Dodaj do ulubionych

Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego.

IP: *.escom.net.pl 04.11.03, 18:38
Czy ktoś z Państwa ma jakieś doświadczenia związane z tematem
wątku?Byłbym wdzięczny.Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: *.telia.com 04.11.03, 18:41
      Pytaj Jarka .On sie czasami pokazuje wykonakl takowy i jest lub byl bardzo
      zadowolony.Pzdr.Michal
      • Gość: Niknejm Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: 5.5R1D* / *.pg.com 04.11.03, 18:45
        Tak, ale on to zrobił w Renault, nie VW.

Pzdr
        Niknejm
        • Gość: Michal Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: *.telia.com 04.11.03, 19:55
          Chyba to byla Cytryna,Chojnacki cieszy sie bardzo dobra opinia.Bylem u niego w
          firmie rozmawialem wiele pokazywal i wyjasnial Gosciu sie zna na rzeczy.Wie o
          czym mowa.Smialo mozesz polecic wykonanie tej przerobki.Pzdr.Michal
          P.S Niknejm Jarek zniknal, kiedys sie odezwal z Wloch.Ciekawe czym teraz jezdzi.
          • Gość: Jarek Chiptuning silnika koncernu VW. IP: 217.8.186.* 05.11.03, 10:16
            Zniknął... Czy jeździ...

Zniknąłem na Podlasiu - ostatni rok pracowałem pod Białymstokiem.

Jezdze nadal Xantią z doczepionym u Pana Jacka tuning box'em marki ChipTronic.

Ponieważ kolegę "km" interesuje "czysty" chiptuning, myślę, że mogę Pana Jacka
            polecić z czystym sumieniem. Aktualnie Pan Jacek jest dystrybutorem
            krakowskiego V-Tech'u. Moje osobiste doświadczenia są bardzo pozytywne.
            Człowiek jest bardzo konkretny i rzeczowy i na pewno nie będzie
            obiecywał "gruszek na wierzbie".

www.chojnacki.com.pl/
            Myślę, że dobrze także skontaktować się z chłopakami z ChipTronic'a z
            Sulejówka, którzy specjalizują się w elektronicznych "podbiciach" silników
            koncernu VW. Polecam kontakt z Robertem Bednarkiem.

www.chiptronic.pl/
            Poza Warszawą specjalistami od silników VW są niewątpliwie Adam Chrapusta z
            Bielska - firma MTM:

www.mtm-tuning.pl/
            oraz Kociałowski - firma Kocar - spod Poznania:

www.kocar.tuning.pl/
            Pozdr

J.
    • Gość: Woj Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: 62.29.254.* 04.11.03, 23:00
      Gość portalu: km napisał(a):

> Czy ktoś z Państwa ma jakieś doświadczenia związane z tematem
      > wątku?Byłbym wdzięczny.Dziękuję.

Polecam odwiedzic mastersa i u niego "wyleczyc" auto. Cala czolowka TDI z
      Modlina (Mistrzostwa Polski w wyscigach rownoleglych na 400m) wyszla spod jego
      rak. Zna sie na dieslach jak malo kto, choc moze jego "klinika" wyglada
      niepozornie.
      Oto jego strona: www.tdi-tuning.pl
      • greenblack Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. 04.11.03, 23:02
        A jak z gwarancją? Zarówno z fabryczną, jak i udzielaną przez tunera.
      • greenblack Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. 04.11.03, 23:08
        www.tdi-tuning.pl/jak.html

"Zaletą boxu jest jego szybki montaż i demontaż. Podczas sprzedaży auta można
        szybko wymontować urządzenie"

To mi się spodobało. Jak silnik zacznie się sypać, to zawsze można wcisnąć
        samochód jakiemuś jeleniowi.
        • Gość: km Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: *.escom.net.pl 05.11.03, 06:40
          Nie chodzi mi o moduł,lecz tuning elrktroniczny.pzdr.
          • greenblack Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. 05.11.03, 08:00
            Gość portalu: km napisał(a):

> Nie chodzi mi o moduł,lecz tuning elrktroniczny.pzdr.

Bo oczywiście powyższe przykłady to czysta mechanika.
        • bocian4 Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. 05.11.03, 09:24
          greenblack napisał:
          >
          > "Zaletą boxu jest jego szybki montaż i demontaż. Podczas sprzedaży auta
          można
          > szybko wymontować urządzenie"

MAsz jakieś szczególne metody sprawdzenia czy silnik miał podłączony box czy
          nie? Kolega ma pożyczony samochód od producenta z zastrzeżeniem że nei
          wolno robić mu zadnych przeróbek, serwisuje go w ASO, i na razie przez
          bodajze 2 lata i blisko 100 tys km nikt tego nie wykrył. Przed pojechaniem do
          Aso odłacza BOX i tyle.
          Ja bym nie ferował wyroków o jeleniach...

PZdr
          • Gość: Tomek F. Re: Chiptuning 1.9 tdi -110 u Chojnackiego. IP: 195.116.99.* 05.11.03, 11:01
            bocian4 napisał:
            > MAsz jakieś szczególne metody sprawdzenia czy silnik miał podłączony box czy
            > nie? Kolega ma pożyczony samochód od producenta z zastrzeżeniem że nei
            > wolno robić mu zadnych przeróbek, serwisuje go w ASO, i na razie przez
            > bodajze 2 lata i blisko 100 tys km nikt tego nie wykrył. Przed pojechaniem do
            > Aso odłacza BOX i tyle.

coz za bohaterstwo ze udalo sie oszukac kogos, no tak ale w naszym kraju to
            przeciez cnota jak sie kogos na szaro zrobi

> Ja bym nie ferował wyroków o jeleniach...

a ja bym sie odwazyl. Montujac takie urzadzenie zmniejsza sie zywotnosc silnika
            i nikt mi nie powie ze tak nie jest wyzsza moc to wyzsza temperatura i szybsze
            zuzycie. Silnik by projektowany na okreslona przez producenta moc a nie na
            wieksza. Potem wyjmuje sie taki chip i sprzedaje jako zwykly a samochod juz
            jest zajezdzony i jakis "frajer" nabierze sie i kupi zniszczony woz. Normalna
            ludzka uczciwosc wymagala by przy sprzedazy powiedziec ze samochod byl
            tuninngowany ale kto sie przyzna?
            • Gość: Jarek Chiptuning vide uczciwość IP: 217.8.186.* 05.11.03, 12:15
              Gość portalu: Tomek F. napisał(a):

> coz za bohaterstwo ze udalo sie oszukac kogos, no tak ale w naszym kraju to
              > przeciez cnota jak sie kogos na szaro zrobi

Ależ mocne słowa... Moje ASO doskonale orientuje się, że mam box'a pod maską, a
              moja gwarancja skończy się za 30 tys. km lub za dwa lata, więc chłopaki ze
              szczególną uwagą przyglądają się silnikowi.

> Normalna
              > ludzka uczciwosc wymagala by przy sprzedazy powiedziec ze samochod byl
              > tuninngowany ale kto sie przyzna?

Ja. Nota bene chiptuning polega de facto na stworzeniu indywidualnego chip'a do
              danego auta, gdzie program końcowo ustawiany jest na hamowni.

Pozdr

J.
              • Gość: frequent flyer Re: Chiptuning vide uczciwość IP: 80.241.130.* 05.11.03, 12:30
                Chiptuning vide uczciwość? wytłumacz bo nie kumam. może miałeś na myśli video?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka