Gość: Bury IP: *.radom.com.pl 22.01.02, 09:49 Mam do wyboru - 4 letniego scenica z silnikiem 1,6, lub 3 letnie reanaut megane z podobnym silnikiem , wyposażeniem i o podobnym przebiegu. Jeden i drugi samochód ma w miarę niski przebieg. Co wybrać? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jarek Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.unregistered.formus.pl 22.01.02, 10:19 Scenic - praktyczniejszy (szczegolnie przy rodzince) Classic - ladniejszy (kiedys bylo to moje marzenie) Wybor nalezy do Ciebie Link Zgłoś
Gość: AdS Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 11:00 Wydaje mi sie, że wybór miedzy tymi autami to kwestia gustu i praktycznych zastosowań. Chyba bym wziął Scenica - ale nie wiem czemu :) Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.turboline.skynet.be 22.01.02, 11:33 Moj ojciec jezdzi Meganem, ale nie Classic (przepraszam, ale nie cierpie sedanow, wiec o urodzie Classica po prostu zamilcze), ja Scenikiem. Nie zamienilbym sie. Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 11:55 Scenic wydaje się bardziej wielofunkcyjny . W razie czego jakiś fotel bujany babci można przewieźć . Czyli ja też wybrałbym Scenica Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.turboline.skynet.be 22.01.02, 12:16 Jeszcze sie powtorze. Benzynowy silnik w Sceniku, nawet ten bardzo dobry 1,6, to nie jest optymalne. Wprawdzie ma 110 KM (dCi-105), ale moment tylko 148 Nm (dCi-200). Scenic jest wyzszy i ciezszy. Nie wiem, jak silnik, ktory w Meganie jest w sam raz, da sobie rade w Sceniku. No i nie licz na ekonomiczne auto. Wg danych producenta Scenic 1,6 powinien palic w pelnym cyklu 7,3 l/100 km, ale ten sam producent podaje dla dCi spalanie 5,9 l/100 km. Dobra, mam ciezka noge, ale rzadko schodze ponizej 7 l/100 km, a juz na pewno nie latem (klimatyzacja). Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.fancomp.com.pl 22.01.02, 13:42 4 lata temu wybrałem Classica, ponieważ to auto bardzo mi się podobało. Dzisiaj postąpił bym tak samo. Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Megane Classic czy Scenic? IP: 192.168.0.* 22.01.02, 13:51 Też bym wziął Classica. Jeśli silniki są te same, to Classic ładniej będzie jeździł. Scenic nie bardzo mi sie podoba. Link Zgłoś