muminek310 28.10.03, 11:26 mam problem, samochod zapala na pare sekund i gasnie, pozniej juz nie mozna go odpalic. Kiedy wykrece swiece to sa mokre. Z rury leci bialy dym. Co to mo0ze byc, uszczelka pod głowica? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: m Re: 126 BIS IP: *.acn.pl 28.10.03, 17:21 mokre od benzyny czy płynu chłodzącego? czy biały dym z rury to nie woda? Link Zgłoś
bonzo7 Re: 126 BIS 28.10.03, 18:51 Także byłem szczęśliwym pośiadaczem tego cudu techniki . Prawdopodobnie padła ci uszczelka pod głowicą na 99% , musiałes przegrzać silnik , nie wiem jak jest u Ciebie ale ja np zmieniłem czujnik który jest w chłodnicy na taki od CC , poza tym już nie pamiętam ale trzeba jakoś połączyc przewody , da to taki efekt że wiatrak chłodnicy będzie się wcześniej załączał. można tez zrobić prowizorkę i połączyć na krótko przewody z włącznikiem w kabinie . mam wiele wiadomości na temat tej marki gdybyś czegoś nie wiedział pytaj .PZDR Link Zgłoś
Gość: muminek Re: 126 BIS IP: 62.190.106.* 29.10.03, 15:09 dzieki za odpowiedz, ale silnika raczej nie przegrzalem. Jak wiesz w bisie jest ciulowe dojscie i mam w zwiazku z tym pytanie, czy mozna wymienic ta uszczelke bez wyjmowania calego silnika? Aha jeszcze mialem jeden problem, rano zeby moje cudo odpalic musze zapalac bez ssania, dopiero jak zaczyna zalapywac to je wlaczam i wtedy silnik wchodzi na wysokie obroty. Na ssaniu nie chce zapalic, ciekawe co to moze byc. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: 130rapid Zapytaj fachowca! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.03, 16:20 www.bis.prv.pl/ Link Zgłoś
bonzo7 Re: 126 BIS 29.10.03, 19:03 Witam , myślę że nie dasz sobie rady z wymianą uszczelki bez wyciągania silnika , możesz spróbować podnieść prawą stronę zdjąc koło i zobaczysz może się uda . Opisane przez ciebie objawy całkowicie pasują mi do uszkodzenia uszczelki. Niegdyś jadąc na wakacje doznałem tego typu awarii, ale poradziłem sobie w ten sposób że codziennie rano zmieniałem swiecę i palił , z początku trochę dymił ale jak się rozgrzał to było ok.Po powrocie wymieniłem uszczelke. Pamiętaj jest to silnik leżący wobec czego czuły na niski poziom oleju i płynu w chłodnicy ,staraj się sprawdzać ma bieżąco .Co do gażnika to musisz sprawdżic jaki masz zamontowany , ja miałem Webera sprawował się dobrze tylko często musiałem zmieniać uszczelkę pod nim bo zasysał fałszywe powietrze i gasł na wolnych obrotach . Kontroluj cewke zapłonową , mam na mysli gniazda przewodów zapłonowych które zachodzą nalotem. Szerokiej drogi !!! Link Zgłoś