yanfhowah 25.05.09, 01:02 Szef teamu BMW-Sauber Mario Theissen ,,,,,czas go wymienic,,, Link Zgłoś Obserwuj wątek
koham.mihnika.copyright reszta jezdzi na Stomilach? 25.05.09, 01:22 Panie Theissen, powinien sie pan szanowac kibicow. Link Zgłoś
robertw18 Działania GW... 25.05.09, 19:22 Uprzejmie przestrzegam Czytelników tego forum GW, że GW bardzo śmiało usuwa nie odpowiadające jej przesyłki Czytelników na Forum. Dodam, że zdarza mi się dość ujemnie oceniać pracę niniejszego działu GW, choć nigdy nie używam języka grubiańskiego. Mnie właśnie usunęli wypowiedź nawiązującą do pierwszej (też usuniętej). Pisałem o jej głupstwach, ale wraz z poprzednikiem nie używaliśmy wyzwisk ani języka grubiańskiego. Pozdr. Link Zgłoś
lyona Bridgestone z Krakowa za dobre czy za drogie :) 25.05.09, 04:21 ,,winę za użytkowanie opon ponosi użytkownik" nie zawsze co z tego że bieżnikowane i z ferrari jak asfalt paruje a chodnik dopiero w Uni w planach i autobus nie dojechał do przystanku i i szkoda butów (w innych nie byłam w stanie nadążyć za dzieckiem, ach ta dzisiejsza młodzież) Się dziecko rodzi i już trzeba uważac na drogi, ale na rolkach to ona mnie zatrzymuje, bo pożyczam od synka, bez hamulców) wiem, że to bez sensu ale dawno nie pisałam POZDRAWIAM od serca i z Panem Bogiem :) Link Zgłoś
pocalujta_wujta No tak ale te same opony mieli inni 25.05.09, 05:25 Jakos inne zespoly nie mialy tych samych problemow a Brawn i Ferrari zastosowaly radykalnie inne strategie zmian i jednak oba zespoly dojechaly w calosci na czele do mety. Mysle ze tlumaczenia Mario Theissena sa bardziej jak u tej baletnicy a nie tlumaczenia Kubicy, ktory naprawde robi co moze... amoze naprawde niewiele z takim bolidem. To znowu Kubicy zaminiono stronami czy moze zastosowano rozne ogumienie po przekatnej? A moze tylne wlozono na przod? To jak to jest? Mnie sie wydaje ze kierowca odroznilby problem z oponam i od problemu z hamulcami. Bardziej ufam temu co mowi Kubica i Heidfeld a mniej Theissenowi i inzynierom zespolu, ktorzy - jak sie wydaje - nie wiedza co robia i jak pracowac przy bolidzie F1. Link Zgłoś
robertw18 Chciałbym wiedzieć, czy "Albert"... 25.05.09, 19:26 bo tak bodaj nazywa się liczydło wielkiej mocy działające w BMW - nie ma jednak złego oprogramowania. Zdaje się, że BMW zakładało, że bardziej niż dorównujących przeciwnikom "tuneli aerodynamicznych" potrzebuje "Alberta", który chyba nie sprawdza się... Pozdr. Link Zgłoś
olias Szef BMW: Mieliśmy problem z oponami 25.05.09, 07:31 cały sezon BMW w F1 to ... niemiecka robota, niemiecka solidność i niemiecki zespół. czas wymienić ich na chociażby Turków. Link Zgłoś
mcguirre Szef BMW: Mieliśmy problem z oponami 25.05.09, 07:40 Panie Theissen chyba nie będzie dla pana posady w 2010. Takiego partactwa ze świecą szukać. Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: Szef BMW: Mieliśmy problem z oponami 25.05.09, 09:13 "Szef teamu BMW-Sauber Mario Theissen wyjaśnił po niedzielnym Grand Prix w Monte Carlo, że w bolidach jego zespołu dobrano złe opony." Hmmm moze dobrano zly bolid. Albo zlych dobierajacych w Teamie technicznym? Bardzo wyraznie widac ze BMW sobie w tym sezonie nie radzi i jak dziecko we mgle szuka jakis rozwiazan ktorych zapewne do konca sezonu nie znajdzie. Obstawiam ze ten sezon dla BMW bedzie cieniutki - jak jeszcze z ledwoscia uciulaja kilka/kilkanascie punktow to bedzie dobrze. Link Zgłoś
dio62 Szef BMW: Mieliśmy problem z oponamiłym 25.05.09, 09:16 ciekawe czy w tym roku Kubica zostanie sportowcem roku,a swoją drogą jak bardzo się pomylił w zeszłym roku Z.Boniek mowiąc,ż w F1 80% zależy od bolidu a reszta od zawodnika,a jak widać od zawodnika zależy zaledwie 1%.Gdyby zbudować dobry bolid to nawet Hołowczyc byłby mistrzem w tym śmiesznym "sporcie". Link Zgłoś
dr_nauk Szef BMW: Mieliśmy problem z oponami 25.05.09, 10:35 Dziennikarstwo GW = dno i 2metry mulu. Osoba, ktora zredagowala ten tekst (wyglada, ze bala sie podpisac, a tekst nie jest identyczny z tym na f1.pl) twierdzi, ze: "Mario Theissen wyjaśnił po niedzielnym Grand Prix w Monte Carlo, że w bolidach jego zespołu dobrano złe opony" tymczasem z f1.pl i z cytowanej wypowiedzi Theissena wynika, ze: "Szef teamu BMW Sauber uważa, że jego bolidom nie pasował dobór opon." Trzeba byc mocno ociezalym umyslowo lub szukac taniej sensacji by nie zauwazyc, ze te dwa zdania nie znacza tego samego. W pierwszym przypadku sluze pomoca: opony na wyscig wybiera Bridgestone a nie BMW. Nie jest tez tak, ze Bridgestone wybiera inne opony specjalnie dla BMW. Theissen stwierdzil, ze z jakiegos powodu wybrane przez Bridgestone'a gumy im nie pasowaly, zreszta zdaje sie, ze podobny problem miala Toyota. Nie mozna wiec mowic, ze "skrytykowal" opony, tym bardziej, ze dodal: "Jednak inne zespoły sobie z tym radzą, poza jednym czy dwoma wyjątkami." Blad BMW zwiazany z oponami moim zdaniem polegal na tym, ze bolid Heidfelda startujacy na twardych zatankowano do polowy wyscigu a nie, jak np. Glocka czy Kubicy do ok. 2/3. W efekcie Niemiec, jadacy od polowy na miekkich, szybko zuzywajacych sie oponach, przez ostatnie kilkanascie okrazen mial dramatycznie slabe czasy i tylko niezlej jezdzie defensywnej i charakterystyce toru zawdziecza, ze dal sie wyprzedzic jedynie Glockowi (przez kilka okrazen bronil sie przed Hamiltonem i Trullim). Ale na takie detale fani F1, ktorzy wylaczyli TV po tym jak Kubica zakonczyl sciganie, uwagi nie zwracaja. Link Zgłoś
kewiz nie ma się czego czepiać 25.05.09, 11:00 dlaczego BMW nie protestuje w sprawie cięcia kosztów w przyszłym roku? dlaczego ten sezon taki słaby? proste: NIE MA KASY a z punktu widzenia PR wycofać się nie sposób do przodu też iść się nie da - nie zdziwię się jak po sezonie ogłoszą, że się wycofują - ale myślę, że decyzja już zapadła Link Zgłoś
mitchharris Theissen "przeszkadza nam faza księżyca i wróble" 25.05.09, 16:33 Widzę od kogoi Robert nabiera manier do gadania farmazonów. Wszystkie teamy mają takie same opony, dokładnie wiedza jakie, maja okazję przetestowac różne na każdym torze na jakim stratują. Teraz sie znowu okazuje że BMW jest zaskoczone oponami. Natsepnym razem będzie zaskoczone ciśnieniem atmosferycznym, wilgotnościa, faza księzyca i obrotami Ziemi Link Zgłoś