Dodaj do ulubionych

Cała prawda o fotoradarach

IP: *.ip.netia.com.pl 07.08.09, 14:08
Czy fotoradar może stać gdziekolwiek? - odpowiedź jest czysto teoretyczna. prawda jest taka, że są stawiane również na bezpiecznych odcinkach drogi jako źródło dochodu! Państwo, które nie buduje dróg i jednocześnie zabrania sie przemieszczać sprawnie po kraju nie zasługuje na szacunek.
Obserwuj wątek
    • Gość: renowlasciciel Re: Cała prawda o fotoradarach IP: *.173.5.146.tesatnet.pl 07.08.09, 14:53
      "W Polsce zwykle ustawia się je na 20-25 km/h ponad dozwoloną prędkość"
      Tez tak uwazalem dopoki nie dostalem zdjecia (zrobionego z tylu) z fotobadziewia: 63km/h na 50, 100 PLN do zaplaty i 2 punktow w prezencie (osobiscie uwazam ze to zlodziejstwo w bialy dzien)
      Dlatego radze nie prekraczac dopuszczalnej predkosci o wiecej niz 10km/h.
    • Gość: ehehehehe Re: Cała prawda o fotoradarach IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 15:37
      ten pasażer auta na zdjęciu to kaczyński?
    • mzyo Re: Cała prawda o fotoradarach 07.08.09, 20:56
      A ja wciąż będę powtarzał że skandalem jest to iż zarówno straż miejska jak i drogówka zajmują się tylko obsługą fotoradarów.

Co do straży miejskiej ustawodawca nie dał im prawa zatrzymywania pojazdów(z wyjątkiem znaku zakazu ruchu) tak więc znaleźli obejście przepisów i teraz stoją ze stacjonarnymi fotoradarami. I proszę mi wyjaśnić dlaczego do obsługi automatycznego aparatu potrzebnych jest dwóch funkcjonariuszy siedzących cały dzień w radiowozie??(SM)

Ponadto jeżeli nie ma tabliczki 'kontrola radarowa' to w przypadku Straży Miejskiej nielegalny jest pomiar ergo nie płacimy. Jeżeli tabliczka jest w miejscu niewidocznym bądź widocznym słabo to polecam zawrócić zrobić zdjęcie i do sądu się udać chyba, że już na komendzie uda się ich przekonać. Warto postraszyć ich skargą i/lub ją wysłać poleconym do komendanta.

P* kraj.
    • g-boy Re: Cała prawda o fotoradarach 07.08.09, 23:04
      mzyo: "I proszę mi wyjaśnić dlaczego do obsługi automatycznego aparatu potrzebnych jest dwóch funkcjonariuszy siedzących cały dzień w radiowozie??"

Bo kierowcy zaraz by ten fotoradar rozje**li albo ukradli. :) Z reszta nie raz już widziałem maszty zamalowywane farbą albo uszkodzone. To co dopiero by było jakby ktoś wiedział, że w środku jest fotoradar, skoro nawet sam maszt potrafią zdemolować ;)
    • Gość: kiboy Re: Cała prawda o fotoradarach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 21:37
      no ja jeszcze nigdy (odpukać) nie zostałem sfotografowany, ale widzę że jeden z braci K. tak:)

--
      Turystyka w Europie
    • Gość: Zenek Re: Cała prawda o fotoradarach IP: *.ksknet.pl 08.08.09, 22:30
      "do czasu wejścia w życie ustawy fotoradarowej (prezydent ją podpisał i skierował do Trybunału Konstytucyjnego)."

Prezydent nie mógł podpisać ustawy i jednocześnie skierować jej do Trybunału Konstytucyjnego. Takie uprawnienie przysługuje mu tylko PRZED podpisaniem ustawy, co zresztą jest logiczne - po co podpisywać coś, co się później sprawdza przed TK.

Proszę o poprawienie błędu - po co pokazywać swoją ignorancję z prawa polskiego;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka