stac na opla Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.08, 12:49 co do opla jechałem nową corsą... no porażka, niby fajne, dużo bajerów... ale komfort nijaki... zawieszenie pod psem,twarde, plastiki słychać jak trzeszczą na wybojach ( normalnych, nie jakichś hardcorowych polskich dziurach ).... ale w nowym aucie ?? (2 miesiące ). Żeby nie było że narzekam.. dynamika fajna, dobrze dopasowane przełożenia, lecz powyżej 85km/h robi sie po prostu głośno . Zdecydowanie głośniej niż np dla porównania 23 letnim MB 190 (DIESLU!!! ) Link Zgłoś
Gość: mikka Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 11:09 Jeżdżę Signum 1,9 CDTi 150KM automat i naprawdę nie mogę narzekać - dynamika OK, wygodne, całkiem nieźle wygląda (IMHO), a że auto służbowe, to i nie patrzę specjalnie na zużycie paliwa (przy ciężkiej nodze średnio ok. 12l/100). Doskonały na długie trasy, a i w mieście świetny (automat...). Jedyny mankament? - parę (od 2006r.) wizyt w salonie z powodu usterek: coś ze skrzynią, alternator i trochę dupereli. Link Zgłoś
Gość: gosc zyczliwy Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.socal.res.rr.com 14.12.08, 16:11 jezdze BMW X3, Mercedesem E320 i Toyota RAV 4, Mercedes jest najlepszy na dlugich trasach, po miescie jest dobra Toyota (mam duzego psa wiec zabieram ja z tylu).BMW natomiast do pracy jest dosyc mocny, 6 cyl, ale mysle ze sprzedam Mercedesa ma juz 5 lat i kupie Hyundai Genesis w tej wersji nizszej 360 KM , wzialem juz test jazdy , za te cene 32 tys dol jest porownywalny do BMW serii 500. NIgdy nie patrze na ilosc benzyny jaki samochod spala, nigdy cena benzyny nie byla warunkiem zakupu samochodue. Antara wydaje mie sie malym i z mala moca SUV dosyc Link Zgłoś
Gość: Wes Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.hsd1.ct.comcast.net 14.12.08, 16:37 Nie wiem jakiego spalania autor oczekuje od auta ważącego 2 tony i z automatem. Mój Chevy Trailblazer spala 25/100 po mieście w zimie. Jak będę chciał oszczędzać to kupię sobie Toyotę Prius Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 14.12.08, 17:25 Dodam tylko ze jest produkowany dla opla przez daewoo :), No comments Link Zgłoś
Gość: Primex Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.12.08, 19:43 2.0L silnik do takiego auta... Opel powinien tu montować 2.0 V6 CDTI to spalanie by było na 100% mniejsze!! Link Zgłoś
Gość: eueuee Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.abhsia.telus.net 15.12.08, 03:55 14.12.08, 16:37 Gość: Wes Nie wiem jakiego spalania autor oczekuje od auta ważącego 2 tony i z automatem. Mój Chevy Trailblazer spala 25/100 po mieście w zimie. Jak będę chciał oszczędzać to kupię sobie Toyotę Prius Wes, piszesz o samochodzie o standardach lat 50 ubieglego wieku. Europa rzadzi sie innymi prawami. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.if.uj.edu.pl 15.12.08, 11:41 Na za małego ptaszka Antara nie pomoże. Zamiast wydawać pieniądze na benzynę karmiąc ruską mafię i efekt cieplarniany, lepiej zainwestuj w coś mądrego. Twoje dzieci i wnuki będą ci wdzięczne. Link Zgłoś
Gość: własciciel od 3mie Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 22:11 czy ktos jedził tym Oplem kto GO tak krytykuje? Nie zrobilem jeszcze duzego przebiegu, bo mam go od 3 miesiecy. Mam wersje z reczna skrzynia biegow, zuzycie trasa okolo 9l miasto ponad 10l. Potwierdzam odczucia autora tekstu odnosnie zachowania samochodu na dziurach i szybkim i pewnym pokonywaniu zakretów, uwazam, ze samochod jest bardzo cichy, dynamiczny a ze pali wiecej od Toyoty RAV czy Nissana Qashqai to przeciez przy Antarze maluchy, (kto nie wierzy niech sprawdzi wymiary i ciężar! A w ogole to mam wrazenie, ze krytykuja Ci których na takie auto nie stac. przykre. Link Zgłoś
Gość: Laik Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.icpnet.pl 06.01.09, 23:21 Jak juz masz 3 miesiące to pewnie odkryłeś ile w nim Opla a ile Koreańczyka. Ma więcej wspólnego z Lanosem niż z Oplem. To dokładnie jest Antara z troszkę innym przetłoczniem blachy Link Zgłoś
Gość: gość Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 10:09 Co chcecie od Opli.Mam Vectrę B 1998 1.6 16V 101 KM Combi.W trasie spala 6 a w mieście 7,5 i to zimą wiec myślę że przy aucie z tą wagą to niezły wynik.Ople zawsze miały większe spalanie aniżeli jakieś japońce.Nie to żebym bronił zacięcie tej marki bo pracowałem kiedyś w serwisie Opla i wiem co nieco o tych samochodach i wiem jak wygląda taki serwis.Ale gadanie że opel to szajs że 23 letnie BMW spala mniej jest nie na miejscu bo nawet Koreańce spalają mniej niż to wasze BMW. Pozdrawiam wszystkich miłośników motoryzacji, Link Zgłoś
Gość: użytkownik i własc Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 12:32 Samochód ładny i tyle, zawieszenie z przestażałej wersji opla, pali więcej niż opisuje producent, a oleju bież tyle co piętnasto letni FSO. Po dwudziestu tysiącach wymieniłem połowę zawieszenia. Link Zgłoś
Gość: goŚĆ Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: 95.108.37.* 09.01.10, 14:46 błąd: "Silnik wybciej wchodził" Link Zgłoś
Gość: z wro Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: 90.156.110.* 09.01.10, 18:42 Dla mnie okropny. Jeżdżę aktualnie Foresterem dieslem i nie wiem, co by musiało to być za auto, żeby się przesiąść. Dziś jechałam(śniegi, zaspy, ślisko, okropnie) przez Kotlinę Kłodzką i widziałam co potrafią osobówki;) pseudo suvy i niektóre suvy też. Forestera mam kilka miesięcy i byłam zadowolona, a po dzisiejszym dniu jestem zachwycona. Dzięki lepiej wyważonemu silnikowi nie odchyla się tak i przejechałam bez problemu tam, gdzie utknęła Ravka i Q7. Oba w końcu przejechały, ale się nieco męczyły, a forester śmignął. Jako SUV (nie off road) jest świetny, daje radę w śnieg jak dziś i fanie sunie po autostradzie i pomyka na wrocławskich dziurach. W taką pogodę jak dziś może nawet nie zajechałby tak daleko jak owa Ravka;) Link Zgłoś
Gość: Biznesmen Re: Opel Antara 2.0 CDTi IP: 213.180.137.* 11.01.10, 11:11 i tak was nie stać Link Zgłoś