Dodaj do ulubionych

Powrót dwóch cylindrów

IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.08, 20:01
I będziemy jeździć turbo-kosiarkami po miastach.
Tego 105KM wpakować do malucha i traktorek rajdowo-ogrodowy gotowy!!
Obserwuj wątek
    • Gość: sss Re: Powrót dwóch cylindrów IP: 92.55.223.* 08.12.08, 21:06
      pójdźmy dalej: 1 cylinder!
    • Gość: omg Re: Powrót dwóch cylindrów IP: 212.106.29.* 08.12.08, 21:54
      chyba każda wersja mocy bez turbo sie nie obejdzie
    • Gość: kw Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 00:53
      Całe życie jeździłem Fiatami. Teraz już nie ! Dzięki Ci Boże ! Nigdy więcej nic na "F" !!!
    • Gość: mareviq Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.aster.pl 09.12.08, 12:11
      Toż to będzie nieludzko się trząść! Jak jeden cylinder będzie rozpoczynał kompresje to w drugim zacznie się wydech - czyli oba będą zawsze poruszać się w tym samym kierunku. No chyba że silnik będzie to będzie dwusuw (raczej wątpie) albo wprowadzą inne przesunięcie w cyklu między cylindrami (też wątpie - spowoduje to nierówną pracę)
    • Gość: dddd Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.12.08, 20:51
      a ja uważam ze wiedza co robią ale nie jestem pewien a fiaty to nie są złe auta trzeba tylko wiedzieć co się kupuje kiedyś widziałem w opiniach użytkowników opinie o fiacie sedici i bliźniaczego suzuki sx4 na fiacie ludzie psy wieszali a na suzuki wręcz przeciwnie a auta się niczym nie różnią fiat ma duzo fajnych aut np. stilo
    • Gość: Hutch Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.radom.pilicka.pl 09.12.08, 22:23
      Skoro Fiaty są złe to KIA i inne koreańce są chyba nie do jeżdżenia. Pierdoły. Co do silnika to jest to totalna popierduła. No ale mają to być do małych miejskich autek, więc news z dupy.
    • Gość: f Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.12.08, 23:11
      hutch co moze volkswageny ci sie podobaja np. polo kture sie rozpadnie po10tys i wybuchnie
    • Gość: f Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.12.08, 23:12
      ups pomylka
    • Gość: adonis Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:21
      w zyciu nie kupilbym auta z 2 cylindrami. Po pierwsze nieuniknione drgania, po drugie maksymalne wyzylowanie a co za tym idzie mniejsza wytrzymalosc, po trzecie takie cos to po prostu obciach :)
    • Gość: gość Re: Powrót dwóch cylindrów IP: 80.51.73.* 10.12.08, 22:47
      bo lama jestes i sie nie znasz, taka prawda, we fiacie nowym nawet pewnie nie siedziales, pewnie masz 16 lat i jezdzisz 120 na wstecznym swoim golfem 3
    • Gość: adonis Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 18:22
      ten twoj fiacik za 50 tys km bedzie gratem, z padnieta sprezarka, trzeszczacym zawieszeniem i odpadajacymi plastikami. Fiat to auto dla dziadow. Pocieszaj sie ile mozesz ale nic nie zmieni faktu ze slowa "jakosc' i Fiat to dwa przeciwienstwa.

Jesli chodzi o moje auto to jest to Honda Civic TypeR ktorej twoj zapyzialy fiacik moze buty czyscic.
    • Gość: Artur 999 Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.isp.t-ipnet.de 12.12.08, 14:05
      ta już widzę ładnie piszą 105KM ale przy ilu obrotach i z jakim Nm ? na pewno max to 80Nm i tyle będzie po silniku. kto to kupi, chyba ze będą tylko mówić o KM to oki ale potem w praniu wyjdzie brak Nm i dupa blada, chyba ze jak piszą z doładowaniem to będzie te 130Nm to może wtedy cos jednak z tego będzie ale napewno nie te mniejsze 65KM, tuż to chyba śmiech na sali, ludzie to bedzie miec 70Nm
    • Gość: Konto Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 24.12.08, 00:22
      Mnie się podoba. Jest mnóstwo dwucylindrówek z dużym powerem w motocyklach i wcale nie muszą trząść bo to kwestia wyrównoważenia. W aucie turbo musi być bo inaczej nie wyciśną wystarczająco dużo Nm żeby uciągnąć puszkę. Chętnie kupię autko 105km z masą Seicento.
    • Gość: Gość Damian Re: Powrót dwóch cylindrów IP: *.gprs.plus.pl 08.03.09, 12:20
      drgania wystepują tylko w silnikach o nieparzystej liczbie cylindrów ponieważ nie mają zrównoważonego środka cięzkości dlatego silniki 2, 4, 6 i tp cylindrowe są stabilne i nie przenoszą drgań. Uważam że to będzie bardzo dobry silnik małe zużycie paliwa spora moc. Poza tym w Polsce nie ma dróg żeby mieć auto o dużej mocy. Osobiście kupie sobie Pande z tym silnikiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka