Gość: Moto IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 20.05.09, 20:05 Za dużo elektroshitu a miejsce peceta jest na biurku. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: marjon Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: 193.42.230.* 20.05.09, 20:20 Dla mnie bajka (zwłaszcza przód, jak dwie twarze z batmana). Już od dawna czekałem na propozycję BMW w kategorii superbike. Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 21:54 asymetryczne..? hee jak terminator ma wejrzenie..iezle sie BMW pcha...popatrzcie tylko Honda niezle dziala zarowno na tynku samochodow jak i motocykli.teraz dolaczy BMW Link Zgłoś
Gość: bronx Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 23:29 prawda bmw się pcha ja osobiście ze ścigaczy bym wolał honde yamahe suzuki czy kawasaki i teraz po co to wciskane bmw -.- Link Zgłoś
Gość: Designer Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 00:06 Co oni zrobili z tym motorem !!! Jeszcze kilka ms. temu zapowiadało się nie najgorzej. Świata jak dla mnie beznadziejne i przekombinowane, o ile w innych motocyklach BMW typu naked i enduro tak bardzo się nie wyróżniają, o tyle przy gładkich owiewkach ścigacza wyglądają koszmarnie, na pokazach przedpremierowych miał symetryczne lampy i były one o wiele zgrabniejsze. Prawa strona ściągnięta z kawy, lewa z motoru, którego w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć, ale to oczko już widziałem. Zabieg wyszedł im hmmmm . . . . źle. Poza tym profil o wiele za ciężki, szkoda, że nie poprowadzili wydechu pod zadupkiem. Następna sprawa to przełamanie pomiędzy siedziskiem, a zadupkiem - jest zbyt duże za wysoko poprowadzili miejsce dla pasażera. Na pochwałę zasługuje tył, w przeciwieństwie do przednich świecidełek, tylne wyglądają ekstra, przypominają łunę gazów ciągnącą się za odrzutowcem. Ale i z tej strony się przyczepie, a co ! ten stelażyk pod blachy mogli nieco skrócić, bo w moim przekonaniu za bardzo wystaje i w jakimś stopniu niszczy tą zgrabniutką dupeczkę. Fajnie wyszły także "skrzela" Ogólnie sprawia wrażenie niepoukładanego kloca projektowanego przez kilkudziesięciu projektantów, którzy zajmowali się motocyklem w tym samym czasie i każdemu powierzono zająć sie danym elementem ale, żaden z nich nie widział co jego kolega zza ściany wyczynia. Do Ducati, czy Triumph-ów trochę wam jeszcze brakuje chłopcy ;) Zamieszczono wyżej opinia to moje zdanie i jeśli się z nią nie zgadzasz to wyrażaj się w kulturalny sposób i nie obrażaj innych Pozdrawiam :) Link Zgłoś
Gość: Eros Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 00:29 ehh trochę niestety masz racji, znależć dzisiaj cos fajnie wyglądającego to niemal cud Link Zgłoś
Gość: adams Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.3s.pl 21.05.09, 08:43 ...moc najwyższa w kalsie, stosunek mocy do masy najwyższy a przyspieszenie nie najwyższe - może za dziesięć lat chłopcy to poprawią. Najbardziej jednak rozbawiła mnie informacja, że podobno cena ma być konkurencyjna - oczywiście cena ma byc konkurencyjna w stosunku do samochodów BMW. I na zakończenie zwrócę uwagę na białą wersję tego przecinaka - widać, że strasznie chcieli by wyglądało jak Ducati ale niestety nie wygląda jak Ducati więc musili dożucić trochę "koloru". Link Zgłoś
Gość: ian Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:01 Na przód to nie mogli się zdecydować, czy w dobie pseudo "kryzysu" wspierają swych lokalnych producentów i piją za dużo piwa? Link Zgłoś
Gość: matii Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.tktelekom.pl 21.05.09, 09:06 Urodziwy nie jest gdzie mu tam do R1 nowej.Panstwo redaktorzy chyba się pospieszyli z tym batem batem to może on jest ale na poczciwą MZ he he Link Zgłoś
Gość: mkraskow Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.cto.gda.pl 21.05.09, 09:38 Łańcuch i widelec teleskopowy - aż dziwnie wyglądają w BMW. Link Zgłoś
Gość: blee Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:56 adams: fizyki nie oszukasz, przyczepnosci nie przeszkoczysz nawet najwieksza moca jaka mozesz uzyskac .. co najwyzej ladnie spalisz opony :P to tak jak z danymi o opadzie po czernobylu. okazalo sie ze w szwajcarii byl wyzszy niz w polsce czy zsrr .. tylko ze oni glupki podali prawdziwe dane ;) co do 2.9s to normalny czas. a=9.57 m/s2, to 0.975G na oponach sportowych mozna uzyskac okolo 1.1G, wiec i przyspieszenie wzrosnie, ale z jakis powodow chcieli podac realniejsze dane. Link Zgłoś
Gość: miki faki Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.chello.pl 21.05.09, 11:02 nie lubie superbajków, są - moim zdaniem- stylistycznie nudne i banalne. (wyjatek stanowi dukat). kolejny z powodów moejej niechęci jest taki, ze nie ma gdzie nimi u nas śmigać. a jazda w mieście, w nocy, czy ze świateł to zwykła wiocha. ...ale ten koleszka, chmmm może warto go kupić i zawieść gdzieś na lawecie i trochę poszaleć. Link Zgłoś
Gość: Japan Power Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.pool.einsundeins.de 21.05.09, 11:46 Niz BMW dogoni japoncow to ja zostane Papiezem, a Wigilia bedzie 1 maja Link Zgłoś
Gość: Urb@ Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.171.118.94.static.crowley.pl 21.05.09, 12:10 I gdzie u nas czymś takim jeździć? No chyba że chce się koniecznie zostać dawcą organów. Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.pool.einsundeins.de 21.05.09, 12:31 Wyglada jak niemiecka kobieta czyli do h...a Link Zgłoś
Gość: rext Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 13:35 Koledzy moze i on niewyglada ale nie o wyglad tu chodzi , tylko o wlasciwosci jezdne , rozwiazania techniczne a amortyzatory dla uscislenia to nie teleskopy jak jeden z was nazwal<lol> tylko zawieszenie upside-down z mozliwoscia regulacji i dostaoswania wedle wlasnych potrzeb!!! wiec troszke poczytajcie o tym motorze i pozniej piszcie a nie bez pojecia gadacie byle gadac ,, wedlug mnie tem moto jest okey a te wasze r1 itp to spokojnie znajde lepszy motor np ktm rc-8 ,, we wszystkich testach wypada lepiej i ma lepsze wlasciwosci jezdne !!!! Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 14:14 Jak twarz Anny Fotygi. Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Niemiecki bat na Japończyków 21.05.09, 15:37 Co to jest profesjonalne ogumienie wyscigowe? Ja nie jestem profesjonalista ale w samochodzie na zawodach wiekszosc z nas (w tym ja) uzywa tego: www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Kumho&tireModel=Ecsta+V710 i tego: www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Hoosier&tireModel=A6 Cos chyba autor jest nawiedzony i nigdy nie uzywal czegos co mu nie dal zaprzyjazniony warsztat albo diler danej marki samochodu czy motocykla. Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 21:01 Ciekawe kiedy zejdą poniżej sekundy do setki? Link Zgłoś
Gość: gu564 Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.cust.tele2.pl 21.05.09, 23:34 Te przednie lampy to chyba projektował jakiś niedorozwój. Link Zgłoś
Gość: bleee Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.09, 08:57 andrzej: zaraz po tym jak wymysla jakis lepszy sposob na napedzanie samochodu niz gumowe kola polaczone z silnikiem. Obecnie praw fizyki pan nie zmienisz i nie badz pan glab. Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.09, 10:37 BMW, to BMW. Jak kogos nie stac, to bedzie jezdzil na budzetowym suzuki i sobie wmawial, ze na bawarke by nie spojrzal nawet gdyby mu ja za darmo dawali. Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 15:27 Witam Bardzo brzydki motocykl. Ktoś porównał go z urodą typowej Niemki. Idealne porównanie:) Link Zgłoś
Gość: MonomagnuM Re: Niemiecki bat na Japończyków IP: *.xdsl.centertel.pl 01.06.09, 11:34 Osobiście nie przepadam za superbikemi, ale nie rozumiem waszej flustracji na temat wyglądu 1000RR... Niekonwencjonalne rozwiązanie przednich reflektorów, piękne "skrzela" a do tego świetnie wyprofilowany bak i tył. ktoś napisał że za dużo tutaj elektryki, ale moim zdaniem przesady nie widzę. do jednego bym się przyfasolił a mianowicie rura mogła być poprowadzona pod ogonem. W sumie to bardzo fajny motor no i podobno najmocniejszy w BMW. Pozdrawiam! Link Zgłoś