Gość: km IP: *.escom.net.pl 04.11.03, 18:38 Czy ktoś z Państwa ma jakieś doświadczenia związane z tematem wątku?Byłbym wdzięczny.Dziękuję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: *.telia.com 04.11.03, 18:41 Pytaj Jarka .On sie czasami pokazuje wykonakl takowy i jest lub byl bardzo zadowolony.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: 5.5R1D* / *.pg.com 04.11.03, 18:45 Tak, ale on to zrobił w Renault, nie VW. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: *.telia.com 04.11.03, 19:55 Chyba to byla Cytryna,Chojnacki cieszy sie bardzo dobra opinia.Bylem u niego w firmie rozmawialem wiele pokazywal i wyjasnial Gosciu sie zna na rzeczy.Wie o czym mowa.Smialo mozesz polecic wykonanie tej przerobki.Pzdr.Michal P.S Niknejm Jarek zniknal, kiedys sie odezwal z Wloch.Ciekawe czym teraz jezdzi. Link Zgłoś
Gość: Jarek Chiptuning silnika koncernu VW. IP: 217.8.186.* 05.11.03, 10:16 Zniknął... Czy jeździ... Zniknąłem na Podlasiu - ostatni rok pracowałem pod Białymstokiem. Jezdze nadal Xantią z doczepionym u Pana Jacka tuning box'em marki ChipTronic. Ponieważ kolegę "km" interesuje "czysty" chiptuning, myślę, że mogę Pana Jacka polecić z czystym sumieniem. Aktualnie Pan Jacek jest dystrybutorem krakowskiego V-Tech'u. Moje osobiste doświadczenia są bardzo pozytywne. Człowiek jest bardzo konkretny i rzeczowy i na pewno nie będzie obiecywał "gruszek na wierzbie". www.chojnacki.com.pl/ Myślę, że dobrze także skontaktować się z chłopakami z ChipTronic'a z Sulejówka, którzy specjalizują się w elektronicznych "podbiciach" silników koncernu VW. Polecam kontakt z Robertem Bednarkiem. www.chiptronic.pl/ Poza Warszawą specjalistami od silników VW są niewątpliwie Adam Chrapusta z Bielska - firma MTM: www.mtm-tuning.pl/ oraz Kociałowski - firma Kocar - spod Poznania: www.kocar.tuning.pl/ Pozdr J. Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: 62.29.254.* 04.11.03, 23:00 Gość portalu: km napisał(a): > Czy ktoś z Państwa ma jakieś doświadczenia związane z tematem > wątku?Byłbym wdzięczny.Dziękuję. Polecam odwiedzic mastersa i u niego "wyleczyc" auto. Cala czolowka TDI z Modlina (Mistrzostwa Polski w wyscigach rownoleglych na 400m) wyszla spod jego rak. Zna sie na dieslach jak malo kto, choc moze jego "klinika" wyglada niepozornie. Oto jego strona: www.tdi-tuning.pl Link Zgłoś
greenblack Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. 04.11.03, 23:02 A jak z gwarancją? Zarówno z fabryczną, jak i udzielaną przez tunera. Link Zgłoś
greenblack Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. 04.11.03, 23:08 www.tdi-tuning.pl/jak.html "Zaletą boxu jest jego szybki montaż i demontaż. Podczas sprzedaży auta można szybko wymontować urządzenie" To mi się spodobało. Jak silnik zacznie się sypać, to zawsze można wcisnąć samochód jakiemuś jeleniowi. Link Zgłoś
Gość: km Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: *.escom.net.pl 05.11.03, 06:40 Nie chodzi mi o moduł,lecz tuning elrktroniczny.pzdr. Link Zgłoś
greenblack Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. 05.11.03, 08:00 Gość portalu: km napisał(a): > Nie chodzi mi o moduł,lecz tuning elrktroniczny.pzdr. Bo oczywiście powyższe przykłady to czysta mechanika. Link Zgłoś
bocian4 Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. 05.11.03, 09:24 greenblack napisał: > > "Zaletą boxu jest jego szybki montaż i demontaż. Podczas sprzedaży auta można > szybko wymontować urządzenie" MAsz jakieś szczególne metody sprawdzenia czy silnik miał podłączony box czy nie? Kolega ma pożyczony samochód od producenta z zastrzeżeniem że nei wolno robić mu zadnych przeróbek, serwisuje go w ASO, i na razie przez bodajze 2 lata i blisko 100 tys km nikt tego nie wykrył. Przed pojechaniem do Aso odłacza BOX i tyle. Ja bym nie ferował wyroków o jeleniach... PZdr Link Zgłoś
Gość: Tomek F. Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: 195.116.99.* 05.11.03, 11:01 bocian4 napisał: > MAsz jakieś szczególne metody sprawdzenia czy silnik miał podłączony box czy > nie? Kolega ma pożyczony samochód od producenta z zastrzeżeniem że nei > wolno robić mu zadnych przeróbek, serwisuje go w ASO, i na razie przez > bodajze 2 lata i blisko 100 tys km nikt tego nie wykrył. Przed pojechaniem do > Aso odłacza BOX i tyle. coz za bohaterstwo ze udalo sie oszukac kogos, no tak ale w naszym kraju to przeciez cnota jak sie kogos na szaro zrobi > Ja bym nie ferował wyroków o jeleniach... a ja bym sie odwazyl. Montujac takie urzadzenie zmniejsza sie zywotnosc silnika i nikt mi nie powie ze tak nie jest wyzsza moc to wyzsza temperatura i szybsze zuzycie. Silnik by projektowany na okreslona przez producenta moc a nie na wieksza. Potem wyjmuje sie taki chip i sprzedaje jako zwykly a samochod juz jest zajezdzony i jakis "frajer" nabierze sie i kupi zniszczony woz. Normalna ludzka uczciwosc wymagala by przy sprzedazy powiedziec ze samochod byl tuninngowany ale kto sie przyzna? Link Zgłoś
Gość: Jarek Chiptuning vide uczciwość IP: 217.8.186.* 05.11.03, 12:15 Gość portalu: Tomek F. napisał(a): > coz za bohaterstwo ze udalo sie oszukac kogos, no tak ale w naszym kraju to > przeciez cnota jak sie kogos na szaro zrobi Ależ mocne słowa... Moje ASO doskonale orientuje się, że mam box'a pod maską, a moja gwarancja skończy się za 30 tys. km lub za dwa lata, więc chłopaki ze szczególną uwagą przyglądają się silnikowi. > Normalna > ludzka uczciwosc wymagala by przy sprzedazy powiedziec ze samochod byl > tuninngowany ale kto sie przyzna? Ja. Nota bene chiptuning polega de facto na stworzeniu indywidualnego chip'a do danego auta, gdzie program końcowo ustawiany jest na hamowni. Pozdr J. Link Zgłoś
Gość: frequent flyer Re: Chiptuning vide uczciwość IP: 80.241.130.* 05.11.03, 12:30 Chiptuning vide uczciwość? wytłumacz bo nie kumam. może miałeś na myśli video? Link Zgłoś