mameja21 09.03.09, 18:39 www.youtube.com/watch?v=lEytNLhEjzg Trochę przyspiesza hehe. Link Zgłoś Obserwuj wątek
frax1 Re: Audi RS6 po tuningu. 09.03.09, 23:00 Czapki z głów... tzw. niepozorny samochód. www.youtube.com/watch?v=NxMulIG1oro&NR=1 Dla mnie ta rs2 jest mistrzostwem, dla większości specjalistów zwykła 80... ;) Link Zgłoś
robert888 RS2 jest autem nieużytecznym w normalnym ruchu 10.03.09, 08:33 kazdy kto tym jeździł to wie. Przy ruszaniu gaśnie, aby zaraz po włączeniu się turbiny wielkości wiadra na pomyje, mieć uczucie, że podwozie wyjeżdża spod karoserii. Link Zgłoś
frax1 Re: RS2 jest autem nieużytecznym w normalnym ruch 10.03.09, 09:17 Ciekawe to co piszesz. Ja niestety nie miałem okazji jeździć rs2 i pewnie niestety nie będę miał. Ja takie wrażenie miałem jeżdżąc s-maxem 1.8 tdci - wiem że to nie ta skala i żadne porównanie, ale w ruchu miejskim jazda tym autem to była niesamowita męczarnia. Pozdrawiam Link Zgłoś
foreks dlaczego gasnie? 11.03.09, 12:00 bo pierwszy raz w zyciu sportowe wielotarczowe sprzeglo poczules? a moze to byla rajdowka z metalowym sprzeglem? w zyciu na oczy turbiny nie widziales i nie wiesz, jakie wydajne turbiny moga miec rozmiary. duze turbo, duza dziura, inaczej sie nie da przy tej pojemnosci. Link Zgłoś
wiertara_z_misiem_i_jechane Re: Audi RS6 po tuningu. 10.03.09, 09:32 > Trochę przyspiesza hehe. i jak stanął ci ? udało się dojść ? zachalapłeś monitor czy poszło do skarpety ? Link Zgłoś
mameja21 Re: Audi RS6 po tuningu. 10.03.09, 10:45 wiertara_z_misiem_i_jechane napisał: > > Trochę przyspiesza hehe. > > i jak stanął ci ? > udało się dojść ? > zachalapłeś monitor czy poszło do skarpety ? Hehe ile Ty masz lat, że rozumujesz w ten sposób ? Link Zgłoś
hogdziu Re: Audi RS6 po tuningu. 10.03.09, 10:22 Kazdy posiadacz sportowego motocykla o pojemnosci od 1000cm w gore tylko wzruszy przy tym filmie ramionami z lekcewazeniem. Link Zgłoś
robert888 każdy posiadacz sportowego motocykla na 10.03.09, 10:57 dohamowaniu przed pierwszym zakrętem zobaczy rury wydechowe tego auta, a po zakręcie nawet nie będzie widział co jest na tablicy rejestracyjnej. Link Zgłoś
hogdziu Re: każdy posiadacz sportowego motocykla na 10.03.09, 11:09 to ze ty nie umiesz jezdzic motocyklem, nie oznacza, ze nikt nie umie. Link Zgłoś
robert888 na każdym torze, wyścigowy motocykl dostanie baty 10.03.09, 11:46 od sportowego (nie wyścigowego) samochodu. Nieważne jak się będziesz napinał to takie są fakty. Samo przyspieszanie na prostej to sporo za mało. Nie trzeba jeździć motocyklem aby to wiedzieć. Tak jak nie trzeba być kogutem aby prowadzić kurnik. Link Zgłoś
forum.humorum.defekalium to sobie robercik pooglądaj "Fakty" :) 10.03.09, 16:38 robert888 napisał: > od sportowego (nie wyścigowego) samochodu. Lambordżini może być? > Nieważne jak się będziesz napinał to takie są fakty. Mówisz? To sobie obejrzyj "Fakty" na TVN. Wyścigi są na końcu filmów asfalt: www.youtube.com/watch?v=IU8T1fvNlXQ asfalt: www.youtube.com/watch?v=xE7ib05VqE4&feature=related szuter, gdzie w zasadzie trzeba tylko skręcać: www.youtube.com/watch?v=4KKB2VEP5ns Samo > przyspieszanie na prostej to sporo za mało. > Nie trzeba jeździć motocyklem aby to wiedzieć. Tak jak nie trzeba > być kogutem aby prowadzić kurnik. Chyba jednak trzeba bo z samego macania kur jajek nie będzie. Aby zrobić motor na torze potrzebujesz dopiero wyścigowej brytwanny nieużywalnej na codzień normalnie: www.youtube.com/watch?v=q5DMmRp8KVI W każdym z tych wyścigów to audi kombi z pierwszego filmu wypłużyłoby przez przednie koła do rowu na pierwszym zakręcie. Link Zgłoś
hogdziu Re: na każdym torze, wyścigowy motocykl dostanie 11.03.09, 15:13 Bzdury opowiadasz, ale jak sie przejrzy twoje posty na tym forum, to sie czlowiek przestaje temu dziwic. Jadac przez Alpy w integrale, 280KM mialem w pewnym momencie porownanie z cbr600. Nie bylo szans sie za honda utrzymac, gosc mi na tych kretych drogach odjezdzal jak chcial. A to tylko 600-tka byla, lancia zas to wyjatkowo sprawny samochod na takich drogach. Jesli twierdzisz, ze taki wielki i ciezki klocek jak rs6 bedzie mial jakiekolwiek szanse z prawie wyczynowym motocyklem, to coz.. predzej czy pozniej ktos cie wyprowadzi z bledu. Link Zgłoś
franek-b Re: Audi RS6 po tuningu. 10.03.09, 22:49 > Kazdy posiadacz sportowego motocykla o pojemnosci od 1000cm w gore tylko wzrusz > y przy tym filmie ramionami z lekcewazeniem. He he niech wzrusza. A potem niech zabierze 3 pasażerów plus bagaż i wyruszy na wakacje do włoch :-) Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 09:52 > He he niech wzrusza. A potem niech zabierze 3 pasażerów plus bagaż i wyruszy na > wakacje do włoch :-) Tylko problem w tym, że takiego samochodu nie kupuje się po to żeby z rodzinką na wakacje do Włoch jeździć, tak samo jak nie kupuje się sportowego motocykla po to żeby pasażerów wozić (chyba, że jakieś fajne laski) :)) Co do porównania motocykla i samochodu. Wprawdzie nie miałem przyjemności jeździć Audi RS6 ale miałem przyjemność jeździć BMW M5 E60 i powiem tak: samochód naprawdę niesamowity i robi wrażenie, ale w porównaniu do Suzuki GSXR 1000 K8, albo chociażby starszego Kawasaki ZX12R jest to wóz drabiniasty. Przyspieszenie na sportowych motocyklach jest znacznie wyraźniej odczuwane (nie jest to kwestia subiektywnych odczuć tylko faktów, od 0-100km/h poniżej 3s, od 0-200km/h poniżej 7s) Z drugiej strony natomiast nie jest tajemnicą, że sportowym motocyklem o mocy blisko 200KM trzeba po prostu UMIEĆ JEŹDZIĆ. Nie da się wsiąść tak jak do samochodu, puścić sprzęgło i jechać. Postawienie takiego motocykla na koło nawet na 3 biegu nie stanowi większego problemu. Link Zgłoś
mameja21 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 10:40 kubaa27 napisał> Tylko problem w tym, że takiego samochodu nie kupuje się po to żeby z rodzinką na wakacje do Włoch jeździć Dlaczego nie ? Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 10:57 > Dlaczego nie ? Bo jak kogoś stać na taki wóz to stać go też na wakacje w Tajlandii, Brazylii czy na Hawajach :)) Sam przyznasz, że Tajlandia brzmi ciekawiej niż Włochy. Poza tym jaki jest sens kupować samochód z silnikiem o mocy 500KM czy grubo ponad to i jeździć nim po bułki do sklepu? Jak się ma taki samochód to wypadało by przynajmniej od czasu do czasu przejechać się na jakiś tor... no ale w Polsce nie ma torów (pomijając kilka badziewi) i nie ma też zbyt wiele takich samochodów :)) Link Zgłoś
black_code Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 11:06 kubaa27 napisał: >. Poza > tym jaki jest sens kupować samochód z silnikiem o mocy 500KM czy grubo ponad to > i jeździć nim po bułki do sklepu? Taki sam jak zakup 500-konnego rodzinnego kombi ale przypuszczam ze ty tego i tak nie zrozumiesz. Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 11:20 > Taki sam jak zakup 500-konnego rodzinnego kombi ale przypuszczam ze ty tego i > tak nie zrozumiesz. Oczywiście, że zrozumiem. Samochody dla starszych panów, przechodzących kryzys wieku średniego też są potrzebne. Z jednej strony ma samochód którym może się pochwalić kolegom i podrywać laski (chociaż która poleci na kombi???) a z drugiej ma ciężarówkę do wożenia rodzinki. Takie dwa w jednym, ani to samochód sportowy ani rodzinny. Link Zgłoś
mameja21 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 11:43 kubaa27 napisał: > Oczywiście, że zrozumiem. Samochody dla starszych panów, przechodzących kryzys > wieku średniego też są potrzebne.(...) ma samochód którym może się (...) podrywać laski (chociaż która poleci na kombi???) Jeżeli "laska" nie "poleci na kombi" to jak można nim te "laski" podrywać ? Coś motasz. Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 11:46 > Jeżeli "laska" nie "poleci na kombi" to jak można nim te "laski" > podrywać ? Nie można podrywać... ale można próbować, to nie jest zabronione. Link Zgłoś
mameja21 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 14:07 kubaa27 napisał: > > Jeżeli "laska" nie "poleci na kombi" to jak można nim te "laski" > > podrywać ? > > Nie można podrywać... ale można próbować, to nie jest zabronione. Fajne masz koleżanki, które "lecą" na auta. Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 14:18 > Fajne masz koleżanki, które "lecą" na auta. No stary, jasne, że fajne... a jak wyglądają :)) Jak chcesz to Cię zapoznam z którąś, sam wszystkich nie obskoczę przecież. Link Zgłoś
mameja21 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 18:54 kubaa27 napisał: > > Fajne masz koleżanki, które "lecą" na auta. > > No stary, jasne, że fajne... a jak wyglądają :)) > Jak chcesz to Cię zapoznam z którąś, sam wszystkich nie obskoczę przecież Jesteś sutenerem ? Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 20:09 > Jesteś sutenerem ? A Ty zakompleksionym prawiczkiem bojącym się kobiet? Link Zgłoś
mameja21 Re: Audi RS6 po tuningu. 12.03.09, 08:18 kubaa27 napisał: > > Jesteś sutenerem ? > > A Ty zakompleksionym prawiczkiem bojącym się kobiet? Nie, po prostu w przeciwieństwie do Ciebie z nikim nie dzielę się swoją kobietą. Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 12.03.09, 09:50 > Nie, po prostu w przeciwieństwie do Ciebie z nikim nie dzielę się > swoją kobietą. Sama się dzieli, Ciebie o zdanie pytać nie musi :)) Poza tym ja coś pisałem o tym, że dzielę się swoją kobietą? Napisałem tylko, że znam takie które lubią samochody... nie koniecznie kombi dla starszych panów. Link Zgłoś
mameja21 Re: Audi RS6 po tuningu. 12.03.09, 10:38 kubaa27 napisał: > Sama się dzieli, Ciebie o zdanie pytać nie musi :)) > Poza tym ja coś pisałem o tym, że dzielę się swoją kobietą? Napisałem tylko, że > znam takie które lubią samochody... nie koniecznie kombi dla starszych panów To, że Twoja kobita przyprawia Tobie - za Twoją zgodą - rogi, nie oznacza, że wszystkie są takie hehe. Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 12.03.09, 10:58 > To, że Twoja kobita przyprawia Tobie - za Twoją zgodą - rogi, nie > oznacza, że wszystkie są takie hehe. Nigdy nie mówiłem, że wszystkie, ale Twoja akurat tak, wiem, bo osobiście miałem przyjemność. Link Zgłoś
mameja21 Re: Audi RS6 po tuningu. 12.03.09, 11:34 kubaa27 napisał: > Nigdy nie mówiłem, że wszystkie, ale Twoja akurat tak, wiem, bo osobiście miałem przyjemność. Marzyciel hehe. Natomiast ja Twojej, którą stręczysz innym, bym się brzydził. Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 12.03.09, 14:22 > Marzyciel hehe. Jesteś pewny? :) > Natomiast ja Twojej, którą stręczysz innym, bym się brzydził. Albo ona Ciebie by się brzydziła, nigdy nic nie wiadomo. Link Zgłoś
reconquista Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 11:08 Tajlandia, Brazylia brzmią ciekawiej niż Włochy? To zależy co lubisz i czego szukasz. Ja najbardziej lubię basen morza Śródziemnego, a posiadam M5 E60 i M3 E46. Mój przyjaciel kocha Włochy i często tam bywa swoim SL 55AMG A bułki lubię szybko wozić, lepiej smakują. Link Zgłoś
mameja21 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 11:37 kubaa27 napisał: Sam przyznasz, że Tajlandia brzmi ciekawiej niż Włochy Nie przyznam. Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 11.03.09, 11:46 Odwiedzisz Tajlandię to zmienisz zdanie :)) Link Zgłoś
foreks dzieci bawi moc 11.03.09, 12:06 wiekszych chlopcow zwrotnosc auta. RS6 skreca jak cysterna. zreszta 0-200 jak byle wydmuszka Evo 380+. Link Zgłoś
mameja21 Re: dzieci bawi moc 11.03.09, 14:08 foreks napisał: > wiekszych chlopcow zwrotnosc auta. RS6 skreca jak cysterna. zreszta > 0-200 jak byle wydmuszka Evo 380+. Tu jest mowa o autach, a nie o wyrobach lanosopodobnych. Link Zgłoś
forum.humorum.defekalium ale wyroby lanosopodobne rozdepczą tą ciężką skodę 11.03.09, 17:18 mameja21 napisał: > foreks napisał: > > > wiekszych chlopcow zwrotnosc auta. RS6 skreca jak cysterna. > zreszta > > 0-200 jak byle wydmuszka Evo 380+. > > Tu jest mowa o autach, a nie o wyrobach lanosopodobnych. Ale wyroby lanosopodobne rozdepcza ta ciezka skode turbo. www.fastestlaps.com/index.php?page_id=compare&car1=46f5054b2b2b7&car2=48edbda0e53fc Skoda rs6 tour ma dużo lepszy stosunek mocy do masy. A wypada gorzej. Wniosek - nie umie skręcać. Gdzie evo tnie zakret i leci dalej, skoda rs6 wali po rowach przez przednie kola jak Kuzaj, hehe. Na pocieszenie kierowcom skody rs6 tour pozostanie brandzlowanie sie lepszymi plastikami do kapelusza hehe. Link Zgłoś
foreks hehe, piekne. 11.03.09, 19:00 bęc www.roadlook.pl/testy/audi-rs6-5-0-v10-426-kw-drogowy-shinkansen.html forumowy kretynek wyznaje widocznie no displacement for replacement. Link Zgłoś
frax1 Re: hehe, piekne. 11.03.09, 20:00 Zauważ, że takim EVO nie da się podróżować komfortowo, a rs6 jak najbardziej tak. Pozdrawiam Link Zgłoś
wiktor_l Re: hehe, piekne. 14.03.09, 09:18 Re, reks, jak tam idzie detronizacja Porsche przez plastic is fantastic GTR? Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Audi RS6 po tuningu. 12.03.09, 09:02 ciekawe ze takie wątki ściągają różnych chojraków, którzy jeździli wszystkim, 300koni to cienizna, Kuzaj jest słaby itd. śmieszne Link Zgłoś
kubaa27 Re: Audi RS6 po tuningu. 12.03.09, 09:56 > ciekawe ze takie wątki ściągają różnych chojraków, którzy jeździli wszystkim, > 300koni to cienizna, Kuzaj jest słaby itd. > śmieszne To nie kwestia chojractwa tylko zdrowego rozsądku. Jak ktoś pisze, że taki traktor jak to Audi objeżdża na zakrętach wszystko co się rusza to śmiech człowieka ogarnia. Widać, że taka osoba nie jeździła niczym lepszym niż starym Passatem z silnikiem o zabójczej mocy 110KM. Owszem, zaprezentowane Audi to fajne autko, bardzo dobre przyspieszenie jak na tej klasy samochód, ale to właśnie taki typowy wóz dla miszczuf prostej, a do sportowego wozu który płynnie pokonuje zakręty to naprawdę wiele mu brakuje. Założę się, że nawet stary 200 konny Civic by to objechał po krętym torze, że o motocyklu nie wspomnę, nawet 6000-ce Link Zgłoś
robert888 każdy ekspierd ma swoją tabelkę na którą się 13.03.09, 23:39 może spuścić: www.fastestlaps.com/track7.html RS6 jest dla ułatwienia, na 77 pozycji. Szukajcie waszych "super szybkich i wściekłych" gdzieś drugiej i trzeciej setce. Dla każdego coś miłego he he:) Dla każdego forumowego ekspierda Golf R32 to wielka ciężka trumna wyjeżdżająca pługiem z każdego zakrętu, natomiast Honda S2000 to ostry i precyzyjny jak laser gokart. A tu psikus - taka niespodzianka - poszukajcie ich na liście. Miłej zabawy w porównywaniu przyrodzeń. Jak ich nie wyciągacie, to ciągle wam mało:) Link Zgłoś
kubaa27 Re: każdy ekspierd ma swoją tabelkę na którą się 14.03.09, 17:26 Dla ścisłości RS6 Avant jest na 84 pozycji. Inna kwestia to sam tor, zobacz jak wygląda a później komentuj. 3/4 toru to długie proste i szybkie łuki a nikt nie twierdził, że to Audi jest wolne na prostych. Co do motocykli. Skoro zwykły fabryczny motocykl wygrywa z Lamborghini Gallardo Superleggera (na liście 11 pozycja) to chyba tym bardziej wygrywa z tym 2 tonowym kombi i nie ma tutaj nawet co dyskutować. Zupełnie inną sprawą jest wiarygodność listy, bo to dość dziwne, że z kombi Audi przegrywają typowo sportowe samochody dysponujące podobną mocą i ważące niemal 500kg mniej (np;Lamborghini Diablo SV, Ferrari 550 Maranello czy Dodge Viper GTS) A na koniec dobra rada; nie podniecaj się tak bo i tak nigdy cię nie będzie stać na ten samochodzik dla dziadków RS6 kombi, mało tego, obawiam się, że nawet o tym gokarcie Hondy S2000 nie masz co marzyć. Link Zgłoś
robert888 kubuś lepiej nie zajmuj się czyimś statusem majątk 14.03.09, 18:07 owym, a moim w szczególności, zwłaszcza jeśli nie masz o tym zielonego pojęcia. Po kiego diabła ruszasz tematy, o których nic nie wiesz i wjeżdżasz z osobistymi bzdetami tam, gdzie nigdy nie byłeś? Chętnie zobaczyłbym jak odszczekujesz swoje "wymądrzenia" gdybyś zobaczył jak niebywale się mijasz z rzeczywistością. Taka już widać cecha internetu - każdy młody kuba wywija swoim przyrodzeniem i wypina swój czerwony pawiani tyłek he he:) Niektóre stare małpy patrzą na to z pobłażliwym spokojem, wierzaj mi chłopcze:) Wracając do wyścigu bika z lambo - to że ten pierwszy nie dał się wyprzedzić bynajmniej nie oznacza, że lambo nie przejedzie tego toru szybciej. Na każdym dohamowaniu z lekkością właziło motocykliście na plecy i mogłoby dużo szybciej pokonać zakręt, gdyby nie blokujący je motor. Niestety na zakręcie nikt nikogo na takim torze nie wyprzedzi bo a) nie ma na to miejsca b) wypadnie z optymalnego toru. Jedyne miejsce gdzie na takim torze można wyprzedzać jest na prostych, a tam zdecydowanie motocykl odjeżdża. Kto pokona szybciej tor? Wystarczyło nie robić wyścigu, tylko dać pustą drogę najpierw jednemu a potem drugiemu i porównać czasy. Wtedy lambo przejeżdżałoby zakręty tak jak mogłoby, a nie tak jak jechał blokujący (i spowalniający) je motocyklista. Każdy uczestnik wykorzystałby na maksa swoje mocne strony i wyszłoby, kto i jak szybko pojechał cały tor. Czytałem wiele takich porównań w Sport Auto i za każdym razem sportowe auto (np. 300KM A4, AR, BMW3, startujące w STW) objeżdżało wyścigowy motocykl na 1-2 sekundy na okrażeniu. To dość wyraźna różnica - 50-80 metrów. Motor uzyskuje większe prędkości na prostych (często o 30- 40km/godz), jednak znacznie wcześniej musi hamować, robi to dłużej, bardzo psując swoją średnią prędkość. Dwukołowiec wytraca szybkość ok 8m/s2, natomiast auto ze sportowymi hamulcami 15-16 m/s2, ponadto szybciej przejeżdża zakręt, i z większą prędkością z niego wychodzi. To wystarcza, aby motocykl nie odrobił tej straty do kolejnego zakrętu. Reasumując dyskusja jest podobna do tej co lepsze - dyzel czy benzyna. Zawsze można znaleźć argumenty za tym czy za tym. Podobnie można znaleźć tor, gdzie wygra auto (krótsze proste) i motocykl (długa prosta). Idę się zająć czymś fajniejszym. Może sobie pozieeewam. EOT. Link Zgłoś
kubaa27 Re: kubuś lepiej nie zajmuj się czyimś statusem m 14.03.09, 20:22 > Chętnie zobaczyłbym jak odszczekujesz swoje "wymądrzenia" gdybyś > zobaczył jak niebywale się mijasz z rzeczywistością. Jak na moje to masz jakieś 20 lat, pryszcze i jeździsz Skodą tatusia. To nie ja pierdziele co chwile jakieś głupoty o przyrodzeniu, tyłkach i pawianach, jeżeli masz z tego powodu kompleksy to doradzam wizytę u specjalisty, bo tutaj nikt ci z twoim przyrodzeniem i kompleksami nie pomoże. > Wracając do wyścigu bika z lambo - to że ten pierwszy nie dał się > wyprzedzić bynajmniej nie oznacza, że lambo nie przejedzie tego toru > szybciej. Na każdym dohamowaniu z lekkością właziło motocykliście na > plecy i mogłoby dużo szybciej pokonać zakręt, gdyby nie blokujący je > motor. Pooglądaj jeszcze raz, albo i dwa, tak żebyś zrozumiał. www.youtube.com/watch?v=xE7ib05VqE4&feature=related Lambo i motocykl NIE JADĄ JEDNOCZEŚNIE I NIKT NIKOGO NIE BLOKUJE. Jeżeli dodamy do tego fakt, że motocykl który brał udział w wyścigu (Ducati 999) nie należy ani do najnowszych, ani do najmocniejszych ani tym bardziej najszybszych, ot zwykła włoska dwucylindrówka, to Lambo wypada bardzo blado, tym bardziej, że motocyklista podczas wyścigu dobrze się bawił, jazda na jednym kole, drifting itd. > Wystarczyło nie robić wyścigu, tylko dać pustą drogę najpierw > jednemu a potem drugiemu i porównać czasy. właśnie tak zrobiono i samochód przegrał. Wtedy lambo > przejeżdżałoby zakręty tak jak mogłoby, a nie tak jak jechał > blokujący (i spowalniający) je motocyklista. Może napisz od razu, że nigdy nie jeździłeś na motocyklu (nie licząc ewentualnie skuterka) i nie masz pojęcia o czym piszesz. Coś słyszałeś, coś ci się wydaje ale tak naprawdę nie masz bladego pojęcia o motocyklach. ŻADEN SUPERSPORTOWY SAMOCHÓD NIE WYGRA Z MOTOCYKLEM, chyba, że bolid F1. A jeśli chcesz wiedzieć jak jest z hamowaniem, to prosze bardzo. Supersportowy samochód od 100km/h do 0km/h zatrzyma się na odcinku około 30-33m. Motocykl zatrzyma się na odcinku 35-37m, jeżeli dodamy do tego fakt, że zwykła fabryczna litrówka od 0km/h do 200km/h rozpędza się w czasie krótszym niż 7s wynik jest oczywisty i nie ma tutaj co gdybać. Nieznacznie słabsze hamulce niczego w tej sytuacji nie zmieniają. I należało by przypomnieć, że mówimy o ZWYKŁYCH FABRYCZNYCH motocyklach, które można kupić za około 40K zł, a nie o samochodach które ciężko kupić za mniej niż 1 mln zł. Link Zgłoś
reconquista Nie masz racji 15.03.09, 17:02 en.wikipedia.org/wiki/Nordschleife_fastest_lap_times Link Zgłoś
kubaa27 Re: Nie masz racji 15.03.09, 17:19 W czym nie mam racji? Rekord okrążenia motocyklem: MV Agusta F4 R 312: 7:01.8 Rekord okrążenia samochodem: Radical SR8: 6:55 przy czym to coś ciężko nazwać samochodem, prędzej przypomina bolid F1 A czasy typowo sportowych samochodów dopuszczonych do ruchu ulicznego: Porsche Carrera GT: 7:28, Nissan GT-R: 7:29, Lamborghini Murcielago LP640: 7:40 Link Zgłoś
foreks robercik, moje dziecko neostrady 15.03.09, 19:11 udowodnij, ze masz cojones. chodz na Ulez albo Modlin albo Kielce, Poznan lub Tychy. podpiszesz glejty, ze jak bedzie rolka, to becelujesz szkody i dostaniesz ode mnie STI 380KM i EVOIX 370KM. bedzie tez kolegow nowa M3, RS4 moze z Nowego Sacza znowu dojedzie, na pewno C 63AMG pojawi sie i mnostwo Subaru i EVO, kilka CTRow i Integr Type R, jedna S2000 na bank, MX5 i jak zawsze kilka Prosiakow 911 plus przedostatnia Vetta, jak zawsze. ja nie potrafie w ogole jezdzic, ale niejaki R.Herba moim STI mial na odcinku 8km toru czas lepszy od ostatniego RS4 o... 4s :-D w Ewolucji 6,5s. zobaczysz pierwszy raz chlopaku na oczy, jakie czasy wykrecaja poszczegolne auta i moze w koncu przestaniesz zadzierac nosa jak skonczona pi zda. lubie wymienione niemieckie auta, ale to sie nadaje na autostradowe luki i moze Poznan, gdzie naprawde jest szybko. Link Zgłoś
mameja21 Re: robercik, moje dziecko neostrady 16.03.09, 12:16 foreks napisał > podpiszesz glejty, ze jak bedzie rolka, to becelujesz szkody i dostaniesz ode mnie STI 380KM i EVOIX 370KM. > bedzie tez kolegow nowa M3, RS4 moze z Nowego Sacza znowu dojedzie, na pewno C 63AMG pojawi sie i jak zawsze kilka Prosiakow 911 plus przedostatnia Vetta, jak zawsze. Reksiu,ale muszą ci "koledzy" muszą mieć z Ciebie ubaw, kiedy się pojawiasz w lanosowatym hehe. Na "salony" nie wchodzi się gumofilcach hehe. Link Zgłoś
hunaga Re: robercik, moje dziecko neostrady 16.03.09, 13:01 Foreks to twoje to niebieskie przez moemnt na filmiku www.youtube.com/watch?v=vH9vTiEqTS8 czy masz ta poprzednia wersje i jezdziles tu www.youtube.com/watch?v=mow7Mm5XemE Link Zgłoś
forum.humorum.defekalium Re: Audi RS6 po tuningu. 12.03.09, 21:37 wujaszek_joe napisał: > ciekawe ze takie wątki ściągają różnych chojraków, którzy jeździli wszystkim, > 300koni to cienizna, Kuzaj jest słaby albo Evo to wyrób lanosopodobny > śmieszne No Link Zgłoś
magik_kwiaciarz Re: to jakas taczka 12.03.09, 11:12 i tak wszystko poniżej 1000KM to namiastka dla plebsu Link Zgłoś