Dodaj do ulubionych

Co lepsze? E-34 czy W 124

IP: *.espol.com.pl 05.01.04, 15:51
Czołem!
Chce po wejściu do UE przywieźć z Niemiec albo BMW E-34 (5-ka) albo
Mercedesa W 124 (stara klasa E). Czy ktoś jeździł obydwoma tymi autami i
może porównać? Jaki poleca silnik? Jak oceniacie: 1) trwałość i awaryjność
tych wozów, 2) komfort jazdy, 3) koszt utrzymania.

Jeszcze zapytam: Kiedy w 124-ce zrobiki facelifting wnętrza?

Pozdr i z góry dziękuję za sensowne posty. Heniopodobnym mówimy stanowcze
NIE!
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Co lepsze? E-34 czy W 124 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 17:33
      Stare auta lepiej kupować patrząc raczej na stan techniczny niż na kolor
      lakieru lub swoje preferencje co do marki.
      • Gość: kpt. Żbik Re: Co lepsze? E-34 czy W 124 IP: 62.233.173.* 05.01.04, 18:41
        No tak. Jasne. Ale ja nie jestem bezduszną maszyną, co nie ma preferencji,
        gustu. Nie po to mam wydać mam ileś tam ciężko zarobionych złotówek żeby
        jeździć czymkolwiek, bo akurat jest sprawne. Pytam szanownych forumowiczów, na
        co polecają zwrócić uwagę, jaką polecają wersję wśród tych 2 konkretnych
        mnodeli.
        Pozdr
        • qrenblack Re: Co lepsze? E-34 czy W 124 05.01.04, 18:55
          BMW napewno kupisz sporo taniej od 124 z takiego samego rocznika i w dodatku z
          bardziej bogatszym wyposazeniem,mialem i jedno i drugie,kazde ma inny
          charakter,szukaj modelu z koncowych lat produkcji
          • Gość: kpt. Żbik Re: Co lepsze? E-34 czy W 124 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 11:19
            Witaj!
            Skoro miałeś jedo i drugie to podziel się ze mną wrażeniami z jazdy!! Jakie
            modele miałeś? Z którego roku? Z jakim silnikiem? [to chyba dość istotne przy
            porównywaniu ;-) ]
            Pozdr
            • qrenblack Re: Co lepsze? E-34 czy W 124 06.01.04, 11:41
              520 92 rok,124 300D 91rok,komfort jazdy idealny zarowno w jednym jak i w
              drugim,mam wiekszy sentyment do beemki...
    • hehe.he Re: Co lepsze? E-34 czy W 124 06.01.04, 12:14
      jezdze 124 230E i jestem fanem mercedesa wiec namawiam cie do mercedesa. Moj
      brat zas jest fanem bmw i ma bmw 520 wiec mam porownanie. Jeśli chodzi o
      jakość to bmw przegrywa ze 124 na calej linii. Jesli chodzi o osiągi to Bmw
      wygrywa z mercem wyraznie. jesli chodzi o spalanie to obydwa samochody
      przegrywają równo:)))))
      jesli jestes zainteresowany informacjami na temat mercedesa to najlepiej
      poczytaj u żródła:
      mercedes.autokacik.pl/
      podsumowując : obydwa wozy są bardzo dobre ale bmw wydaje mi sie ze są o wiele
      ciężej eksploatowane(ze względu na cheć wydobycia sportowego ducha pojazdu)i
      jest uwielbiane przez drechów, mercedes jest bardziej stateczny. Z drugiej zas
      strony mój brat mówi że jak bedzie sie chciał przejechac mercedesem to sobie
      taksówke zamówi:)))
      wybór nalezy do ciebie ale ja sugerowałbym mercedesa (jesli diesla to tylko
      300D a jesli benzyne to najlepiej 6cyl 260 wzwyz- ale wtedy pamietaj o
      spalaniu okolo 15 litrow )
      • Gość: r.a.z.a. Re: Co lepsze? E-34 czy W 124 IP: 217.153.116.* 08.01.04, 15:48
    • Gość: jerry_tomac Re: Co lepsze? E-34 czy W 124 IP: 217.153.116.* 08.01.04, 15:57
      Popieram. 124 to solidne, pewne auto, mozna powiedzeć - wyważone pod każdym
      względem. Chyba że jestes "ścigantem", typu z piskiem spod switeł i zero
      poszanowania dla życia także innych - wtedy wybierz BMW.
      Baleronik zaś (124) to wozik dla spokojnych ludzi. Zero kłopotów z serwisem,
      cześciami (tanie!), niezawodny bez względu na motor, solidne zawieszenie itd.
      Beema zaś, no cóż - mówią ze skrót BMW nalezy czytac jako Będziesz Miał
      Wydatki.Pozdro
    • Gość: w140 Re: Co lepsze? E-34 czy W 124 IP: *.umwp-podlasie.pl 09.01.04, 14:22
      W124 od 1993 został przemianowany na tzw. E klasse. Przerobiono maskę i klapę
      bagażnika i wprowadzono nowe silniki. W dieslu 250 i 300 wprowadzono 4 zawory
      na cylinder. Części faktycznie tańsze są do merca ale osiągi jednak lepsze ma
      BMW (oczywiście w porównywalnych pojemnościach). Diesel BMW (525 ale nie 524)
      jest niezły pojawiają się tylko kłopoty z pompą paliwa. Jak dla mnie Merc jest
      dużo wygodniejszy (tylko że mój jest deko większy niż w124 :) ). Polecam
      Mercedesa ale E-34 z końca produkcji bym nie pogardził.
      PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka