Dodaj do ulubionych

Golf VI znowu triumfuje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:10
jeżeli daje się do konkursu kilka egzemplarzy specjalnie wyprodukowanych, z super wyposażeniem, to nie ma innego wyjścia jak wygrać konkurs. jak jest po konkursie to teraz już będzie masówka o jakości chińskich komórek. pękające sprężyny po 100tys km, uszkodzone koła dwumasowe po 60 tys km w skrzyniach szóstkach, wadliwe fotele, niskiej jakości plastykowe elementy tapicerki, padające teleskopy po 80 tys km, trzeszcząca tapicerka, padające komputery, paliwożerne silniki 1,6 itd. mam golfa VI to wiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: das Re: Golf VI znowu triumfuje IP: 82.160.17.* 09.04.09, 20:34
      popieram... wszystko to mydlenie oczu.
    • Gość: jacek Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 22:56
      Mnie też wybór Golfa trochę zaskoczył, ale w pozostałych kategoriach trafili w sam środek tarczy.
    • carfan Re: Golf VI znowu triumfuje 10.04.09, 00:04
      fiksum. To już przejechałeś 100tyś. km Golfem VI? To ile tysięcy robisz miesięcznie, masz czas wysiąść z auta? Bzdury piszesz i tyle. Czytałeś za co go docenili, i nie tylko oni? Zapomnieli wg mnie napisać jeszcze o poziomie bezpieczeństwa. W tej klasie to praktycznie bez konkurencji co można sprawdzić i pooglądać na stronie EuroNCAP.
    • Gość: anionim :) Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.04.09, 00:39
      co niby z bezpieczeństwem ????? pięć gwiazdek w tej klasie ma każdy
      • carfan Re: Golf VI znowu triumfuje 10.04.09, 23:04
        5* to nie każdy ma i te 5* nie jest równe. Naprawdę polecam wejdź na stronę
        www.euroncap.com , wyszukaj test Golfa i popatrz jak wygląda. Potem możesz
        popatrzeć na chwalonego ostatnio Civica i osądź sam. Dodatkowo Golf ma system
        WOKS odpowiedzialny za ochronę szyi - w tej klasie tego nie ma, tylko wyżej.
        Wprowadzono nowy rodzaj czujników rozpoznających siłę zderzenia (nagroda za
        innowacje).
    • Gość: enterer Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.162.c64.petrotel.pl 10.04.09, 08:36
      co do jakości Golfa Vi to zgodze się że te które sa dostepne w polsce to tandetas na resorach.
      Praktycznie żaden nie jedzie na wprost, mają odpryski lakieru, rdze po wyjeździe z fabryki, problemy ze skrzynia biegów. Do nas trafia odrzut z lini.
      Poczytajcie na forum vwgolf jak ludzie tam sie wypowiadają o swoich nabytkach
    • Gość: frako Re: Golf VI znowu triumfuje IP: 95.160.191.* 10.04.09, 08:40
      fiat 500 ładniejszy od XF'a ? śmiechu warte
    • Gość: Rory Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.chello.pl 10.04.09, 09:01
      No cóż ... odnośnie Golfa VI było to całkowicie pewne, że wygra. Po pierwsze to niezłe auto i obecnie konkurencji nie widzę, po drugie to król sprzedaży w swojej klasie, po trzecie konkurencji to jakaś kpina! Toyota iQ ??? no może Fiesta lepsza, ale też bez rewelki (fatalne wnętrze) Teraz ludzie kupujac auto kompaktowe za 60 i więcej tysięcy chcą mieć namiastkę auta klasy średniej, a żaden z konkurentów Golfa tego nie zapewni
    • mosfet29 Re: Golf VI znowu triumfuje 10.04.09, 10:28
      Smiesza mnie te wypisywania o wadloiwosci Golfa VI , w internecie dzieci moga pisac co chca .Glownei kieruje to do fiksum na kilomentr widac ze zmysla.
      Ma golfa 1.6 a uszkodzilo mu sie kolo dwumasowe he,he.I juz przejechal ponad 100tys a samochod ma ledwie pol roku makimum.
      Oj dzieci , dzieci nie jest dla mnie zrozumiala tak powszechna nienawisc do tej marki i tego modelu .To jakies kompleksy ,frystracje?Zalosne prowokacje
    • Gość: ms Re: Golf VI znowu triumfuje IP: 194.110.240.* 10.04.09, 11:52
      ciekawe czy ktos z was przejechal nowym golfem 100 tys km
    • Gość: lucbessonek Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.162.c64.petrotel.pl 10.04.09, 12:16
      "Smiesza mnie te wypisywania o wadloiwosci Golfa VI , w internecie dzieci moga pisac co chca .Glownei kieruje to do fiksum na kilomentr widac ze zmysla.
      Ma golfa 1.6 a uszkodzilo mu sie kolo dwumasowe he,he.I juz przejechal ponad 100tys a samochod ma ledwie pol roku makimum.
      Oj dzieci , dzieci nie jest dla mnie zrozumiala tak powszechna nienawisc do tej marki i tego modelu .To jakies kompleksy ,frystracje?Zalosne prowokacje"
      ---
      Kup słownik przetłumacz nam na polski to co napisałeś.
      Ludzie oceniają tu samochody a nie ludzi. To po pierwsze.
      Osoba która zrobiła pierwszy wpis mnie nie interesuje ale kolejna już trafiła w sedno bo użytkownicy tych aut (Golf VI) to nowi ale już stali bywalcy serwisów.
      • miettek8 Re: Golf VI znowu triumfuje 10.04.09, 12:54
        Gość portalu: lucbessonek napisał(a):

> ... kolejna już trafiła w sedno bo użytkownicy tych aut (Golf VI)
        to nowi ale już stali bywalcy serwisów

A z jakiego powodu uzytkownicy golfow maja byc stalymi bywalcami
        serwisow?
        Napisz prosze, co konkretnie mialoby sie psuc w tych samochodach.
        Moze podasz jakies zrodlo tych rewelacji.
    • soner3 Re: Golf VI znowu triumfuje 10.04.09, 13:08
      Jasne prosze podac zrodlo ze Golfy sa stalymi bywalcami w ASO.Kompletne bzdury, generalnie raczej spotykam sie tylko z bardzo pochlebnymi recenzjami wlascicieli ale to jeszcze nowy samochod na naszym rynku wiec na prawdziwe oceny poczekajmy .Golf V pod wzgledem technicznym mial bardzo dobre notowania.
      A nie od dzis wiadomo ze przeciwnikow Golfa jest w PL bardzo duzo i wypisuja takie negatywne opinie.Takie prawo internetu ze pisac moze kazdy co chce ale to swiadczy raczej o ich frustracjach .Nie nzlazlem zadnej negatywne wypowiedzi na forum vw golf wiec to kolejna bzdura.Moim zdaniem takie osoby powinny zglosic sie na terapie.
    • Gość: Marek Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:48
      Ech, liczyłem na zwycięstwo fiesty. No nic, gratulacje dla Volkswagena. Jest się z czego cieszyć.
    • Gość: lucbessonek Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 15:37
      "Nie nzlazlem zadnej negatywne wypowiedzi na forum vw golf "

kłamiesz tylko nie rozumiem dlaczego.

link : forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=205104&postdays=0&postorder=asc&start=0

poczytaj - szóstkę ma kilka osób. na trzeciej stronie zaczyna się litania problemów. Potem kolejny użytkownik, i następny.
      Czy naprawdę trudno to znaleźć czy pracujesz w dziale PR volkswagena ?
    • Gość: hehe_FAKT Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 16:09
      KILKA CYTATÓW

"zauważyłem delikatne zdrapania lakieru na rogach zderzaka, tuż pod tylnymi światłami oraz złe spasowanie zderzaka (od strony kierowcy delikatnie wystaje, a od strony pasażera jest lekko wklęsły)"

"mówił mi kierownik serwisu. że oglądał na placu ze 100 sztuk i w każdym tak było. z tego co się zdążyłam zorientować, to wady blacharki"

"ja też mam problem z kierownicą - jest lekko w lewo (naprawdę lekko, w sumie miałem się nawet o to nie czepiać, no ale... )"

"przy znaczku na tylnej klapie mamy wadę lakieru - pokazaliśmy doradcy i kierownikowi - widzieli i tłumaczyli, że tak się zdarza, że niektóre golfy to w ogóle sa niesymetryczne - różni się strona prawa od lewej (zgrzanie progu z błotnikiem z prawej strony jest na równi, a z lewej jest cofnięty błotnik wzglądem progu jakies 5 mm), bo oglądał ze 100 na placu w Poznaniu itd. jakież było jego zdziwienie, że nasz nie posiada takiej wady.
      Wszyscy mi ciągle tylko powtarzali : czego Pani chce - ma Pani piękne autko. Czego???"

"Po ich zabiegach golf się zmulił, kierownica została przekrzywiona w prawo, auto chodziło po całej drodze, skrzynia wyje jak wyła, ... no więc zgloszenie czwarte to co wkleiłam"

"zakupiłem golfa kolor czarna perła 2 miesiące temu, zazwyczaj jeździłem myć go na myjkach a niedawno podklusiło mnie żeby umyć go ręcznie :/ Myłem go szczotką którą myłem moje wczesniejsze auta. po umyciu i spłukaniu wodą na całym aucie były ślady/rysy po szczotce ! "

"- kiedy montowalem blokade skrzyni biegow w serwisie VW w Poznaniu i zmonotowali zle plastiki czlowiek twierdzil, ze przesadzam.....facet bezczelny i niegrzeczny na maxa.....rece opadaja
      - komputer wykazywal w (zaufanym) serwisie bledy - w innym twierdza, ze nic nie ma - prosilem o wydruki przed i po robocie - nie otrzymalem
      - teraz mam pstykanie plastików???, domykaczy ??? szyby w drzwiach, nie potrafia temu zaradzic (w srode inny serwis) - szlag mnie trafia....
      3. na poczatku kierownica byla ustawiona krzywo - teraz jest ok "
      • miettek8 Re: Golf VI znowu triumfuje 10.04.09, 16:56
        To nie sa wady techniczne golfa 6 tylko wynik zlej pracy serwisu czy
        transportu. Nawet wskazania zuzycia paliwa mozna w golfie 6
        skorygowac, potrzebny jest tylko dobry, chetny do pracy serwisant.
        Wykaz wady konstrukcyjne, ktore wystepuja systematycznie w wielu
        egzemplarzach golfa - o tym mowimy.
    • Gość: Qrel Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.warszawa.mm.pl 10.04.09, 17:47
      Dlatego nie kupuje samochodów w czasie pierwszego roku ich produkcji, bo niezależnie od marki, można się przejechać na jakości...
    • kkprofi21 Re: Golf VI znowu triumfuje 10.04.09, 23:39
      "Jurorzy docenili zarówno walory stylistyczne nadwozia, solidne wykonanie oraz jakość materiałów użytych w najnowszej generacji Golfa. Na jego korzyść przemawiała także gama dostępnych silników oraz skrzyń biegów. W informacji przekazanej prasie jurorzy zachwalali również stopień wyciszenia kabiny. Według nich podróżowanie nowym Golfem, nawet na dalsze dystanse, jest wyjątkowo przyjemne." - DO TEJ OPINII NIE POTRZEBNY JEST ŻADEN KOMENTARZ, GOLF TO NR 1 KLASY ŚREDNIEJ. A TEN KOMENTARZ JEST TEGO NAJLEPSZYM PRZYKŁADEM. WIELU LUDZI MOŻE SIĘ Z TYM NIE ZGODZIĆ, ZGODA O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE ALE DLA POTWIERDZENIA TEGO MOŻNA SPOJRZEĆ W WYNIKI SPRZEDAŻY GOLFA, NAJLEPIEJ SPRZEDAJĄCE SIĘ AUTO W SEGMENCIE KLASY ŚREDNIEJ. OSOBIŚCIE RÓWNIEŻ WYBRAŁ BYM GOLFA - ALE JAK POWIEDZIAŁEM WCZEŚNIEJ KAŻDY MA INNE ZDANIE, A MOJE JEST TAKIE :-) (sorki za duże litery, ale miało się wyróżniać od cytatu :-))
    • Gość: Kazmirz Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.acn.waw.pl 11.04.09, 00:52
      Kibicowałem Fordowi Fiesta. Dla mnie to był murowany faworyt, ale moze rzeczywiście nastąpił przesyt tych nagród dla Fiesty już?
    • Gość: nm Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 22:45
      @kkprofi21
      Chyba nie wiesz, o czym mówisz. Golf nie może być liderem klasy średniej, bo do niej zwyczajnie nie należy. Zanim zacznie się wypisywać bzdury, to proponuję zapoznać się z nazewnictwem i podziałem klas.
    • kkprofi21 Re: Golf VI znowu triumfuje 12.04.09, 00:18
      O przepraszam za uchybienie Golfa należy do klasy niższej średniej tzn klasy C czy jak kto woli kompakt. Może być?
    • gzesiolek Re: Golf VI znowu triumfuje 14.04.09, 12:49
      czy pod kazdym artem musi zawsze byc "trolownia"... zwykle od razu atak... jak cos o Golfie to juz sie pojawia taki tworca pierwszego postu...
      znowu jak cos o innym kompakcie, zwlaszcza japonskim to troluja Ci, co tu wielce oburzaja sie na imc fiksum...
      czy to wazne ktory jest lepszy? dowartosciujecie sie? wyleczycie kompleksy, bo jezdzicie Golfem III i napiszecie sobie "GOLF TO NR 1 KLASY ŚREDNIEJ"... a moze bo jezdzicie Mazda 323 lub Focusem i napiszecie "co do jakości Golfa Vi to zgodze się że te które sa dostepne w polsce to tandetas na resorach"...
      a prawda jest taka, ze 90% nowych aut to sa wozy na 3-4lata...
      Kupowalem teraz kompakta tak do 60-65k PLN, zwiedzilem salonow co nie miara, ogladalem i jezdzilem kompaktami marki Honda, VW, Seat, Skoda, Mazda, Ford, Citroen, Toyota, Nissan, Suzuki i Mitsubishi... i powiem tak... wsio rawno... wszedzie widac to samo, ze idzie sie w strone ozdobnikow i ekonomicznych i ekologicznych tworzyw... na zewnatrz bajery a im czlowiek dokladniej sie przygladnie to jakosc obic, spasowania, przykrycia bebechow w niewidocznych miejscach jest kilowa...
      im wiecej aut ogladalem i ocenialem tym bardziej bylem w kropce...
      wiec wreszcie wzialem trzy kryteria, ekonomia zakupu(oraz dostepnosc do odbioru) i koszty utrzymania, komfort i wygoda (odpowiedni poziom wyposazenia), no i wyglad... w tych 3 kryteriach wygral dla mnie na ten moment, i mocno subiektywnie, Mitsu Lancer z silnikiem benz 1,5 109KM w wersji Invite za 30k od razu a 30k na 24 raty...
      Ale roznice naprawde byly minimalne. I tak naprawde zdecydowal wyglad ;) (no i ilosc Focusow na drogach, bo najlepsza oferte mialem od Forda...)

Niech kazdy sobi kupi autko jakie chce i niech sie nim cieszy...
      Ja tam nie bede nikogo przekonywal jakie to zajebiste autko mam... jak dla mnie wszyscy moga uwazac ze jezdze zlomem... ;)

za lat 8-10 kupie sobie nowe autko, np. Forda, czy VW i bede sie nim cieszyl...
      tak jak cieszylem sie kiedys przesiadajac sie z malucha do golfika II, a pozniej z golfika do Civica, a teraz z Civica na Lancera... kazde z nich sluzylo ok ;) nawet kaszlak ;)

Ps. no i ce-ha... w 4 litery wszystkim fanatycznym inetowym napinaczom, ktorzy beda najezdzac tutaj na zlom z Japonii, Niemiec, czy nawet Francji czy Wloch... choc sami takim nie jezdzili, a jak jezdzili to nie dbali o autko...
      Pozdrowienia dla normalnych kierowcow i gratki dla VW za nagrode.
    • janne.darc Re: Golf VI znowu triumfuje 14.04.09, 13:52
      gzesiolek, musiałeś się tym lancerem pochwalić, co? Aż paluszki na klawiaturze świerzbiły... Tak im, tym biednym fanom Golfa, pokazać gdzie mogą się schować...
      Załosne.
    • gzesiolek Re: Golf VI znowu triumfuje 15.04.09, 08:13
      Tylko, ze ja nigdzie nie napisalem ze Lancer rulez a Golf jest bleee...
      Sądzę, że w większości kategorii Golfik będzie pewnie lepszy... ale wg mojeggo subiektywnego wyboru wybrałem tak a nie inaczej...

Napisalem swojego posta nie po to zeby sie chwalic, tylko po to zeby uswiadomic co poniektorym, ze kazde autko ma swoje plusy i (zwlaszcza) minusy i nie ma co sie zacietrzewiac. Jesli uwazasz janne taki poglad za zalosny, to przepraszam, ze Ci zepsulem czytanie tradycjnej wymiany zdan, w stylu jaki to Golf jest złom... alez nie jest najlepszy... nie znasz sie jest zlom bo ktos kiedys cos napisal ze sie porysowal.... alez nie, jestes debil, udowodnij ze jest zlom, a w ogole auto jest super, najlepsze, mega-odlotowe, przeciez w prasie tak pisza... itd itp...

A ja uwazam ze jest po prostu bardzo dobrym wyborem i pewnie wiekszosc co sie zdecyduje i nie bedzie wierzyla w przesadne bajki to bedzie zadowolona.
      Tak samo jak ktos inny wybierajacy Mazda, Honde, czy Mitsu...

I wkurza mnie najezdzanie fanboyow jednych marek na fanboyow drugich.

PS. Ciekawe co tak zabolalo w moim poscie janne.darc, ze musialas (-es?) od razu wylac troche jadu w slowie "zalosne"? Wiem, ze w Polsce jest dziwna tendencja, ze jak ktos zapierdziela i raz na 10 lat zmieni samochod, to od razu musi sie liczyc ze ktos moze mu go przerysowac... a kazde wspomnienie o nim, bedzie okreslane jako zalosne chwalenie sie... taki juz mamy zalosny narod...
      Pozdrawiam
    • Gość: Bejbe Re: Golf VI znowu triumfuje IP: *.chello.pl 17.04.09, 08:24
      Coż wiadomo, że od najlepszych wymaga się najwięcej. Naczyta się człowiek o Golfie, że super i że lider klasy, kupi a potem się dziwi, że za 65 tysięcy złotych nie ma auta na miarę Maybacha ;-) Może trochę zdrowego rozsądku. Czy sądzicie, że wszystkie inne auta poza Golfem sa idealne i że mają świetny, kompetentny i tani serwis? Może np. Kie Cee'd nie są ponownie lakierowane?, w Aurisach nie wymieniaja przekładni kierowniczych i modułów ABS, Focusy juz nie rdzewieją, Fiaty Bravo nie maja problemów z przednim zawieszeniem i skrzyniami biegów?

Jakie konkretnie usterki mechaniczne występują nagminnie w Golfie VI? prosze o konkretne przypadki powtarzających się usterek mechanicznych?
    • kkprofi21 Re: Golf VI znowu triumfuje 17.04.09, 23:00
      Dokładnie ludzie od aut za 60-70 tyś wymagają że będzie to auto klasy premium, nie powinno zawodzić, powinno być wykonane z najlepszych materiałów itp. Cóż niestety jest to niemożliwe. Każde auto ma jakieś wady, a po czasie użytkowania po prostu się eksploatuje. Ja również chciał bym poczytać o nagminnych usterkach Golfa VI, jak dla mnie jest to najporządniejsze auto na rynku i raczej wątpię aby było ich mnóstwo. A nawet ostatnio można w necie znaleźć filmik z produkcji Golfa VI gdzie można prześledzić jak składany jest nasz Golf... Krok po kroku, widać jak staranie jest on składany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka