Dodaj do ulubionych

Akumulator w Golfie IV 1.4

IP: *.katowice.pik-net.pl 27.10.03, 10:41
Siadł mi znienacka akumulator e w/w rocznik 1999 czy nie zbyt szybko?
Zrobiłem 66 tys. km, garażuję. A znajomi opowiadaja nawet o 6-7 latach bez
problemu... (rzecz jasna w modelu III). Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Akumulator w Golfie IV 1.4 IP: *.telia.com 27.10.03, 10:48
      Uwaza sie ze 3 lata jest zupelnie do przyjecia.Twoj przechadzal 4 lata tez
      bardzo dobrze.Sa typy akumulatorow drogich co faktycznie potrafia zyc do 7 i 9
      lat przy specyficznych warunkach eksploatacji.Nie masz co Bracie
      narzekac ,kupuj nowy i sie ciesz.
      Mozna przedluzyc zycie akumulatora.Ladujac go w zimie extra z pare razy.Krotkie
      miejskie przejazdy na swiatlach w niskich temperaturach,potrafia obnizyc
      pojenmnosc akumulatora i jest dobrze raz na miesiac podladowac malym pradem.
      Pzdr.Michal
    • Gość: mac1 Re: Akumulator w Golfie IV 1.4 IP: *.katowice.pl 27.10.03, 12:01
      Gość portalu: qaz napisał(a):

> Siadł mi znienacka akumulator e w/w rocznik 1999 czy nie zbyt szybko?
      > Zrobiłem 66 tys. km, garażuję. A znajomi opowiadaja nawet o 6-7 latach bez
      > problemu... (rzecz jasna w modelu III). Pozdr.

Nie jesteś pierwszy. Mojemu tacie padł rok temu. Rocznik 1998, przebieg 60 000
      km. Garażowany. Moim zdaniem za wcześnie.
      W mojej corsie był oryginał-Varta 9 lat i jeszcze go sprzedałem na chodzie wraz
      z autkiem. Pzdr.
      • Gość: qaz Re: Akumulator w Golfie IV 1.4 IP: *.katowice.pik-net.pl 27.10.03, 13:09
        ok, thx :) widać VW montuje takie sobie... bo w Punto 5 lat przeżył i jak
        sprzedawałem jeszcze był ok...
    • guest_of_honour Re: Akumulator w Golfie IV 1.4 27.10.03, 18:45
      6-7 lat? już nie te czasy. Owszem na fabryczne wyposażenie trafają sie lepsze
      sztuki co dożywają tego wieku (lub raczej dożywały), ale metale używane w prod.
      akumulatorów sa coraz droższe i aby cena nie rosła proporcjonalnie zmniejsza się
      ich zawartość (mam na myśli masę czynną, taką jak ołów).
      PS W Toledo akumulator (oryg. VW)zdechł po 6 latach, ale Centra pożyje góra 4 :(
      • Gość: qaz Re: Akumulator w Golfie IV 1.4 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 20:55
        więc jednak w Toledo oryginalny akumulator wytrzymał dłuzej - ja także miałem
        oryginalny tyle że nie taki długowieczny.
        • devote Re: Akumulator w Golfie IV 1.4 28.10.03, 00:41
          w tym miesiacu minie 4 lata jak kupilem swojego vw bora
          jak narazie kreci bez problemu.zobaczymy w ta zime bo jeszce mrozow nie
          mielismy
          • Gość: qaz Re: Akumulator w Golfie IV 1.4 IP: *.katowice.pik-net.pl 28.10.03, 07:23
            ooo... Bora to było moje marzenie, niestety poza zasięgiem... a możesz zdradzić
            jak w praktyce to wygląda? Ma jakieś niedoróbki? Jaki masz silnik i ile pali?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka