Dodaj do ulubionych

Megane Classic czy Scenic?

IP: *.radom.com.pl 22.01.02, 09:49
Mam do wyboru - 4 letniego scenica z silnikiem 1,6, lub 3 letnie reanaut megane
z podobnym silnikiem , wyposażeniem i o podobnym przebiegu. Jeden i drugi
samochód ma w miarę niski przebieg. Co wybrać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.unregistered.formus.pl 22.01.02, 10:19
      Scenic - praktyczniejszy (szczegolnie przy rodzince)
      Classic - ladniejszy (kiedys bylo to moje marzenie)

Wybor nalezy do Ciebie
    • Gość: AdS Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 11:00
      Wydaje mi sie, że wybór miedzy tymi autami to kwestia gustu i praktycznych
      zastosowań. Chyba bym wziął Scenica - ale nie wiem czemu :)
    • Gość: Doki Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.turboline.skynet.be 22.01.02, 11:33
      Moj ojciec jezdzi Meganem, ale nie Classic (przepraszam, ale nie cierpie
      sedanow, wiec o urodzie Classica po prostu zamilcze), ja Scenikiem. Nie
      zamienilbym sie.
      • Gość: atomski Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 11:55
        Scenic wydaje się bardziej wielofunkcyjny . W razie czego jakiś fotel bujany
        babci można przewieźć . Czyli ja też wybrałbym Scenica
    • Gość: Doki Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.turboline.skynet.be 22.01.02, 12:16
      Jeszcze sie powtorze. Benzynowy silnik w Sceniku, nawet ten bardzo dobry 1,6,
      to nie jest optymalne. Wprawdzie ma 110 KM (dCi-105), ale moment tylko 148 Nm
      (dCi-200). Scenic jest wyzszy i ciezszy. Nie wiem, jak silnik, ktory w Meganie
      jest w sam raz, da sobie rade w Sceniku. No i nie licz na ekonomiczne auto. Wg
      danych producenta Scenic 1,6 powinien palic w pelnym cyklu 7,3 l/100 km, ale
      ten sam producent podaje dla dCi spalanie 5,9 l/100 km. Dobra, mam ciezka noge,
      ale rzadko schodze ponizej 7 l/100 km, a juz na pewno nie latem (klimatyzacja).
    • Gość: Mir Re: Megane Classic czy Scenic? IP: *.fancomp.com.pl 22.01.02, 13:42
      4 lata temu wybrałem Classica, ponieważ to auto bardzo mi się podobało.
      Dzisiaj postąpił bym tak samo.
      • Gość: Arti Re: Megane Classic czy Scenic? IP: 192.168.0.* 22.01.02, 13:51
        Też bym wziął Classica. Jeśli silniki są te same, to Classic ładniej będzie
        jeździł. Scenic nie bardzo mi sie podoba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka