Dodaj do ulubionych

VW Golf III

IP: *.chello.pl 06.05.09, 07:37
Jeden warunek - trzeba kupić zadbany i bezwypadkowy egzemplarz a o to bardzo trudno. Większość nabywców z Polski kupuje zajeżdżone auta od turka na ulicy w Berlinie za 200 Euro a potem piszą, że wszystko się sypie i to dziadowskie auto ;-)
Porządny egzemplarz to auto bardzo trwałe i niezawodne.
Obserwuj wątek
    • kkprofi21 Re: VW Golf III 07.05.09, 14:52
      Zgadzam się, ludzie od auta które ma około 15 lat wymagają niezawodności i najlepiej żeby przejechał jeszcze z 300 000 tyś km... Mimo to można znaleźć solidne Golfy III. A jak wiadomo to auto to naprawdę solidna i mocna konstrukcja, ogólnie bardzo fajny tekst.
    • Gość: niwe Re: VW Golf III IP: *.pruszkow.mm.pl 25.08.09, 20:47
      Jeżeli ktoś ma troche pojęciao eksploatacji auta to z Golfem nie będzie miał problemów. Zadbany golf jest wierny jak pies :P
    • Gość: bj Re: VW Golf III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 19:29
      "Trudno jednak powiedzieć jednoznacznie, skąd bierze się to powodzenie. "
      Ehhh. Jak to trudno? W klasie kompaktów w tym czasie nie było nic lepszego. Poza tym niezawodność Golfa to też po części wina prostej konstrukcji i łatwych napraw - nawet jak coś się sypnie, to nic szczególnie kosztownego.
    • Gość: NcZ505 Re: VW Golf III IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.10, 19:08
      Mam Golfa i kocham go choc to tylko auto jak sie zjebie to sam sobie radze zajeb iste autko choc mam chrapke na 4
    • Gość: 45 Re: VW Golf III IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 16:35
      DRESSWAGEN, łysa pała wystaje z za zagłówka i wszystko jasne, co za pustak kieruje.
    • Gość: Gość Re: VW Golf III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 19:55
      Obok wielu mniej lub bardziej istotnych wad jakie posiada Golf jest jedna zasadnicza, która go eliminuje. Otóż, jest to jeden z najbrzydszych samochodów jeżdżących po drogach. Dlatego Golfem jeździ tak wielu łysych i dresiarzy, ponieważ ludzie ci nie mają gustu. Takie jest moje zdanie.
    • fiatosgratos Re: VW Golf III 08.07.10, 15:16
      Eee zamochud popularny na wśi.
      Na wsiach młodzi ludzie kupują tyko vw golf 3 albo audi 80.
    • fiatosgratos Re: VW Golf III 08.07.10, 15:26
      Ale nie oceniajmy właścicieli tych samochodów, tylko samochody a ten vw jest naprawde udany
    • Gość: Gosc Re: VW Golf III IP: *.ikb.de 08.07.10, 16:53
      i obowiazkowa srebrna koncowka tlumika, a najlepiej 2, albo 3 ;)
    • Gość: raadaar Re: VW Golf III IP: 20.142.116.* 09.07.10, 07:24
      Mimo upływu lat, cały czas kopiują ten sam tekst... od 2006
    • Gość: meee Re: VW Golf III IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.10, 09:40
      przeciez auto ze zdjecia jest produkowane do dzis. Dlaczego tam jest data tylko do 1999?
    • Gość: damian-s6 Re: VW Golf III IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.10, 14:43
      do meee : golf II jest produkowany na rynek ameryki południowej do dnia dzisiejszego
    • tow.stalin Re: VW Golf III 12.07.10, 11:26
      łeee, przeczytałem listę awarii i gIII wypada gorzej od laniego... nigdy nie słysząłem np. zeby w lanku padły przeguby już po kilkudziesięciu tysiącach km... jako plus można zaliczyć mu wygląd :) to auto po prostu nie wygląda wcale, pasuje każdemu, nie ma w nim nic z pustego "napinania blachy" tak popularnego w autach francuskich, które moim zdaniem wygladają koszmarnie...
    • Gość: Herod Re: VW Golf III IP: *.graf.torun.pl 12.07.10, 12:01
      Największą wadą Golfa III są jego użytkownicy w Polsce. To auto ma po prostu pecha do dresiarzy i wieśniaków - tak jak Audi 80 i niektóre modele BMW.
    • swawolny_dyzio Re: VW Golf III 12.07.10, 12:08
      Nie miał bym nic przeciwko Golfom gdyby nie rzesza wiernych fanów modelu w odzieniu sportowym i białej czapeczce.
    • Gość: pl Re: VW Golf III IP: 77.236.16.* 12.07.10, 12:12
      "DRESSWAGEN, łysa pała wystaje z za zagłówka i wszystko jasne, co za pustak kieruje."
      Przykro mi ale majac te 19 lat nie stac raczej nikogo na lepszy samochod, no chyba ze ty dostales samochod od tatusia. Kupilem ten samochod za 3tys zl bo akurat tyle mi sie udalo uzbierac przez 3 miesiace pracy, co prawda czesto sie psuje ale ma juz swoje 16 lat. W kazdym razie samochod jak znalazl do pierwszy lat po zrobieniu prawa jazdy;]
    • s0nar Re: VW Golf III 12.07.10, 13:01
      Lata lecą a ten kicz nadal hitem wśród dresiarzy i gamoni.
    • heyah.banana Re: VW Golf III 12.07.10, 13:29
      Rdzewieją na potęgę: podłoga i progi.
    • Gość: as Re: VW Golf III IP: 193.23.63.* 12.07.10, 14:09
      Coraz więcej legendy, a jakości tyle co było, czyli znośnie ale bez szału.
    • Gość: rafal Re: VW Golf III IP: *.net.autocom.pl 12.07.10, 15:02
      Bardzo fajny samochód.
      Mój ma 17 lat i jeździ jak nowy.
      Co do zalet to: prosta konstrukcja (sam naprawiam), tanie części
      ładny wygląd (dla mnie rewelacja), mało pali
      Wady: brak klimatyzacji i ABS
    • Gość: remiza fan Re: VW Golf III IP: 109.243.199.* 12.07.10, 15:12
      golf III =prestisz , konfort, i zazrosne spojżenia na śfiatłach
    • Gość: k Re: VW Golf III IP: *.mrr.gov.pl 12.07.10, 15:14
      No coz, jesli 1,9TDI pali max 6,2 po miescie, objezdza suwy z podobnymi silnikami, mozna zaladowac ponad 200kg do kufra i zwawo przyspieszac, to wszystko majac na liczniku 300tysi km! no to wiadomo dlaczego sa chetnie kupowane.
    • Gość: miki Re: VW Golf III IP: 85.232.236.* 12.07.10, 15:23
      Zawsze byłem przeciwnikiem tego samochodu nie podobał mi się on i osoby które jeździły też były szczególne. No właśnie przez kilkanaście lat jeździłem rożnymi markami, a tu tak się zdarzyło że otrzymałem golfa v jak auto służbowe wersja Pirelli (pakiet sport, obniżone zawieszenie i siedzenia usportowione) , a by było bardziej śmiesznie poznałem kobietę która ma golfa III. Co do V (TDI)zawieszenie ma dobre bez zarzutów, na razie ponad 150 tys bez awaryjne, samochód jest bardzo ciężki i ciasny w środku. A co do Golfa III również bez obsługowy (ten egzemplarz z innymi bywa różnie) leki, o dobrym przyspieszeniu (TDI) i osiągach. Na pewno też bardzo pojemny jak na swoje gabaryty. Reasumując jako przeciwny VW Golfy są ok, szczególnie III jak na swój wiek nadal może być atrakcyjna (w stosunku do danego budżetu. Szkoda tylko że często jego kierowcy są szczególni, ale może tak będzie jak kiedyś z BMW którego obraz napewno się polepszył
    • blablick Re: VW Golf III 12.07.10, 20:39
      Zapomnieliscie o zawwieszeniu tylnego"wozka"i rdzy, to niemal choroba wrodzona (nie wiem jak syncro)ja swoim pazdziochem zrobilem pon.300tkm(1.8)nie do zajechania przy regularnej obsludze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka