Dodaj do ulubionych

Golf najlepszym kompaktem?

IP: 88.199.11.* 01.02.09, 14:55
wg mnie: Mazda 3 :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Maryś Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 16:21
      też zagłosowałbym na Mazdę
    • Gość: radekmx Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 200.92.203.* 01.02.09, 16:36
      Suzuki SX 4
    • Gość: OK Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.pool.einsundeins.de 01.02.09, 16:38
      Mazda 3?

Sorry, w porownaniu z Golfem to Mazda 3 ma przestarzale silniki i skrzynie biegow.
      • Gość: Irek Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 208.101.35.* 01.02.09, 16:41
        Mazda3 została znokautowana i zajęła 17 miejsce.
        www.auto-motor-und-sport.de/autokauf/die-besten-autos-2009-die-sieger-in-der-unteren-mittelklasse-953862.html
    • Gość: Gość Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 16:42
      VW Golf VI ma silniki diesla zasilane common-railem!
    • Gość: Eazy-e Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 16:44
      Przecież Golf i Audi A3, to nie ten sam segment....
    • Gość: fahrer Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 16:50
      Niemieckie pismo ogłosiło zwycięstwo produktu niemieckiego koncernu. Co za niespodzianka!
    • Gość: yamakasi Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 01.02.09, 17:30
      Tylko civic type R, szwabskie gruchoty są dobre dla faszystów
    • Gość: nihil novi Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 217.98.20.* 01.02.09, 17:58
      Niemiecki szmatławiec, to i nie dziwota, że na pierwszych pozycjach sam szwabski szmelc ;)
    • Gość: radek Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 217.98.20.* 01.02.09, 18:00
      Pierwsze miejsce to ma Golf zapewnione w kategorii najnudniejszy i najbrzydszy kompakt świata.
    • Gość: ... Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 18:10
      Fiat Bravo więcej głosów niż BMW <hahaha> Widać Polską mentalność ciułaczy, nie stać mnie, to nie głosuję :D
    • Gość: Gość Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.chello.pl 01.02.09, 18:10
      Golf najlepszy!? Chyba kogoś nieźle porąbało!
    • Gość: Gabba Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.elektrosat.pl 01.02.09, 18:11
      Przejedźcie się ludzie Golfem V, albo najlepiej VI. Ze skrzynią DSG i silnikiem TSI. I dopiero później piszcie swoje "opinie". Fakty są takie, że technicznie VW zostawił konkurencję lata świetlne z tyłu. Jedynie Fiat (t-jet i m-jet oraz skrzynia dwusprzęgłowa) i Ford ( Nudny i brzydki? Ludzie lubią to, co znają. Potwierdzają to wyniki sprzedaży i fakt, że na nowego Golfa z fabryki trzeba czekać 2-3 miesiące. Ale 'znafcy' wiedzą lepiej, niż konsumenci, w końcu Mazda jest niezniszczalna, a aut na F się nie kupuje...
    • Gość: Gabba Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.elektrosat.pl 01.02.09, 18:15
      edit: przy Fordzie w nawiasie miało być o PowerShift, ichniej skrzyni dwusprzęgłowej
    • michaux Re: Golf najlepszym kompaktem? 01.02.09, 18:32
      ktoś tu napisał SX4, to auto w ogóle nie powinno być kompaktem, to nieco przerośnięty swift, a golf od 30 lat jest liderem w swojej klasie i tak pewnie jeszcze długo pozostanie. Które auto ma taką historię??
      • matgrap Re: Golf najlepszym kompaktem? 13.02.09, 10:42
        Posiadam Golfa V Generacji i jestem b. zadowolony
    • jacolkacol Re: Golf najlepszym kompaktem? 01.02.09, 18:39
      Znowu Golf V? AAA to VI :) Nie zauważyłem różnicy :) Jedyna przewaga Golfa to skrzynia 7-biegowa DSG. Reszta jest przeciętna albo za konkurencją...
    • Gość: 666 Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 91.193.160.* 01.02.09, 18:52
      Golf ro marka i nic więcej. Gdyby to auto jeździło jak jeździ, wyglądało jak wygląda, ale zamiast znaczka VW miało np Hyundai, wtedy przysłowiowy pies z kulawą nogą, nie zwróciłby na nie uwagi.
    • Gość: Greg Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 19:12
      Jak widzę hasła "nudny" w komentarzach to mnie śmieszy. Nudny to może być program albo firm. Więcej konkretów. Ładny czy brzydki to przynajmniej jakieś własne odczucia, subiektywne, ale są. Oooo, zapomniałem, nudne to może być dla niektórych to, że od lat Golf jest najlepiej sprzedawanym samochodem w Europie. Konkurencja jednak sama sobie jest winna, jakby skonstruowali coś lepszego w tej klasie to może by wygrał z Golfem.
    • Gość: F1R26 Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: 77.236.11.* 01.02.09, 19:32
      Wygrał Golf? dlaczego mnie to nie dziwi........na szczęście jeżdżę czymś innym
    • Gość: radosuaf Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.173.9.31.tesatnet.pl 01.02.09, 19:39
      Ciekawe, czy w plebiscycie francuskiej lub włoskiej gazety też by wygrał :-D.
      • Gość: TIM Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 20:05
        Nie wiem czy w plebiscycie, ale w 2007 roku sprzedaż w segmencie A hatchback
        Golf we Francji był na 4 m-cu, a we Włoszech na 1.
        Przypuszczam, że nowa wersja będzie miała lepsze wyniki. Obok silników i skrzyni
        DSG dochodzi zawieszenie DCC, ACC, WOKS + bezpieczeństwo, lepiej wyciszony (tu
        chyba Francuzi wyróżnili) i lepsze gatunkowo materiały - używane w klasie wyżej.
    • Gość: andii Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 19:44
      Wygrał GOLF - dlaczego mnie to nie dziwi? Teraz jeźdzę Golfem "piątką" i zamierzam go zmienić - za jakiś czas, oczywiście na "szóstkę". A krytykantom polecam pojeżdzić tym autkiem to zamilkną na zawsze... AHA, to jest mój piewrszy GOLF, wcześniej jeździłem innymi autami i dopiero teraz rozumię za co kocha się GOLFa. Każdy ma prawo do własnego zdania, pozdrawiam
    • Gość: pmk Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 20:17
      nigdy w życiu nie kupił bym samochodu, który już z nazwy jest dla ludu(volks).
    • Gość: ll Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.02.09, 20:30
      nie paranoja znowu pojawił się durny teścik gówna i ''folks'' się cieszy niby to nie są najlepsze auto co och leszczyki
    • Gość: do radekmx Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.02.09, 20:32
      @radekmx jaja sobie robisz sx4 super auto nawet fiat nie chce ich sprzedawać pozostaje tylko przy wersji 4x4
    • Gość: goki Re: Golf najlepszym kompaktem? IP: *.chello.pl 01.02.09, 20:40
      ciekawe co za debile glosowali skoro KIA i Fiat maja wiecej glosów niz Toyota cz nawet mercedes

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka