Dodaj do ulubionych

Nowa broń na kierowców

IP: 213.17.128.* 05.04.09, 14:09
Panie Jacku proszę o opisanie działania radaru laserowego Iskra który dostała Komenda Wojewódzka w Krakowie, radar ten wskazuje pomiar od 10 do 50km/h auta które stoi na parkingu z włączoną klimatyzacją ! Czytałem ten artykuł na interi, policjanci testujący radar dodali do niego krótki filmik z pomiarami auta zaparkowanego na parkingu. Niedługo radary te mają dostać homologację !
Obserwuj wątek
    • Gość: xsxxxxx Re: Nowa broń na kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 19:01
      Dokładniej to ,ten filmik : www.joemonster.org/filmy/15225/Nowy_policyjny_radar_ktory_zawyza_predkosc
    • Gość: Log in Re: Nowa broń na kierowców IP: *.hawaiiantel.net 05.04.09, 21:35
      Ta nowa broń jest naprawdę wspaniala, dobrze sprawdzona, gwarantuje raka oczodołów i kroku, a dzieci które sie rodzą po ojcu maja .....wodogłowie i "dziwne" kończyny .....

Używajcie po 12 godzin dziennie.

• Gość: j Re: Nowa broń na kierowców IP: *.aster.pl 06.04.09, 09:48
      Pan redaktor prawie często pisze o jakiś bzdurach,to jest moto.pl zająłby się Pan samochodami, a nie applem czy jakimiś radarami rakotwórczymi. Nie ma Pan o czym pisać?Może stworzycie forum proponowanych tematów dla pana redaktora?
    • Gość: oscar Re: Nowa broń na kierowców IP: 62.29.169.* 06.04.09, 10:05
      Pomijajac juz kwestie wadliwie dzialajacych Iskr, to jestem ciekaw w opisywanej sytuacji z wiaduktem w jaki sposob policjant udowodnilby mi o ile przekroczylem predkosc - rozumiem, ze policjant z wiaduktu z radarem po pierwsze nie kasowalby pomiaru, a na wezwanie podbieglby do kolegi ktory mnie zatrzymal te kilkaset metrow zeby mi pokazac o ile przeroczylem dopuszczalna predkosc? Troszke nierealne sie to wydaje. Proponuje najpierw zastanowic sie przed opublikowaniem artyklulu, a nie wymyslac sobie takie historyjki z kosmosu. :)
    • Gość: Erol Re: Nowa broń na kierowców IP: *.warszawa.mm.pl 06.04.09, 11:19
      Mnie też właśnie zastanawia to sprawa z pomiarem z wiaduktu, podobno tak robili w Warszawie, gdy tylko dostali te laserówki, ale moim zdaniem to ściema, bo nie chciałoby im się latać, żeby pokazać wyniki, a nie mogą wysłać kierowcy, żeby sobie poszedł do kolegi na wiadukt i zobaczył pomiar... Więc ta historyjka ma chyba tylko działać jako straszak, żeby kierowcy na toruńskiej lub łazienkowskiej przed wiaduktami zwalniali :P
    • Gość: Wolek Re: Nowa broń na kierowców IP: *.warszawa.mm.pl 06.04.09, 11:23
      Ciekawi mnie kwestia pomiaru z jadącego radiowozu... Laser musiałby być wtedy jakoś podłączony do instalacji samochodu, która oczywiście też musi mieć wtedy homologację. I jak niby laser wie czy samochód, który mierzy jedzie w tę samą stronę czy przeciwną? A to chyba zasadnicza kwestia, gdy chodzi o pomiar prędkości...
    • Gość: gość Re: Nowa broń na kierowców IP: *.toya.net.pl 06.04.09, 22:21
      niech ci policjanci zaczną walic mandaty zarządcom dróg za te dziury.
    • nextchance Re: Nowa broń na kierowców 07.04.09, 09:09
      Robi się powoli Państwo policyjne! Tych sku...synów w białych czapkach trzeba przecieź jakoś utrzymać. Bezpieczeństwa na drogach i tak nie ma, bo jeździmy fatalnie! Źle uczą instruktorzy. Weźmy chociaż całe tabuny kierowców jeżdżacych lewymi kołami po środkowej linii. Brak należytego odstępu między samochodami jadącymi w jednym kierunku (kwestia weyprzedzania) i w końcu ta "makabryczna" ilość znaków drogowych (ktoś nieźle zarobił). Zbyt wiele informacji jest dezinformacją. To jest niebezpieczne!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka